Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras išvyksta į misiją

QUOTE(baubas @ 2008 05 27, 22:39)
Nė vienam mano kolegai  tokių  bėdų  nebuvo, užteks skiest skiedalus kitoms moterims............Gal čia dar priklauso nuo to kokį darbą dirbo toj misijoj, jei tiesioginė rizikai  kaip sakykim patruliavimas už stovyklos , tai gali būti , kad tai gal paveikė, bet negaliu ginčytis , kalbu tik už save ir kolegas.  Alfija.....tu gal užkietėjus  komunistė  ir feministė tuo pačiu  biggrin.gif    Ir apskritai  tu kažkokia  tai nusivylus.....ir pikta  kažko  ...va , imk balionėlį  4u.gif

Pesimistas tai gerai informuotas realistas mirksiukas.gif . Nu už tuos balionus tai aišu ačiū, nu komuniste ir feministe dar irgi nebuvau, o dabar ir pabandyt kažkaip neišeis. Baube, nu aš iš tavęs jokio prisipažinimo nespaudžiu,taigi suprantu, kad vyrui , tegu ir po nic'ku pasisakyti labaaai jau nemalonu būtų.
Atsakyti

Na kad nemanau jog tai būtų nemalonu, nes vienas biesas žino kas aš toks ir iš kur aš esu. Tad man giliai dzin būtų pasakyt čia, kad turėjau bėdų , žmonės forumuose dar ne tokius dalykus pasisako žinok .
Atsakyti
Alfija, įkvėpk giliai ir truputį nurimk... Nepulk žmonių, turinčių kitokią nuomonę nei tu, nes nebūtinai jinai yra neteisinga...

Ramybės, broliai ir seserys, kaip sakant :-D

Dėl potencijos problemų, spėju, Alfija gyvena sovietmečio Afganistano istorijomis/realijomis. Taip, žinau iš žmonių, kurie buvo pakankamai artimi (giminė), kad atsivertų iki smulkmenų ir prisipažintų, kad po Afgano, kur šėrė chemija tam, kad nė minčių apie moteris nekiltų, kad visa savo esybe mašina, orientuota į kovinius veiksmus, taptum, grįžo su potencijos problemomis. Visgi, jei kartais nepastebėjote, lakai nebe tie... ax.gif Chemija, niokojančia karių organizmus jų nebešeria, priešingai, drįsiu teigti, gauna sveikatos priežiūros galimybes rimčiausias Lietuvoje.

Dėl pinigų, atmetus norą patirti kažką... hmz, įvardinsiu tai kaip eXtreme, naujo, kitokio, ištrūkti iš rutinos etc., tai iš misijos tik ir lieka pinigai :-) Manau, didžiajai daliai ten vykstančių finansinis aspektas ir yra esminis faktorius. Itin mažai važiuoja iš idėjos, noro pasitobulinti ir pan. (Tai mano asmeninė nuomonė, o ne patikrinta KAM statistika ;-) )

Dėl NATO, ES ir kitų tarptautinių organizacijų... Maža valstybė, esanti įtakos zonų susikirtimo taške ir neturinti nei pakankamai resursų, nei būdama itin stipri ekonomiškai (kaip, pvz, Šveicarija) negali leisti sau tokio "poniškumo" kaip likti neutralia ir nepriklausoma. Žinoma, būtų malonumas taip tvirtai stovėti ant savų kojų, kad nereikėtų tapti tuo mažu sraigteliu dideliame mechanizme. Deja, negalime sau to leisti... Mokame mokesčius tarptautinėms organizacijoms, bet ir pasiimame. Būkim biedni, bet teisingi :-) Kaifuoja ūkininkai nuo ES lėšų, mėgaujasi mūsų kareivukai suteikiamomis kursų, tobulinimosi galimybėmis (ne apie misijas kalbu, apstu ir taip galimybių tobulėti) etc. Taigi tik nuo žmogaus asmeninių savybių priklauso ar jis bus priešiškai nusiteikęs, ar palaikys. Bet juk gyvename demokratinėmis sąlygomis ir turime teisę turėti savo asmeninę nuomonę ;-)

P.s. dėl klausimo, ar nesmuko optimizmas po taikdario lietuvio žūties Afganistane, ne, nesmuko, nes Lietuvoje per gatvę einant ar vakare po darbo grįžtant statistiškai žūva kur kas daugiau žmonių...
Atsakyti
QUOTE(Zhucka @ 2008 05 28, 00:31)

