QUOTE(fotolama @ 2008 05 30, 23:52)
Jautrumą (ISO) reikia didinti tada, kada mažai šviesos. Iš esmės jautrumą reikia laikyti kiek įmanoma mažesnį ir didinti tik tada, kai nebeišeina nei pailginti išlaikymo, nei labiau atverti diafragmos.
Šiaip fotoaparato instrukcijos skaitymas nemanau, kad padėtų -- dar neteko matyti fotoaparato instrukcijos, kuri pamokintų fotografijos pagrindų.
Šiaip gerai būtų, jei pradėtum dėti nuotraukas su nepašalinta EXIF informacija, būtų galima konkrečiau patarti.
Beje, jei norite geros foto, reikia, kad būtų geras apšvietimas. Kažkodųl daugelis šsivaizduoja, kad su dabartine technika turi geros foto gautis net ir prieblandoje. Ne, taip nebus. Nori geros foto -- reikia gero apšvietimo.
Šiaip fotoaparato instrukcijos skaitymas nemanau, kad padėtų -- dar neteko matyti fotoaparato instrukcijos, kuri pamokintų fotografijos pagrindų.
Šiaip gerai būtų, jei pradėtum dėti nuotraukas su nepašalinta EXIF informacija, būtų galima konkrečiau patarti.
Beje, jei norite geros foto, reikia, kad būtų geras apšvietimas. Kažkodųl daugelis šsivaizduoja, kad su dabartine technika turi geros foto gautis net ir prieblandoje. Ne, taip nebus. Nori geros foto -- reikia gero apšvietimo.
Tai man patare, kad reikia ISO didint, kai mazai sviesos ir ijungt blica Jau nebezinau, kaip is tiesu daryt jauciuos beviltiska
QUOTE(Dovute @ 2008 06 01, 16:32)
Tai man patare, kad reikia ISO didint, kai mazai sviesos ir ijungt blica Jau nebezinau, kaip is tiesu daryt jauciuos beviltiska
Pasakyk savo paskutinių rodytų nuotraukų parametrus - išlaikymą, diafragmą, ISO
QUOTE(Degutė @ 2008 06 01, 15:49)
Pasakyk savo paskutinių rodytų nuotraukų parametrus - išlaikymą, diafragmą, ISO
Situ nuotrauku, kur su dukryte parametrai :
1. ISO 100, f3.5, -1, 1/125, 2816*2112
2. ISO 100, f3.5, -1, 1/160, 2816*2112
Gal bandyt ISO dar mazint o kaip su blicu daryt, jei pavakare fotografuoji?
SANSARA, didziausi sveikinimai tau gaila, kad negali dalyvaut prizu iteikimo ceremonijoj...
Oho kiek daug praleidau Anasko, Ca_Girl, Sansara - sveikinimai
Stebukle - nuostabios foto
Aš šiek tiek be nuotaikos tai nesinori šiuo metu nieko bet vakar dalyvavau barbekiu tai ten sode ant sienos šliaužiojo sraigė, kurią ir įamžinau
"Moving slowly"
Stebukle - nuostabios foto
Aš šiek tiek be nuotaikos tai nesinori šiuo metu nieko bet vakar dalyvavau barbekiu tai ten sode ant sienos šliaužiojo sraigė, kurią ir įamžinau
"Moving slowly"
QUOTE(Dovute @ 2008 06 01, 17:19)
Na, jei ISO tik 100 ir per tamsu, kaip ir galima viena padala padidinti ( jei labai reik, tai ir daugiau). Ir gal tada galima apsieiti be blico. Juk pavakarė ta gana šviesus metas Be to, galima šiek tiek pamažinti išlaikymą. Ir šiaip, aš, pvz, blico vengiu lauke, gamtoj. Net patalpoj stengiuosi apsieiti be.
QUOTE(Sansara @ 2008 06 01, 19:05)
dalyvavo dvi foto:
Tai aišku, kad tokios foto turėjo nugalėti. Abi labai labai fainos
Getter, patiko man tavo sraigė. Ypač pirma. Tik man norėtusi, kad tai būtų juodas siluetas. Ne su atspalviu
Apie antrą negaliu nieko pasakyt, nes sėdžiu prie prasto topLopo.
Sansara, tu tikra saunuole, sios nuotraukos tiesiog superines!!!
Sveikinu
Beje, grazus sviesos bandymai
CaGirl, puikus portretas! man tos zoles ant veido nemaiso - na negi kas guli zolej is galvoja - oi, cia zoles maiso Taigi tada ant kilimo reik gulet. Iir ta piene tokia vasarine; o jau modeliukas Man super. spalvos ne per saltos ir kaitaliot wb - tai tik ieskot slieku asfalte. Na gerai, as neismanau tiek kiek fotolama, bet nesinori man tokiu tobulu nuotrauku, kur viskas idealu (bet cia man) ai, nekreipkit demesio ...
