Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sveikutės, noriu jungtis į jūsų gretas blush2.gif kažkaip noriu išmokti pirmiausia kokybiškai fotografuoti, jau apie tokias grožybes net nekalbu, kaip jūs nufotografuojat.
Pirmiausia, nežinau, ar mano fotoaparatas tinkamas blush2.gif nes jis ne veidrodinis, o skaitmeninis, turiu Canon Power Shot S3IS, tik neseniai pradėjau studijuot jo instrukciją smile.gif dabar bandau išsiaiškint, ar išeina fokusuot, lauksiu jūsų pastebėjimų:
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovute: 27 gegužės 2008 - 15:44
nesupratau, kažkas pasisiūlė į gretas, kažkas paskatino jungtis, kažkur visa tai nunyko blink.gif na gal čia man gliukai lotuliukas.gif

Dovute, fotoaparatas geras. labai retai, kada fotoaparatas būna blogas ir trukdo realizuoti savo užmanymus. mirksiukas.gif
išmok valdyti fotoaparatą be blykstės, sužinok, kaip ji išsijungia.
pagrindiniai parametrai kaip reguliuojasi ISO, diafragma, išlaikymas.
o tada tik bandyt bandyt bandyt 4u.gif
iš tavo foto įdomiausia trečia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 27, 15:53)
nesupratau, kažkas pasisiūlė į gretas, kažkas paskatino jungtis, kažkur visa tai nunyko  blink.gif na gal čia man gliukai  lotuliukas.gif

Visgi paaiškint teks biggrin.gif Viena (nemanau kad būtų teisinga minėti nick'ą) čia bendraujanti sugalvojo susidvejinti ir ''įsigijo'' kloną - tai teko pašalinti, reik tikėtis daugiau tokių dalykų nebus 4u.gif
Atsakyti
As irgi parasysiu apie autoivykius blush2.gif off topic blush2.gif nuejau i kirpykla o kai grizau, kazkoks itartinas zmogus priejo prie manes ir pasake kad nubrozdino sona, dave pinigelius ir isvaziavo blink.gif va cia man buvo labai netiketa blink.gif O po to draugai policininkai pasake, kad jei ivyki uzfiksavo kamera, tai jis galejo sumoketi per teismus daugiau nei 1000lt (kiek tiksliai nezinau, bet tikrai daugiau) Tai jis nusprende manes sulaukti ax.gif

Dovute, Sansara parase apie blykste smile.gif ji duoda negrazius seselius. Fotografuok daugiau ir viskas gausis 4u.gif As ieskociau idomesni rakursa su 2 foto, nes patinka geles. Kitos nelabai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 27, 15:53)
nesupratau, kažkas pasisiūlė į gretas, kažkas paskatino jungtis, kažkur visa tai nunyko  blink.gif na gal čia man gliukai  lotuliukas.gif

as tai darbini kompa is karto apkaltinau biggrin.gif
Atsakyti
Suprantu, kad daug man mokytis, nes be blykstės š... gaunasi, pvz., kaip šita:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 05 27, 16:03)
Visgi paaiškint teks  biggrin.gif  Viena (nemanau kad būtų teisinga minėti nick'ą) čia bendraujanti sugalvojo susidvejinti ir ''įsigijo'' kloną - tai teko pašalinti, reik tikėtis daugiau tokių dalykų nebus  4u.gif

dėkui už paaiškinimą 4u.gif priežastis tikrai verta pratrinimo 4u.gif

QUOTE(Mylia @ 2008 05 27, 17:07)
as tai darbini kompa is karto apkaltinau biggrin.gif

aš tai savo temperatūrą lotuliukas.gif nes sergu lotuliukas.gif

kas čia jums visiems su autoįvykiais doh.gif

Dovute, trūksta kontrasto. pilkoka foto. o dar atrodo atspindys dešinėje kaip nublukusi juosta atrodo g.gif
Patarimas: nesikuisk archyve, fotografuok naujai. archyve bus tik foto, kai fotografavai negalvodama apie nieką. o naujos jau bus mąstant darytos mirksiukas.gif daug naudingiau bus pasisodinus kokį meškiuką ar apelsiną, nutraukti jį ryškiai, kokybiškai, be blykstės, sureguliavus fotoaparatą, nei kuisti archyvą, ieškant to, ko nepametei mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai ką darom su Rakurso ND? Šiandien jau antradienis, kaip ir balsavimas ax.gif

O autoįvykių diena tai ir šnd smile.gif Vyrui į uodegą įvažiavo, t.y. įstūmė paskui jį sustojusią mašiną nespėjęs sustoti smile.gif
Atsakyti
degute, gal balsuojam. matyt sunki tema ir niekas nebepasistums turbūt ir ilgiau laukiant. gal kita bus dėkingesnė ir tiek 4u.gif

aš su savo vakaro nuotrauka. kiek pilkoka, bet nepavyko nukontrastinti tiek, kad ir detalės sienos išliktų ir dar pakankamai kontrastinga būtų doh.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 27, 20:28)
aš su savo vakaro nuotrauka. kiek pilkoka, bet nepavyko nukontrastinti tiek, kad ir detalės sienos išliktų ir dar pakankamai kontrastinga būtų  doh.gif

labai graziai debeseliai suplauke i sviesa wub.gif

o klausykit, kazkada lyg buvo kalbeta kad nd visokiu PS ir pan gudrybiu naudoti negalima (apart lengvu kaip pvz. sviesinimas, kontrastas ir pan) g.gif o prie akulioru nuotraukos Gaziulka sako lyg is kazkur iskirpta, tai cia butu kaip? niponimaju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 27 gegužės 2008 - 19:49
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 27, 20:41)
o klausykit, kazkada lyg buvo kalbeta kad nd visokiu PS ir pan gudrybiu naudoti negalima (apart lengvu kaip pvz. sviesinimas, kontrastas ir pan) g.gif o prie akulioru nuotraukos Gaziulka sako lyg is kazkur iskirpta, tai cia butu kaip? niponimaju  g.gif

Na, apie gudrybes neprisimenu jokių kalbų smile.gif

O iškirpimas tai tiesiog kadravimas -crop - jokia čia ne gudrybė ir yra visur leidžiama ir naudojama. Kaip suprantu, apie tai buvo.
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 27, 19:41)
o klausykit, kazkada lyg buvo kalbeta kad nd visokiu PS ir pan gudrybiu naudoti negalima (apart lengvu kaip pvz. sviesinimas, kontrastas ir pan) g.gif o prie akulioru nuotraukos Gaziulka sako lyg is kazkur iskirpta, tai cia butu kaip? niponimaju  g.gif

buvo tik pora tokių temų, kai skelbėjai pageidavo be PS invazijos dėti nuotraukas 4u.gif visose kitose - jokių apribojimų niekam
Atsakyti