Dėl pinigų, atmetus norą patirti kažką... hmz, įvardinsiu tai kaip eXtreme, naujo, kitokio, ištrūkti iš rutinos etc., tai iš misijos tik ir lieka pinigai :-) Manau, didžiajai daliai ten vykstančių finansinis aspektas ir yra esminis faktorius. Itin mažai važiuoja iš idėjos, noro pasitobulinti ir pan. (Tai mano asmeninė nuomonė, o ne patikrinta KAM statistika ;-) )

mb aspektas buvo tas, kad įsakymų nedidkutuoja, juos vykdo. gūdžiais 1999-aisiais neišleido, o vėliau jau įsakymo būdu, nori nenori.
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2008 05 27, 22:49)
Alfija, ramiau. Karas yra karas - kare kitos taisyklės.

kieno šitas karas? Kokios šito karo taisyklės? Taisyklės amžinai drumsti vandenį sąmoningai, tikslingai ir vsaip kitaip -ingai finansuoti kitas konflikto pusę, kad net tokių prielaidų nebūtų jog visa tai gali baigtis? Ir visa tai tik dėl to, kad vienas kitas klanas galėtų iš to lobti? Aš visai rami, nesijaudink Minerva. Man tik labai gaila tų durnelių, kurie savo galva puolasi už utėles tsakant žūti. Dar labiau gaila, kad jie tiki, ar dedasi tikį visokiais suitarimais, sutartim ir dar bala žino kuo.
Papildyta:
QUOTE(Zhucka @ 2008 05 28, 01:31)
Alfija, įkvėpk giliai ir truputį nurimk... Nepulk žmonių, turinčių kitokią nuomonę nei tu, nes nebūtinai jinai yra neteisinga...

Ramybės, broliai ir seserys, kaip sakant :-D

. Visgi, jei kartais nepastebėjote, lakai nebe tie...  ax.gif Chemija, niokojančia karių organizmus jų nebešeria, priešingai, drįsiu teigti, gauna sveikatos priežiūros galimybes rimčiausias Lietuvoje.

...

pastebėjau kad laikai, kad biochemijos mokslas pažengė į priekį biggrin.gif , dabar kitkia chemija šeria, ir šers toliau- gali neabejoti.
Taigi, važiuoti už pinigus kariauti svetimų karų- armija samdinių,tsakant biggrin.gif . Tuo didžiuotis ir girtis. Mačiau tuos karus iš arti, daug arčiau nei tu įsivaizduoji.

Apie visokias sąjungas nediskutuosiu- tai per daug akivaizdus faktas- jog visa tai labai didelis muilo burbulas. Yra valstybių ant svieto ne taip jau mažai, gyvenečių kaip mes,turinčių dar "piktesnių" sau priešų, nei kad mūsasis išsigalvotas- ir visgi sugeba į š-ą neįsimaknoti ir nesudalyvauti.
Atsakyti
apie kokį karą jūs kalbate? blink.gif Lietuvos kariai jokiame kare nedalyvauja cool.gif taikos alaikymas, mokymai nail.gif
Atsakyti
Alfija, iš kiek arti matei tuos karus?

Biochemija, sakai, šeria. Žinai, savus vaikus čia, Lietuvoje ir plačiajame pasaulyje žmonės dabar kasdien tokia chemija šeria, kad net pagalvoti nesinori... Taigi tai, ką kariuomenė duoda savo kareivukams, lyg lašas jūroje, sakyčiau, tada gaunasi...

Na, padiskutuokime apie tas sąjungas. Ir kokios gi tos mažosios valstybės, turinčios tokių bouboubou didelių priešų, sugeba stipriai stovėti ant savų kojų, ekonomiškai vystytis ir nestoti į jokias sąjungas, būti nepriklausomos ir visiškai savarankiškos? Padiskutuokime! Juk forumas tam ir skirtas...
Atsakyti
QUOTE(Zhucka @ 2008 05 29, 07:52)
Alfija, iš kiek arti matei tuos karus?

Biochemija, sakai, šeria. Žinai, savus vaikus čia, Lietuvoje ir plačiajame pasaulyje žmonės dabar kasdien tokia chemija šeria, kad net pagalvoti nesinori... Taigi tai, ką kariuomenė duoda savo kareivukams, lyg lašas jūroje, sakyčiau, tada gaunasi...

