Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Tai mano hibridas - širšbitė lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Nuėjau balsuot, nu bet kzk negaliu. Gal mes susitarkim mažiau balų skirt, pvz tik 3, 2 ir 1, kai nuotrauku skaicius nedidelis yra (iki 10 foto). Nes taip tai beprasmiska, ta 1 ir 2 tai jau duodi grynai, kad reikia kzk paskirstyt.
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 05 27, 23:27)
Tai mano hibridas - širšbitė  lotuliukas.gif  blush2.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif

Tai ką, einam balsuoti wink.gif Laikas keisti temą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2008 05 27, 23:28)
Nuėjau balsuot, nu bet kzk negaliu. Gal mes susitarkim mažiau balų skirt, pvz tik 3, 2 ir 1, kai nuotrauku skaicius nedidelis yra (iki 10 foto). Nes taip tai beprasmiska, ta 1 ir 2 tai jau duodi grynai, kad reikia kzk paskirstyt.

Sutinku.
Atsakyti
gal aš pabandysiu parasyti ta pakeitima ir ND. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 05 27, 21:25)
Na, man šitas kadras toks turistinis. Kaip suprantu, tas pasvirimas specialiai?

QUOTE(Gaziulka @ 2008 05 27, 21:35)
Mylia, idomus tavo bandymas, bet dabar jis toks lyg pakibes tarp dvieju zanru - ir architektura ir zmones gatvej. Bet nei tas, nei tas gerai netilpo. Cia zinai, kaip bezdzionei - noriu buti ir grazi, ir protinga. Jeigu baznycia norejai nutraukt - nu tada pritruko atstumo ir platesnio kampo, ir paprastai tokia didybei norisi tvarkingo tradicinio rakurso, o ne paversto. O va kaip street photography turi kadras potencialo, bet tada norisi ir zmoniu su kojom, ir pilno to zmogaus kaireje. Tada ir maziau tos baznycios galetu but, tik kaip fonas, o kompozcija formuot atsizvelgiant butent i zmones.

Labas rytas smile.gif

Tam kadre tycia norejau ir zmoniu, ir baznycios, nes man atrode, kad taip geriausiai atsiskeidzia baznycios didybe ir zmoniu menkumas, ir tas kontrastas man patiko. Taip pat, kaip pastebejo Anasko, patiko tas momentas, kad visi zmones ziuri i virsu arba atvirksciai, kazkas is auksciau ziuri zemyn. Tas pirmam plane zmonus kaip akcentas, o visi kiti kaip to akcento atsikartojimas tolimesniame plane. Taip, man irgi cia truksta tolimensio plano zmoniu koju ir baznycios kryziaus.
Pasvirimas darytas specialiai ir sitam kadrui man jis suteikia kazkokio savitumo, jis gavosi del 18 mm zidinio nuotolio. Toliau atsitraukti nebuvo kur, o kampas panaudotas placiausias, koks buvo.
Tai va toks pasiteisinimas biggrin.gif ir labai aciu uz nuomones 4u.gif

Degutes zaluma patiko, kokybiskas kadras ir labai raminanciai veikia.

Getter, sirsbites ir fono spalvos labai patinka, bet kadangi bijau biciu, sirsiu ir panasiu vabzdziu, tai daugiau ir nevertinsiu... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 28 gegužės 2008 - 08:08
QUOTE(Gaziulka @ 2008 05 27, 22:01)
Nu as dabar grynai is smalsumo klausiu - tu kas dalyvauja kudroj - ka ji jums reiskia? Ka naudingo duoda - ar azartas apima (nu kiek tasku ta foto surinks), ar tai vieta darbams sukraut, ar pasimokot ko is komenraru (nors sunkiai isivazduoju,  SM jie gerokai issamesni siuo poziuriu), ar artimu sau zmoniu ten radot ir t.t. Siaip idomu, nes pradejau dalyvaut - tai man tai kol kas vieta, kur galima savo darbus sudet, ir kai kam reikia parodyt, va cia yra tai, ka as darau. Paimokyt ten, tiesa, galima is keliu puikiai fotografuojanciu zmoniu, bet tam visai nebutina det savo darbu rolleyes.gif

pradžioje buvo azartas, melsdavaus, kad tik kas dar pridėtų 2-3 balsus, kad 2 pagaliukus surinktų nuotrauka. komentarų akivaizdžių sulaukti ir kad labai jau pamokantys būtų - vilties maža, greičiau jau "ne, na ne ir viskas" arba ":D". o dabar yra visiškas relaksas (bet jau beveik metai ten), stebiu iš šono viską, kartais įmetu foto, tiesiog jos patikrinimui. nors jei ir mažai surenka balsų, o aš jaučiu - foto gera, tai tik pasijuokiu, pasišypsau ir tiek lotuliukas.gif o būna foto, kurių nelabai jaučiu ar gera, tada tiesiog pratestuoju ją pelkėje blush2.gif
o šiaip, kad tave ten pažintų, vertintų ir į kiekvieną foto reaguotų ar susilaukti pamokomų komentarų, reik mokėt flirtuot po nuotraukomis, apsižodžiuoti, mėtyti bajerius, žinot kuo tie žmonės gyvena ir t.t. na žodžiu - kurti atitinkamą atmosferą ir gyvent toje bendruomenėje. aš to nemoku doh.gif bet tikrai geros foto lieka pastebėtos beveik visada

dar be bičių, širšių, yra ir vapsvų, ir žiedmusių (kurios maskuojasi taip) ir dar daug daug šių išvardintų padarų rūšių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 28 gegužės 2008 - 07:57
QUOTE(Degutė @ 2008 05 27, 21:45)
Galvojau, kad tik bitės su kailiuku. Pasirodo, ir širšės  g.gif

