Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 24

QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 26, 21:46)
PRIEŠ
user posted image

TARPINIS VARIANTAS
user posted image
Čia dar nebaigta užpilti kankorėžiais. Ketinau šiandien pririnkti, bet vaikui temperatūra pakilo ir tuo mano kankorėžiai baigėsi  verysad.gif Atkreipkit dėmesį, kad niša pamažu užsipildo naujais eglutės ūgliais. Po kurio laiko 'skylė' liks tikrai nedidelę  bigsmile.gif

PO
(bus, kai paaugs ir pražys lanksva Little Princess. Ji turėtų būti apie 50 cm ūgio ir visiškai užpildyti Conicos nišą... prieš tai vyras kėsinosi ten pastatyti molinį nykštuką, tą tokį iš Gariūnų  lotuliukas.gif )

Tikrai as ne eksperte, bet turiu minti, jei konika neatsigautu, gal visai idomu butu ja apgeneti. padaryti kugi ant koto smile.gif
as apskritai esu megeja visus augalus geneti, ekperementuoti, ziureti kas gali gautis idomaus. neisizeisk jei mintis nepatiko
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 26, 20:46)
PRIEŠ
user posted image

TARPINIS VARIANTAS
user posted image
Čia dar nebaigta užpilti kankorėžiais. Ketinau šiandien pririnkti, bet vaikui temperatūra pakilo ir tuo mano kankorėžiai baigėsi  verysad.gif Atkreipkit dėmesį, kad niša pamažu užsipildo naujais eglutės ūgliais. Po kurio laiko 'skylė' liks tikrai nedidelę  bigsmile.gif

PO
(bus, kai paaugs ir pražys lanksva Little Princess. Ji turėtų būti apie 50 cm ūgio ir visiškai užpildyti Conicos nišą... prieš tai vyras kėsinosi ten pastatyti molinį nykštuką, tą tokį iš Gariūnų  lotuliukas.gif )

mastau.gif jooo gera idėja, dar truputuką palauksiu, prieš tai nupurškusi skyščiu nuo erkių, o jei nepadės, tai reikės pasitelkti fantaziją, ką nors užsodinsiu , kuom nors užpildysiu biggrin.gif
Šaunuolė, kad nepasidavei vyrui apžavėti tave nykštuku... nieko nėra baisesnio už plastmasines juostas ir nykštukus doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Neri29 @ 2008 05 26, 20:55)
Tikrai as ne eksperte, bet turiu minti, jei konika neatsigautu, gal visai idomu butu ja apgeneti. padaryti kugi ant koto smile.gif
as apskritai esu megeja visus augalus geneti, ekperementuoti, ziureti kas gali gautis idomaus. neisizeisk jei mintis nepatiko

visai nebloga mintis thumb_yello.gif aš irgi esu keletą tujų išdarkiusi...iš tolo visai neblogai žiūrisi tos spiralės, buvau kažkada ikėlusi nuotrauką biggrin.gif Ačiū už pasufleravimą mirksiukas.gif
Atsakyti
nesu aš dailiųjų karpymų mėgėja... laiko neturiu biggrin.gif
o grįžtant prie dabartinio varianto - kankorėžių "mulčo" ateityje neliks. Tegu tik šliaužiantys kadagiai paauga biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sobieska @ 2008 05 26, 17:58)
    Šaunuolė, kad nepasidavei vyrui apžavėti tave nykštuku... nieko nėra baisesnio už plastmasines juostas ir nykštukus doh.gif

pati žinau tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 26 gegužės 2008 - 20:05
QUOTE(linarija @ 2008 05 26, 16:24)
Dovanų gavome eglutę „Picea glauca Conika“. Ar prieš sodinima reikalinga paruošti kokią spec. žemę.
Dėkui už atsakymą  mirksiukas.gif

Labutis ,gyvenu tom pačiom svajonėm, kaip gražiau susitvarkyti aplinką.

