Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 24

[quote=Tina*,2008 05 15, 09:14]
O kartais ne Saponaria ant dezutes buvo uzrasyta pas tavo drauge?
[/quote]

NZN, REIKS PAKLAUST [tik vargu ar bus pakuote issaugojusi]

[quote=damute31,2008 05 15, 09:50]
kad tie spigliuociai taip susilieja su zole,noriu kad issiryskintu
[/quote]

turek truputi kantrybes, kol jie paaugs..
siaip gerai koleges patare plotelius tik mulciuot...
as kai mulcio nepripazystu, tai sitaip isryskinau spygliuocius, jau buvau rodziusi sia nuotrauka. cia sausio men
user posted image

[quote=Knifofija,2008 05 15, 10:14]
Margalapis polemonas, atvešiu į kojelavičiaus mugę sekantį savaitgalį.
[/quote]

Ir kaip visada as busiu toli isvykusi doh.gif negalesiu i muge... verysad.gif

[quote=vida777,2008 05 15, 11:57]
gazanijos vienmetes, pas tave lyg ir gerberos (bile tik ramune biggrin.gif )...
[/quote]

drinks_cheers.gif ..................... lotuliukas.gif

[quote=Knifofija,2008 05 15, 12:19]
po pasodinimo pirmais metais ne visada žydi, nors pasitaiko ir išimčių. vilkdalgiai gausiai žydi po sausrų. tad šiemet neturėtų gausiai žydėti.
[/quote]

rudeni persodinau, taigi naujienos ne kokios man... unsure.gif

[quote=kasiopeja,2008 05 15, 16:26]
Su gudobelių gyvatvore pas mane liūdna patirtis.
[/quote]
[quote=kasiopeja,2008 05 15, 18:00]
Ankstyvas pavasaris - prieš išsprogstnt lapelias. Jeigu tuo laiku apkarpai, daugiau miegančių pumpurų prižadini ir daugiau naujų šakelių atželia
[/quote]
[quote=holiday,2008 05 15, 20:09]
augina mano mama, tai ją geni ne kartą per metus, kad ji nelepi visai
[/quote]

na pas mus ilga gudobeliu gyvatvore, ir ji tokian negrazi, reta... nors jau virs galvos... sunys kuo puikiausiai pralenda pro ja musu kiemo siaubt!...
aciu uz info del karpymo 4u.gif nors vargu ar jos prekinio vaizdo bepakeisi...

[quote=sidabrinekuoja,2008 05 15, 21:41]
user posted image
[/quote]

O jeigu ozeksni?

quote=Tina*,2008 05 15, 22:21]
O jus man patarkit, ka su kaimyno vistom daryt?
[/quote]

doh.gif lotuliukas.gif [nepyk]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 15 gegužės 2008 - 23:20
QUOTE(Tina* @ 2008 05 15, 23:21)
O jus man patarkit, ka su kaimyno vistom daryt?  g.gif Kai paleidzia, tai visiems viska isknisa, ka sukisu zemen - tas suniokota. MB sake gaudysim ir valgysim  essen.gif ziuriu visi nuo ko nors kencia...

tavo vyro variantui drinks_cheers.gif ,kaip suprantu,be tvoru gyvenat,kitos iseities nera.Kaip zmones taip gali su naminiais savo gyvunais nesusitvarkyti-tegul gano tas vistas savo teritorijoj blink.gif
Musu kaimyno katinu sutvej,kuri reketavo visus is eiles, gedulas-vienas is triju paslaptingai dingo-matyt kazkieno is kaimynu nervai neatlaike rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 15, 21:13)
na pas mus ilga gudobeliu gyvatvore, ir ji tokian negrazi, reta... nors jau virs galvos... sunys kuo puikiausiai pralenda pro ja musu kiemo siaubt!...
aciu uz info del karpymo 4u.gif  nors vargu ar jos prekinio vaizdo bepakeisi...

