Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(fotolama @ 2008 05 26, 08:41)
Muilinių ryškumo zona yra daug didesnė, nei veidrodinių, dėl to taip tau ir gaunasi.

Bendru atveju, jei nori gauti siauresnę ryškumo zoną, tai reikia kuo atviresnės diafragmos, didesnio židinio nuotolio ir kuo mažesnio atstumo iki objekto.

Pas Canon G9 maksimalus židinio nuotolis yra 44.4mm, bet dėl mažo jutiklio tie 44.4mm mato labai siaurai ir nuo objekto tenka atsitraukti toli, automatiškai ryškumo zona platėja. Fotografuojant normaliu atstumu, židinio nuotolis būna išvis mažiukas 10-20mm, o su tokiu židinio nuotoliu tai ir su veidrodiniu siauros ryškumo zonos negausi smile.gif

Deja, bet su muilinėmis tikrai sulietą foną gausi tik makrofotografijoje.

Aciu Fotolama uz profesionalu isaiskinima. O tai jau ilga laika mane kankino nezinia, kas cia kaltas as ar fotoaparatas. Iki siol maniau, kad as bigsmile.gif Dar turiu viena klausimeli, kuris mane kankina. Man niekaip nepavyksta padaryti to pratimo, kai trys daiktai isdelioti ir vis i kita fokusuoji. Man jie visi gaunasi vienodo daugmaz ryskumo g.gif ..... kazin kas siuo atveju kaltas?

QUOTE(Mylia @ 2008 05 26, 11:46)
aciu smile.gif ten tikrai labai grazu... fotografuoju su Nikon D80

Mylia, rasei, kad fotkindama per daug nesistengei. Ar tai reiskia, kad fotkinai tas foto, kur idejai AUTO ir gavosi tokios geros spalvos ir kita. Suprantu, kad kadras ir rakursas cia jau tavo nuopelnas thumbup.gif . Suzavejo tavo foto spalvos
Atsakyti
QUOTE(Mergina_ @ 2008 05 26, 19:44)
O šuniukas man labiau patinka wink.gif

labai man tas suniukas panasus i katina lotuliukas.gif

Sansara, nugi idomus tas tavo poliarizaika rolleyes.gif

Bacardi, jau pakomentuotos tavo foto.. nuosprendis: i seimynini albuma biggrin.gif beja, siand veziau vaikus i tuos atrakcijonus, bet deja pavelavom.. jau pakuojasi.. o dar gryztant nubraukiau kt masinai subine doh.gif ir kai dura issigandau ir pabegau doh.gif tai dbr sedziu ir parinuosi, o vdrug kas numerius uzsirase unsure.gif tai jam tai draudimas padengs o man tai bauda gali bilenkokia uzlupt uz pabegima... unsure.gif scare.gif pasiguodziau blush2.gif

"Eina panos" (Vytauto parkas)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 26 gegužės 2008 - 19:52
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 26, 20:51)
"Eina panos" (Vytauto parkas)

Man ti čia norėtųsi visų kojyčių, o tai jos belekaip nukristos ax.gif ir dar išdegimai kai kur labai man į akis krenta unsure.gif

Nu ti tikėkimės, kad nieks numerų neužsirašė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 05 26, 21:08)
Man ti čia norėtųsi visų kojyčių, o tai jos belekaip nukristos  ax.gif  ir dar išdegimai kai kur labai man į akis krenta unsure.gif

kojytes nesutilpo, nes uz nugaros tvora buvo verysad.gif o del sviesumo tai jauciu nusiPIKASinau eilini kart... doh.gif
Be reikalo idejau blush2.gif blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 26 gegužės 2008 - 20:52
http://i282.photobuc...accardi80/4.jpg

Sita tikriausiai irgi neissiskiria sad.gif ir suknelės kampą nukirtau, bet vis tiek laukiu jūsų pastebėjimų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 26, 18:43)
Mylia, spec tau, su poliarizaciniu filtru ir be jo atspindžiai.