O dėl Conikos ar visų kitų spygliuočių, tai patarimas toks: jiems patinka kai į duobę idedama smėlio ar žvyro truputį, ir spygliuočių pjuvenų. Pati taip darau, tai auga kaip ant mielių.
Tiesa, Conika labai mėgsta amarai, tai pasodinus dažnai ją apžiūrėkite, teks purkšti.
Atsakyti
QUOTE(kerdara @ 2008 05 26, 21:07)

O dėl Conikos ar visų kitų spygliuočių, tai patarimas toks: jiems patinka kai į duobę idedama smėlio ar žvyro truputį, ir spygliuočių pjuvenų. Pati taip darau, tai auga kaip ant mielių.
Tiesa, Conika labai mėgsta amarai, tai pasodinus dažnai ją apžiūrėkite, teks purkšti.

Keliais postais aukščiau yra išstatyta daaaug pvz, kaip Conikas myli amarai biggrin.gif

Nu panikės, pasakykit koks ankščiau pavaizduotose nuotraukose pilkas augaliukas, aš taip noriu apie jį prasigooglinti (geras žargonas, man patinka) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kerdara @ 2008 05 26, 21:07)

Dėl amarų gerai, kad įspėjai, jai nuplanuota vieta buvo visai netoli obels, tai jau įsivaizduoju kaip tektų su jais kovoti doh.gif Jau surfinijos amarų pasigavo, spėju, kad nuo obels. doh.gif
Atsakyti
ismintingosios,uz tvoros prisodinau sidabriniu egluciu-ka daryti su zeme po jomis-mulciuoti gatveje nenoriu,akmenais uzdengt -irgi ne,jei zole pasesiu-kazin kaip nupjaut reiks g.gif ka patartumet,kad butu koks visai nekaprizingas ir megtu priesmeli ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 26, 15:34)
sakyciau vidutiniai  nes dar yra veisliu,kurios turetu zydet birzeli...turetu...siemet tokiu keturis pirkom,norejom velyvu...o zydi jau visi dabar  na pirma meta gal cia jiems ir susimaiso protas,bet kita meta tai tikimes, kad prazys tik birzeli 
ankstyvuju veisliu tai jau balandi zydi
Papildyta:
as ir norec vasara pas Knifofija i svecius  wink.gif

Aš šiandien įsiprašiau pas Knifofija nusipirkau margalapių vilkdalgių(pagaliau) thumbup.gif ir dar tokią gražią gėlytę tik pamiršau pavadinimą doh.gif (iš to džiaugsmo).
user posted image
Reiks parašyt kad primintų. Mano dukrytė gavo dovanų daigelį tik vel nebepamenu kai ta gėlytė vadinasi.

QUOTE(KRISTELA @ 2008 05 26, 16:25)
ten gvazdileliai kazkokie - nezinau  pavadinimo buna ju ivairiu spalvu, dazniausiai ivairaus tamsumo roziniai, pas mane jie tokie burokeliu spalvos - gal kiek reciau sutinkami. Zydi pakankamai ilgai - apie menesi, dabar jau pradeda pirmi pumpurai skleistis. O kai nuzydi tai lieka zali lapeliai pazeme sliauziantys, tinka kiliminiam apzeldinimui. Tik jei nenukarpai nuzydejusiu ziedu tai prisibarsto seklu - dauginasi kaip velniai 

Ir aš juos auginu bordinius ir rūžavus. Bordiniai žydi vėliau o maniškiai rūžavi dabar atrodo
user posted image
Rūžavi taip neziveisia, bent man tik tie bordiniai. Bet man jie patinka gražu kai žydi o kai nužydi gana išvaizdus tamsiai žalias kilimėlis. thumbup.gif

QUOTE(Wolke @ 2008 05 26, 16:35)
as sestadieni pirkau irisa `Stepping out` labai uzsinorejau irisu,pamaciusi Knifofijos dryzuota  ,o atlekt iki muges jokiu sansu  pirkau toki koki gavau idomu ar kitais metais jis jau zydes...kiek mazdaug turi praeit metu iki pradeda zydet
taip atrodo `Stepping out`
user posted image

Mnaua kad kitais metais turėtų žydėt. Aš praeitais metais pasodinau o jau šiemet matau kad daug žiedų sukrauta. Na aš pagaliau iš Knifofijos įsigijau tuos margalapius thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 05 26, 19:27)
MANO GRAŽUOLĖ ŠIEMET
user posted image
                  BALTAŽIEDĖ VEIGĖLA
user posted image