Na, padiskutuokime apie tas sąjungas. Ir kokios gi tos mažosios valstybės, turinčios tokių bouboubou didelių priešų, sugeba stipriai stovėti ant savų kojų, ekonomiškai vystytis ir nestoti į jokias sąjungas, būti nepriklausomos ir visiškai savarankiškos? Padiskutuokime! Juk forumas tam ir skirtas...

taip, kaip tau pasakyt aiškiau- va yra tokios nedidelės Lotynų Amerikos šalys, ir kiek pastangų bedėtų JAV,tai sankcijomis, tai pažadais,tai tiesioginėm dotacijom- niekam jų nesuaugituoja, o labai norisi kai urių turtus prigriebti.
Yra Afrikos šalys, kurias labai agitavo sudalyvauti va tuose karuose kuriuose dalyvaujam ir mes- išėjo šnipštas. O kiek metų bando suaugituoti visas kaimynes Iraną pulti- kiek jiems yra skiedžiama kokia tai grėsmė- nieko nevyksta- nors iš tiesų visos Arabų šalys didesnio priešo kaip Iranas ir nemato, ir Izraelis jiems antroj eilėj. Pasižiūrėk pagal BVP kokią vietą jos užima, ir pamatysi kad geriau už mus negyvena. Vena Jordanija per nežinia ką yra Afganistanan nusiuntus savo kariuomenę. O kaip juos sekėsi suaugituoti jų nekenčiamč Saddamą pulti- niekaip. Gi apskritai galioja ir galioja draudmas jankiams nors kaip nors tose esančiose šalyse naudoti savo karines bazes, ten esančią techniką ir kareivius. Tai galiojo tiek puolant Afganistaną, tiek Iraką. Kataras leido tuos karinius veiksmus pradėti iš savo teritorijos. Nu leido, paskui labai greit juos visgi išsirūkė iš ten.
arba Irano- Irako karo metu Sirija puikiai atlaikė viso pasaulio, to demokratiškojo, ir beje arabiškojo spaudimą ir nesiuntė savo kariuomenės niekur- nei į Iraką, nei į Iraną, Iraną rėmė tiek, kiek priėmė karo sužeistuosius ir pabėgėlius.
Kiek iš arti mačiau- iš va tiek arti, kiek arti dabarr matau kaimyninį namą.
Atsakyti
Visų pirma - dalyvavimo sąjungose nesiečiau tiesiogiai su karių siuntimų į misijas ar karinius veiksmus. Čia jau valstybės politikos ir PAČIŲ karių dažnas reikalas pasirašys jie vykti to, vadinamojo, svetimo karo kariauti ar ne, bus jie ta, vadinamąja, samdinių kariuomene ar ne.

Oi, tikrai nedrįsčiau teigti, kad Afrikos šalelės, nesijungdamos į jokias sąjungas (beje, jokias yra sąlyginis terminas, tiksliau būtų vartoti pro-Vakarietiškas, pro-amerikietiškas sąjungas) taip jau ekonomiškai klesti ir bujoja... Gali izoliuotis, gali pasilikti vienas sau, jei jau poreikis labai yra, bet ar iš to bus naudos valstybės gyventojams? vargu bou... Žinoma, kiekvienas dalyvavimas, tapimas mažu sraigteliu dideliame mechanizme turi savų pliusų ir savų minusų, bet tame ir esmė, kad pasvėręs, susidėliojęs ant svarstyklių lėkštutės žiūri, kuri nusveria ir sprendi - verta ar neverta jungtis.

Kodėl kaimyninės šalys nenori pulti Irano? Iranas - didžiausia musulmoniška valstybė, beje, ganėtinai daug neprognozuojama... Todėl čia suveikia, manau, artimumo principas - kaimyninės šalys supranta, kad įsikišusios į karinį konfliktą, susilauks per didelių pasekmių = pasveriami kaštai ir nauda. Bet tuo pačiu tai nėra Irano vykdomos politikos palaikymas. Pvz, net pati didžioji "motina" Rusija su Iranu vykdo ginklai - pinigai, branduolinės technologijos - pinigai santykius, bet kai prabylama apie TATENA sankcijas Iranui, tai visai likčioja galvelę ir sutinka, kad reikia prilaikyti vadeles karinius raumenis besiauginančiam Iranui, nes suvokia, kad tai žvėris, kuris, rodos, šeriamas gardžiausia mėsa meilinasi, bet vieną dieną vis tiek tau gali nukąsti ranką, kai supras, kad yra pakankamai stiprus pats išsimaitinti, pats pastovėti ant savų kojų.

