QUOTE(une @ 2008 05 22, 20:10)
o as vis tik noreciau pratest
Reklamistes ir
smth1 minti del lietuvisko skonio
dar visai neseniai ir as sakydavau, kad ziauriai nuobodu: kiekvienam kieme alpinariumas (+ - ), spygliuociu kompozicija, rododendrai, spalvotas mulcias ir t.t.
bet kai pradejau darytis apzeldinimo projekta supratau, kad labai toli nuo situ dalyku ir as nepabegsiu

na nebus pas mane sp.mulcio, alpinariumo,akmenyno, bet visa kita

tiesiog musu klimatinej zonoj daugelio dalyku neisvengsi, jei norisi zalumos istisus metus...kaip pvz.
tujos vietoj gyvatvores-tipiska lietuviska, bet kuo daugiau viszaliu 8a sklype apsisaugoti nuo siaubingu vakariniu veju istisus metus? tiesa, kaina cia taip pat vaidina nemaza role...
spygliuociu kompozicijos, rododendrai-tai vieni is nedaugelio vargo nekelianciu ir istisus metus estetinio vaizdo neprarandanciu augalu...
taigi nors man angliski vaizdeliai labai prie sirdies

, bet sunkiai isivaizduoju juos pas mus

na nebent angliskai lietuviskus
Boruzele, labai labai luxinis derinukas
As irgi sakyciau, kad padiskutuot yr zymiau idomiau nei imt ironizuot 'ir as rododendra turiu'.

Asmeniskai nieko nekritikavau. Svarbu, kad jums grazu, o kiti gali tureti savo nuomone. Juk nesistengiat visiems itikti, ar nia? ( cia skirta uzsigavusioms

Nepykit!)
Rozamundos postas apie kates super. Gal ikelt ji i koki pirma puslapi ar kur uzsaugot, nes daznas klausimas cia?
Une

labai puikiai isdestei. Deja, klimatine juosta musu tokia nedekinga. Ir norint tureti viszalia 'tvora', saugancia istisus metus- galima rinktis tik spygliuocius. Del tu veju...ghm. Ar tikrai be apsaugos sklypas perpuciamas visus metus ? Ir visur taip? Nezinau, is tiesu pirma karta girdziu toki argumenta, kad nuo veju saugomasi. Bet gal..
Kita vertus, jei tai del 'aplinkiniu akiu', tai sakyciau kad gal nereik taip jau sleptis? Tada tankiai per laika suauge vasarzaliai krumai pasitarnautu? Ir pasirinkimas didesnis..Kaip ir gyvatvore..
Sutinku ir del spygliuociu estetiskumo ir tai, kad jie daug vargo nekelia. Tik noriu isryskinti ta momenta, kad juk galima eiti ne visai tiesiu keliu, o paieskoti ne pacio blogiausio, siek tiek daugiau vargo keliancio varianto, bet uztat daug idomesnio!
Tik man rodos mazai kas iesko. Juk tokiu kaip Knifofija, kuri augina ir pardavineja idomesnius daugiamecius augalus yra tikrai nedaug. Vienas ukininkas, uzsiemes kuri laika tuo gana placiai ir turejes gana dideli pasirinkima geliu- mete ta reikala. Nes nera paklausos. Tiesiog tiek apzeldintojai, tiek siaip zmones renkasi paprastesni varianta ( kuri as suprantu- mazai sukt galvos, patikrinta, mazai prieziuros ir pan). Bet gal as klystu? Gal Knifofija galetu ka i si klausima pasakyt.
Velgi, kitas momentas- kad ir su tais paciais spygliuociais ar krumais, su akmenim galima idomiai suzaisti. Rasti netiketu deriniu.
Del vieno dalyko man rodos Une klysti- yra tikrai daugiau augalu, kuriems tupinejimo reikia nedaug. As kalbu apie geles. Vel pataisykit jei klystu (ir atleiskit jei nuskambes kaip reklama), bet man susidare ispudis, kad Knifofija, renkasi tokius augalus, kurie gyvena musu salygomis ir kuriems 'patarnavimai' kasdieniai nereikalingi.
Taip, tikiu kad lietuviskai 'angliska' arba italiska sodeli galima irengti. Su pastangom, ismone, pasukus galva. Ir rododendrus, spygliuocius galima 'nelietuviskai' ikurdinti pas save sklype.