Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sveikos 4u.gif

Jau pora savaičių kaip jūsų temą paskaitinėju, kažkada jau rašiau rolleyes.gif beveik savaitę su nauju fotoaparatu fotografuoju, bet toks jausmas, kad nebemoku fotografuot doh.gif verysad.gif dabar mėginu foto pasiverst j/b, tikiuos, kad kas nors įstrigs rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 05 15, 21:15)
Sansara, sugalvok tu man paspausti uzrakta tokiu momentu, juk sekundinis momentas, bet is tikruju gaila man tos mergynos, pati nei karta buvau tokioje situacijoje su savo kreivom kojom blush2.gif

blink.gif kokia situacija, ta mergina tik atsitraukė toliau nuo šaligatvio krašto, kad troleibusas pravažiuodamas distancijos laikytųsi g.gif ji telefonu kalbėjo ir manevravo ten visaip lotuliukas.gif
o ką tu pamatei? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 15, 22:31)
blink.gif kokia situacija, ta mergina tik atsitraukė toliau nuo šaligatvio krašto, kad troleibusas pravažiuodamas distancijos laikytųsi  g.gif ji telefonu kalbėjo ir manevravo ten visaip  lotuliukas.gif
o ką tu pamatei?  lotuliukas.gif
blink.gif pamaciau kad koja pakripo blush2.gif doh.gif biggrin.gif

Degute, man norisi kad nebutu isplaukusio fono pirmame plane ir daugiau virsaus. Visai idomiai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 15 gegužės 2008 - 22:01
Aciu jums 4u.gif
Atsakyti
ND albumukas tuščias, matyt visiems taip sunku surasti tą netikėtą rakursą, kaip ir man doh.gif
Atsakyti
Degute, visai smagiai atrodo tavo kadras - toks pasimetes vaikiukas tarp ilgaplaukiu merginu smile.gif Nieko konstruktyvaus negaliu pasakyt, tiesiog patinka momentine nuotaika.

Kaktuke, nepergyvenk tu del muilines - man labai patinka tavo nuotrauku kokybe, viska tvarkingai darai, tik idomesniu ideju reikia, o ne veidrodinio fotiko. Pazirek i mane - totali krize. Man cia nuotrauku poros prireike, tai vakar ziurejau savo archyvus - mazdaug 2.000 (su virsum) nuotrauku (cia as tiek perziurejau, bet tai aisku ne viskas ka turiu). tai va - man daug labaiu patiko nuotraukos su muiline darytos - vos viena kita ne fokuse, spalvos normaliai atrodo... gal ideju geru ir tikrai puikiu kadru vos keletas, bet visvien zymiai geriau nei tai kaip as cia kelis menesius veidrodinuka kamuoju.

Anasko, as cia pusiau rimtai sakau, kad viska mesiu, matyt siaip - vidurio amziaus krize biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sea_.. man pirnojoj fotmatas nelabai patiko.. kazkaip akis neuzkliuna uz pagrindinio objekto. sokineja akys nuo akuociu prie zemuogiu, uodegos, kunelio.. as visgi palikciau 10x15 t.y. nukirpciau kairi krasta kokius pora cm iki taisyklingo formato, kad liktu tiesiog zavus voveriuko portretas, be zemuogiu.. o pagrindiniu akcentu taptu akutes karstame taske

antroji labiausiai patiko, bet aisku sparnelio gaila, nes nebelieka to tobulumo.. jei jis butu tai butu meniskai gamtiskai ir ypac spalviskai labai patraukli nuotrauka

dejavu, biggrin.gif biggrin.gif nezinociau ka per tokius kursus pasakoti biggrin.gif galetume tiesiog fotografuoties bandytis ir tiek biggrin.gif

Sansara, manevras neuzkabino sad.gif

bald.nomad, sviesios akys, nes jos yra labai labai sviesios.. svajoju apie tamsias sad.gif bet tai tik svajones biggrin.gif bet zinoma kada nors linzes isbandysiu biggrin.gif biggrin.gif

o del tavo gelyciu tai man jaucias siek tiek buitiskumas.. gal reiketu spalvas pastumdyt.. kazka keist.. o fokusas man kartais nuotraukose nereikalingas.. bet cia tik mano akims.. daug kas turbut nesupras ir akmenimis uzmetys biggrin.gif biggrin.gif
bet tiesiog priderinus prie ne fokuso pacia nuotrauka, jos nuotaika gali gautis puikus sedevras smile.gif bet cia tik as taip manau smile.gif

