Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sea_ @ 2008 05 29, 20:18)

O dabar pasiguosiu, ant mano nuotrauku  matosi visokie nesvarumai, dulkes. Ar nesti i taisykla ar paciai valyti?

sergitoj berods komplekčiukai yra su keliom švabrom ir skysčiu. kaina 75 lt. tai manau, kad su tokiu pati galėsi nesunkiai ir dar kelis kartus.

QUOTE(bellla @ 2008 05 30, 11:33)
laba diena,norėčiau jūsų patarimo smile.gif man reikia iš parsiūstos iš interneto nuotraukos pasidaryti nemažą fototapetą,bet jos l maža rezoliucija.tai susikūriau veiksmų planą lotuliukas.gif aš tą foto perfotografuoju(kaip kokybiškiausiai tai padaryt g.gif )tada nunešu į kokią tai foto atelje ir ten ją sutvarko,t.y. apkarpo,nuima šešėliukus,padaro sepia(ar iškart perfotografuojant tai daryt).ir tokiu būdu gaunu aukštos rezoliucijos nuotrauką.kaip manot,logiška?

kad ir skaniausias suvalgytas pyragas, iškritęs pro kitą galą, nebegrįžtamai suvirškintas ir nebeatgaus savo pirminio skonio.... iš kur atsiras detalės? iš kur bus ryškumas? jei ta nuotrauka 600x400 tai fototapetų nepadarysi... padarysi, bet žiūrėti į juos bus galima iš 100 metrų. jei labai patiko, gal susisiek su autoriumi ir susitark dėl normalaus kadro? juk tai civilizuotas ir geras būdas.
Atsakyti
000189.gif 000189.gif 000189.gif
turiu klausima? Kodel kai sumazinu nuotrauka atsiranda tokie pikseliukai be rysio. Ant veido...? Ir ziuriu daugumoj nuotrauku. Ar cia mazinimo klaida? Ar objektyvo? Ar fotiko? Nes as tai nekalta smile.gif
user posted image

andriuska, o labai sudetinga valyt fotika? Nes ir man reikia, o as nemoku sad.gif net nezinociau kur ka kist. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 30 gegužės 2008 - 14:24
QUOTE(Stebukle @ 2008 05 30, 14:24)
000189.gif  000189.gif  000189.gif
turiu klausima? Kodel kai sumazinu nuotrauka atsiranda tokie pikseliukai be rysio. Ant veido...? Ir ziuriu daugumoj nuotrauku. Ar cia mazinimo klaida? Ar objektyvo? Ar fotiko? Nes as tai nekalta smile.gif
user posted image

Per maža kokybe užsaugai JPEG.

QUOTE(Stebukle @ 2008 05 30, 14:24)
andriuska, o labai sudetinga valyt fotika? Nes ir man reikia, o as nemoku sad.gif net nezinociau kur ka kist. unsure.gif

Aš iki šiol visas dulkes sėkmingai nupučiu kriaušės pagalba.
Atsakyti
tame ir bėda,andriuska,kad nuotrauką parsisiunčiau prieš keletą metų ir ten tik paprastas vienas pienės pūkas,taigi autoriaus niekaip nerasiu.jei tai būtų įmanoma seniausiai tą ir būčiau padarius,o nesukus sau galvos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2008 05 30, 15:34)
Per maža kokybe užsaugai JPEG.
Aš iki šiol visas dulkes sėkmingai nupučiu kriaušės pagalba.

g.gif nu as per programa verciu 480x640 ir ten automatiskai man padaro unsure.gif tai reik daryt ddesniu santykiu? Ziopla as tuose dalykuose

Tai nusuki objektyva ikisi kriause ir paputi? sorry uz kvaila klausima
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 05 30, 14:38)

dar pakeli veidrodį. (yra meniu funkcija, bent jau pas mane)
Atsakyti
g.gif nu as per programa verciu 480x640 ir ten automatiskai man padaro unsure.gif tai reik daryt ddesniu santykiu? Ziopla as tuose dalykuose

JPEG galima seguliuoti suspaudimo laipsnį. Pas tave jpeg per daug suspaustas. susirask savo programoje jpeg nustatymus ir nustatyk ten kokybę bent jau apie 90%. Pas tave, sprendžiant pagal nuotrauką, kokybė turbūt 70% geriausiu atveju.
Beje, kokią programą naudoji?

Kaip šansara jau parašė — reikia per meniu pasirinkti „Sensor cleaning“. Tada pasikels veidrodis ir atsidarys užuolaidos, pamatysi patį jutiklį. Tada ir pūti. Tik nepūsk su bile kokia kriauše. Vaistinėje parduodamose kriaušėse būna talko...
Aš turiu nusipirkęs štai tokią kriaušę (vidutinio dydžio):
http://www.the-digit...wer-Review.aspx
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 30, 15:40)
dar pakeli veidrodį. (yra meniu funkcija, bent jau pas mane)

4u.gif

QUOTE(fotolama @ 2008 05 30, 15:50)
JPEG galima seguliuoti suspaudimo laipsnį. Pas tave jpeg per daug suspaustas. susirask savo programoje jpeg nustatymus ir nustatyk ten kokybę bent jau apie 90%. Pas tave, sprendžiant pagal nuotrauką, kokybė turbūt 70% geriausiu atveju.
Beje, kokią programą naudoji?
Kaip šansara jau parašė — reikia per meniu pasirinkti „Sensor cleaning“. Tada pasikels veidrodis ir atsidarys užuolaidos, pamatysi patį jutiklį. Tada ir pūti. Tik nepūsk su bile kokia kriauše. Vaistinėje parduodamose kriaušėse būna talko...
Aš turiu nusipirkęs štai tokią kriaušę (vidutinio dydžio):
http://www.the-digit...wer-Review.aspx

jau supratau, kokia naudoju nesakysiu- blush2.gif blush2.gif

Reik varyt i Zirmunus kriauses tada pirkt unsure.gif Nes jauciu Pasilaiciuose tokiu nera unsure.gif
Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 05 30, 14:55)
4u.gif
jau supratau, kokia naudoju nesakysiu-  blush2.gif  blush2.gif

Jau žinau smile.gif EXIF informacijoj yra įrašyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2008 05 30, 16:06)
Jau žinau smile.gif EXIF informacijoj yra įrašyta smile.gif

totalus pravalas tada blush2.gif blush2.gif blush2.gif cool.gif bet ten stovi 100% unsure.gif
Atsakyti
labai prašau patarimo, turiu canon 400D, nusipirkau neseniai, pasirodė užrašas ant ekrano "Change battery pack". Ar paprasčiausiai reiktų pakrauti bateriją ar čia reikalauja naujos????

tik nesijuokite, visi kažko nežinome, nesuprantame verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2008 05 29, 23:35)
Grethen, o kas tu kudroj?
As ten taip pat grethen :)bet kas ten yra, tai i cia buvau sudejus smile.gif

QUOTE(Stebukle @ 2008 05 30, 16:55)
Reik varyt i Zirmunus kriauses tada pirkt unsure.gif Nes jauciu Pasilaiciuose tokiu nera unsure.gif
Aciu labai 4u.gif
O tu gyveni pasilaiciuose? kur ten tokie namai su rusais stovi? blink.gif
ar as cia nesusgaudau..
Atsakyti