na pries miega dar pasirodysiu prazydusius siauralapius bijunus
aukstasis tusciaviduris
zemasis pilnaviduris, na kuo ne roze
situo ypatingai dziaugiuosi
Vida777, aciu uz grazu komplimenta
jau zydi ramune pas mane
tikslaiu, jurginas [pamenu isidemejai mano aistra ]
QUOTE(rokoko @ 2008 05 23, 22:54)
sitas? - tai kazkokia tuja [ reik knifofijos klaust]. pirkau ''soltroj'' pries 2-3metus, tik 20 lt
tikrai ne akacija
tikrai ne akacija
aciu,leksiu i soltra tos usuotos tujos ieskot
o tas vaikeliu medelis(nu dar pasigincijam )--akacija sakau, nes as gavau toki dovanu,tai irgi ilgai aiskinaus kas cia
o bijunai kokie grazuoliai
Dėkavoju už patarimus... gal rudeniop kokį ale senovišką sukurpsiu
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 23, 23:43)
Man kilo itarimas,kad as ta kalistegija turiu,bent jau lapai tai tikrai tokie. Pries menesi,kad eme is zemes lyst. Dabar jo pilna visur. Apsivijo ersketi ,lipa tvorom, kalasi is po zemiu mano gelyne. Nu jau tiek daug , kur pazvelgsi visur jis. Bet leidziu lipt, tegul lipa. Tik is gelyno vis raunu neisraunu. Sakau gal kas grazaus is jo gausis. Matysim kai suzydes.
QUOTE(rokoko @ 2008 05 24, 00:25)
...ka cia merginos rase baisaus apie tavo vijoklio pletimasi.... toks nekaltas zolinis vijokliukas atrodo, kaip kokia ragane...
skamba tikrai taip, lyg būtų tiesa. Ir Knifofija parduodama pabrėžė, kad labai plinta ir rekomendavo sodinti į kokį kibirą be dugno, kad atžalas riboti.
Dar lietuviškai tas vijoklis vyniokle vadinamas, sakyčiau tikrai atitinka savo vardą
rokoko, tavo siauralapiai bijūnai tikri gražuoliai ir kaip anksti sužydę pas mane iš mamos darželio atgabentas senovinis ružavas auga, tai dar tik maži žiedų burbuliukai sukrauti...
QUOTE(jolaxus @ 2008 05 23, 22:18)
žinai, pataikei su kritika, nė trupučio neprieštarausiu
stumdausi čia kone nuo pradžios ir tikrai pastebėjau, kad paskutiniu metu pradėjom labai daug skiesti apie nieką arba tuščiai, nekonstruktyviai ginčytis. Susiimkim merginos, nepraskyskim
Papildyta:
stumdausi čia kone nuo pradžios ir tikrai pastebėjau, kad paskutiniu metu pradėjom labai daug skiesti apie nieką arba tuščiai, nekonstruktyviai ginčytis. Susiimkim merginos, nepraskyskim
Papildyta:
Am.. o jei istisiniai puslapiai 'o kaip graziai zydi tavo tulpe' praskiedziama siokiais tokiais pamastymais, arba bandoma uzvest diskusija, bet ji nesigauna, nes argumentu vos du zmones sugeba rast, tai jau gincai ir bobuciu turgus? Na pakritikavo kazkas kazka. Juk tai normalu, negali visiems but vienodai grazu ar negrazu. Ar galima issiziot tik tada, kai alpsti nuo grozio?
QUOTE(rasiux- @ 2008 05 23, 23:02)
Šis medelis- pupmedis. Labai tokio norėjau nes žydi fantastiškai , bet jis nuodingas, tad pabijojau dėl savo vaikiukų smalsiukų.
jei vistik čia žirnmedis
tuomet vaikystėj kaimynų gyvatvorė buvo ir iš anksčių darydavom švilpynes - nenusinuodijom nei vienas
Laba . O mano Zephirine Drouhin apsipyle pumpurais , bet dar tokie mazyciai mazyciai. Tikiuosi miltlige jiems nepakenks , vis dar kovojam su ja . Sugalvojau, kad vistik i ta gelyneli sodinsiu senovine roze. Nusiziurejau Jacques Cartier . Labai nerejosi raudonos, bet visi raudoni krumai buvo per dideli . Gal ka galit patart. Tiktu ir nesenovine roze, bet noriu, kad krumas butu kompaktiskas ir stipriai kvepetu. Kiek as domejausi tai radau, kad senovines rozes kvapniausios, bet gal yra ir moderniu stipriai kvepenciu
http://www.apuldramroses.co.uk/JACQUES+CARTIER-rose.htm
cia nuoroda jeigu kam idomu. nu labai graziu roziu cia yra. Gaila, bet nemoku ikelt taip, kad atsidarytu tiesiai is musu temos.
http://www.apuldramroses.co.uk/JACQUES+CARTIER-rose.htm
cia nuoroda jeigu kam idomu. nu labai graziu roziu cia yra. Gaila, bet nemoku ikelt taip, kad atsidarytu tiesiai is musu temos.
