Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 24

QUOTE(Reklamiste @ 2008 05 25, 16:32)
Iš kairės į dešinę: rausva veigelė (jau pradeda žydėti), geltona fortisija (žydi anksti pavasarį), baltas dekoratyvinis jazminas (žydės gal po mėnesio), ir tamsi veigelė (dabar žydi pilnu tempu).

grazus patvorys, tik kazko forzitija savo forma nepanasi i save g.gif ....

QUOTE(sobieska @ 2008 05 25, 17:06)
Klausimukas tinka visoms, bet subalansuotas Nefer...gi kaip sakiau reikia pratestuoti biggrin.gif
Kad būtų aiškiau truputi paantrinsiu: dievinu akmenis, alpstu dėl spygliuočių, labai patinka daugiamečiai augalai, tame tarpe yvairūs lapiniai krūmai, ...turiu ir vieną kitą vienmetį augalą rolleyes.gif
Siūlykit, pasistengsiu labiausiai priimtiną variantą igyvendint. Taigi, man reikia šitą plotelį kuom nors pagyvinti...labiausiai norėčiau kampą užpildyt (kur arčiau tvoros, netoli obels), nes toliau prasideda daržo plantacija biggrin.gif Skiriamąją juostą atstoja kanai cool.gif
user posted image

nu kad jau prie obels ir netoli darzo, tai gal liaudiskos geles labiausiai tiktu (spygliuociu jau turi pakankamai) - cia is "rokoko kolekcijos" : tulpes, neuzmirstuoles, bijunai (pinavijos), erskeciu krumas, pentiniai, auskareliai, sinavadai, jurginai, jazminas - kad prie supyniu kvepetu ... biggrin.gif

as pati kaip noreciau suolelio ar supyniu... kvepianciu augalu apsupty - nu kaip romantiska wub.gif ....

QUOTE(Reklamiste @ 2008 05 25, 17:10)
Ankstyvosios gėlės jau nužydėjo (raktažolės, hortenzija)...

hortenzija nuzydejo g.gif ....?

QUOTE(adra @ 2008 05 25, 17:53)
o cia dar musu  augaliukai  smile.gif  smile.gif  smile.gif  keletas foto
user posted image

kiek daug graziu augalu wub.gif , o kiek vietos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 25 gegužės 2008 - 22:25
mergikes, kodel jus Bijunus nurasot i kaimo gelynus g.gif Nu man tai super gele, aisq mociute mano irgi augindavo, bet kiek zinau prancuzai savo elegantiskuose gelynuose juos labai megsta g.gif kaip ir hortenzijas

Reklamiste, tavo zydinti gyvatvore - LIUX thumbup.gif As savo 42 metru patvory kur irgi kazka panasaus esu numaciusi, dar tik jazminas, alyva is mociutes sodo ir lanksva (nemazas krumas, uz ji as mokejau 25 Lt, tad kai uz tris sakeles jus sumokat 15 Lt man atrodo brangu g.gif ) taigi dar viskas "analizu" ir planu stadijoje rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 23, 17:18)
Priminsiu ziemos vaizda sausi:
ir dabar, ''pieva''

Rokoko, labai gyvybingas gelynas wub.gif Steriliai sutvarkyti zalia kampeli nera labai sudetinga ( tvarkinga pievele, pora spygliuociu, akmenukas, mulcas... ir grazu biggrin.gif ) bet toks apzeldinimas idealus visuomeniniu pastatu kiemams ar zmonems neturintiems noro ar laiko eksperimentuoti. O vat padaryti taip kad kiekvienu metu laiku gelynas igautu vis kitoki vaizda kur kas sudetingiau... Ir bent jau man tai didziulis malonumas yra stebeti vis naujai prazystancius ir suzaliuojancius augalus wub.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 05 25, 16:27)

Grazuole wub.gif pas mane irgi tokia puikuojasi, taip pat zalia ir sidabrine... tik kaip letai jos auga doh.gif

QUOTE(adra @ 2008 05 25, 17:53)

Kaip grazu wub.gif
O leliju kiek toiam tvenkinyje prisodinti galima bigsmile.gif ir gylio turbut pakanka stambiaziedems rolleyes.gif