Oi aciu tau labai bigsmile.gif aciuks.gif tikrai labi buvo idomu pamatyti ne kokia reklama, o kaip tai tikrai realiai atrodo. Tikrai skirtumas didelis, net nemaniau, kad ant atspindziu jis bus toks ryskus. Labai aciu smile.gif

QUOTE(Loreli @ 2008 05 26, 19:27)
Mylia, rasei, kad fotkindama per daug nesistengei. Ar tai reiskia, kad fotkinai tas foto, kur idejai AUTO ir gavosi tokios geros spalvos ir kita. Suprantu, kad kadras ir rakursas cia jau tavo nuopelnas thumbup.gif . Suzavejo tavo foto spalvos

Aciu smile.gif
Sakydama, kad per daug nesistengiau, turejau galvoje, kad atostogavau ir fotografavau tai, ko sirdute norejo, t. y. visiskai del saves, negalvodama apie kokia nors namu darbu tema arba apie tai, kaip padaryti kazka, kas tarkim forume butu idomu arba kaip 'islauzti' mena smile.gif
O jau kas susije su kompozicija, diafragma ir kitais techniniais dalykais tai tikrai stengiausi biggrin.gif stengiausi prisiminti viska ka cia, forume, ir savarankiskai ismokau. Ant auto niekad nefotkinu, dazniausi renkuosi A rezima (diafragmos prioriteto) bent jau kol kas. Nuotrauku is keliones daug, todel tikrai yra ir broko, matau ka reikejo daryti kitaip. Taip sakant, mokymosi procesas tesiasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 05 26, 19:43)
Man katinas irgi patiko smile.gif be sarpo daug geriau, tik dar reiktu pabandyti labiau j/b isgauti. Rakursas tikrai idomus, net tiktu siai namu darbu temai smile.gif

Ka reiskia j/b isgauti ? 4u.gif .O katinas ne per blankus pats?
Atsakyti
Taip aptingejau su nekomentavimu blush2.gif pasistengsiu pasitaisyti ax.gif

Mamyte Skorpione-daug sarpo abiejose foto, gele man patinka, tik ji parodyta tiesiog kaip gele, ir kate faina bigsmile.gif

Baccardi- kaip jau paminejo-seimos albumui 4u.gif
o is antro dejimo-grazus kadras, tik truksta apacios ir kaires, bet vis tiek labai grazu, ryskumo truksta, gal del mazinimo g.gif

Sansara-nu super tas filtras bigsmile.gif

Zuzu- man labai patiko tavo bernai bigsmile.gif foto su nuotaika, tik gaila kad persviesinai. As daryciau j/b ax.gif

P.S.-j/b- juodai balta foto 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Baccardi @ 2008 05 26, 21:41)
http://i282.photobuc...accardi80/4.jpg

Sita tikriausiai irgi neissiskiria sad.gif ir suknelės kampą nukirtau, bet vis tiek laukiu jūsų pastebėjimų.  4u.gif

Miela foto, man patinka. Anasko pastebėjimų nebekartosiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 05 26, 20:50)
Ka reiskia j/b isgauti ? 4u.gif .O katinas ne per blankus pats?

paziurejau dabar per darbini kompa, tai visai geras j/b smile.gif naminis kompas duoda siek tiek svelnesnes spalvas, todel nuotrauka pasirode truputi per pilkai-pilka, norejosi daugiau kontrasto, o dabar per darbini ziurint tas varianta skur nuimtas sarpas daug geriau atrodo smile.gif
Atsakyti
Aciu Mylia uz atsakyma. Pradzioj paklausiau, o po to paziurejau D80 kaina cool.gif Deja, man truputi per didele. Kazko uzsimaniau naujo fotiko, bet nezinau kokio. O kazin kaip yra su Sony fotoaparatais. Kazkaip niekas sioje temoje neturi lyg
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2008 05 26, 19:27)
Aciu Fotolama uz profesionalu isaiskinima. O tai jau ilga laika mane kankino nezinia, kas cia kaltas as ar fotoaparatas. Iki siol maniau, kad as bigsmile.gif  Dar turiu viena klausimeli, kuris mane kankina. Man niekaip nepavyksta padaryti to pratimo, kai trys daiktai isdelioti ir vis i kita fokusuoji. Man jie visi gaunasi vienodo daugmaz ryskumo g.gif ..... kazin kas siuo atveju kaltas?

Ir neišeis taip padaryti dėl tos pačios priežasties: muilinių pernelyg didelė ryškumo zona.

QUOTE(Žūžū @ 2008 05 26, 19:51)
dar gryztant nubraukiau kt masinai subine  doh.gif ir kai dura issigandau ir pabegau  doh.gif tai dbr sedziu ir parinuosi, o vdrug kas numerius uzsirase  unsure.gif tai jam tai draudimas padengs o man tai bauda gali bilenkokia uzlupt uz pabegima...  unsure.gif  scare.gif pasiguodziau  blush2.gif

Deja, draudimas tam žmogui nieko nepadengs. Tikiuosi, kad tave vis tik pričiups už pabėgimą iš įvykio vietos :-\
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 27 gegužės 2008 - 08:28