Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Degute blush2.gif doh.gif tuoj zmogui as visai susuksiu galva lotuliukas.gif Loreli, nieko neskaityk mano paskutiniame komentare doh.gif
Atsakyti
nebalamutinkt žmonių lotuliukas.gif
Loreli, visa informacija čia ir čia, jei ko nesuprasi, klausk 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 26 gegužės 2008 - 07:58
QUOTE(Gaziulka @ 2008 05 25, 19:56)
Stikline, paprastai as i j/b verciu su avytess cia kadaise platintu action'u (bet pati tau jo atsiust negaliu, kzk su pasto dezute mano ne taip, ir taip vargais negalais kompiuterastu pagalba ji gavau). Paskui dar buna tampau kreives, kontrasta, sharpinu ir pan. Tiksliai sunku pasakyt cool.gif Taip ir abu siuos kartus dariau.

ačiukas, turiu avytess pluginą, bet vistiek man kažkaip netaip gaunasi. Matyt baimė per daug nukontrastint...nes nejaučiu ribos kada jau užtenka, kada dar per mažai smile.gif

QUOTE(dejavu @ 2008 05 25, 20:07)
Stkline, nuotraukos labai mielos. Tik labai jau tos ryškios gėlės fone trukdo, toks jausmas kad fokusas į tą sieną, o ne į abi fėjas. Su PS tą sieną nuklonavus labai neblogos foto išeitų.

Na čia jau reik profu būt, kad nuklonuot tą visą sieną ax.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 05 25, 21:22)
Šita su basom kojom labiausiai žiūrisi. Smagus vaisdelis. Dar patiko gaziulkos vertimas į JB. Pirmasis variantas.

Ačiū wink.gif

Tik gaila, kad tokiais momentais arba šviesos per mažai, arba trūksta žinių gerai nufotografuot...arba geresnio fotoaparato ax.gif bet gi bėdą mest fotikui negražu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2008 05 25, 22:41)
Vis tiek as nesuprantu su tuo isplaukusiu fonu. Stai Anasko foto f4 ir fonas visiskai isplaukes, o mano f2.8 beveik nieko. Gal as dar kazko nezinau? o gal tiesiog su muiline to neina padaryt? g.gif .......

Muilinių ryškumo zona yra daug didesnė, nei veidrodinių, dėl to taip tau ir gaunasi.

Bendru atveju, jei nori gauti siauresnę ryškumo zoną, tai reikia kuo atviresnės diafragmos, didesnio židinio nuotolio ir kuo mažesnio atstumo iki objekto.

Pas Canon G9 maksimalus židinio nuotolis yra 44.4mm, bet dėl mažo jutiklio tie 44.4mm mato labai siaurai ir nuo objekto tenka atsitraukti toli, automatiškai ryškumo zona platėja. Fotografuojant normaliu atstumu, židinio nuotolis būna išvis mažiukas 10-20mm, o su tokiu židinio nuotoliu tai ir su veidrodiniu siauros ryškumo zonos negausi smile.gif

Deja, bet su muilinėmis tikrai sulietą foną gausi tik makrofotografijoje.

Papildyta:
QUOTE(vvvvv @ 2008 05 24, 21:49)
is Pupeliuko isigyjau jos F65 smile.gif kaip pradziai manau man uztenka kaip ir uzteko D40 smile.gif jei gerai "vaziuosis" tada galima bus tobulintis ir juostiniame Nikone biggrin.gif biggrin.gif

