Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 24

Patarsiu iš savo patirties - tik nesodinkit rūtų takų pakraščiuose, ar kitose lengvai vaikams prieinamose vietose... pernai vasarą dažiau tvorelę prie kurios augo pora kelmų rūtų, tai dėmės nuo jų "sudilginimo" likę ant rankų dar ir dabar, tik sušalus tos vietos paraudonuoja. O šiaip alergija nuo jų pora savaičių buvo, supūliavo rankos iki alkūnių unsure.gif skausmas suaugusiam jau sunkiai pakeliamas, pagailėkit vaikų doh.gif Išvis po to visas tas rūtas išroviau, vaikas mažas aplink sukinėjasi, o jei pačiupinės unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(otaitau @ 2008 05 23, 08:09)
Patarsiu iš savo patirties - tik nesodinkit rūtų takų pakraščiuose, ar kitose lengvai vaikams prieinamose vietose...

tas tai tikrai, alergizuoja jos labai stipriai. Aš irgi kažkada seniai dar paauglystėj pas mamą vasarą apkarpiau rūtas ir nešiau glėby išmesti dėvėdama tik maudymosi kostiumėlį, tai ant pilvo dėmės pora metų buvo doh.gif bet paskui išnyko. gerai, kad nevirto pūslėmis, čia jau priklauso nuo odos jautrumo. Dabar prie rūtų einu tik su pirštinėm cool.gif ir pasodinau jas atokiau, kad nebūtų taip lengvai pasiekiamos.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 05 23, 00:28)
sita maciau pirkti - kokia grazi (irgi manau, kad silokas). Idek tolimesniu jos vystymosi stadiju foto, jei netingesi  ax.gif !

Gerai įdėsiu tikrai nesunku netgi įdomu o juolab kad kitiems irgi patiko tai net savimeilę paglostė blush2.gif kad ir aš turiu tokią gėlytę kurią mažai kur rasi(ta prasme nėra labai populiari) bigsmile.gif . Šiauliuose aš ją pirkau prieš 3 metus bet ji buvo tokia mažutė vos keli daigeliai ir nulupo už ją 12 lt. g.gif (nes tik viena babūlė turėjo,o nei pernai nei šiemet nematau kad kas jomis prekiautu aš apie Šiaulių turgelį) Kai pernai ji man taip mažai buvo užaugusi pradėjau gailėtis kam aš ją pirkau doh.gif . O šiemet persigalvojau gal dėl to kad nešalta žiema buvo ji nesuvargo ir gana nepažai prasipletė thumbup.gif ir kiek matau jau krauna žiedelius turėtų artimiausiu metu nudžiuginti žiedais wub.gif . thumbup.gif Nufotkinsiu ir jums parodysiu biggrin.gif

P. S. Ko jus ten apie tą skoni taip įsijautėt mirksiukas.gif . Geriau nudžiuginkit savo auginamai augaliukais. Koks skirtumas lietuviška angliška ir t.t. Svarbu kad tam žmogui kuris tai daro miela ir gražu thumbup.gif . Mano darželyje kaip sakome lietuviška makalynė bobutės darželis bet man gražu. biggrin.gif

PAGALIAU PRAŽYDO MANO ŽEMAŪGIAI VILKDALGIAI !!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pukučiai @ 2008 05 23, 09:36)
PAGALIAU PRAŽYDO MANO ŽEMAŪGIAI VILKDALGIAI !!! thumbup.gif

o mano vilkdalgiai irgi žydės ne taip prastai, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio ir prieš pora dienų buvau čia supanikavusi truputį. ax.gif Pasirodo, ten vienas toks išsišokėlis anksti žiedą iškėlė, pamanaiu, kad tik tiek tebus, o vakar geriau apžiūrėjau, ugi žiedukus turi kone visi, tik anie dar tik pradeda lįsti thumbup.gif
rezgu planą chuliganą nuvažiuot į Kojelavičiaus mugę Knifofijos peiškot rolleyes.gif jei koks lietus neišgasdins, tai pamaitinus susipakuosiu mažių ir rausim pasižmonėt, gal šiandien kai dar darbadienis nebus sausakimša ten unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 23 gegužės 2008 - 08:43
QUOTE(jot.ka @ 2008 05 22, 22:11)
jei ne paslaptis kur isigijai? gal kur klaipedos apylinkese? ir kokio amziaus tas krumelis?

Aha, Klaipėdoj, prie JYSK'o. ax.gif Amžiaus nežinau cool.gif

QUOTE(otaitau @ 2008 05 23, 08:09)
Patarsiu iš savo patirties - tik nesodinkit rūtų takų pakraščiuose, ar kitose lengvai vaikams prieinamose vietose... pernai vasarą dažiau tvorelę prie kurios augo pora kelmų rūtų, tai dėmės nuo jų "sudilginimo" likę ant rankų dar ir dabar, tik sušalus tos vietos paraudonuoja. O šiaip alergija nuo jų pora savaičių buvo, supūliavo rankos iki alkūnių  unsure.gif skausmas suaugusiam jau sunkiai pakeliamas, pagailėkit vaikų  doh.gif Išvis po to visas tas rūtas išroviau, vaikas mažas aplink sukinėjasi, o jei pačiupinės  unsure.gif