QUOTE(mamytukas04 @ 2008 05 24, 07:21)
Dėkavoju už patarimus... gal rudeniop kokį ale senovišką sukurpsiu
Prie senovinių močiutės darželio gėlyčių būtinai pasiūlyčiau tokią geltoną gėlytę -mes vadinam daugiamečiu jurginu. Pas mus Žemaitijoje gana paplitusi, vos ne kiekvienam senam daržely rasi. Ji aukšta, mano ūgį (1,7) siekia, lapai karpyti, žiedai iki 10cm skersmens,geltoni. Žiemai stiebai visai nunyksta. Gal kas ir tikslų pavadinimą pasufleruotų?
Dar močiutės darželiui reiktų kosmėjų, lubinų, medetkų, linų mėlynakių, mėtų baltais pūkuotais lapais. Tokie vaikystės prisiminimai. Dar smidrai augdavo,kurie vėliau raudonom uogytėm pasipuošdavo. Bet jie man kažko labai nesimpatiški.
Ir dar tokie krūmeliai gėlių darželiuose pas kelias tetas augo-gal 1m aukščio, labai kvapnūs, lapeliai smulkiai karpyti, pilkšvo atspalvio. Vadino diemedžiu.
QUOTE(crocus @ 2008 05 24, 11:05)
Prie senovinių močiutės darželio gėlyčių būtinai pasiūlyčiau tokią geltoną gėlytę -mes vadinam daugiamečiu jurginu. Pas mus Žemaitijoje gana paplitusi, vos ne kiekvienam senam daržely rasi. Ji aukšta, mano ūgį (1,7) siekia, lapai karpyti, žiedai iki 10cm skersmens,geltoni. Žiemai stiebai visai nunyksta. Gal kas ir tikslų pavadinimą pasufleruotų?
va čia ką tik aptarinėjom kaip tik šitą - plunksnalapė rudbekija
Ir dar tokie krūmeliai gėlių darželiuose pas kelias tetas augo-gal 1m aukščio, labai kvapnūs, lapeliai smulkiai karpyti, pilkšvo atspalvio. Vadino diemedžiu.
diemedis mano tėviškėj vis dar auga
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 23, 20:43)
Man kilo itarimas,kad as ta kalistegija turiu,bent jau lapai tai tikrai tokie. Pries menesi,kad eme is zemes lyst. Dabar jo pilna visur.
dar viena ''piktzole'' -as ja ''paveldejau'' tai nebuvo pasodinta i joki kibira ar vazona..dbr turiu jo visur .jei protingai,zinant pasodinus,tai gal visai ir nieko-kazkur graziai apzeldint a la vijokliu bet dbr tai mano gyvatvore ''smaugia'' gelynelyje taikosi vis kur ka nors nugalabyt
Rokoko-bijunai
QUOTE(miss X.Y. @ 2008 05 24, 11:41)
dar viena ''piktzole'' -as ja ''paveldejau'' tai nebuvo pasodinta i joki kibira ar vazona..dbr turiu jo visur .jei protingai,zinant pasodinus,tai gal visai ir nieko-kazkur graziai apzeldint a la vijokliu bet dbr tai mano gyvatvore ''smaugia'' gelynelyje taikosi vis kur ka nors nugalabyt
Rokoko-bijunai
Rokoko-bijunai
Va va. Ir mano gelyneli smaugia. Ir kas idomiausia tai, kad as ta vijokli is gelynelio raunu tikra ta zodzio prasme kiekviena diena. Tik israunu, o is po nakties jis vel prasikales buna. Auga reaktyviniu greiciu
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 24, 12:25)
Va va. Ir mano gelyneli smaugia. Ir kas idomiausia tai, kad as ta vijokli is gelynelio raunu tikra ta zodzio prasme kiekviena diena. Tik israunu, o is po nakties jis vel prasikales buna. Auga reaktyviniu greiciu
džiaugiuosi čia jums prasitarusi apie jį, tai tikrai nebandysiu "chaltūrinti", o darysiu kaip Knifofija rekomendavo - tupdysiu į kokį kibirą, nes kaip suprantu tie požeminiai ūgliai negiliai plinta