Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 24

QUOTE(rokoko @ 2008 05 20, 11:03)
Jolaxus, pamirsau pasakyti, kad gerai ten ta eglute tavo tarpuvarteje thumbup.gif  - gerai kad forma i virsu...
tik tos piliarozes ne vietoje  g.gif ... bet sakei perkelsi
prie perkunropiu gal dar uolaskeliu i kompanija? tarp ju nedideliu akmenuku gulsciu, lygiu pavirsiumi, kurie pusiau tokie apauge ta samana butu  4u.gif

na su akminimis gal ir reikėtų kažką pafantazuoti, gal įmesiu vieną kitą kai apims įkvėpimas komponuoti rolleyes.gif

QUOTE(Diglė @ 2008 05 20, 12:59)
palei takeli norėčiau pasisodinti kokių nors daugiamečių gėlyčių, kad kupsteliais būtu, tik nelabai nutuokių  g.gif  Gal patarsit??

aš prieš savaitėlę pasisodinau puošniojo šiloko Frosty Morn, mane jis užkabino, kad ir kol nežydi turi gyvesnį vaizdelį, nei tos senosios rūšys - šito lapų krašteliai baltai apvedžioti bigsmile.gif Apsilankiau "Vilniaus žalumoje", nusiaubiau šilokų daigyną, nes šitų gal tik prieš metus užsiveisė, dar mažai turėjo, o aš kaip griebiau du trečdalius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2008 05 20, 09:48)
Mes šiais metais naudojom tokį mišinį atsėjimui - sudygo, bet skystokai, nors sėklos negailėjom. Dar neskubu nervintis, nes atrodo, kad kai kurios sėklos vėliau lenda, dar dygsta. Be to, ketinu palaukti pora pjovimų - tada matysis tikresnis vaizdas.
Bet dabar veja juokingai atrodo - kur sena žolė gerai buvo išlikusi, tai išbujojo po lietaus, o kur atsodinom - kaip išplikęs kailiukas su lopais:blink: Ir spalva skirtinga: sena - šviesiai žalia, nauja - tamsiai žalia doh.gif

nu mes du metus ant juofdzemio gyvenom, tai jau taip norisi zalumos. ir taip kanbtrai jau pralaukem blush2.gif bet kitur atrodo ner net menku islindusiu vejos pozymiu, yra keli tokie pliki laukai. tai bandysim atset, blogiau gal nebus vistiek g.gif ten kur pirmuciausia pradejo dygt ir sudygo tai tokie faini 'seriukai" smagu, o va kur sudygo piktzoles, kakzaip graudu ziuret, tai nutarem, kad gal reik atset, juk blogiaiu nepadarysim. jei islis tai tegul lenda, per tankiai gi nebus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 05 20, 08:01)
o mes va kokį medį pasodinom praeitą savaitgalį šio mažiaus krikštynų proga ax.gif

labai grazi ideja 4u.gif .

QUOTE(rokoko @ 2008 05 20, 09:43)
*mes zinok nuproteje del naturaliu spalvu ir medziagu...
**vienas kaimynas turi, jau kamienas kokia 8cm skrsm... nu baisiai toks netvarkingas...

* drinks_cheers.gif be zodziu ....
**prasom placiau...Kas netvarkingas - kaimynas ar berzas biggrin.gif ...., kodel netvarkingas - forma, ar lapu daug...?

QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 20, 10:44)
peržydėjo rododendras - kur ūgliai tai ok, o ar tuos kotelius reikia nuimti? Nes praeitais metais nenuėmiau nuo vieno - tai ir beveik nežydėjo... Ar turi įtakos ...

QUOTE(Tina* @ 2008 05 20, 11:04)
O juos tiesiog nukirpti? Sito nezinojau.

nuimti reikia - jie tiesiog graziai nusilauzia (kiekvienas kotelis atskirai) 4u.gif .

QUOTE(Tina* @ 2008 05 20, 11:17)
Su vienu sodinuku rododendro Zapyskio medelynas isdure greiciausiai, vietoj raudono kolkas matos violetinis. Matysim kas issiskleis. Bet liudna aisku, nes violetini viena jau turiu.
Papildyta:
Nors gal cia paryskinta spalva:
http://www.rosebay.o...nova_zembla.jpg
NOVA ZEMBLA

sita turiu - raudonas tikrai (tamsesnis ir raudonesnis negu foto), o pumpurai dabar tamsiai bordo sp. Siaip pumpuru spalva labai skiriasi nuo ziedu sp., baltai zydinciu pumpurai dazniausiai buna roziniai/sv.alyviniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 gegužės 2008 - 15:08
Labutis mirksiukas.gif ,
mano mamaite nori jusu paklaust,kurios augina Diktona - kas jam patinka,kas nepatinka....kuo tresti?....zodziu,viska ka zinot 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 05 20, 09:06)
nu koks grazus Knifofijos vaizdelis wub.gif  wub.gif  wub.gif

