Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 24

QUOTE(jolaxus @ 2008 05 20, 09:04)
oi kokis mažasis katalikas laimingas prie SAVO medžio thumbup.gif

Taip, geras pastebėjimas, čia jau JO medis biggrin.gif , kad tik prigytų...
Atsakyti
Norėjau paklausti, kaip adaptuojasi pas mus,atveštiniai rododendrai iš Olandijos.Kaip atlaiko persodinimą,ar gerai ištveria žiemas?Klausiu todel,kad užmačiau vietelę prekiaujančia gausiu rododendrų asortimentu,veislės negirdetos,nors ne daug aš jų žinau.Pasigrožejau tik,nepirkau.Grįžus namo ,kirba mintis grįžti ir nusipirkti,kaip jūs manote ar verta tokius pirkti?O gal kas tokius visai sėkmingai augina?
Atsakyti
[quote=Zaneta75,2008 05 16, 09:30]
Mano pradine mintis buvo suformuot kokia vingiuota juosta ir ten nuemus velena tarp augalu uzpilt mulco. MB atkalbejo... nu bet vakar ziurejau kaip jis su zoliapjove raitosi aplink tuos augalus o ir kazkokio pagrindo man tiems augalams truksta Plius pavasari isivaizduoju tarp ju zydint tulpes
[/quote]

jokio mulcio ten nereikia! ir jokio papildomo pagrindo tiems spygliuociams schmoll.gif
labai man grazu jie toje zoleje 4u.gif
patikek, kad MB dar sudetingiau raitytis bus....
kadangi tulpes zydi jau veja pjaunant, tai siulau i veja prikaisioti pametyti tokiu gelyciu, kurios zydi kol veja dar miega: snieguoles, krokai [tik tuos geltonus, jie atsparus, iskasineti nereikia] lapus nupjausi sienaujant 1 karta.

[quote=vida777,2008 05 16, 09:41]
rokoko, vis pamirstu pasakyti, kad tavo namas lb grazus - kai tik parodai koki kampa, tai vis nuziuriu, kad graziai prie aplinkos dera
[/quote]

aciu, savadarbis dizainas lotuliukas.gif
mes zinok nuproteje del naturaliu spalvu ir medziagu, todel namo isorej ir kieme naturalus tinkas, medis, betonas, net dekor medinukai neimpregnuojami kad nupilketu.. patenkinsiu tavo smalsuma namas konstrukcija idomi [nors su klaidom, nepatogi] - buves medinis rastu vasarnamis viduje liko pagrindiniu kambariu su visais rastais....

[quote=vida777,2008 05 16, 09:54]
ozeksnis - gera mintis...cia kalba eina apie artejanti brisiaus (sausmedzio) gala , jeigu ka... Ozeksniu yra ir lipanciu - lapai kaimynui nebyres, ziema vasara zaliuos...
[/quote]

aha, cia kalba apie Sidabrinekuojos nora metalini tinkla uzstot... as turejau galvoj ozeksnio viszaluma + as sodinciau lipanti ir sliauzianti apacioj paderinus veisles pagal spalvas. [gal kas pasakys sviestas sviestuotas, bet butu saikinga,ir grazu]

[quote=Knifofija,2008 05 16, 20:02]
Jiems tai įdurs, bet kai ravėsi ir tau nemažiau klius. Turėjau svarainių gyvatvorę, tai keikiau susiriesdama kol išravėdavau.

IRIS PALLIDA „VARIEGATA“ margumas visą vasarą.
[/quote]

pas mus svarainius ir gudobeles ravi vyrija tongue.gif

tokius vilkdalgius nusiziurejau jau 4 metai, o dar neturiu ju verysad.gif
nu man kursenai taip nepakeliui nuo A1 magistrales doh.gif + nebusiu vietoj si savitgali, kai Knifofija arciausiai bus...

[quote=vida777,2008 05 17, 11:29]
jau kaip svyruoklio berzo noriu....., tai nera didesnes svajones siuo metu .
[/quote]

vienas kaimynas turi, jau kamienas kokia 8cm skrsm... nu baisiai toks netvarkingas...

[quote=Knifofija,2008 05 17, 11:46]
Greičiausiai, kad čia saulytės darbas, nuo saulės lapelis tarsi išplonėja ir pabala.
[/quote]

mano bakopos puikiai atsigavo po sito [kai isnesiau is verandos i siltnami], nieko nedariau, tik laukiau rolleyes.gif

[quote=Tina*,2008 05 19, 10:53]
Prisiskaiciau tuju temoj, kad vieni kas 30 cm, kiti kas 70 cm, o dar kiti kas 1 m sodina. Visiska sumaistis ir nulis aiskumo. Na musu bent jau per vidury sitam intervale
Parasykit kas nors kaip pas jus kolonines susodintos.
[/quote]

70-80cm, tikslas gyvatvore nuo kaimynu. tankiau nesodinom, nes medelyne sake jei baisiai liesis sonais - jie gali imti skursti...

