Labukas, ar jau nešat į lauką petunijas, sulfinijas. Jei taip ar prieš tai kaip nors jas grudinat?
QUOTE(saldainia @ 2008 05 18, 11:22)
Sakykit, mergytės ir gelbėkit, mamytės visą daržą ir gėlynus sraigės mažos apipuolė ir jau ne pirmi metai, tai kaip jų atsikratyti, peržiūrėjau tėmelę, bet nieko neradau.
Ir aš prisijungiu, draugės darže sraigių kaip skėrių- jos juodos, bjaurios, ir didelės, ir mažos, viską ėda - ir gėles ir žiedus, ir daržoves- draugei ir noras ką nors sodinti baigia praeiti, pro tvoras lenda, SOS, gal ką patarsit?
Pas mane ziuriu irgi sraigiu atsiranda, idomu is kur ju uzsiveise
QUOTE(Lululu @ 2008 05 19, 12:45)
Labukas, ar jau nešat į lauką petunijas, sulfinijas. Jei taip ar prieš tai kaip nors jas grudinat?
Mano surfinijos jau geras dvi savaites lauke. Iš pradžių per nakt nepalikdavau. Dėl grūdinimo... pvz. su šviesiai ružavom jokio vargo nebuvo, o va su bordo, tai kai tik išnešdavau taip ir suglebdavo lapeliai... Ir taip tas dvi savaites ir grūdinau grūdinau
QUOTE(Tina* @ 2008 05 19, 13:38)
Pas mane ziuriu irgi sraigiu atsiranda, idomu is kur ju uzsiveise
Matyt jos visą Lietuvą užpuolė Tas vynuogines tai nors superka, ir vakar mačiau vaikai patvoriais pagrioviais su maišeliais eina. Bet su tom mažom juodom ką darysim?
del sraigiu-lyg ir nesenai kalbejom yra tokios granules
arba kito gamintojo
dar skaiciau patarima padeti lenta,jos sauleta diena pasislepia-prisiklijuoja prie tos lentos ir jas surenki,arba koki rabarbaro lapa padedi
...o dar vienas patarimas -sraiges labai privilioja alus (bet cia gali buti kaip su katinais ir valerijonu),taciau gali but taip, kad prisiviliosi visas apylinkes sraiges pastatai koki neauksta indeli,pripili kazkiek alaus -pacios prilips - neisbandzius sito,tik kazkur skaicius
arba kito gamintojo
dar skaiciau patarima padeti lenta,jos sauleta diena pasislepia-prisiklijuoja prie tos lentos ir jas surenki,arba koki rabarbaro lapa padedi
...o dar vienas patarimas -sraiges labai privilioja alus (bet cia gali buti kaip su katinais ir valerijonu),taciau gali but taip, kad prisiviliosi visas apylinkes sraiges pastatai koki neauksta indeli,pripili kazkiek alaus -pacios prilips - neisbandzius sito,tik kazkur skaicius
o del roziu miltliges niekas man patart nieko negalit radau kazkada senai pirkus toki fungicida Topazas,bet cia agurkams,serbentams,vysnioms apir rozes nieko neraso - nepakenktu
QUOTE(Wolke @ 2008 05 19, 11:17)
o del roziu miltliges niekas man patart nieko negalit radau kazkada senai pirkus toki fungicida Topazas,bet cia agurkams,serbentams,vysnioms apir rozes nieko neraso - nepakenktu
o nenori Rojaus sodų forumo Rožių temoj paklausti. Ten daugiau rožių specų lankosi
http://www.rojaussod...wforum.php?f=21
QUOTE(kasiopeja @ 2008 05 19, 14:39)
o nenori Rojaus sodų forumo Rožių temoj paklausti. Ten daugiau rožių specų lankosi
uz nuoroda
kas prazydo pas mane siryt
[quote=Wolke,2008 05 19, 14:14]
arba kito gamintojo
Tas granules ir pilkite Vokietijoje ant kiekvieno sutikto gyvio, kiekvienas skaitantis ir mąstantis žmogus žino, kad sraigės ,,ne užpuolė'' Lietuvą, o kaip lakmuso popierėlis parodo, kad mes DAR GYVENAME NEUŽTERŠTOJE ir ŠVARIOJE aplinkoje. Manau nėra labai sunku jas surinkti ir nunešti kur nors toliau, o jei jau jos padarys žalos, tai tikrai ne tiek, kad verta nuodyti. Manau, kad Lietuvoje ateinančių kartų sraigės tikrai ,,nevargins'', mūsų dėka..
arba kito gamintojo
Tas granules ir pilkite Vokietijoje ant kiekvieno sutikto gyvio, kiekvienas skaitantis ir mąstantis žmogus žino, kad sraigės ,,ne užpuolė'' Lietuvą, o kaip lakmuso popierėlis parodo, kad mes DAR GYVENAME NEUŽTERŠTOJE ir ŠVARIOJE aplinkoje. Manau nėra labai sunku jas surinkti ir nunešti kur nors toliau, o jei jau jos padarys žalos, tai tikrai ne tiek, kad verta nuodyti. Manau, kad Lietuvoje ateinančių kartų sraigės tikrai ,,nevargins'', mūsų dėka..