Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Stebukle @ 2008 05 30, 17:24)
Parasyk kaip sekesi smile.gif O pas tave visad buna tos demes?
Nes pas mane su 50-tuku viskas ok. O va su situ, nuo zoom'o 150 pradeda atsirast, o prie visisko visiskas praliotas. O tai gal cia mano objektyvas baisus? g.gif  dirol.gif

Dulkės ant jutiklio geriausiai matomos kai diafragma uždaryta. Tavo teleobjektyvas nuo 150mm turbūt yra f/5.6, o su penkiasdešimtuku turbūt fotografuoji pagrinde atvira diafragma, apie f/2.8

Pabandyk su bile kuriuo iš jų maksimaliai uždaryti diafragmą iki f/22 ar f/32, perjunk į MF ir tada nufotografuok dangų arba lubas — tam, kad būtų tolygus vaizdas. Pakraupsi kai pamatysi kas ant jutiklio dedasi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Stebukle @ 2008 05 30, 17:54)
pas mane va kas gaunasi unsure.gif (bet ziuriu zoom'as nedidelis...
user posted image
nu lauksiu tavo valymu ir gal isdrysiu irgi valyt smile.gif

Va, va — apie ką ir kalbėjau. f/22 ir visos dulkės matosi. Tau verkiant reikia valyti jutiklį.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2008 05 30, 21:02)

Va, va — apie ką ir kalbėjau. f/22 ir visos dulkės matosi. Tau verkiant reikia valyti jutiklį.

unsure.gif unsure.gif unsure.gif kapiec, visa nakti nebemiegosiu unsure.gif
Atsakyti
Sveiki, ciaziuriu neliudna, daug nauju mokiniu prisijunge. Dedu sviezia foto, nepadailinta, man ji savotiskai patinka, tarsi norisi sakyti "mano namas vijokliais apauges", taciau kazkas man joje nelabai gerai, gal apkarpyti reikia? Bandziau, bet joks variantas netenkino. Jusu teismui:
user posted image
gal sepia geriau:
user posted image

gal yra kokie nustatymai PS kad gauti grazia sepia?
Atsakyti
Sveikos. Jau neviltis visai apėmė blink.gif gal galit kas nors pasakyt, kodėl gaunasi tokios baisios kokybės nuotraukos blink.gif g.gif nuotraukas dariau apie 20.00 val., gal jau per tamsu, net nežinau g.gif turbūt man nelemta išmokt fotografuot. Jau man kažkaip gėda čia klausinėt, tokių dalykų blush2.gif

user posted image

user posted image

P.S. ir kiek šiandien vakare fotografavau, visos tokios pačios verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovute: 30 gegužės 2008 - 22:17
kazkodel nerodo nuotraukos nustatymu - gal galetum juos parasyt. Iso? f koks? islaikymas?
Panasu i tai, kad buvo uzkeltas ISO, tamsu ir stipriai pazoominta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 30 gegužės 2008 - 22:21
Dovute, man panasu kad esi nustaciusi fotike "small" nuotrauku kokybe g.gif Pasiziurek mirksiukas.gif

Stebukle, pas mane tas pats doh.gif O bijau pati valyti unsure.gif
Atsakyti
Aš jau nesuprantu, kada tą ISO didint, ar vakare, ar dieną doh.gif nes ISO padarius buvau ir 400, ir 800 blush2.gif o f bandziau ir 3,5 (nes kazkaip 2,7 kartais neleidzia nustatyt g.gif ), aisku ir zoom'as nemažas, bet kaip kitaip fotografuot, nepritraukiant g.gif tai tuomet iš labai arti g.gif o išlaikymo nežinau, reikia fotoaparatą įjungt ir pažiūrėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2008 05 31, 00:03)
Jusu teismui:
Man labiau pirmas variantas, patinka spalviskai ir kompoziciskai, bet.. kaip meniska foto nesiziuri smile.gif neturi cinkelio
Atsakyti
Parsisiunčiau instrukciją išsamią fotoaparato ir teks ryt studijuot blush2.gif nes kažkaip š.. gaunasi blush2.gif

Labanakt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovute @ 2008 05 30, 22:32)
Aš jau nesuprantu, kada tą ISO didint, ar vakare, ar dieną doh.gif nes ISO padarius buvau ir 400, ir 800 blush2.gif o f bandziau ir 3,5 (nes kazkaip 2,7 kartais neleidzia nustatyt g.gif ), aisku ir zoom'as nemažas, bet kaip kitaip fotografuot, nepritraukiant g.gif tai tuomet iš labai arti g.gif o išlaikymo nežinau, reikia fotoaparatą įjungt ir pažiūrėt smile.gif

Jautrumą (ISO) reikia didinti tada, kada mažai šviesos. Iš esmės jautrumą reikia laikyti kiek įmanoma mažesnį ir didinti tik tada, kai nebeišeina nei pailginti išlaikymo, nei labiau atverti diafragmos.

Šiaip fotoaparato instrukcijos skaitymas nemanau, kad padėtų -- dar neteko matyti fotoaparato instrukcijos, kuri pamokintų fotografijos pagrindų.

Šiaip gerai būtų, jei pradėtum dėti nuotraukas su nepašalinta EXIF informacija, būtų galima konkrečiau patarti.

Beje, jei norite geros foto, reikia, kad būtų geras apšvietimas. Kažkodųl daugelis šsivaizduoja, kad su dabartine technika turi geros foto gautis net ir prieblandoje. Ne, taip nebus. Nori geros foto -- reikia gero apšvietimo.
Atsakyti
Labuckis visoms wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 31 gegužės 2008 - 06:31
QUOTE(Dovute @ 2008 05 30, 23:15)
Sveikos. Jau neviltis visai apėmė blink.gif gal galit kas nors pasakyt, kodėl gaunasi tokios baisios kokybės nuotraukos blink.gif  g.gif nuotraukas dariau apie 20.00 val., gal jau per tamsu, net nežinau g.gif turbūt man nelemta išmokt fotografuot. Jau man kažkaip gėda čia klausinėt, tokių dalykų blush2.gif

user posted image
user posted image

P.S. ir kiek šiandien vakare fotografavau, visos tokios pačios verysad.gif

ne visada reik fotografuot be blykstes wink.gif Reikejo siuo atveju naudot blykste, bet fotika taip laikyt, kad blykste i veida "nekaltu".

QUOTE(californiagirl @ 2008 05 30, 23:22)

Stebukle, pas mane tas pats doh.gif  O bijau pati valyti unsure.gif

unsure.gif kada tu isdrysi? hihihi.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 05 31, 07:28)
Labuckis visoms  wub.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif labuckis 4u.gif Malonu matyt cool.gif
Atsakyti