[quote=kasiopeja,2008 05 19, 10:57]
Kas 30 cm sodina paprastas gyvatvorines, nes jos 'skystos' O koloninės labai tankios
[/quote]

ir sios kas 80 cm, kantrybes 5 metus, ir jokiu ''skystalu'' - db visiskai aklina.

[quote=Wolke,2008 05 19, 15:25]
kas prazydo pas mane siryt wub.gif
user posted image user posted image
[/quote]

nu vel pasikartosiu, kad augini mano augalelius lotuliukas.gif , koki 5 karta pastebiu...
sita grazuole buvau prie vieso tvenkinio priesais namus istremusi, manau laikas ja susigrazinti... wub.gif nes bruneras laikas ismesti... ne, geriau prie tvenkinio jas.. g.gif

[quote=Žieda,2008 05 19, 17:04]
kad sraigės ,,ne užpuolė'' Lietuvą, o kaip lakmuso popierėlis parodo, kad mes DAR GYVENAME NEUŽTERŠTOJE ir ŠVARIOJE aplinkoje.
[/quote]

dar vienas ''lakmusas'' - pas mus gausi gandru populiacija...
O sraiges i komposto dezes valgyt permetu - piktzoles ir stagarus.

[quote=Knifofija,2008 05 19, 18:47]
Mano eglutė

user posted image

Kiemo vaizdas

user posted image
[/quote]

labai wub.gif
dievinu geltonos - salotines ir bordo ''zalumos'' derini wub.gif

[quote=jolita123,2008 05 19, 19:27]
Merginos patarkite ką pasodinti prie tvenkinio, norėtūsi kokio spygliuočio, patarkite ,kaip tik tėvo diena ateina tai padovanosiu vyrui kokį vyrišką medy. Nušausiu du zuikius, bus dovana ir nauda
[/quote]

na paziurek, prie vieso tvenkinio mes pasodinom paprastas pusis ir kazkoki kaip kadagi
user posted image
cia 2005 ruduo, tai medziai jau paauge...
beje tas bordo ''kadagys'' kieme musu ant saules vejoj skurdo - isrove atidavem, o prie prudo vesi tiesiog

[quote=Lululu,2008 05 20, 07:46]
Vakar persodinau kai kuriuos augalėlius, gėlytės ir žinokit baisu...karkvabalių lervų apstu žemėje.
[/quote]

metu i komposto deze kompanijai sraigems

[quote=sobieska,2008 05 20, 08:01]
o mes va kokį medį pasodinom praeitą savaitgalį šio mažiaus krikštynų proga
user posted image
[/quote]

wub.gif thumbup.gif ir kaip rankyte medeli laiko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 20 gegužės 2008 - 09:46
QUOTE(Lewisia @ 2008 05 20, 10:25)
Norėjau paklausti, kaip adaptuojasi  pas mus,atveštiniai rododendrai iš Olandijos.Kaip atlaiko persodinimą,ar gerai ištveria žiemas?Klausiu todel,kad užmačiau vietelę prekiaujančia gausiu rododendrų asortimentu,veislės negirdetos,nors ne daug aš jų žinau.Pasigrožejau tik,nepirkau.Grįžus namo ,kirba mintis grįžti ir nusipirkti,kaip jūs manote ar verta tokius pirkti?O gal kas tokius visai sėkmingai augina?

Laba,

Aš pati turiu tris rododendrus, sodinau juos pernai birželį, per žiemą net nedengiau, nes kažkaip ir žiema nebuvo biaisiai šalta. tai dabar jie kuo gražiausiai žydi. Du jau senokai pražydę, o va trečiasis jau išleidęs irgi kelis žiedelius, pumpurai visi susprogę. Kaip bus kitamet nežinau. Tikiuosi kad žydės. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 05 20, 08:06)
tai zadam naudot dar atsejamaji misini, pasiskaitem, kad jisn naudojamas isplikusiom vietom, greitai sudygsta. ka galit p[asakyt? kaip jis set, ar tiesiog uzbert ar reik kazkaip pragrebliuot. nu mes cia pirma karta su ta veja blush2.gif o tos piktzoles tai turbut ten vienmetes, tikrai ne klaiulpienes ir ne kokioe trauklapiai, tai kai[p suprantu jie turetu nusipjaut ir nunykt pjaunant veja, ar ne? g.gif