Elina - grazi fauna, bet kazkaip nekabina manes visiskai, ta trecia nuotrauka kazkokio potencialo turi, bet... nu gi gali geriau ir lankykis cia dazniau - pasigendu
Kas su Zverim atsitiko - simtas metu nematytas... tada kazkaip i gimtadienio sveikinimus nesureagavo, paskui atrodo nusimine, kad tu sveikinimu tiek mazai ir tyla... Lendam i sviesa ir rodom ka turim
Getter, pirma sraige su kazkokiu melsvu apvadu, antra irgi ne ypac... kabinejuos, bet manes nekabina
Sveikinu
Beje, grazus sviesos bandymai
CaGirl, puikus portretas! man tos zoles ant veido nemaiso - na negi kas guli zolej is galvoja - oi, cia zoles maiso Taigi tada ant kilimo reik gulet. Iir ta piene tokia vasarine; o jau modeliukas Man super. spalvos ne per saltos ir kaitaliot wb - tai tik ieskot slieku asfalte. Na gerai, as neismanau tiek kiek fotolama, bet nesinori man tokiu tobulu nuotrauku, kur viskas idealu (bet cia man) ai, nekreipkit demesio ...
Elina - grazi fauna, bet kazkaip nekabina manes visiskai, ta trecia nuotrauka kazkokio potencialo turi, bet... nu gi gali geriau ir lankykis cia dazniau - pasigendu
Kas su Zverim atsitiko - simtas metu nematytas... tada kazkaip i gimtadienio sveikinimus nesureagavo, paskui atrodo nusimine, kad tu sveikinimu tiek mazai ir tyla... Lendam i sviesa ir rodom ka turim
Getter, pirma sraige su kazkokiu melsvu apvadu, antra irgi ne ypac... kabinejuos, bet manes nekabina
Dovute, išmoksi. nepergyvenk. žinok svarbiausia tai:
išlaikymas ilgėja (jutiklis gauna daugiau šviesos), kai atliekamas vienas iš šių veiksmų:
mažinant ISO,
ilginant išlaikymą,
diafragmos privėrimas (kuo didesnis f skaičius)
išlaikymas trumpėja (mažiau šviesos kiekį):
didinat ISO,
trumpinant išlaikymą,
atveriant kuo labiau diafragmą (kuo mažesnis f skaičiukas)
ir žiūri pagal situacija.
pirmiausia žiūri ISO, kad kuo mažesnis. nusistatai diafragmą norimą pagal situacija (mažas skaičius plauna fona, didesnis daro ryškų). žiūri, kokį išlaikymą pasiūlo prie tokios diafragmos (Av arba A režimu). jei matai, kad išlaikymas 1/5 pvz. tikrai nenulaikysi iš rankos, o jei fotografuoji vaiką, tai minimum reik 1/60 ar 1/100, nes kitaip jis sujudės.
jei išlaikymas per ilgas, tada didini ISO, ar atveri labiau diafragmą (jei yra kur) ir tiek
blykstė įmontuota nerekomenduojama, išskyrus:
kai šviečia ryški saulė (kai tau rekomendavo prie vienos foto), nes prarandamas veida, detalės, dėl kontrastų
arba kai momentas svarbiau už kokybę (pvz vaiko torto žvakučių užpūtimas ir panašiai).
niekas nepasakys, kad leidžiantis saulei reik ISO tokio, f tokio, o išlaikymo tokio.
situacijos skirtingos. viską suprast - nesunku, sunkiau įvaldyt.
išlaikymas ilgėja (jutiklis gauna daugiau šviesos), kai atliekamas vienas iš šių veiksmų:
mažinant ISO,
ilginant išlaikymą,
diafragmos privėrimas (kuo didesnis f skaičius)
išlaikymas trumpėja (mažiau šviesos kiekį):
didinat ISO,
trumpinant išlaikymą,
atveriant kuo labiau diafragmą (kuo mažesnis f skaičiukas)
ir žiūri pagal situacija.
pirmiausia žiūri ISO, kad kuo mažesnis. nusistatai diafragmą norimą pagal situacija (mažas skaičius plauna fona, didesnis daro ryškų). žiūri, kokį išlaikymą pasiūlo prie tokios diafragmos (Av arba A režimu). jei matai, kad išlaikymas 1/5 pvz. tikrai nenulaikysi iš rankos, o jei fotografuoji vaiką, tai minimum reik 1/60 ar 1/100, nes kitaip jis sujudės.
jei išlaikymas per ilgas, tada didini ISO, ar atveri labiau diafragmą (jei yra kur) ir tiek
blykstė įmontuota nerekomenduojama, išskyrus:
kai šviečia ryški saulė (kai tau rekomendavo prie vienos foto), nes prarandamas veida, detalės, dėl kontrastų
arba kai momentas svarbiau už kokybę (pvz vaiko torto žvakučių užpūtimas ir panašiai).
niekas nepasakys, kad leidžiantis saulei reik ISO tokio, f tokio, o išlaikymo tokio.
situacijos skirtingos. viską suprast - nesunku, sunkiau įvaldyt.