nu visos cia peikiat ta kanta, as ji uzdejau g.gif  tai dabar galvoju gal be reikalo,  nedaug ten tio isvingiavimo galima butu ir su kokiu peiliu prasieit, ale gal siemet paliksiu, matysiu veliau g.gif  pasimokysiu taip sakant is savo klaidu tongue.gif

beje, pasejom veja dabar bijau pameluot ar pries 3 ar pries 4 savaites g.gif  sejom tankai, seklos sunaudojom prakstiskai dvigubai pagal norma. Veja sudygo netolygiai, vietom liko pliki tarpai ir galu gale per ta laika gavosi ne veja, o pieva. daugumoj vietu vietoj vejos (nu ten turbut tie eraicinai, kur kaip smilgos) sudygo man rodos piktzoles...nu as ju nepazystu ax.gif  blush2.gif  doh.gif  bet kaip as sakau vietoj vejops gavosiu pieva, ypac kai kuriose vietoese.
Nu tai vakar veja MB nupjove, sako atrodo graziau, nes tos piktzoles akis bade doh.gif tai zadam naudot dar atsejamaji misini, pasiskaitem, kad jisn naudojamas isplikusiom vietom, greitai sudygsta. ka galit p[asakyt? kaip jis set, ar tiesiog uzbert ar reik kazkaip pragrebliuot. nu mes cia pirma karta su ta veja blush2.gif o tos piktzoles tai turbut ten vienmetes, tikrai ne klaiulpienes ir ne kokioe trauklapiai, tai kai[p suprantu jie turetu nusipjaut ir nunykt pjaunant veja, ar ne? g.gif

drinks_cheers.gif pas mane tas pats-o kokia sekla naudojai? pas mane golfmaster,kur liko po ziemos, atsejau ornamentali, tikejausi stebuklo, verysad.gif vel sudygo kaip kam patiko-neapsikentus nusipirkau lietuviskos futbolistu vejos maiseli ir palaukus pora savaiteliu,sesiu ta-blogiau nei dabar tikrai nebus-o kad skirsis zole-man ne motais,svarbu zalia ,o ne plika butu cool.gif

merginos,kas nutiko mano melsvei-lenda nauji lapeliai tokia kaip apkramtyta ir susiraukslejusia virsunele? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 20 gegužės 2008 - 15:39
QUOTE(vida777 @ 2008 05 20, 16:07)
Siaip pumpuru spalva labai skiriasi nuo ziedu sp., baltai zydinciu pumpurai dazniausiai buna roziniai/sv.alyviniai.

Tai dar turiu vilties ax.gif

Diktona pernai pasisodinua, taikazko ypatingo negaliu dar papasakot.
Straipsniukas apie ji: http://www.rojaussod...snis.php?id=354
Atsakyti
Gal žinot kaip padėt mano bijūnams-kai kurie stiebai pajuodo ir nuvyto.Kas čia darosi?Gal čia koks grybas įsimetė?
Atsakyti
QUOTE(mergina @ 2008 05 20, 22:18)
Gal žinot kaip padėt mano bijūnams-kai kurie stiebai pajuodo ir nuvyto.Kas čia darosi?Gal čia koks grybas įsimetė?

Tai kekerinis puvinys, atkask šaknis(kadšaknies kaklelis būtų lauke) ir apiberk medžio pelenais (žinoma saikingai)
Atsakyti

QUOTE(Knifofija @ 2008 05 20, 10:52)
Kraštai nupjauti pernai liepos mėn, dabar liepos pradžioje vėl pjausiu.

geras bigsmile.gif nuo tada ir zole nebe taip auga...
pasinaudosiu 4u.gif

Knifofija, kur dejai nuotrauka eglutes, virsuje per viduri toks bordinis tankus apvalainas augaliukas - ar spygliuotis ten? bigsmile.gif

QUOTE(Lululu @ 2008 05 20, 11:28)
Išduokit...kokios firmos trašas perktat ir nafždojat žydinčioms gėlėms?

i firmu pavad neziuriu.. blush2.gif
daugiametes tresiu anksti pavasari biriomis...
paskui vazonuose vasarines [bakopos, begonijos, jurginus ir pan] - skystomis zydinciu trasomis [nespecializuotomis] + tomis skystomis dar daugiametes kai kurias kai pumpurus krauna 1 -2 kartus...

QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 20, 11:31)
Jeigu gerai įžiebiu, čia gali būti thuja occidentalis Ericoides. Pas mane kieme tokia pati    Šalia jos turėtų atsirasti rožės su levandomis

na manau, ten ne tuja, is arti ziurek kokie spygliukai
user posted image
o ten roziu tikrai nebus schmoll.gif lotuliukas.gif , viesas tas tvenkinys, paprasciausiai priesais musu sklypa, tai istremiam koki augala kai nusibosta, bet dazniausiai vaikai su dviraciais juos bicycle.gif
toks atsarginis poligonas ten ''tremtiniu'' : kaip vargsta ten tradeskantes, melsves, bergenijos, skaisteniai, kiti... gaila ziuret... bet ismest irgi gaila...
va krumai ir medeliai tokie ''nebrangus'' ten irgi nukeliauja..

QUOTE(Diglė @ 2008 05 20, 11:59)
palei takeli norėčiau pasisodinti kokių nors daugiamečių gėlyčių, kad kupsteliais būtu, tik nelabai nutuokių  Gal patarsit??

kokio aukscio nori?
jei zemu [iki 15cm]- tai puikus kupsteliai raktazoliu ir gvaizdziu, pastarosios viszales... abu augalai ilgai zydi, rakteliai ispudingiau.
gvaizdes zaliu kupsteliu eile, db pradeda zydet
raktazoles , nuzydejus lieka zali kupsteliai praktiskai iki kito pavasario

truputi aukstesni kupsteliai [apie 25cm] - Karpatinio katilelio [campanula carpatica]. tik nepertresti ir neperlaistyti, nes isvirsta iskrenta nuo per gero gyvenimo lotuliukas.gif neturiu kupsto nuotr, tik ziedeliai , kurie zydi visa vasara wub.gif

QUOTE(BabyGrite @ 2008 05 20, 13:38)
Noreciau isijungti i jusu bureli,
.Noriu ir as pasigirti savo graziais ziedais :

giriames, rodome 4u.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 05 20, 13:54)
aš prieš savaitėlę pasisodinau puošniojo šiloko Frosty Morn, mane jis užkabino, kad ir kol nežydi turi gyvesnį vaizdelį, nei tos senosios rūšys - šito lapų krašteliai baltai apvedžioti

labai puosnus wub.gif
ir as noriu bigsmile.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 05 20, 15:07)
**prasom placiau...Kas netvarkingas - kaimynas ar berzas  ...., kodel netvarkingas - forma, ar lapu daug...?

lotuliukas.gif berzas, berzas....
jis jau seniai ten, tikrai nuo ''tarybu''...
forma tokia ''kreizi'', na panasiai, jei kubistas nutapytu svyranti medeli g.gif
lapu yra, bet nuo eilines obels ju daugiau, tai ne probl...
zodziu jis ten kampe, kadangi paauges [subrendes] gerokai, tai isigrudes ten, nesiziuri normaliai...

QUOTE(rozamunda @ 2008 05 20, 15:36)
merginos,kas nutiko mano melsvei-lenda nauji lapeliai tokia kaip apkramtyta ir susiraukslejusia virsunele?

gal lendant daigeliams pamindet ta vieta gerokai?
pas mane tas pat su viena melsve, ir butent del sios priezasties, nes pavasari salia kriause kirtom, paskui hortenzija sodinom, paskui aplink tvarkemes, zodziu uzminde vyrai doh.gif verysad.gif
panasiai jei dygstant tulpems uzminsi - irgi lapeliai tokiom virsunelem lieka...
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 21, 00:04)
labai puosnus  wub.gif
ir as noriu bigsmile.gif

kai tik subujos tai tikrai bus galima dalintis, nes pasodinau apie 10 kupstelių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 05 19, 00:17)
pas mane irgi tokia siemet prazydo...., o grazi, miniatiurine, susiskleidus raudona, issisiepus - geltona, lapeliai smulkuciai pilkai zalios sp. :

user posted image

Manau ir mano kažkas panašaus kaip šios tulpės. Pasodinau prieš 3 metus. Pernai žydėjo negausiai o šiais metais jau va kiek žiedelių iš 10 svogūnėlių

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Knifofija)
O čia dar vienas vaizdelis akims paganyti.
user posted image

Nu vaizdelis superisnis kaip iš tavęs nusipirkti tokią grožybę.

QUOTE(Knifofija @ 2008 05 19, 20:47)
Mano eglutė

user posted image
Eglutė thumbup.gif  thumbup.gif graži
Kiemo vaizdas

user posted image

Kiemo vaizdas thumbup.gif labai tvarkingas ir taip viskas dera vienas augalas prie kito . LAAABAAI gražu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Merginos - norėjau paklausti kas turi tvenkinukus prie namo - ar nepagausėja uodų?? gal yra koks skystis įpilti kad nesiveistų...

Ir dar - gal turite kas kokią programą, su kuria galima butų pasidėlioti aplinkos projektą... Dėkinga būčiau 4u.gif
Atsakyti