Mes šiais metais naudojom tokį mišinį atsėjimui - sudygo, bet skystokai, nors sėklos negailėjom. Dar neskubu nervintis, nes atrodo, kad kai kurios sėklos vėliau lenda, dar dygsta. Be to, ketinu palaukti pora pjovimų - tada matysis tikresnis vaizdas.
Bet dabar veja juokingai atrodo - kur sena žolė gerai buvo išlikusi, tai išbujojo po lietaus, o kur atsodinom - kaip išplikęs kailiukas su lopais:blink: Ir spalva skirtinga: sena - šviesiai žalia, nauja - tamsiai žalia doh.gif
Atsakyti
Jolaxus, pamirsau pasakyti, kad gerai ten ta eglute tavo tarpuvarteje thumbup.gif - gerai kad forma i virsu...
tik tos piliarozes ne vietoje g.gif ... bet sakei perkelsi
prie perkunropiu gal dar uolaskeliu i kompanija? tarp ju nedideliu akmenuku gulsciu, lygiu pavirsiumi, kurie pusiau tokie apauge ta samana butu 4u.gif
Atsakyti
Sidabrineikuojai- siulau i ta vieta raugerski viszali, bordines spalvos lapukais.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 05 19, 23:07)
Knifofija, ir as noriu tavo demesio :

1. kazin ko tiketis is bugienio - augo toks varganas moly, persodinau i vazona su gera zeme, saknis apkarpiau - dabar jau baigia numest paskutinius lapus, ir ziedeliai byra... Ar jau dves  g.gif ...?
2. uzmaciau labai grazia balta alyva - netoli nuo krumo pilna jaunu atzalu..., kazin ar jos is seklu pridyge, ar alyvos nuo krumo atzalom pleciasi? Nezinau kaip issiraut - kirvi nestis ar kastuva  ax.gif  ....

1 Ko gero dvės, bet neskubėk išmest, visko būna.
2 Alyvos dauginasi atžalomis, dabar nueik su kastuvu atkirst nuo mamos, bet nejudink, o rudenį drąsiai kask.
Atsakyti
Aš irgi turiu klausimėlių :

1. Knifofija - pas tave eglutės - abu "Conica" tik skirtingos spalvos? nes tokias tamsias turiu, o tokio šviesaus nesu mačiusi..

2. peržydėjo rododendras - kur ūgliai tai ok, o ar tuos kotelius reikia nuimti? Nes praeitais metais nenuėmiau nuo vieno - tai ir beveik nežydėjo... Ar turi įtakos ...

vaizdas čia
[attachmentid=143614]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 20 gegužės 2008 - 10:49
As vis dar su tom tujom - vistik skirtingos rekomendacijos visu, tad matysim kas pas mane gausis kas 50 cm. ax.gif Beje kazkuri forumiete prase parasyti kur man pavyks nusipirkt, istryniau zinute is AZ. Raudondvario medelyne kolonines po 20,-
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 05 19, 23:54)
swoon.gif  thumbup.gif
Nu baisiai grazu  wub.gif
(O kas tas svyruokliukas raudonlapis? g.gif )
Man sermuksniai labai grazu, bet ar jie nesiukslina posavim? Bent jau mieste po sermuksniais lapu/uogu siukslynai  g.gif

Rudenį kaip ir visi lapuočiai meta lapus, uogas per žiemą nulesa paukščiukai, o vasarą tikrai nesišiukšlina.
Papildyta:
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 05 19, 23:54)
swoon.gif  thumbup.gif
Nu baisiai grazu  wub.gif
(O kas tas svyruokliukas raudonlapis? g.gif )
Man sermuksniai labai grazu, bet ar jie nesiukslina posavim? Bent jau mieste po sermuksniais lapu/uogu siukslynai  g.gif

Ten bukas tricolor, lapų kraštai su baltais ir rausvais apvadėliais, visi bukai kai išleidžia naujas šakas atrodo kaip svyrantys, vėliau jos medėdamos pakyla.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 05 20, 11:47)
As vis dar su tom tujom - vistik skirtingos rekomendacijos visu, tad matysim kas pas mane gausis kas 50 cm.  ax.gif Beje kazkuri forumiete prase parasyti kur man pavyks nusipirkt, istryniau zinute is AZ. Raudondvario medelyne kolonines po 20,-

as rasiau... ax.gif o kokio aukscio?
Atsakyti