QUOTE(fotolama @ 2008 05 26, 08:41)
Muilinių ryškumo zona yra daug didesnė, nei veidrodinių, dėl to taip tau ir gaunasi.
Bendru atveju, jei nori gauti siauresnę ryškumo zoną, tai reikia kuo atviresnės diafragmos, didesnio židinio nuotolio ir kuo mažesnio atstumo iki objekto.
Pas Canon G9 maksimalus židinio nuotolis yra 44.4mm, bet dėl mažo jutiklio tie 44.4mm mato labai siaurai ir nuo objekto tenka atsitraukti toli, automatiškai ryškumo zona platėja. Fotografuojant normaliu atstumu, židinio nuotolis būna išvis mažiukas 10-20mm, o su tokiu židinio nuotoliu tai ir su veidrodiniu siauros ryškumo zonos negausi
Deja, bet su muilinėmis tikrai sulietą foną gausi tik makrofotografijoje.
Bendru atveju, jei nori gauti siauresnę ryškumo zoną, tai reikia kuo atviresnės diafragmos, didesnio židinio nuotolio ir kuo mažesnio atstumo iki objekto.
Pas Canon G9 maksimalus židinio nuotolis yra 44.4mm, bet dėl mažo jutiklio tie 44.4mm mato labai siaurai ir nuo objekto tenka atsitraukti toli, automatiškai ryškumo zona platėja. Fotografuojant normaliu atstumu, židinio nuotolis būna išvis mažiukas 10-20mm, o su tokiu židinio nuotoliu tai ir su veidrodiniu siauros ryškumo zonos negausi
Deja, bet su muilinėmis tikrai sulietą foną gausi tik makrofotografijoje.
Aciu Fotolama uz profesionalu isaiskinima. O tai jau ilga laika mane kankino nezinia, kas cia kaltas as ar fotoaparatas. Iki siol maniau, kad as Dar turiu viena klausimeli, kuris mane kankina. Man niekaip nepavyksta padaryti to pratimo, kai trys daiktai isdelioti ir vis i kita fokusuoji. Man jie visi gaunasi vienodo daugmaz ryskumo ..... kazin kas siuo atveju kaltas?
QUOTE(Mylia @ 2008 05 26, 11:46)
aciu ten tikrai labai grazu... fotografuoju su Nikon D80
Mylia, rasei, kad fotkindama per daug nesistengei. Ar tai reiskia, kad fotkinai tas foto, kur idejai AUTO ir gavosi tokios geros spalvos ir kita. Suprantu, kad kadras ir rakursas cia jau tavo nuopelnas . Suzavejo tavo foto spalvos