Pas mane tvenkinelis visai miniatiurinis doh.gif bet darytas tam , kad lelijas butu galima augint, tiesa, smulkiaziedes, nes gylio visai mazai... blush2.gif

Papildyta:
O cia praeitos vasaros vaizdelis su lelijomis blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(KRISTELA @ 2008 05 26, 00:18)
Rokoko, labai gyvybingas gelynas wub.gif Steriliai sutvarkyti zalia kampeli nera labai sudetinga ( tvarkinga pievele, pora spygliuociu, akmenukas, mulcas... ir grazu biggrin.gif ) bet toks apzeldinimas idealus visuomeniniu pastatu kiemams ar zmonems neturintiems noro ar laiko eksperimentuoti. O vat padaryti taip kad kiekvienu metu laiku gelynas igautu vis kitoki vaizda kur kas sudetingiau... Ir bent jau man tai didziulis malonumas yra stebeti vis naujai prazystancius ir suzaliuojancius augalus wub.gif

drinks_cheers.gif Todel man mano "bardakelis" ir patinka, nes jis MANO smile.gif

bigsmile.gif Liabai grazu thumbup.gif Vat ir dolomitiniai akmenys man cia patinka (siaip as ju visiskai nemegstu, nes dauzniausiai ju buna per daug ir, mano manymu, ne vietoj unsure.gif ) o cia pagrindas naturalus lietuviski akmenukai thumbup.gif
Lelijos tai be zodziu ... Kadanors as kubile auganciu paturesiu ax.gif
Atsakyti
Papildyta:
user posted image
[/quote]
Žodžių neturiu wub.gif wub.gif wub.gif . Tikrai pasididžiavimo vertas tvenkinėlis wub.gif
Atsakyti
Vakar nusipirkau laukinę azaliją, pagoglinau ir kaip nustebau pamačius, kad tai rododendras lotuliukas.gif nes sakiau- na tų tai tikrai nepirksiu niekados, nes lepūs ir tt.
Gal kas auginat? ar tiktų spygliuočių žemė, ar grynai į durpes sodinti?
Bet žiedų grožis...
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 05 25, 23:21)
as pati kaip noreciau suolelio ar supyniu... kvepianciu augalu apsupty - nu kaip romantiska  wub.gif ....

....ir dar kokio nors vyrioko vakarais su gitara, kad pabrūžintų-būtų visas komplektas, tiesa, dar ir ugnies reiktų...

QUOTE(barsukele @ 2008 05 26, 07:56)
Vakar nusipirkau laukinę azaliją, pagoglinau ir kaip nustebau pamačius, kad tai rododendras lotuliukas.gif  nes sakiau- na tų tai tikrai nepirksiu niekados, nes lepūs ir tt.
Gal kas auginat? ar tiktų spygliuočių žemė, ar grynai į durpes sodinti?
Bet žiedų grožis...

hihihi.gif nagi pasakykit man neišmanėlei, kaip jūs googlinatės, ar pagal etiketėje esantį pavadinimą ar pagal kokį nors kitą raktą sužinot pavadinimus, o ne tai įsivaizduosiu, kad kaip su skaneriu nuskanuojat augalą ir išmeta pavadinimą biggrin.gif
. Nu pvz.gal galit man "pagooglint" koks pas mane auga augalas, tas pilkas prie akmenėlio
user posted image

Papildyta:

Gražuuuu bigsmile.gif ...ir aš noriu lelijų, bet niekaip neišsirenku kokių ax.gif
Atsakyti
As gal nelabai i tema, bet noreciau paklausti, kur perkate juodzemi gelynams? Gal kur pigiau galima butu isigyti nei senkuose 4u.gif
Papildyta:
Ikeliu nuotrauka viso sklypo. Gal kokiu patarimu duotumet? Ten tas tujas, kur ant pakilimo uz supyniu iskasiu ir prie tvoros uz malkines galvoju persodinti. I gelyna nelabai irgi krepkit demesi, nes ten susodinti augaliukai dar laukia savo vietos. Prie malkines pasodinau 2 raganes.
user posted image

Sitam kampe jau padariau vieta gelynui, migdolas ir magnolija kazkur kitus turetu keliauti (tik dar nesumastau kur juos pasodinti)
user posted image