Nesiginčysiu, kad karas yra pati naudingiausia priemonė, siekiant asmeninių tikslų. Ir nedraskysiu bukai akių, kad didžioji Amerika eina į Vidurio Rytus TIK demokratijos nešti. Taip, ji turi savų paskatų. Bet vėlgi, mano asmeniniu požiūriu, su kuriuo galite ir nesutikti, jūsų reikalas ;-) Aš esu linkusi matyti pasaulį, kuriame galybių vaidmenį dalinasi vakarietiškų vertybių šalys, o ne musulmoniškasis pasaulis...
Atsakyti

Zhucka, tu saunuole, nes issakei visas mano mintis....as perskaites kelis Alfijos postus iskart netekau sveikatos lotuliukas.gif , nes supratau kad zmogus ne nepabandys pazvelgt kitaip .
Alfija.....mūsų kariai Afganistane padeda atsatyti vietinės valdzios autoritetą ir galią. Jau pastatytos mūsų jėgomis trys nedidelės kalnų elektrinės, tiekiančios elektrą kaimeliams, atnaujinta infrastruktūra, kariškiai medikai teikia didelę pagalbą medicinos srityje.....ir dar krūvos kitų labai reikalingų smulkmenėlių kurios sudėjus kruvon gaunas kaip didelė pagalba. Kiek žinau, nė vienas lietuvio šūvis nebuvo paleistas į žmogų Gore. O šiaip aš manau, kad kitos tautos religiją, papročius reikia gerbt, ne taip kaip tas amerikietis Irake, kuris koraną sušaudė. Čia natūralu , kad žmonės supyko.......tik jūs nebūdami kariškiais praleidot vieną dalykėlį: žmonės vietiniai tikrai taikūs , nenusiteikę priešiškai, kažkas iš tikrųjų Talibano pakalikų pasinaudojo proga - mitingu, kad apšaudyt mūsų bazę ir sukiršint kažkiek žmonių.........................
Dėl mitybos galiu pasakyti tiek, viskas priklauso nuo to kas tiekia ir aprūpina.Bet šiaip garantuoju, kad tikrai nebadauja ir šūdo nevalgo. Sovietiniai laikai jau seniai praėjo ir melskimės kad daugiau neateitų. Rūpestis kariais ir jų gerove yra tikrai puikus thumbup.gif
Pinigai iš tiesų svarbus ir netgi labai faktorius, bet patirtis darbe su užsienio partneriais, tikroj nesaugioj aplinkoj.......kitoj valstybėj suteikia daug patirties. O šie žmonės yra tie patys , kurie guldytų galvas už savo Lietuvą ir šeimą.
Vat ir išgerkim uztai kokio skanaus gėrimo drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Baubai, smulkus pataisymas - į Koraną šaudė ir riaušės, nusinešusios lietuvio gyvybę, vyko Afganistane mirksiukas.gif

Nepateisinau ir nepateisinsiu tokių JAV karių išsišokimų kaip Abu Graibo kalėjime ar to šaudymo į Koraną, nes tai yra bukas negerbimas. Bet, būkime pakankamai sąžiningi prisipažinti, kad toks bukas elgesys negali būti priskirtas išimtinai amerikiečiams... Tarp visų tautų atstovų pasitaiko idiotų (...), kurie, gavę truputį valdžios, persistengia ją bedemonstruodami...
Bet suma sumarum taikos palaikymo ir demokratijos įvedimo misijų tikslas, mano požiūriu, yra sveikintinas.
Atsakyti
Klysti Zhucka, šaudyta į Koraną Irake ( incidentas įvyko gegužės 9 dieną Razvanijos kaime netoli Irako sostinės ). O dėl mitingo tai aš ir šnekėjau apie Afganistaną, mano kolega kaip tik dabar išvykęs į tenai su PAG-7, tad viską savo akim matė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baubas: 29 gegužės 2008 - 08:57