Galite pameginti senus stiebus visiskai ispjauti (nuo pat zemes) ir palikti tik jaunus uglius. Atzels nauja, grazi, pakarpius - tankesne mirksiukas.gif
Pas mane irgi tokia pati buvo, kai gavau "palikimo". Isstypus, pilna senu idziuvusiu stiebu. Zalumos buvo tik apacioj jauni ugliai ir man nuo peciu i virsu keleta metru (is viso virs 3 metru aukstis buvo). Tiesa, mes nerizikavom "is pat saknu" pjauti, nes uz tvoros gan judrus kelias. Palikom stiebus 2 m. Turim vilties, kad jauni ugliai greitai isstyps ir galbut is senu kotu nors kazkiek zalumos isleis... ax.gif na jei ne siemet, tai gal nors kitamet ax.gif
Va toks vaizdelis dabar. Tiesa, gyvai atrodo dar baisiau doh.gif
user posted image

Beje, mintis, kaip spygliuočius paryškinti super. Aš irgi stengiuos mulčo išvengti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 05 15, 20:44)
Labukai,
o gal kas esat bande auginti Oleandra? Kai dar bute gyvenom, buvau nusipirkusi (Patio Plant), tai augo gan greit, zydejo graziai, bet nesugebejau as jo per ziema net rusi islaikyti (ten gal per silta buvo  g.gif )...
Nu dabar vel neatsilaikiau... Bandysiu dar syki  g.gif

Pas mane kambaryje auga ir žydi. Vasarai galima į lauką išnešti. Bet šiaip mūsuose jis prie kambarinių gėlių priskiriamas mirksiukas.gif

Vienu metu buvo toks, bet dabar persikraustėm, apgenėjau, plius mažiau saulės gauna negu senojoj vietoj, tai jam nelabai patinka verysad.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 16 gegužės 2008 - 06:53
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 05 15, 23:44)
o gal kas esat bande auginti Oleandra?

vaikystėj prisimenu pas mano tėvus augo, tai jis gyveno pačiam vėsiausiam šiauriniam kambary ir puikiai žydėjo bei niekuo nesiskundė. Man atrodo, kad oleandrams ir reikalinga vėsi temperatūra žiemos metu, tai jei tokias sąlygas sudaryti sunku, tai gal jie ir nuvargsta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 05 16, 05:03)
vaikystėj prisimenu pas mano tėvus augo, tai jis gyveno pačiam vėsiausiam šiauriniam kambary ir puikiai žydėjo bei niekuo nesiskundė. Man atrodo, kad oleandrams ir reikalinga vėsi temperatūra žiemos metu, tai jei tokias sąlygas sudaryti sunku, tai gal jie ir nuvargsta unsure.gif

pas mane anksčiau gyveno ten, kur šilta ir šviesu. Dabar šilumos kiekis nepasikeitė, bet šviesos gerokai mažiau. Turbūt tame ir problema. Bet kokiu atveju, tai tikrai ne lauko augalas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 15, 19:00)
nieko blogo jai nenutiks, jei dabar apkarpysi ar po savaitės  mirksiukas.gif
Ankstyvas pavasaris - prieš išsprogstnt lapelias. Jeigu tuo laiku apkarpai, daugiau miegančių pumpurų prižadini ir daugiau naujų šakelių atželia  4u.gif

ačiū smile.gif

QUOTE(holiday @ 2008 05 15, 21:09)
augina mano mama, tai ją geni ne kartą per metus, kad ji nelepi visai  thumbup.gif bet kaip aš sakau, tai gyvatvorę, pro kurią nei šuo, nei piktas žmogus nepraeis  schmoll.gif

o geras praeis? bigsmile.gif

QUOTE(Tina* @ 2008 05 15, 23:21)
O jus man patarkit, ka su kaimyno vistom daryt?  g.gif

nu va, rašo, kad gudobelė padeda biggrin.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 05 16, 00:13)
na pas mus ilga gudobeliu gyvatvore, ir ji tokian negrazi, reta...

man klausimas, o kodėl negraži, nekarpėt? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos! Turiu jums tris klausimelius, gal kas rasit laiko atsakyt.
1. Ar kas auginot gazanijas (ar gacanijas?). Tai venmetes gelytes, nuotraukoje ant seklu pakelio atrodo nuostabiai. O gal jau velu jas seti?
2. Labai noreciau simet pasiseti kochiju, bet ar nepavelavau?
3. Pasisejau rasakilu. Neislindo nei vienas daigelis. Tada likusias seklytes pries pasedama palaikiau vandeny, padejau saltai. Ale vistiek nedygsta. Gal ka ne taip darau?