Supynes. Prie ju gal kazkoki gelyneli su kvepianciom gelytem. Gal patartumet kokiu?
user posted image

Cia tas gelynelis, kur glaudziasi bet kas, nes dar nesurandu jiems vietos.. Tai ir atrodo tikrai ne kaip.
user posted image

O cia padariau kalniuka, tai irgi galvoju "ale" alpinariuma maziuka daryti
user posted image

Ir dar, nusipirkau vakar japonini kleveli, irgi laukia savo vietos.
Vienzo, veikti yra ka, tik nezinau kaip cia ka graziau surezgus. Projektuotoju samdytis nenoriu, kaip pasidarysiu - taip ir turesiu. Savas darbas akis dziugins (kada nors..). Labai tikiuosi jusu patarimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fashion: 26 gegužės 2008 - 07:59
QUOTE(adra @ 2008 05 25, 18:53)

gražu mirksiukas.gif bet ravėt turbūt labai smagu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2008 05 25, 18:02)
Ir dar kartą noriu viešai išgirti vėdryną - mano šių metų atradimas biggrin.gif Žydi nesustodamas jau antrą mėnesį ir vis dar pumpurus krauna. O nužydėję žiedai irgi savotiškai gražiai atrodo. Mano švogerka kai pamatė, pagalvojo, kad kieme plastmasines gėles pasistačiau lotuliukas.gif

man taip buvo su tulpėmis vazone, kaimynė tik atėjusi į kiemą ir pamačiusi, kad čia gyvos tulpės, prisipažino, kad jau buo pradėjusi blogai apie mane galvoti, manydama, kad ir aš plastmasinėmis gėlėmis pradėjau puoštis lotuliukas.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 05 25, 18:06)
Klausimukas tinka visoms, ...
Taigi, man reikia šitą plotelį kuom nors pagyvinti...labiausiai norėčiau kampą užpildyt (kur arčiau tvoros, netoli obels), nes toliau prasideda daržo plantacija biggrin.gif Skiriamąją juostą atstoja kanai
user posted imagelauksiu variantų

o jei taip melsvių kokių ten patupdžius rolleyes.gif - kaip tik šalia obelaitė, vadinasi melsvių mėgstamo pavėsiuko bent kiek turėtų būti smile.gif

QUOTE(adra @ 2008 05 25, 18:53)
o pas mus jau lelijos vandenyje lapus isleido dabar laukiam ziedu  smile.gif  smile.gif  smile.gif ...
o cia dar musu  augaliukai  smile.gif  smile.gif  smile.gif  keletas foto

adra, kokios erdvės ir kaip gražu, tikrai matosi, kad ne atbulom rankom padirbėta thumbup.gif
O cia praeitos vasaros vaizdelis su lelijomis
user posted image

pritariu Žanetai75, va čia labai taikliai įkomponuotas dolomitas, kurio aš irgi nemėgstu, bet čia visai akies nepjauna thumbup.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 05 26, 08:35)
hihihi.gif nagi pasakykit man neišmanėlei, kaip jūs googlinatės, ...

aš tai darau taip: jei bent kiek nuspėju, koks tai augalas, tai renku lietuvišką pavadinimą, dažnai augalų puslapiuose šalia būna lotyniškas, jį nukopijuoju ir tada jau google pasirenku paiešką "Vaizdai" ir ten pagal lotynišką pavadinimą gaunu krūvą foto ir jau žiūriu ar tai panašu į tai, kas auga pas mane. Pvz. google "vaizduose" surenku šiloko pagrindinį pavadinimą "Sedum" ir išmeta gausią įvairovę tų šilokų, kur jau galima kapstytis koks pas mane auga ar kokį norėčiau įsigyti smile.gif

