Patarsiu iš savo patirties - tik nesodinkit rūtų takų pakraščiuose, ar kitose lengvai vaikams prieinamose vietose... pernai vasarą dažiau tvorelę prie kurios augo pora kelmų rūtų, tai dėmės nuo jų "sudilginimo" likę ant rankų dar ir dabar, tik sušalus tos vietos paraudonuoja. O šiaip alergija nuo jų pora savaičių buvo, supūliavo rankos iki alkūnių skausmas suaugusiam jau sunkiai pakeliamas, pagailėkit vaikų Išvis po to visas tas rūtas išroviau, vaikas mažas aplink sukinėjasi, o jei pačiupinės
QUOTE(otaitau @ 2008 05 23, 08:09)
Patarsiu iš savo patirties - tik nesodinkit rūtų takų pakraščiuose, ar kitose lengvai vaikams prieinamose vietose...
tas tai tikrai, alergizuoja jos labai stipriai. Aš irgi kažkada seniai dar paauglystėj pas mamą vasarą apkarpiau rūtas ir nešiau glėby išmesti dėvėdama tik maudymosi kostiumėlį, tai ant pilvo dėmės pora metų buvo bet paskui išnyko. gerai, kad nevirto pūslėmis, čia jau priklauso nuo odos jautrumo. Dabar prie rūtų einu tik su pirštinėm ir pasodinau jas atokiau, kad nebūtų taip lengvai pasiekiamos.
QUOTE(vida777 @ 2008 05 23, 00:28)
sita maciau pirkti - kokia grazi (irgi manau, kad silokas). Idek tolimesniu jos vystymosi stadiju foto, jei netingesi !
Gerai įdėsiu tikrai nesunku netgi įdomu o juolab kad kitiems irgi patiko tai net savimeilę paglostė kad ir aš turiu tokią gėlytę kurią mažai kur rasi(ta prasme nėra labai populiari) . Šiauliuose aš ją pirkau prieš 3 metus bet ji buvo tokia mažutė vos keli daigeliai ir nulupo už ją 12 lt. (nes tik viena babūlė turėjo,o nei pernai nei šiemet nematau kad kas jomis prekiautu aš apie Šiaulių turgelį) Kai pernai ji man taip mažai buvo užaugusi pradėjau gailėtis kam aš ją pirkau . O šiemet persigalvojau gal dėl to kad nešalta žiema buvo ji nesuvargo ir gana nepažai prasipletė ir kiek matau jau krauna žiedelius turėtų artimiausiu metu nudžiuginti žiedais . Nufotkinsiu ir jums parodysiu
P. S. Ko jus ten apie tą skoni taip įsijautėt . Geriau nudžiuginkit savo auginamai augaliukais. Koks skirtumas lietuviška angliška ir t.t. Svarbu kad tam žmogui kuris tai daro miela ir gražu . Mano darželyje kaip sakome lietuviška makalynė bobutės darželis bet man gražu.
PAGALIAU PRAŽYDO MANO ŽEMAŪGIAI VILKDALGIAI !!!
QUOTE(pukučiai @ 2008 05 23, 09:36)
o mano vilkdalgiai irgi žydės ne taip prastai, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio ir prieš pora dienų buvau čia supanikavusi truputį. Pasirodo, ten vienas toks išsišokėlis anksti žiedą iškėlė, pamanaiu, kad tik tiek tebus, o vakar geriau apžiūrėjau, ugi žiedukus turi kone visi, tik anie dar tik pradeda lįsti
rezgu planą chuliganą nuvažiuot į Kojelavičiaus mugę Knifofijos peiškot jei koks lietus neišgasdins, tai pamaitinus susipakuosiu mažių ir rausim pasižmonėt, gal šiandien kai dar darbadienis nebus sausakimša ten
QUOTE(jot.ka @ 2008 05 22, 22:11)
jei ne paslaptis kur isigijai? gal kur klaipedos apylinkese? ir kokio amziaus tas krumelis?
Aha, Klaipėdoj, prie JYSK'o. Amžiaus nežinau
QUOTE(otaitau @ 2008 05 23, 08:09)
Patarsiu iš savo patirties - tik nesodinkit rūtų takų pakraščiuose, ar kitose lengvai vaikams prieinamose vietose... pernai vasarą dažiau tvorelę prie kurios augo pora kelmų rūtų, tai dėmės nuo jų "sudilginimo" likę ant rankų dar ir dabar, tik sušalus tos vietos paraudonuoja. O šiaip alergija nuo jų pora savaičių buvo, supūliavo rankos iki alkūnių skausmas suaugusiam jau sunkiai pakeliamas, pagailėkit vaikų Išvis po to visas tas rūtas išroviau, vaikas mažas aplink sukinėjasi, o jei pačiupinės
Aš maža būdama buvau į močiutės rūtas įpuolus Tai irgi rankos, kojos pūslėm nuėjo...