Labai butu aciu.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 16, 06:51)
Galite pameginti senus stiebus visiskai ispjauti (nuo pat zemes) ir palikti tik jaunus uglius. Atzels nauja, grazi, pakarpius - tankesne
Pas mane irgi tokia pati buvo, kai gavau "palikimo".
user posted image

Beje, mintis, kaip spygliuočius paryškinti super.

aciu del spygliuociu kilimuko blush2.gif

na kas del gudobeliu gyvatvores, tai pas mus kur kas geresnis vaizdas... kai suzelia lapai, tai visai nieko, bent jau nuo kelio dulkiu tikrai saugo. cia 2005 nuotrauka http://i262.photobuc...on/IMGP0736.jpg . dabar aukstesne. bet tu lapu juk ne visus metus, tada tokia kazkokia vargana , o svarbiausia, palei zeme kiaura visai, cia ziemos ir pavasario vaizdas [tolumoj nuo kelio skiria]
user posted image
user posted image
jaunu ugliu palei zeme nera, tik tie pagrindinia stiebai, tai manau, tiesiog netinkamai karpyta nuo pat pradziu buvo, tai ir gavosi tokia.
Norisi, gad jei jau gyvatvore, tai kaip reikiant tanki butu.
va kaulenis - kitas reikalas thumbup.gif , tik pas mus jos trumpas gabaliukas verysad.gif
user posted image

QUOTE(yuki @ 2008 05 16, 08:19)
man klausimas, o kodėl negraži, nekarpėt?

ka tik pasakiau, kad del karpymo ... netinkamo... retai daromas tas darbelis...
Atsakyti
amadina, o tavo roze ant koto perziemojo lauke?

Zinokit tos vistos parazites ir kitai kaimynei viska iskniso, skundes vakar. O mano tai visus daigelius nulese ir zirnius iskuite ir suede. Nu verkt norisi.

Turiu labai skubu klausima, parasykit kokius zinot gerus tuju pardavejus Kaune ir aplink. Ir kokia dabar vakariniu, paprastu, tvorai formuoti, vidutine tuju kaina? Kad nepermoket. Ryt planuoju pirkt.
Atsakyti
QUOTE(Ratila @ 2008 05 16, 09:54)
Sveikos gyvos!  Turiu jums tris klausimelius, gal kas rasit laiko atsakyt.
1.  Ar kas auginot gazanijas (ar gacanijas?).  Tai venmetes gelytes, nuotraukoje ant seklu pakelio atrodo nuostabiai.  O gal jau velu jas seti?
2.  Labai noreciau simet pasiseti kochiju, bet ar nepavelavau?
3.  Pasisejau rasakilu.  Neislindo nei vienas daigelis.  Tada likusias seklytes pries pasedama palaikiau vandeny, padejau saltai.  Ale vistiek nedygsta.  Gal ka ne taip darau?

Labai butu aciu.

2. gali sėti, tikrai užaugs smile.gif
3. Jei turi galimybę, palėk pasiganyti kur į laukus, pamiškes ir išsirauk iš pievelės - jos lygiai tokios pačios auga ir pievose, ir užgrūdintos bus ir nereikės su sėjimu vargti ir užsiveisi tiek kiek norėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 16, 06:55)
na kas del gudobeliu gyvatvores,  tai pas mus kur kas geresnis vaizdas... kai suzelia lapai, tai visai nieko, bent jau nuo kelio dulkiu tikrai saugo.

aaaa... kaulenis gerai thumbup.gif man ypač gražus nekarpomas kaulenis. Deja, man toje vietoje reikia aukštesnės užtvaros. Dabar palikom 2 m. aukštį, bet kai nauji ūgliai paaugs, karpysim bent ties 3 m., kad nuo dulkių ir garso apsisaugot, nes kelias pakankamai judrus unsure.gif

Kam čia rasakilų reikėjo? Galiu pakasėti mainais į astilbes ar poetinius narcizus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 05 16, 09:56)

Turiu labai skubu klausima, parasykit kokius zinot gerus tuju pardavejus Kaune ir aplink. Ir kokia dabar vakariniu, paprastu, tvorai formuoti, vidutine tuju kaina? Kad nepermoket. Ryt planuoju pirkt.

mes pries 1.5 menesio Klaipedoj pirkom po 7 lt ax.gif
Atsakyti