Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sansara @ 2008 05 27, 19:28)
aš su savo vakaro nuotrauka. kiek pilkoka, bet nepavyko nukontrastinti tiek, kad ir detalės sienos išliktų ir dar pakankamai kontrastinga būtų  doh.gif
user posted image

labai patinka dangus, graziai pro debesis prasiverzia sviesa, suteikia debesims aiskia forna, gera kadro dalis. o kitoje nepatinka pastatas, forma gera, bet 'prasimusa' tarybine statyba ir subuitina kadra. Bet cia jau ne fotografo kalte smile.gif

As irgi noriu ideti viena nuotrauka kritikai. Galvojau deti i namu darbu tema, bet kazkaip suabejojau. Tai tedu cia komentarams (del 'nukirstu' zmoniu koju zinau, bet daugiau atsitraukti nebuvo kur, bet net nesu tikra, ar tai cia man itin stipriai kliuva g.gif )

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 27 gegužės 2008 - 20:16
QUOTE(fotolama @ 2008 05 27, 11:34)
Tik nepamirškit to fakto, kad daug tų objektyvų ant Nikon D40, D40x, D60 nefokusuos...

QUOTE(fotolama @ 2008 05 27, 13:21)
Nikon sugalvojo pataupyti ir į tuos fotoaparatus nededa autofokuso varikliuko. Dėl to tie fotoaparatai fokusuoja tik tada, kai objektyvas turi ultragarsinį fokusavimo variklį. Daugelis objektyvų jo neturi, ypač tai pasakytina apie fiksuoto židinio objektyvus, pvz. populiarusis portretinis 50mm f/1.8

Fotolama, aciu uz komentarus. O kaip šitas fotikas ir objektyvas - Nikon D50 + obj.Nikkor AF-S 3.5-5,6/ 18-55mm DX IF ED ?
Atsakyti
Norėčiau komentarų savo širšinui biggrin.gif

''Seeing''

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 05 27, 21:13)
As irgi noriu ideti viena nuotrauka kritikai. Galvojau deti i namu darbu tema, bet kazkaip suabejojau. Tai tedu cia komentarams (del 'nukirstu' zmoniu koju zinau, bet daugiau atsitraukti nebuvo kur, bet net nesu tikra, ar tai cia man itin stipriai kliuva  g.gif  )

Na, man šitas kadras toks turistinis. Kaip suprantu, tas pasvirimas specialiai?
Sanasara, kodėl nespalvotai? Dangus turėtų būti gražus. O tas pastatas tai poliklinika Antakalny?

QUOTE(Getter @ 2008 05 27, 22:09)
Norėčiau komentarų savo širšinui  biggrin.gif 

Labai faina fonos spalva. Gražiai kontrastuoja su bitinu. Bet realiai jis ne tokios spalvos? Nes spalvingumas kaip širšės, o forma ir pūkuotumas bitės. Bet mūsų bitės tokios tamsesnės juk?

Dar vienas mano žalias kadras smile.gif

Gintarinė ašara

user posted image
Atsakyti
degute, norėjau dramos lotuliukas.gif spalvotas labai švelnus dangus ir man nepakankamai kontrastingas. todėl nuėmiau spalvas ir kontrastinau kiek galėjau g.gif jo, poliklinika lotuliukas.gif mano apylinkės taip sakant lotuliukas.gif
dėkui už komentarus visiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 27, 19:41)
labai graziai debeseliai suplauke i sviesa  wub.gif

o klausykit, kazkada lyg buvo kalbeta kad nd visokiu PS ir pan gudrybiu naudoti negalima (apart lengvu kaip pvz. sviesinimas, kontrastas ir pan) g.gif o prie akulioru nuotraukos Gaziulka sako lyg is kazkur iskirpta, tai cia butu kaip? niponimaju  g.gif

visu pirma, nezinau, ar ji tikrai kirpta - tik spejau. o antra, kaip kazkas jau rase - kirpimas (cropinimas) yra labai daznas ir visiskai legalus veiksmas. Nu nebent ND uzduotis butu kad visi deda tokias foto, kokios naturoj buvo, nieko nieko netaisant ir necropinant - ismoktumet islaukti ir matyt kompozcija fotografuojant, o ne po to smile.gif .