Degute, dekuj uz tiek komentaru smile.gif
del lango remo tai jau nukirpau ji.. manau geriau ziuris be jo tai jau tikrai smile.gif

del vaiku fotografavimo uzjauciu tave, nes maniske tik pamaciusi fotoaparata deda i kojas, nusisuka demonstratyviai ir t.t... zodziu su juosta daryti kadrai yra labai islaukti, net suprakaitavau paskui ja lakstydama, todel man jie tokie brangus. su skaitmena pleskindavau nesustodama ir kartais kazka pagaudavau, bet po to is 100 nuotrauku kol atsirenki tinkama tai ji kazkaip nebetenka tos vertes...
na o paskutinis kadras kazka turi smile.gif turbut naturalia vaiko emocija.. idomia israiska.. tik va tas apsvitimas ir baltumas pjauna aki.. nuotrauka lyg siek tiek plokscia gaunas.. noretusi naturalumo.. smile.gif bet zinau kai sunku tokiais atvejais tai padaryt smile.gif

Anasko, vien veida pateikt reikia kazkaip idomiai.. kol kas nelabai tai gaunas, tad itraukiu papildomas detales, kurios sukurtu nuotraukos nuotaika ir tema. aisku ne visada pavuyksta, nes nezinau kaip tas papildomas objektas atrodys nuotraukoje.. tad tiesiog eksperimentuoju smile.gif si karta labai nustebau kad akis kazkiek ryski gavos, galvojau sirdis bus pirmam plane.. smile.gif

Atsakyti
Sveiki,

vakar grizus po visu darbu, bandziau ka nors nufotografuot blush2.gif Ir ka jus manot doh.gif viskas daug siunkiau nei tikejausi. Pavyzdziu ir taisykliu prisiskaiciau daugiau nei reikia, o niekas taip nesigauna, kaip issivaizduoju, nors tu ka wacko.gif Pleskinau visa vakara ir nieko gero nepadariau frusty.gif Tai fokusuoja ne ten, tai apsvietimas ne toks, tai is vis kompozicija be rysio , visokiu n dalyku.. Zodziu cray.gif
Atsakyti
turiu klausima: yra fokusas ar vel ne?

user posted image

bandziau fokusuot i geles centra ir tuos liezuvelius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 16 gegužės 2008 - 15:21
QUOTE(Sea_ @ 2008 05 15, 16:43)
Sansara, man patinka vertimas i j/b bet pati nuotrauka nekabina visai.

Bald.nomad, grazios spalvos, bet fokuso truksta.
Ka manot?

user posted image

truksta erdves - labai jau pagal taisykles ireminta (viskas tilpo, bet tik tiek. Kiek uzspausta mergyte atrodo). dar kliuna, kad ten kur ji stovi yra tamsiau, tai kzk žvilgsnis pirma koncentruojasi i ta sviesesne kiemo erdve, o mergyte vizualiai gaunasi beveik kaip siluetas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 16 gegužės 2008 - 20:39
QUOTE(bald.nomad @ 2008 05 16, 07:20)
turiu klausima: yra fokusas ar vel ne?

user posted image

bandziau fokusuot i geles centra ir tuos liezuvelius...

man labai grazu, ir fokusas yra 4u.gif

Gaziulka, aciu 4u.gif
Atsakyti
Labavakara, ir vel uzbgau trumpam. perskaitau, pasidziaugiu geriausias kadrais ir islekiu 4u.gif
QUOTE(Anasko @ 2008 05 12, 20:55)
Idedu ir as kritikai  ax.gif  del apacios zinau blush2.gif kas dar nelabai g.gif
Man tai viskas labai bigsmile.gif na zinoma iskyrus tas kojas ir kilima ax.gif
bet siaip turi stipria israiska foto smile.gif

QUOTE(vvvvv @ 2008 05 13, 00:08)
"kai prasilenkia pėstieji"
Patinka 4u.gif

QUOTE(dejavu @ 2008 05 13, 10:18)
pasipūtėlio portretas                                                           
puiki emocija thumbup.gif nepaisant to kad paukstukas susiliejes su fonu. bet jau toks mielas biggrin.gif

QUOTE(vvvvv @ 2008 05 13, 18:48)
na va.. antroji mano juostele.. pirmasis labiausiai man mamai patikes kadras smile.gif
idesiu i abi temas. idomu butu suzinot kaip mato kiti smile.gif
Labai smagi foto, bet jau tas remas man cia tai visai ne i tema blink.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 05 14, 09:37)
O as ateinu su linksmom rytinem nuotraukom...nors dabar mano skraidunas jau miega biggrin.gif
Nerealiai thumbup.gif tikrai but pirma geriausia, su tais dviem kvietku paveikslais.. jei ne nefokusas smile.gif

Atsakyti