QUOTE(sobieska @ 2008 05 26, 21:51)
noriu eglės ant koto, noriu veigėlės, noriu tos raudonais žiedais, noriu...jeigu noriu, reiškiasi gyvenu. cool.gif
Knifofija parodyk kurie pas tave negražūs augalai  itariu, kad neišpildysi manp prašymo biggrin.gif  NES PAS TAVE VISI GRAŽŪS thumbup.gif

Norėk norėk lotuliukas.gif ne tu viena visko nori. Kai nuvažiavau pas Knifofiją tai stengiaus kuo greičiau sprukti lauk doh.gif . Nes kur pažiūriu ir to noriu ir to doh.gif . Kažin ką ji apie mane pagalvojo. doh.gif O taip viskas gražu net akys raibsta. thumbup.gif
Jei aš neklystu ten azalija ta kur oranžinais žiedeliais. Praėjau pro ją taip iš toli nužvelgiau ir galvoju kada mano tokia bus . Šeštadienį nusipirkau tokia nedidukę

user posted image

P. S. jei aš klystu Knifofija mane pataisys. blush2.gif
Atsakyti
Gal kuri galit patarti, kaip gydyti sakura?Kiekviena meta ji, kaip nuzydi, tai labai negraziai nuvysta vos ne kas antra sakele su lapeliais.Tiesiog jie sudziuva ir nubyra.Kas tai?Ka daryti?
Atsakyti
QUOTE(Neri29 @ 2008 05 26, 19:44)
Gal kas auginat lauko jukas. siemet pasisodinau, bet nelabai zinau kaip jas priziureti reikia, kaip ziema issaugoti, kuo tresti ir kt.

visai neseniai viena mergaite labai issamiai apie juku auginima pasakojo.... ax.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 26, 19:46)
mano mylimiausias irisiukas... sprindžio ūgio...

user posted image

grazutis !
Atsakyti
QUOTE(KRISTELA @ 2008 05 23, 12:24)
Neri29, lauko juka auginu jau kokius 7 metus, mama padovanojo.... Buvo is 3 daliu kelmas, tai viena dali anytai perleidau, kita sunyko(vietoj jos is saknu atsprogo 3 thumbup.gif ), o trecia issidalino - prisiaugino vaiku, tai paskutinysyk kai skaiciavau apie 8 daigai buvo bigsmile.gif  O pernai seniausias kelmas parazydo wub.gif
user posted image

Zydi jukos tik subrendusios, nebejaunos, nuzydejes kelmas sunyksta, toliau augina vaikus ir t.t.. Ziemai ypatingos prieziuros nereikia, svarbiausia kad neuzmirktu. Nemegsta kai viduriukas buna slapiai (sniegas, ledas, vanduo..) tai geriausia ziemai sukelt lapus i virsu, suskleisti ir pavyniot kokia agropleve kad vanduo ten nesikauptu. Dar nemegsta kaitrios pavasarines saules kol pasalas neisejes - nudegina lapus, tai uzmetu pora eglisakiu. Mulciuoti nereikia. Jei sekmingai perziemoja, tai pavasari iskleidi lapus ir auga toliau, po sunkesnes ziemos seni lapai nugelsta, o is vidurio uzsiaugina naujus.

QUOTE(Neri29 @ 2008 05 26, 19:44)
Kazkada klausiau, bet niekas neatsake. Gal kas auginat lauko jukas. siemet pasisodinau, bet nelabai zinau kaip jas priziureti reikia, kaip ziema issaugoti, kuo tresti ir kt. 

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pukučiai @ 2008 05 26, 23:29)
tokią gražią gėlytę tik pamiršau pavadinimą doh.gif (iš to džiaugsmo)... tik vel nebepamenu kai ta gėlytė vadinasi.
[

Seniai svajoju įsigyti Ginkmedį. tai - atmintį išsaugantis ir grąžinantis augalas smile.gif
Gal kooperuojamės mirksiukas.gif lotuliukas.gif
O jei rimtai, gal iš tikrųjų kuri nors auginate ginkmedį?
Atsakyti