QUOTE(Dovute @ 2008 05 31, 13:12)
As noriu instrukcija paskaityt, nes nezinau, ka kaip kurie zenklai reiskia pavyzdziui, kur islaikymas reaguliuojasi. Turiu knyga "skaitmenine fotografija", bet ten ve visi zymejimai paaiskinti, daugiau nurodyta, kaip su photoshop'u nuotrauks tvrakyt
Instrukcija paskaityti butina, vien jau tam kad susipazinti su nuosavo foto veikimu ir visais nustatymais QUOTE(californiagirl @ 2008 05 31, 19:18)
Sveiki. Tylu...turbut, kad savaitgalis. Idedu viena foto, pasakykit ar norisi jums siltesnio spalvu tono
Labai grazu, ta ramune tobulai visai nepritariu fotolamai o atspalvis man gal kiek per saltas, nes ant veido virsutines dalies matau melyna atspalvi. bet zole tokia ispudinga. siek tiek pasiltinciau QUOTE(Dovute @ 2008 05 31, 21:14)
Kaip sitos? siek tiek kokybe lyg ir geresne tik niekaip nesuprantu, lauke saule sviecia, o nuotraukos be apsvietimo vel tokios pat, kaip vakar, tik siandien blica jungiau ir ISO padidinau.
na nelabai turiu ka pasakyt..reik truputi saulutes tokiem kadram QUOTE(Sansara @ 2008 06 01, 09:58)
Idomu, tik apacia blasko per daug detaliuQUOTE(Sansara @ 2008 06 01, 11:53)
vajeee, ką tik paskambino iš Kauno Photo to konkurso
Na labai dziugu, kad musu tarpe yra tokiu pasekeju, sveikinu QUOTE(Elina @ 2008 06 01, 14:29)
O čia vėl mano fauna
Pirmoj noretus daugiau erdves prie snukuciu o ne uodeguantroj net nesimato gerai ku tas snukutis
trecia man idomi, kai tie 3 spingalecikai laksto aplink ir taip pat smaulsauja
QUOTE(Getter @ 2008 06 01, 18:52)
"Moving slowly"
Pirmoj norisi tik konturo, arba kad matytusi teksturos, dabar nei sis nei taso antra man tuputi per sviesi
QUOTE(fotolama @ 2008 05 31, 00:52)
Aha.. O kaip ta padaryt/nepadaryt? jeigu per photobucketa dar mazinu/"grazinu" tai turbut nieko ten nelieka?
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 05 31, 07:28)
Labuckis visoms
Jaunas menulis
Dar.. Aie valyma.. Pas mane kaskart isjungiat rodo ta "sensor cleaning" tai reik papildomai valyt? pamenu wyshnia kai tik nusipirkau fotika liepe reciau linze nusukinet kad dulkiu neprileist tai taip niekad ir nebenuimu.. o dar pagalvojau kazin jei vietoj pomputes su dziovintuvu papust? a? profilaktiskai? (ta prasme saltu lengvu vejeliu)
Siand visa diena sode gelytes fotografavau bet nepagavau jokiu idomiu "kampu" nu dar ryt sviezia galva perziuresiu bet..
QUOTE(Degutė @ 2008 06 01, 13:45)
Taigi Kaune, Baršausko gt prekybcentris - tipo Akropolis - "Molas" vadinasi.
Aciu as Kaune paskutini karta buvau pries 10mt neskaitant pernai zoo QUOTE(Dovute @ 2008 06 01, 17:19)
As ziuriu taip, pvz islaikyma stengiuosi islaikyti toki kiek objektyvo mm pvz. objektyvo 50mm nuotolis tada islaikymas min 1/50, jei nuotolis 300mm- tada 1/300 Nuo to islaikymo ir pradedu ziureti ISO ar uztenka man sviesos ar ne, o diafragma pas mane visada maximaliai atverta (+/-). Nezinau ar teisingai darau, bet kol kas niekad problemu nebuvo (tfu tfu tfu)1. ISO 100, f3.5, -1, 1/125, 2816*2112
As irgi turiu klausimu
1. del RAW- as kai konvertuoju, pas mane rodo tokia lentele: compression ratio ir ten keli variantai:1(highest compression), 2,3,4(highest image quality) - koki man skaiciuka isrinkti arba koks pas jus
-toj pacioje lenteleje yra Resolution nuo 10-2000pix koki skaiciuka parasyti, arba koks pas jus
2.Kodel as kai fotograguoju lauke su blicu kad isvengti seselius pas mane visas kadras persviestas Nustatymai Av, ir islaikymas 1/200 suderintas su blicu, iso100
3.Cia jau klausimas kuri man geda uzduoti kodel nerekomenduojama didinti ISO o stengtis laikyti mazesni cia kad fotoaparatui gali kazkas negero atsitikti ar tiesiog del persviesto kadro tokia rekomendacija