Aš vėl eilinį kartą su serija padekit atpažinti - kas?
Kas čia per lapuotis, kažin bus kokių žiedų , ar verta parsitempt į sodą.
Pernai galvojau, kad čia bus kaštonas, bet nesenai radau kažką panašaus pavadinimu Rodžersija. tai kas čia kažin?
Ir dar šitas pernai žydėjo, labai patiko žiedukai. Prisirinkau sėklų, kurios netyčia susimaišė su kitom sėklom. Tos kitos sudygo, o šito ne.
Antra tikrai yra rodžersija, o trečią mesčiau lauk, nes plinta kaip piktžolė
QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 18, 18:59)
Antra tikrai yra rodžersija, o trečią mesčiau lauk, nes plinta kaip piktžolė
man labai patiko kaip žiedas sudėtas. Pernai buvo viens nuvargęs krūmukas ir šiemet toks pat vienas mažutis. Gal jam žemė nepatinka tada. Bet jei kaip piktžolė ...nors kol tiek mažai, tai dar nemesiu lauk.
QUOTE(--rita @ 2008 05 18, 18:54)
sakyciau Ligularia
zydi taip
turiu tokia,bet ji pas mane dar nezydejo,tikriausiai siemet zydes,nes jau krumelis nemazas
QUOTE(--rita @ 2008 05 18, 16:11)
man labai patiko kaip žiedas sudėtas. Pernai buvo viens nuvargęs krūmukas ir šiemet toks pat vienas mažutis. Gal jam žemė nepatinka tada. Bet jei kaip piktžolė ...nors kol tiek mažai, tai dar nemesiu lauk.
ne šaknimis plinta, o prisisėja turėsi ir pati, ir kaimynams užteks
Sumūrino kaimynė tokį bokštą, o man liepė padaryt, kad žydėtų . Gal kas kių idėjų dėl spalvų ar žiedų pvz. turi?
QUOTE(Wolke @ 2008 05 18, 19:18)
sakyciau Ligularia
turiu tokia,bet ji pas mane dar nezydejo,tikriausiai siemet zydes,nes jau krumelis nemazas
Lapai grazesni , nei ziedeliai. tai tikriausiai ir tegul paliks augti patvory.
QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 18, 19:22)
ne šaknimis plinta, o prisisėja turėsi ir pati, ir kaimynams užteks
Tai keista, kad specialiai seti nesudygo.
QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 18, 15:19)
Klausykit, o kas čia per raudonoji gėlelė? Sprindžio aukščio, svogūninė, lapai kai scylių, sniegžydrių ir pan., šiom dienom pražydo.
tai 100 procentų tulpė (tulipa humilis) http://images.google...a...sa=N&tab=wi
Papildyta:
QUOTE(--rita @ 2008 05 18, 18:54)
Pernai galvojau, kad čia bus kaštonas, bet nesenai radau kažką panašaus pavadinimu Rodžersija. tai kas čia kažin?
Ir dar šitas pernai žydėjo, labai patiko žiedukai. Prisirinkau sėklų, kurios netyčia susimaišė su kitom sėklom. Tos kitos sudygo, o šito ne.
paskutinis augaliukas sinavadas, pats pasisėja, o sėtas nedygo todėl, kad žemėmis užbėrei, jo negalima užberti, o jei nori, kad nepasisėtų po žydėjimo nuskink žiedelius ir sėklų nebus.
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 05 18, 19:25)
Sumūrino kaimynė tokį bokštą, o man liepė padaryt, kad žydėtų . Gal kas kių idėjų dėl spalvų ar žiedų pvz. turi?
žiūrėjau žiūrėjau aš į šitą statinį ir turiu prisipažinti, kad manęs "neveža" tokie statiniai... vienmečių gėlių reikia viso kalno, kad apželdinti, o ar vaizdelį pavyks išlaužti abejoju turbūt bandyčiau kažkokiu būdu tarp akmenų įsprausti bent kiek žemės ir prikaišioti kažkokių sukulentinių augalų - smulkių šilokų, perkūnropių, uolaskėlių ir pan., o kai toks fonas jau būtų paruoštas, tada jau ir vienmetėms galima vietos skirti.
o štai čia keli vertikalaus apželdinimo vaizdeliai iš www platybių
QUOTE(jolaxus @ 2008 05 18, 20:17)
žiūrėjau žiūrėjau aš į šitą statinį ir turiu prisipažinti, kad manęs "neveža" tokie statiniai... vienmečių gėlių reikia viso kalno, kad apželdinti, o ar vaizdelį pavyks išlaužti abejoju turbūt bandyčiau kažkokiu būdu tarp akmenų įsprausti bent kiek žemės ir prikaišioti kažkokių sukulentinių augalų - smulkių šilokų, perkūnropių, uolaskėlių ir pan., o kai toks fonas jau būtų paruoštas, tada jau ir vienmetėms galima vietos skirti.
As tai tik pridesiu. Ismeginau vertikaluju apsodinima. Mesk ta reikala net nepradejus. Sodinau iterpus zemiu mazus sukulentelius ant sieneles. Geriausiu atveju varganas koks daigiukas likdavo. Nebent zinai kazka ko as nezinau:)
O siaip pritariu jolaxus. Statinys kad ir kaip ziuretum niekam netinkamas..kad ir ka ten sodint l. grazu tai vargu ar bus...
QUOTE(smth1 @ 2008 05 18, 20:21)
...Ismeginau vertikaluju apsodinima....
nu jo, matyt šitas reikalas tikrai yra iš aukštojo pilotažo srities...
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 18, 19:50)
paskutinis augaliukas sinavadas, pats pasisėja, o sėtas nedygo todėl, kad žemėmis užbėrei, jo negalima užberti, o jei nori, kad nepasisėtų po žydėjimo nuskink žiedelius ir sėklų nebus.
Viskas aisku, kodel jo ten tiek nedaug , kur pernai buvo, juk stengiaus prisirinkti kuo daugiau seklu, tai gal kokia viena ankstele ir palikau. O pasejus tikrai saziningai uzpyliau zemem
Bet man jis grazu ir as jo noriu daug...kol kas...