QUOTE(Gaziulka @ 2008 05 25, 19:56)
Stikline, paprastai as i j/b verciu su avytess cia kadaise platintu action'u (bet pati tau jo atsiust negaliu, kzk su pasto dezute mano ne taip, ir taip vargais negalais kompiuterastu pagalba ji gavau). Paskui dar buna tampau kreives, kontrasta, sharpinu ir pan. Tiksliai sunku pasakyt Taip ir abu siuos kartus dariau.
ačiukas, turiu avytess pluginą, bet vistiek man kažkaip netaip gaunasi. Matyt baimė per daug nukontrastint...nes nejaučiu ribos kada jau užtenka, kada dar per mažai
QUOTE(dejavu @ 2008 05 25, 20:07)
Stkline, nuotraukos labai mielos. Tik labai jau tos ryškios gėlės fone trukdo, toks jausmas kad fokusas į tą sieną, o ne į abi fėjas. Su PS tą sieną nuklonavus labai neblogos foto išeitų.
Na čia jau reik profu būt, kad nuklonuot tą visą sieną
QUOTE(Degutė @ 2008 05 25, 21:22)
Šita su basom kojom labiausiai žiūrisi. Smagus vaisdelis. Dar patiko gaziulkos vertimas į JB. Pirmasis variantas.
Ačiū
Tik gaila, kad tokiais momentais arba šviesos per mažai, arba trūksta žinių gerai nufotografuot...arba geresnio fotoaparato bet gi bėdą mest fotikui negražu
QUOTE(Loreli @ 2008 05 25, 22:41)
Vis tiek as nesuprantu su tuo isplaukusiu fonu. Stai Anasko foto f4 ir fonas visiskai isplaukes, o mano f2.8 beveik nieko. Gal as dar kazko nezinau? o gal tiesiog su muiline to neina padaryt? .......
Muilinių ryškumo zona yra daug didesnė, nei veidrodinių, dėl to taip tau ir gaunasi.
Bendru atveju, jei nori gauti siauresnę ryškumo zoną, tai reikia kuo atviresnės diafragmos, didesnio židinio nuotolio ir kuo mažesnio atstumo iki objekto.
Pas Canon G9 maksimalus židinio nuotolis yra 44.4mm, bet dėl mažo jutiklio tie 44.4mm mato labai siaurai ir nuo objekto tenka atsitraukti toli, automatiškai ryškumo zona platėja. Fotografuojant normaliu atstumu, židinio nuotolis būna išvis mažiukas 10-20mm, o su tokiu židinio nuotoliu tai ir su veidrodiniu siauros ryškumo zonos negausi
Deja, bet su muilinėmis tikrai sulietą foną gausi tik makrofotografijoje.
Papildyta:
QUOTE(vvvvv @ 2008 05 24, 21:49)
is Pupeliuko isigyjau jos F65 kaip pradziai manau man uztenka kaip ir uzteko D40 jei gerai "vaziuosis" tada galima bus tobulintis ir juostiniame Nikone
Mano senas geras Nikonas jau suspėjo pakeisti savininkę
O tai kodėl Pupeliukas pardavė jį? Įsigijo kažkokį rimtesnį?
aciu uz paaiskinima, dabar ir as iki galo supratau kaip ten su tais atstumais ir isplaukimais
gal organizuojamės kokį meetą, kol ne atostogų metas ir jau kai orai geri?
kad nebūtų pasisėdėjimas kavinėje, užduočių galim kokių prisigalvot, kaip kokį maratoną su pvz trim temomis: šalta, nenoriu ir pagauk (čia tik pvz). kokiom grupelėm po 2 ar 3 pasiskirstyti ir bandyt per nurodytą laiką pagaut lakstant po miestą visas temas po to kaip nors įvertintume ir aptartume susirinkę po jo
ar kokį vieno objekto fotografavimą masinį ieškant įdomiausio rakurso ar kažką tokio.
jei entuziazmo bus, tai gal ir respublikinį galima kokį surengti. gamtoj ar vaizdingoje vietoje.
na aš tik idėjų generatorius organizatorius prastas iš manęs
kad nebūtų pasisėdėjimas kavinėje, užduočių galim kokių prisigalvot, kaip kokį maratoną su pvz trim temomis: šalta, nenoriu ir pagauk (čia tik pvz). kokiom grupelėm po 2 ar 3 pasiskirstyti ir bandyt per nurodytą laiką pagaut lakstant po miestą visas temas po to kaip nors įvertintume ir aptartume susirinkę po jo
ar kokį vieno objekto fotografavimą masinį ieškant įdomiausio rakurso ar kažką tokio.
jei entuziazmo bus, tai gal ir respublikinį galima kokį surengti. gamtoj ar vaizdingoje vietoje.
na aš tik idėjų generatorius organizatorius prastas iš manęs
QUOTE(fotolama @ 2008 05 26, 08:41)
Mano senas geras Nikonas jau suspėjo pakeisti savininkę
na jai norejosi naujo del fotoaparato svorio, per lengvas sis jai patapo (juk ji ir skaitmeniniu fotografuoja sunkesniu nei as savo D40 ), kitu priezasciu nezinau, matyt kazkokios buvo, o gal ir ne
QUOTE(Sansara @ 2008 05 26, 09:48)
kas kur kada kodel su kuo prasom informuoti jei manes cia nebus
QUOTE(Loreli @ 2008 05 25, 21:44)
Mylia, labai grazu Sicilijoj ir kadrai pagauti labai geri. Net uzsimaniau tenai O su kokiu fotiku fotografuoji?
aciu ten tikrai labai grazu... fotografuoju su Nikon D80
QUOTE(Anasko @ 2008 05 25, 22:09)
Mylia, tu tokia saunuole labai grazios foto ir bent jau man ne siaip kelionu albumui Parasysiu favorytes: is pirmo dejimo 2, is antro 2!!! 6,7
Aciu, va cia turbut pats geriausias komplimentas
Siaip yra daug ir seimos albumui nes fiksuojant aplankomus objektus kaip faktus, paprastu "turistiniu" nuotrauku sunku isvengti
Bet kokia namu darbai si karta negausus... paziurejau ka tik...
QUOTE(Anasko @ 2008 05 26, 11:35)
Sansara, as uz, bet niekam neturiu savo mazaja palikti toks ir bus man fotografavimas su vezymu ir galvojimu kad speti namo pavalgyti
aš nežinau kokio amžiaus tavo mažoji. bet jei tėvelis netoli su vėžimėliu pasisukiotų, manau visai įmanomas variantas savaitgalį vis tiek darytume. o valgyt arba įsidėt (ar mamą su pienuko fabrikėliu, ar buteliuką, ar tyrelės kokios), arba kavinėje užkrimsti galima kažko (mes vaikui virtų garuose daržovių vis imdavom)
na žiūrėk visi skirtingi, pas visus skirtingos problemos, todėl negali įsijaust į kiekvieno padėtį
QUOTE(Sansara @ 2008 05 26, 10:48)
Aaaaaaa...
Iki birželio 19 d dirbu 15-22 val, savaitgaliais taip pat..
O norėčiau
Vat paskui tai gal jau būsiu laisvo oro direktorė Ir jei iki to nespėsit susiorganizuot, prisijungsiu
QUOTE(Degutė @ 2008 05 26, 12:33)
Aaaaaaa...
O norėčiau
Vat paskui tai gal jau būsiu laisvo oro direktorė Ir jei iki to nespėsit susiorganizuot, prisijungsiu
O norėčiau
jezmarija, kas per darbas toks?