Tai kad ten nei bitė, nei širšė, nei vapsva. Kažkas iš musių giminės smile.gif

Degute, tavo žaluma labai thumbup.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Vapsva visai plika, be kailiuko, o vat žiedmusė panašiausia į Getter fotkę - akys, kailiukas bigsmile.gif user posted image (googlė visagalis)

Ne tik foto pamokėlės, bet ir gamtos pažinimo lotuliukas.gif

Ačiū už komentarus mano lašeliukui smile.gif

Ai, dar Gaziulka klausė apie kūdrą.. Tai va, dabar nuotraukas jau ir nebežinau, kam dedu ax.gif Anksčiau taip, atrodė balų reikia, kažkaip faina būdavo, kad pastebi smile.gif Aišku, dažnai būdavo - man fotkė patinka, o ten 0 apvalus.. pradžioj sulaukdavau kelių komentarį, dabar dažniausiai ne.. Aišku, pati mažai ten komentuoju, tik vartau. Bet pasimokyt yra iš ko.
O dabar, jei jau kokią nufotkinu, kad ir pačiai labai patinka, arba ji čia ir efoto (nu ir ten dedu smile.gif ) sulaukia daugiau komentarų, tai įdedu dar į į kūdrą pasitikrinimui smile.gif Bet skiriasi gana stipriai efoto ir kūdros vertinimai - vienur dažniausiai užtenka kokybiško, įdomesnio kadro, kitur jau reik daugiau ieškojimų..
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 27, 19:28)
aš su savo vakaro nuotrauka. kiek pilkoka, bet nepavyko nukontrastinti tiek, kad ir detalės sienos išliktų ir dar pakankamai kontrastinga būtų  doh.gif

Man čia patiko formų žaismas, kompozicija ir dangaus piktumas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Getter @ 2008 05 27, 21:09)
Norėčiau komentarų savo širšinui  biggrin.gif 

''Seeing''

Graži kompozicija, gražiai žaidžia spalvos, bet man jos šiek tiek sintetinės atrodo. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 05 27, 23:01)
Nu as dabar grynai is smalsumo klausiu - tu kas dalyvauja kudroj - ka ji jums reiskia? Ka naudingo duoda - ar azartas apima (nu kiek tasku ta foto surinks), ar tai vieta darbams sukraut, ar pasimokot ko is komenraru (nors sunkiai isivazduoju,  SM jie gerokai issamesni siuo poziuriu), ar artimu sau zmoniu ten radot ir t.t. Siaip idomu, nes pradejau dalyvaut - tai man tai kol kas vieta, kur galima savo darbus sudet, ir kai kam reikia parodyt, va cia yra tai, ka as darau. Paimokyt ten, tiesa, galima is keliu puikiai fotografuojanciu zmoniu, bet tam visai nebutina det savo darbu rolleyes.gif
Papildyta:
Degute, ne mano zanras kol kas tas makro, bet l.tvarkingas lapukas ir skoningai pateiktas 4u.gif . Ir apie Getter sirse panasiai manau - spalvu derme irgi patiko. Kzk ant makro minimalizmo sivakar patrauke.
As pacioje pradzioje norejau kazka pasekti blush2.gif o dabar suprantu, kad tai nieko nereiskai, kruva zmoniu su aukstu statusu, o foto nevisada vertos to statuso, manau del nelabai tobulos sistemos. Dabar ten mano megstamiausi darbai, nors kai kuriuos pratriniau, kap tu ir parasei- sudejau i viena vieta, nes kitur tingiu dalyvauti. Patinka matyti darbus kai kuriu autoriu, patinka rasyti komentarus man patinkanciam darbui. Pasimokyti ten nelabai gaunasi, bent jau man, cia zymiai geriau, daug zmoniu ten kas nesupranta kritikos, todel ir komentarai dazniausiai neutralus. O del azarto-anksciau buvo bigsmile.gif dabar tiesiog malonu pamatyti kad mano darbas kazkam irgi patinka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 05 28, 08:23)
Nu as dabar grynai is smalsumo klausiu - tu kas dalyvauja kudroj - ka ji jums reiskia? Ka naudingo duoda - ar azartas apima (nu kiek tasku ta foto surinks), ar tai vieta darbams sukraut, ar pasimokot ko is komenraru (nors sunkiai isivazduoju,  SM jie gerokai issamesni siuo poziuriu), ar artimu sau zmoniu ten radot ir t.t.
Bet skiriasi gana stipriai efoto ir kūdros vertinimai - vienur dažniausiai užtenka kokybiško, įdomesnio kadro, kitur jau reik daugiau ieškojimų..

Aš tai vis atkreipiu dėmesį į balsuotojus ir dažnai pastebiu kad klubo nariai (su 4-iais pagaliukais) labiau ieško idėjos, todėl duoda balsų jei ir būna problemu su kokybe, o visi kiti labai kritiškai žiūri į ryškumo, kontrasto ar kadravimo klaidas. O va labai kokybiškos nuotraukos bet be minties susilaukia labai daug balsų, bet būna ignoruojamos klubo narių. Tai kažkaip labiau linkus pasitikėti klubo narių nuomone biggrin.gif Ypač idomu skaityti jų komentarus ir kritiką ax.gif Kokybės gali išmokti o va idėjų reikia pačiam sugalvoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 05 28, 10:13)
Kokybės gali išmokti o va idėjų reikia pačiam sugalvoti biggrin.gif

Arba... ideju gali buti pilna galva, o kokybes- nulis ir tada ta ideja tampa nieko verta... mirksiukas.gif
Ajomajo, atsiprasau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 28 gegužės 2008 - 10:55