QUOTE(vyšnių_mergaitė @ 2008 06 17, 14:56)
Na va, čia ir yra požiūrio skirtumai. man reikalingas žmogus, kuriuo aš pasitikiu, kurį myliu, kuris myli mane ir t.t. O kam man ta santuoka? Ką ji dviem mylintiems žmonėms duoda? Ar tai darnos, gerbūvio, meilės užtikrinimas? Nemanau...
Kodėl valstybė turi man nurodynėti, kaip aš turiu gyventi? Ar aš ką nors skriaudžiu, nusižengiu įstatymas, gyvendama ne santuokoje?
Nemaišyčiau šeimos ir mylimųjų savokų.
Šeima - tai ūkinis vienetas, o santuoka - kontraktas, kuriuo tas ūkinis vienetas sudaromas. Panašiai kaip darbo sutartis
Kas nori dirba nelegaliai, kas nori, dirba oficialiai.
Mylimieji - tie, kurie myli, mylisi ir t.t. nesvarbu gyvena kartu ir bendrai dalinasi buitimi, ar ne.
Dabar turėtų būti aiškiau, kad šeimos paskirtis nėra meilės ar darnos užtikrinimas ,tai tas klausimas kaip ir turėtų atpulti. Ir teisingai nemanote, kad šeima turi užtikrinti meilę - ne tokia jos paskirtis.
Valstybė nenurodinėja, gi gyvenat ir gerai.
Įstatymams irgi nenusižengiate, tiesiog neįgyjate teisės pasinaudoti kai kuriais įstatymais, o tuo ir galite nuskriausti.... save ir savo vaikus.
Ir dabartinė diskusija čia gi vyksta dėl to, kad nesudariusieji santuokos mato, kad negali įgyti tam tikrų papildomų teisių.