Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 24

QUOTE(sobieska @ 2008 05 23, 18:51)
nu gi ir aš norėjau būtent šią nuotrauką užakcentuot, nu labai tie akmenys ir žaluma thumbup.gif
Boružėle itariu, kad ir tu akmenligę pasigavusi biggrin.gif

Ne tas žodis. thumbup.gif
Aš net per klasiokų susitikimą prisipažinau turinti tokią diagnozę. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Neužmiršiu vienos kelionės, kai lengvoji mašina buvo prikrauta pilna akmenų, doh.gif bagažinė, visur kur tik galima padėti akmenis, net sau po kojomis..........., palikau truputį vietos, kad pėdalus galėčiau minkyti. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 05 23, 18:35)
Is misko  blush2.gif
Pirma pavasari taip zydi, bus jau kelios savaites, dabar zydejimo pikas. Siaip nereiklu. Arba jam vieta iskart atitiko.

Kaži kaip tas gražuolis vadinasi? Gal ir man reikia patraukti miškan......... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 23, 20:33)
Neužmiršiu vienos kelionės, kai lengvoji mašina buvo prikrauta pilna akmenų, doh.gif bagažinė, visur kur tik galima padėti akmenis, net sau po kojomis..........., palikau truputį vietos, kad pėdalus galėčiau minkyti. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Ką čia su lengva mašina prasidėt irnesakyk.gif aš tokiais atvejais labai susidraugaunu su busiku biggrin.gif kuriant grožį man reikėjo daaaaug akmenų
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 23, 19:04)
Tai Knifofija iš Kuršėnų. lotuliukas.gif Nereik į tą Vilnių lėkti, viskas daug arčiau nei tau atrodo. thumbup.gif

Tai žinau kad ji iš Kuršėnų bet pamačiau ta margialapį vilkdalgi ir būtinai prisireikė blush2.gif

QUOTE(Tina* @ 2008 05 23, 19:06)
Stai mano rododendras CALSAp, del kurio buvo tiek abejoniu  blush2.gif [attachmentid=144065]

O cia zuikiakrumis zydi kaip pamises  wub.gif
[attachmentid=144067]

Labai gražiai žydi. o tas zuikiakrūmis išvis koks fainulka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
dėl "bobutiško darželio" augalų lyg ir aišku, bet kaip jie buvo sodinami ? šiaip patvoriu eilėmis ar kokius "kliombus" darė g.gif
Atsakyti
mano babytė turėjo stačiakampio formos darželį: per vidurį buvo apvali kliomba, tada takelis ir kampuose gaudavosi keturios trikampės kliombos. Augalų sodinimo principas - apvaliosios kliombos viduryje ir trikampio išoriniuose kampuose - aukštaūgės ir toliau žemėjančios gėlės. Paprasta.... ax.gif

nius, kas čia pasidarė, vienos klaidos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 23 gegužės 2008 - 20:46
QUOTE(sobieska @ 2008 05 23, 21:01)
Kad jau taip Nefer tai laikykis biggrin.gif ...savaitgaly būsiu sodyboj, oi paruošiu tau darbelio, skant pratestuosiu tave mirksiukas.gif Gal patarsi koks man augalas derės tam tikroje vietoje, lauk nuotraukų biggrin.gif  cool.gif

Oi su nekantrumu lauksiu nuotraukyciu bigsmile.gif ,sekmadieni lyg MB zada kompa i darba issivest, tai tik pirmadieni prisijungsiu. Ir tada jau tikiuosi ka rast savo AZ drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 05 23, 20:39)
Ką čia su lengva mašina prasidėt irnesakyk.gif  aš tokiais atvejais labai susidraugaunu su busiku biggrin.gif kuriant grožį man reikėjo daaaaug akmenų

Matai, aš tą grožį kuriu po truputį ir pati, očia pas tave profai. thumbup.gif Juk tokių grožių kaip pas tave moteris man atrodo nesukurtų, o gal aš klystu? g.gif
Važiuoju tik anksti pavasarį kol žolė akmenų nepakavoja. Paskui dėlioju kuriu ir kuriu............ doh.gif
Papildyta:
QUOTE(mamytukas04 @ 2008 05 23, 20:59)
dėl "bobutiško darželio" augalų lyg ir aišku, bet kaip jie buvo sodinami ? šiaip patvoriu eilėmis ar kokius "kliombus" darė g.gif

