Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 24

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 23, 09:55)
Taip taip , as neklosiu. Bet boruzele butinai turetu pridengt , nes ji LT. O tavo azalojos sodu centre pirktos buvo ar kambarines? Kokiu laiku jas sodinai kieme? Saviske galesiu i nuolatine vieta persodint tik rudeniop, nes dabar ten vienmetes geles zydi.

centre pirktos,as net nzn ,kad kambarines dar jos buna ax.gif ,sodinau panasiu laiku,kaip,kad dbr,man regis,ta prasme susilus orui,pavasariop.as dauguma kambariniu,tikru ,kambariniu i lauka iskomandiravau,nes namie jom nepatinka kazkodel,tai jau beveik stebuklingingu zodziu biggrin.gif ''dvesk'' gundziaus prasinest rolleyes.gif regis,lauke labiau patinka-aisku pirma savaite nesidziauge-juk nepratintas iskomandiravau blush2.gif ,bet dbr maciau pradeda atsigaut.
Atsakyti
apie azalijas - tai kad sitasai yra dvi skirtingos azaliju rusys - kambarines,kurios jautrios salciams,na jas galima per vasara lauke laikyt,bet rudeniop butinai iskasti ir darzo-lauko azalijos,kurios meta lapus ir yra atsparios salciams mirksiukas.gif taigi pirma reiketu zinot,kokia azaliju rusi turit ax.gif mano protas is google (imesciau nuoroda,bet bijau uzsitraukti nemalone,nes ji vokiska) smartass.gif nail.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wolke: 23 gegužės 2008 - 12:10
QUOTE(jėga @ 2008 05 23, 11:59)
O kiek šitam metų g.gif

Ji dar pas mane dar jauna, lanksvai eina ketvirti metukai didis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 23 gegužės 2008 - 12:12
pas mane sako,kad pusu-egliu spygliai+azuolo lapai labiausiai megstami azaliju-jais apmulciavus,patresus rugsciamegiu trasomis ir palikus ramybej,jos karaliaus-apmulciuot tam,kad jos nemegsta ''purenimo'' aplink jas.dregme dar vienas is megstamu ''patiekalu''.visa tai suteikus azalijai-tingiojo gelininko svajoniu krumelis.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 05 22, 23:47)
Pameni, pati rodei info, kad prie Kretingos japonas kuria sodą. Taigi, visai neseniai jis pats sakė, kad tikrasis vaizdas bus tik po 20 metų, nors augalai tikrai ne vienų ar dviejų metų atvešti/pasodinti  mirksiukas.gif

gal kas žino, kur tiksliau tas sodas, per tv mačiau, norėčiau gyvai pamatyt ax.gif

QUOTE(Nefer @ 2008 05 23, 11:56)
Sveikutes. Ilindau tik db i sia tema, tai gal kam busiu naudinga. thumbup.gif  Esu zeldiniu dizainere, galiu jus pakonsultuoti irenginejant ir kuriant si grozi, o gal net jei kam reikia ir parengti projekteli. Pavasaris- pokyciu metas. Tik gaila, kad pas mane internetas buna retai doh.gif

kokie augalai atsparūs vėjams... nuolatiniams?
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2008 05 23, 13:18)
gal kas žino, kur tiksliau tas sodas, per tv mačiau, norėčiau gyvai pamatyt ax.gif

Kretinga, Mažučių kaimas. Apžiūrėti bus galima tik kitais metais, jei gerai nugirdau wink.gif
Atsakyti
Sveikutes mirksiukas.gif puiki temele thumbup.gif Ar priimsit i savo tarpa? blush2.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Neri29, lauko juka auginu jau kokius 7 metus, mama padovanojo.... Buvo is 3 daliu kelmas, tai viena dali anytai perleidau, kita sunyko(vietoj jos is saknu atsprogo 3 thumbup.gif ), o trecia issidalino - prisiaugino vaiku, tai paskutinysyk kai skaiciavau apie 8 daigai buvo bigsmile.gif O pernai seniausias kelmas parazydo wub.gif
user posted image

Zydi jukos tik subrendusios, nebejaunos, nuzydejes kelmas sunyksta, toliau augina vaikus ir t.t.. Ziemai ypatingos prieziuros nereikia, svarbiausia kad neuzmirktu. Nemegsta kai viduriukas buna slapiai (sniegas, ledas, vanduo..) tai geriausia ziemai sukelt lapus i virsu, suskleisti ir pavyniot kokia agropleve kad vanduo ten nesikauptu. Dar nemegsta kaitrios pavasarines saules kol pasalas neisejes - nudegina lapus, tai uzmetu pora eglisakiu. Mulciuoti nereikia. Jei sekmingai perziemoja, tai pavasari iskleidi lapus ir auga toliau, po sunkesnes ziemos seni lapai nugelsta, o is vidurio uzsiaugina naujus.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 05 23, 13:22)
Kretinga, Mažučių kaimas. Apžiūrėti bus galima tik kitais metais, jei gerai nugirdau wink.gif