QUOTE(fashion @ 2008 05 26, 08:52)
...Ikeliu nuotrauka viso sklypo. Gal kokiu patarimu duotumet? Ten tas tujas, kur ant pakilimo uz supyniu iskasiu ir prie tvoros uz malkines galvoju persodinti. I gelyna nelabai irgi krepkit demesi, nes ten susodinti augaliukai dar laukia savo vietos. Prie malkines pasodinau 2 raganes.
user posted image

nu pas tave tokios platybės, kad sunku viską žvilgsniu aprėpti thumbup.gif o dar sunkiau kažką patarinėti ax.gif jei planuojate viską savo jėgomis apsiželdinti, tai sakyčiau, greito rezultato sunku laukti, čia gal reikėtų po kampuką, po zoną dalinantis planuoti ir pamažu tupdyti augalėlius. Bet smagus jau darbas laukia thumbup.gif o ir šiaip jau gražu, žolytė užsėta, graži, tai dabr jau ir po truputį stumiantis ne bėda, nebėra purvo kaip būna pradžioj smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 26 gegužės 2008 - 08:43
QUOTE(fashion @ 2008 05 26, 08:52)
Ikeliu nuotrauka viso sklypo. user posted image

blink.gif biški sklypo dydis, kiek arų...ar čia tik optinė apgaulė. Norint sukuti grožį aš tai pirmiausia pasidaryčiau planą kur maždaug kokioje krūvoje turėtų būt spygliuočiai, kur vienmečiai, kur vandens telkinukas...nu kažkokią viziją tu vistiek turi turėt, pašalinis žmogus pamatęs plyną lauką ir neišsiaiškinęs kas tau patinka, vargu ar galės teisingai ką nors patart, bent aš tai neišdrysčiau ax.gif
QUOTE(Kaja888 @ 2008 05 26, 09:12)
gražu  mirksiukas.gif  bet ravėt turbūt labai smagu  biggrin.gif

drinks_cheers.gif aš irgi apie tą patį pagalvojau hihihi.gif galvojau, nu patogiausia tai ravėt nuo vandens pusės priplaukus valtele... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 05 26, 09:41)

o jei taip melsvių kokių ten patupdžius rolleyes.gif  - kaip tik šalia obelaitė, vadinasi melsvių mėgstamo pavėsiuko bent kiek turėtų būti smile.gif
aš tai darau taip: jei bent kiek nuspėju, koks tai augalas, tai renku lietuvišką pavadinimą, dažnai augalų puslapiuose šalia būna lotyniškas, jį nukopijuoju ir tada jau google pasirenku paiešką "Vaizdai" ir ten pagal lotynišką pavadinimą gaunu krūvą foto ir jau žiūriu ar tai panašu į tai, kas auga pas mane. Pvz. google "vaizduose" surenku šiloko pagrindinį pavadinimą "Sedum" ir išmeta gausią įvairovę tų šilokų, kur jau galima kapstytis koks pas mane auga ar kokį norėčiau įsigyti smile.gif

užsirašiau MELSVĖS pioneer.gif einu googlintis lotuliukas.gif
Jau prasigooglinau - gyvas velnias pas mane tų melsvių, bet va melsvų ir nėra
Va truputis
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 26 gegužės 2008 - 08:54
QUOTE(adra @ 2008 05 25, 19:53)
o pas mus jau lelijos vandenyje lapus isleido  smile.gif  dabar laukiam ziedu  smile.gif 
o cia dar musu  augaliukai  smile.gif  keletas foto

user posted image

Nu vaizdelis vertas medalio thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Kaip gražų ir koks didelis prūdas tai kokio didumo jūsų sklypas kad toks prudas?

QUOTE(KRISTELA @ 2008 05 26, 01:18)
Grazuole wub.gif  pas mane irgi tokia puikuojasi, taip pat zalia ir sidabrine... tik kaip letai jos auga doh.gif
Kaip grazu wub.gif
O leliju kiek toiam tvenkinyje prisodinti galima bigsmile.gif  ir gylio turbut pakanka stambiaziedems rolleyes.gif
Pas mane tvenkinelis visai miniatiurinis doh.gif  bet darytas tam , kad lelijas butu galima augint, tiesa, smulkiaziedes, nes gylio visai mazai... blush2.gif

Papildyta:
user posted image

Na rinkinėlis kad ir minetiurinis bet nuostabus thumbup.gif . Labai labai gražiai atrodo. Ir aš tokio noriu ax.gif . Viskas laušiu savo vyrioką parodysiu jam tavo foto (jei galima, idėjom pasisemti)sakysiu žiūrėk kaip gražu ir mums tokio reikia bigsmile.gif
Atsakyti