Mano bobulytė buvo darželį aptvėrusi medine tvora ir ant jos štakietų stiklainius, bidonus džiovindavo, o darželis kiek pamenu labai skurdus rūtos, jurginai (tik tiek atminty išlikę) g.gif
Papildyta:
QUOTE(Sraunius @ 2008 05 23, 21:07)
mano babytė turėjo stačiakampio formos darželį: per vidury buvo apvali kliomba, tada takelis ir kampuose gaudavosi keturios trikampės kliombos. Augalų sodinimo principas -  apvaliosios kliombos viduryje ir trikampio išoriniuose kampuose - aukštaūgės ir toliau žemėjančios gėlės. Paprasta....  ax.gif

Va va va apvali klomba, lygiai taip pat,. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 23 gegužės 2008 - 20:28
QUOTE(nengamo @ 2008 05 23, 18:52)
drinks_cheers.gif  pritariu,man irgi gražu wub.gif
Nu jau koks grožis  wub.gif  Taip ir vadinasi - zuikiakrūmis?

zuikiakrūmis = raipstas. Raipsto daug kur tenka matyti parduodamo, teko matyti ir jau išvestų fomų, ne tokių, kaip miškuose, o rožinės spalvos žiedukais.
Bet... viena mano pžįstama savo raipstą ištrėmė atokesnėn vieton ir mane perspėjo, kad jei susigundysiu galvočiau kur sodinti, nes jie labai plečiasi. Juk ir miškuose jei atkreipėt dėmesį jie būna ne po vieną, o ištisais sąžalynais.

QUOTE(sobieska @ 2008 05 23, 19:46)
...dar paskui tokių geltonai žydinčių panašIų į astrus tik aukštų (užkrito pavadinimas), ...

jaučiu žinau apie ką kalbi, mano tėviškėj tokiais vienas pakraštys užsodintas, mes juos daugiamečiais jurginais vadinam, bet neseniai kažkur sodo spalvose buvau aptikusi tikrą pavadinimą ir vėl išgaravo, jei aptiksiu brūkštelėsiu dėl sportinio intereso smile.gif
Atsakyti
gal plunksnalapės rudbekijos? rolleyes.gif

Va, ką radau paguglinus:
"Prie namo taisyklingi gėlynėliai, saulę vaizduojančios gėlių lysvės ir mėnulio delčią (arba jaunatį) vaizduojantys prielysviai - pusiau apvalios lysvaitės. Patvoriuose auga aukštesnės gėlės: plunksnalapės rudbekijos, šluoteliniai flioksai, mėlynžiedės kurpelės,jurginai. Apvalių lysvių viduryje - mėgstami bijūnai, dailieji auskarėliai. Pakraščiai apsodinti nasturtėmis, pajūrinėmis labularijomis, saulutėmis, našlaitėmis, snieguolėmis. " - ETNOKULTŪROS PAVELDAS KAIMO TURIZMO VERSLE

Nesu garantuota, bet ir Rokoko mergaitės medelis panašus į skiepytą raipstą-zuikiakrūmį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 23 gegužės 2008 - 21:07
QUOTE(IngridaB @ 2008 05 21, 11:58)
Labas mamaitės.Turiu klausimėlį. blush2.gif Jei susodinčiau svyrančias begonijas į vazoną, kažin ar augs jos lauke?

Augs augs. Prieš porą metų auginau, tik buvau didesnė tinginė ir per žiemą jos neišsaugojau blush2.gif Darželyje tikrai gražiai atrodė senovinis molinis vazonas su morkavom svyrančiom begonijom wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytukas04 @ 2008 05 23, 19:14)
Sveikos gėlininkės! Padarėt "bobų " turgų iš tokios malonios temos tongue.gif  beveik nuo pat pirmos temos skaičiau ir buvo malonu, o paskutiniu metu.... blink.gif

žinai, pataikei su kritika, nė trupučio neprieštarausiu drinks_cheers.gif
stumdausi čia kone nuo pradžios ir tikrai pastebėjau, kad paskutiniu metu pradėjom labai daug skiesti apie nieką arba tuščiai, nekonstruktyviai ginčytis. Susiimkim merginos, nepraskyskim mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sraunius @ 2008 05 23, 22:06)
gal plunksnalapės rudbekijos?  rolleyes.gif

taip taip taip thumbup.gif tikrai šitas turėjau omenyje, kalbėdama apie daugiamečius jurginus drinks_cheers.gif Žiūriu googlas pagal lotynišką pavadinimą duoda pilnavidurius ir tuščiavidurius žiedus, mano tėviškėj pilnaviduriai veši thumbup.gif
Atsakyti
Rokoko,tavo medelis turbūt Zirnmedis,tokį šiemet pirkau medelyne-man taip jį
pavadino,beje turiu ir krūmą.Šiuo metu zydi abu.
Atsakyti