Aš maža būdama buvau į močiutės rūtas įpuolus unsure.gif Tai irgi rankos, kojos pūslėm nuėjo... unsure.gif scare.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jėga: 23 gegužės 2008 - 08:54
[QUOTE]Labas rytas,
mačiau, diskutavote apie lietuviškus/nelietuviškus sodus smile.gif vadinasi, latviai kaip ir lietuviai smile.gif Mini fotosesija iš gražaus parko Rygoje praeitą savaitęsmile.gif

Ir keletas klausimų:
1) Kas čia - pagrindiniame fone - rododendrai ar azalijos?
2) kas tas uostabus bordavas ružavai žydintis medis? Ir aš tokio noriu, tik mažesnio... o dar ir kvepėjo...

user posted image

user posted image

user posted image

va tokie to gražaus man nepažįstamo medžio žiedai iš arčiau...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 05 23, 10:42)
o mano vilkdalgiai irgi žydės ne taip prastai, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio ir prieš pora dienų buvau čia supanikavusi truputį.  ax.gif Pasirodo, ten vienas toks išsišokėlis anksti žiedą iškėlė, pamanaiu, kad tik tiek tebus, o vakar geriau apžiūrėjau, ugi žiedukus turi kone visi, tik anie dar tik pradeda lįsti thumbup.gif
rezgu planą chuliganą nuvažiuot į Kojelavičiaus mugę Knifofijos peiškot rolleyes.gif jei koks lietus neišgasdins, tai pamaitinus susipakuosiu mažių ir rausim pasižmonėt, gal šiandien kai dar darbadienis nebus sausakimša ten unsure.gif

Oi tu nepanikuok jie labai apgaulingi atrodo nebus žiedų o gi pasižiūri kad jie pasislėpę tarp lapų. Kol jie iš ten išsikapanoja. thumbup.gif Maniškiai didieji tai va dar tik lenda žiedų galvutės vienas išstypes o kiti vos tik matosi. Turėtų būti labai gražūs žiedai pernai nežydėjo tik tie mano seniukai žydėjo o naujai pasodinti pernai tik vienu žiedeliu nudžiugino.
Papildyta:
QUOTE(naminuke @ 2008 05 23, 10:53)
Labas rytas,
mačiau, diskutavote apie lietuviškus/nelietuviškus sodus smile.gif vadinasi, latviai kaip ir lietuviai smile.gif Mini fotosesija iš gražaus parko Rygoje praeitą savaitęsmile.gif

va tokie to gražaus man nepažįstamo medžio žiedai iš arčiau...
user posted image

Oi kaip gražu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
[quote=naminuke,2008 05 23, 09:53][QUOTE]

user posted image
[/quote]
azalija - 100%
Atsakyti
QUOTE(damute31 @ 2008 05 22, 17:22)
thumbup.gif  wub.gif grazu  thumbup.gif  o kai nuzydi flioksai,kaip jie atrodo  g.gif

Lieka paprasčiausias žalias kilimas. 4u.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(damute31 @ 2008 05 22, 17:11)
pasirodau ka psidariau siandien  ax.gif laukiu kritikos  blush2.gif

Gal kam ir nepatinka mulčas, bet man tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Labai gražiu pas tave. 4u.gif Dabar taip pagyvėjo, paryškėjo. bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(vvandene @ 2008 05 22, 17:30)
graziu buvo foto flioksu  bigsmile.gif  kaip kilimas. jus juos sejat, ar is daigeliu sodinat? ar jie daugiameciai?

Čia ne vienų metų reikalas. Iš pat pradžių pirkau, išskaidžiau, o paskui plėtėsi plėtėsi ir rezultatas visas kilimas. thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 23, 10:29)
  Dabar taip pagyvėjo, paryškėjo. bigsmile.gif

schmoll.gif man atvirksciai - negyva...dirbtina rolleyes.gif zolyne buvo daug graziau ax.gif kiek zmoniu -tiek nuomoniu mirksiukas.gif
Papildyta:
va flioksai Boruzeles tai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 05 22, 20:10)
Boruzele, labai labai luxinis derinukas  wub.gif

aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2008 05 22, 14:17)
o as lanksvu uzsimaniau, dabar daug kur zydi, tai tos nuo ziedu linkstancios sakos... wub.gif , noriu sklypo zonu atskyrimui panaudoti.gal kas auginat, kokie atsiliepimai, kokie pliusai, kokie minusai?

Tokį grožį turėjai omeny...jis pas mane veši didis.gif aš labai juo didžiuojuosi, ypač tada kai žydi, na, o peržydėjus jis patampa niekuom neišsiskiriančiu žaliu krūmeliu. Tokios krūmų alėjos turėti nenorėčiau, bet dar vieną kokį įkiščiau į savo sklypo kitą galą biggrin.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 23, 10:36)
Čia ne vienų metų reikalas. Iš pat pradžių pirkau, išskaidžiau, o paskui plėtėsi plėtėsi ir rezultatas visas kilimas. thumbup.gif
user posted image

wub.gif Boružėle, tai jau pajūrį siaubei biggrin.gif , aš tai kai nuvažiuoju į Karklę, be maišų akmenukų iš jos negryžtu biggrin.gif
Atsakyti