Mano senas geras Nikonas jau suspėjo pakeisti savininkę smile.gif

O tai kodėl Pupeliukas pardavė jį? Įsigijo kažkokį rimtesnį?
Atsakyti
aciu uz paaiskinima, dabar ir as iki galo supratau kaip ten su tais atstumais ir isplaukimais thumbup.gif
Atsakyti
gal organizuojamės kokį meetą, kol ne atostogų metas ir jau kai orai geri?
kad nebūtų pasisėdėjimas kavinėje, užduočių galim kokių prisigalvot, kaip kokį maratoną su pvz trim temomis: šalta, nenoriu ir pagauk smile.gif (čia tik pvz). kokiom grupelėm po 2 ar 3 pasiskirstyti ir bandyt per nurodytą laiką pagaut lakstant po miestą visas temas blush2.gif po to kaip nors įvertintume ir aptartume susirinkę po jo blush2.gif
ar kokį vieno objekto fotografavimą masinį lotuliukas.gif ieškant įdomiausio rakurso ar kažką tokio.
jei entuziazmo bus, tai gal ir respublikinį galima kokį surengti. gamtoj ar vaizdingoje vietoje.
na aš tik idėjų generatorius lotuliukas.gif organizatorius prastas iš manęs irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 26 gegužės 2008 - 09:50
QUOTE(fotolama @ 2008 05 26, 08:41)
Mano senas geras Nikonas jau suspėjo pakeisti savininkę smile.gif

O tai kodėl Pupeliukas pardavė jį? Įsigijo kažkokį rimtesnį?

na jai norejosi naujo del fotoaparato svorio, per lengvas sis jai patapo (juk ji ir skaitmeniniu fotografuoja sunkesniu nei as savo D40 biggrin.gif ), kitu priezasciu nezinau, matyt kazkokios buvo, o gal ir ne smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 05 26, 09:48)

kas kur kada kodel su kuo prasom informuoti jei manes cia nebus biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sansara, as uz, bet niekam neturiu savo mazaja palikti verysad.gif toks ir bus man fotografavimas verysad.gif su vezymu ir galvojimu kad speti namo pavalgyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2008 05 25, 21:44)
Mylia, labai grazu Sicilijoj ir kadrai pagauti labai geri. Net uzsimaniau tenai bigsmile.gif O su kokiu fotiku fotografuoji?

aciu smile.gif ten tikrai labai grazu... fotografuoju su Nikon D80

QUOTE(Anasko @ 2008 05 25, 22:09)
Mylia, tu tokia saunuole 4u.gif  labai grazios foto ir bent jau man ne siaip kelionu albumui 4u.gif  Parasysiu favorytes: is pirmo dejimo 2, is antro 2!!! 6,7

Aciu, va cia turbut pats geriausias komplimentas biggrin.gif
Siaip yra daug ir seimos albumui blush2.gif nes fiksuojant aplankomus objektus kaip faktus, paprastu "turistiniu" nuotrauku sunku isvengti

Bet kokia namu darbai si karta negausus... paziurejau ka tik... blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 26 gegužės 2008 - 11:47
QUOTE(Anasko @ 2008 05 26, 11:35)
Sansara, as uz, bet niekam neturiu savo mazaja palikti verysad.gif  toks ir bus man fotografavimas verysad.gif su vezymu ir galvojimu kad speti namo pavalgyti ax.gif

aš nežinau kokio amžiaus tavo mažoji. bet jei tėvelis netoli su vėžimėliu pasisukiotų, manau visai įmanomas variantas mirksiukas.gif savaitgalį vis tiek darytume. o valgyt arba įsidėt (ar mamą su pienuko fabrikėliu, ar buteliuką, ar tyrelės kokios), arba kavinėje užkrimsti galima kažko (mes vaikui virtų garuose daržovių vis imdavom)
na žiūrėk 4u.gif visi skirtingi, pas visus skirtingos problemos, todėl negali įsijaust į kiekvieno padėtį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 26, 10:48)

Aaaaaaa...
Iki birželio 19 d dirbu 15-22 val, savaitgaliais taip pat..
O norėčiau ax.gif

Vat paskui tai gal jau būsiu laisvo oro direktorė smile.gif Ir jei iki to nespėsit susiorganizuot, prisijungsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 05 26, 12:33)
Aaaaaaa...
Iki birželio 19 d dirbu 15-22 val, savaitgaliais taip pat..
O norėčiau  ax.gif

Vat paskui tai gal jau būsiu laisvo oro direktorė smile.gif Ir jei iki to nespėsit susiorganizuot, prisijungsiu smile.gif

jezmarija, kas per darbas toks? doh.gif
Atsakyti