Blondinai, kiekvienas renkamės savo kelią, kiekvienas renkamės kurią pusę palaikyti ir kuo tikėti. Aš nuoširdžiai esu linkusi palaikyti vakarietiškąjį gyvenimo būdą, pritariu JAV propaguojamai liberaliajai demokratijai, nes tikrai manau, kad pasaulyje, kuriame galiu laisvai dėvėti mini sijonėlį, gerti CocaCola, naudotis loptop'u, žiūrėti naujausius filmus, naudotis moderniausiomis technologijomis ir t.t., ir pan. man labiau patinka gyventi, nei... tarkim... JAV nebūtų persvėrusi jėgų balanso į savo pusę, tarkim nebūtume ištrūkę iš SSRS gniaužtų... ar būčiau laimingesnė? nekalbu už kitus, kalbu už save - Ne, nebūčiau. Palaikydama vakarietišką požiūrį, vakarietiškąją demokratiją, palaikau ir jos plėtros idėją. Patikėk, esu labai didelė pacifistė, bet galbūt būtent todėl ir palaikau
taikos misijas. Taip, dalis karių, nuvykę į
taikos palaikymo misiją, rodos, pamiršta tikrąjį jos tikslą... bet čia jau visos visuomenės problema... Mes ne tik kare, bet ir kasdienybėje dažnai pamirštame tuos motyvus ir impulsus, kurie buvo pradiniai, paskatinę mus imtis veiklos, pamilti, pradėti naują gyvybę etc... Jei pasaulis būtų tobulas, nebūtų karo, vadinasi, nebūtų ir taikos... Nes karas ir taika tegali egzistuoti kaip priešingi poliai... kaip minusas neegzistuotų be pliuso...
--------------
žodžiu, įsijaučiau lyriškai :-D tenorėjau pasakyti, kad gyvendami demokratiškoje visuomenėje turime teisę pasirinkti, kokią nuomonę norime palaikyti ;-) Kaip garsusis Volteras yra pasakęs - "Man bjauru tai, ką jūs sakote, bet esu pasiruošęs iki gyvenimo pabaigos ginti jūsų teisę tai sakyti!" Nepalaikyk, jei tik manai, kad elgiesi teisingai, tokio demokratijos plėtros būdo, tu turi tam teisę. BET ir gerbk mūsų teisę palaikyti pastarąjį požiūrį!
Pagarbiai
Zhucka 8-)
Gyvenimas yra komedija tiems, kurie mąsto ir tragedija tiems, kurie jaučia...