Mylia, idomus tavo bandymas, bet dabar jis toks lyg pakibes tarp dvieju zanru - ir architektura ir zmones gatvej. Bet nei tas, nei tas gerai netilpo. Cia zinai, kaip bezdzionei - noriu buti ir grazi, ir protinga. Jeigu baznycia norejai nutraukt - nu tada pritruko atstumo ir platesnio kampo, ir paprastai tokia didybei norisi tvarkingo tradicinio rakurso, o ne paversto. O va kaip street photography turi kadras potencialo, bet tada norisi ir zmoniu su kojom, ir pilno to zmogaus kaireje. Tada ir maziau tos baznycios galetu but, tik kaip fonas, o kompozcija formuot atsizvelgiant butent i zmones.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 05 27, 21:25)
Labai faina fonos spalva. Gražiai kontrastuoja su bitinu. Bet realiai jis ne tokios spalvos? Nes spalvingumas kaip širšės, o forma ir pūkuotumas bitės. Bet mūsų bitės tokios tamsesnės juk?

Dar vienas mano žalias kadras smile.gif
Gintarinė ašara

Čia širšė ir yra, realiai spalva panaši čia tik kontrastas pakeltas vos vos ax.gif

Tavo žaluma labai miela, o kas tas geltonas ant lapo? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Sansara, kazkas yra tavo kadre smile.gif patinka dangus, ir pastato forma, jei butu koks panteonas ten butu visai liuks bigsmile.gif o taip sutinku su Mylia, labai jau pastatas kvepia tarybiskumu bigsmile.gif

Man Mylios rakursas visai patiko ir grazi j/b. Ir toks jausmas kad visi ziuri i virsu, arba atvirksciai is ten ziuri i ziurovus, todel manau su zmonem visai idomu rolleyes.gif

Getter sirsinas su zavingom akim bigsmile.gif patiko ryskumo zona ir spalvos

Degute, ni zinai, man labai labai patinka rolleyes.gif Labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 05 27, 22:35)
Čia širšė ir yra, realiai spalva panaši čia tik kontrastas pakeltas vos vos  ax.gif 

Tavo žaluma labai miela, o kas tas geltonas ant lapo?  g.gif  4u.gif

Galvojau, kad tik bitės su kailiuku. Pasirodo, ir širšės g.gif

Na, kas tas geltonas, aš nežinau. Tik buvo nulijęs lietus, tai gal sakau, Ignalinos rajone lietus koks keistas? O gal tiesiog nuo medžio nulašėjo ant lubino kažkas tokio.
Atsakyti
Nu as dabar grynai is smalsumo klausiu - tu kas dalyvauja kudroj - ka ji jums reiskia? Ka naudingo duoda - ar azartas apima (nu kiek tasku ta foto surinks), ar tai vieta darbams sukraut, ar pasimokot ko is komenraru (nors sunkiai isivazduoju, SM jie gerokai issamesni siuo poziuriu), ar artimu sau zmoniu ten radot ir t.t. Siaip idomu, nes pradejau dalyvaut - tai man tai kol kas vieta, kur galima savo darbus sudet, ir kai kam reikia parodyt, va cia yra tai, ka as darau. Paimokyt ten, tiesa, galima is keliu puikiai fotografuojanciu zmoniu, bet tam visai nebutina det savo darbu rolleyes.gif
Papildyta:
Degute, ne mano zanras kol kas tas makro, bet l.tvarkingas lapukas ir skoningai pateiktas 4u.gif . Ir apie Getter sirse panasiai manau - spalvu derme irgi patiko. Kzk ant makro minimalizmo sivakar patrauke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 27 gegužės 2008 - 22:02
QUOTE(Degutė @ 2008 05 27, 21:45)
Galvojau, kad tik bitės su kailiuku. Pasirodo, ir širšės  g.gif

Na, kas tas geltonas, aš nežinau. Tik buvo nulijęs lietus, tai gal sakau, Ignalinos rajone lietus koks keistas? O gal tiesiog nuo medžio nulašėjo ant lubino kažkas tokio.

g.gif Dabar ir aš jau pasimečiau lotuliukas.gif Tai aš gal maišau kažką g.gif Kuom skirasi bitė nuo širšės g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 05 27, 23:09)
g.gif  Dabar ir aš jau pasimečiau  lotuliukas.gif  Tai aš gal maišau kažką  g.gif  Kuom skirasi bitė nuo širšės  g.gif   lotuliukas.gif

Bitė user posted image

Širšė user posted image
Aha, irgi su kailiuku, tik spalva geltonai raina, o bitės tokios tamsesnės spalvos, pilkšvos.

Čia googlas visagalis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 27 gegužės 2008 - 22:14