[QUOTE]Labas rytas,
mačiau, diskutavote apie lietuviškus/nelietuviškus sodus vadinasi, latviai kaip ir lietuviai Mini fotosesija iš gražaus parko Rygoje praeitą savaitę
Ir keletas klausimų:
1) Kas čia - pagrindiniame fone - rododendrai ar azalijos?
2) kas tas uostabus bordavas ružavai žydintis medis? Ir aš tokio noriu, tik mažesnio... o dar ir kvepėjo...
va tokie to gražaus man nepažįstamo medžio žiedai iš arčiau...
mačiau, diskutavote apie lietuviškus/nelietuviškus sodus vadinasi, latviai kaip ir lietuviai Mini fotosesija iš gražaus parko Rygoje praeitą savaitę
Ir keletas klausimų:
1) Kas čia - pagrindiniame fone - rododendrai ar azalijos?
2) kas tas uostabus bordavas ružavai žydintis medis? Ir aš tokio noriu, tik mažesnio... o dar ir kvepėjo...
QUOTE(jolaxus @ 2008 05 23, 10:42)
o mano vilkdalgiai irgi žydės ne taip prastai, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio ir prieš pora dienų buvau čia supanikavusi truputį. Pasirodo, ten vienas toks išsišokėlis anksti žiedą iškėlė, pamanaiu, kad tik tiek tebus, o vakar geriau apžiūrėjau, ugi žiedukus turi kone visi, tik anie dar tik pradeda lįsti
rezgu planą chuliganą nuvažiuot į Kojelavičiaus mugę Knifofijos peiškot jei koks lietus neišgasdins, tai pamaitinus susipakuosiu mažių ir rausim pasižmonėt, gal šiandien kai dar darbadienis nebus sausakimša ten
Oi tu nepanikuok jie labai apgaulingi atrodo nebus žiedų o gi pasižiūri kad jie pasislėpę tarp lapų. Kol jie iš ten išsikapanoja. Maniškiai didieji tai va dar tik lenda žiedų galvutės vienas išstypes o kiti vos tik matosi. Turėtų būti labai gražūs žiedai pernai nežydėjo tik tie mano seniukai žydėjo o naujai pasodinti pernai tik vienu žiedeliu nudžiugino.
Papildyta:
QUOTE(naminuke @ 2008 05 23, 10:53)
Labas rytas,
Oi kaip gražu
QUOTE(damute31 @ 2008 05 22, 17:22)
grazu o kai nuzydi flioksai,kaip jie atrodo
Lieka paprasčiausias žalias kilimas.
Papildyta:
QUOTE(damute31 @ 2008 05 22, 17:11)
pasirodau ka psidariau siandien laukiu kritikos
Gal kam ir nepatinka mulčas, bet man tai
Labai gražiu pas tave. Dabar taip pagyvėjo, paryškėjo.
Papildyta:
QUOTE(vvandene @ 2008 05 22, 17:30)
graziu buvo foto flioksu kaip kilimas. jus juos sejat, ar is daigeliu sodinat? ar jie daugiameciai?
Čia ne vienų metų reikalas. Iš pat pradžių pirkau, išskaidžiau, o paskui plėtėsi plėtėsi ir rezultatas visas kilimas.
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 23, 10:29)
Dabar taip pagyvėjo, paryškėjo.
man atvirksciai - negyva...dirbtina zolyne buvo daug graziau kiek zmoniu -tiek nuomoniu
Papildyta:
va flioksai Boruzeles tai
QUOTE(jot.ka @ 2008 05 22, 14:17)
o as lanksvu uzsimaniau, dabar daug kur zydi, tai tos nuo ziedu linkstancios sakos... , noriu sklypo zonu atskyrimui panaudoti.gal kas auginat, kokie atsiliepimai, kokie pliusai, kokie minusai?
Tokį grožį turėjai omeny...jis pas mane veši aš labai juo didžiuojuosi, ypač tada kai žydi, na, o peržydėjus jis patampa niekuom neišsiskiriančiu žaliu krūmeliu. Tokios krūmų alėjos turėti nenorėčiau, bet dar vieną kokį įkiščiau į savo sklypo kitą galą
Papildyta:
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 23, 10:36)
Čia ne vienų metų reikalas. Iš pat pradžių pirkau, išskaidžiau, o paskui plėtėsi plėtėsi ir rezultatas visas kilimas.
Boružėle, tai jau pajūrį siaubei , aš tai kai nuvažiuoju į Karklę, be maišų akmenukų iš jos negryžtu