Galiu patikslinti - prie Darbėnų. (Bent man sakė "Užsiklausk Darbėnuose ir parodys".)
Atsakyti
QUOTE(damute31 @ 2008 05 22, 17:11)
pasirodau ka psidariau siandien  ax.gif laukiu kritikos  blush2.gif
user posted image

Jei tau grazu - tai svarbiausia!
As asmeniskai gal akmenis sugrupuociau ir koki zalia kilima aplink ar ant ju uzleisciau, kad daugiau gyvybes butu, nes aplink daug pilkumos (t.y. akmenu, plyteliu) - pagyvetu kampelis, o tuos zaliu augaliukus irgi kaskaip pagrupuociau ir ta dali palikciau plikos zemes gal arba jei grazu - mulcu uzpilt arba pievute - bet gal sienaut butu sudetinga g.gif , tai gal irgi koki zalia zema kilima uzleist ant viso ploto g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 05 23, 13:22)

ačiū, kažin, kodėl tik kitąmet, gal patys darbai dabar g.gif

QUOTE(Baltike @ 2008 05 23, 13:25)
Galiu patikslinti - prie Darbėnų. (Bent man sakė "Užsiklausk Darbėnuose ir parodys".)

irgi žadat važiuot?
Atsakyti
PAsakykite, kada mugė bus Kojelavičiaus. ačiū. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 05 23, 06:14)
Esu mačiusi tokią žemutę kaip gyvatvorę iš rūtų, labai dailiai atrodo, thumbup.gif 
galvoju, kad galima net pasireniruoti ant rūtų formuoti kokius a'la bonsus, nes lengvai ir greitai atželia ir ne taip gaila nuskriausti nei kokį lėtai augantį spygliuotį ar buksmedį. rolleyes.gif

esu turejus zema rutu gyvatvore palei tvarteli biggrin.gif - labai grazu ir lietuviska.... Bet man rutos jokiu neigiamu emociju nesukelia, nes as joms visai nealergiska, o ir dukra maza buvo - nieko...

QUOTE(pukučiai @ 2008 05 23, 08:36)
Šiauliuose aš ją pirkau prieš 3 metus bet ji buvo tokia mažutė vos keli daigeliai ir nulupo už ją 12 lt. g.gif (nes tik viena babūlė turėjo,o nei pernai nei šiemet nematau kad kas jomis prekiautu aš apie Šiaulių turgelį) Kai pernai ji man taip mažai buvo užaugusi pradėjau gailėtis kam aš ją pirkau doh.gif .

o cia diedas 1,8 € uz vazoneli prase - pagalvojau, kad per daug schmoll.gif ...

QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 23, 09:36)
Gal kam ir nepatinka mulčas, bet man tai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Čia ne vienų metų reikalas. Iš pat pradžių pirkau, išskaidžiau, o paskui plėtėsi plėtėsi ir rezultatas visas kilimas. thumbup.gif
user posted image

as irgi mulcio fane wub.gif , bet tas dirbtinas margumas, tai ne schmoll.gif ! Pas tave ne taip aki rezia, ir del to ziurisi kitaip... Kartais visai nedaug reikia, kad gera reikala sugadintum - vos ka ne vietoj ikisai, ar kiek per daug - ir sh.... gaunasi verysad.gif .
Isaugom is spalvotu plastmasiu, isaugsim manau ir is kitu dirbtinumu..., o kico kiekvienoj shaly yra ir bus, niekur nuo jo nepabegsi.

QUOTE(Nefer @ 2008 05 23, 10:56)
Sveikutes. Ilindau tik db i sia tema, tai gal kam busiu naudinga. thumbup.gif  Esu zeldiniu dizainere, galiu jus pakonsultuoti irenginejant ir kuriant si grozi, o gal net jei kam reikia ir parengti projekteli. Pavasaris- pokyciu metas. Tik gaila, kad pas mane internetas buna retai doh.gif

nu tai kur jau cia ... netgi labai busi naudinga blush2.gif , mums tokios - pacios reikalingiausios, o tai nutveriam kokia viena ir mucijam... biggrin.gif !

QUOTE(Sraunius @ 2008 05 23, 12:22)

va tau, japonai ir kaima pagal save pasirinko tongue.gif ...
Atsakyti