Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Aciu visoms uz nuomones ir pastabas 4u.gif
Smagu yra atostogos, bet jos labai greitai prabega.

As sugrisiu i komentavima nuo rydienos, ryt i darba, tai viskas vel kaip anksciau smile.gif
P. S. Sansara, kaip supratau, isigijai poliarizacini filtra smile.gif maciau pavyzdzius su dangumi, kai turesi laiko, man butu labai idomu, jei idetum pavyzdzius ir kaip jis nuima atspindzius 4u.gif

Siandien visa vakara 'zaidziu' su nuotraukomis, tad ikeliu dar kelias smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 25 gegužės 2008 - 21:19
Sea,
pirmoj butu super jei fokusas butu i vaikiuka, o ne dieduli... ax.gif
antra- super thumbup.gif
trecia- nekabina
ketvirta pamacius visi plaukiukai ant ranku pasisiause... nzn.. man baugu.. unsure.gif suprantu, kad tokie vaizdai turetu buti pavyzdys, kaip Degute sako neribotom zmogaus galimybem, bet man baisu.. lygiai kaip ligoninei maciau moteri einancia ant keliu (be blauzdu) blink.gif
pakutiniojoj emocijos super, bet su apsvietimu ir redves klausimais tai nzn.. man ji pertamsi ir norisi i virsu erdves.. dbr ziuriu gal su sviesumu ir viskas OK tik seselis ant dieduko krenta nuo leliaus g.gif o tamsus dangus tik dar labiau akcentuoja nuotaika 4u.gif
Jazus Marija kokios grazios vazos ant laiptu bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 25 gegužės 2008 - 21:18
QUOTE(Karbynė @ 2008 05 25, 13:09)
ne mano angeliukai  unsure.gif , nors tikrai gražu.

O maratone ten vienas bėgikas su protezais dalyvauja? Ar aš kažką ne taip supratau?

Atsiprasau 4u.gif

Nezinau kiek begiku su protezais dalyvavo, gal buvo ir daugiau, bet as tik viena uzmaciau tuo momentu 4u.gif . Pats maratonas tukstanciais dalyviu pritraukia ir ziurovu.
Atsakyti
degute, neturi jokios rankenėlės, sukasi vidinis žiedas, kuris kiek išsikišęs (bet dar neįpratus, tai būna, kad filtrą atsukinėt imu) doh.gif

Mylia, ok įmesiu su atspindžiais, bet jau ne šiandien. ir dar toks dalykas, pro ieškiklį nesimato jau atspindžio, o nufotografavus jis yra, bet ne toks aišku ryškus. bet čia turbūt fotoaprato galimybės didesnės, nei akies, nes esu pastebėjus ir saulėlydį fotografuojant, kad ilgiau fotoaparatas saulę fiksuoja, nei mato akis (kai į debesį leidžiasi)

degute, super žalias kadras 4u.gif labai sodru ir gražu. super.

Lorelei, tai ne funkcija, tai fotoaparato savybė 4u.gif turėtų būt nurodyta kiekvienoje instrukcijoje, koks yra minimalus fokusuojamas atstumas. jį turi ne tik muilinės, bet ir veidrodiniai. pvz. mano kit'inis objektyvas fokusuoja daug mažesnį atstumą iki objekto, nei 50tukas mirksiukas.gif tik tiek, kad muilinėse jis dažnai būna pakankamai didelis, net iki kelių metrų. tada viskas kas bus arčiau - gausis neryšku. tai nebūtinai tinka tavo muilinei, yra puikiai fokusuojančių ir arti. tiesiog apie tai reikia žinot, nes kitaip nesuprasi, kodėl gaunasi neryškios foto ir t.t.

sea_ antra įdomi, tik neišdirbta. ir ketvirta stipri 4u.gif

pasiklydusi, įdomus bandymas, kiek susilieja su aplinka. todėl nelabai kabina, nes sunku išskirti iš karto kas ir kaip

ačiū visiems už pulo komentarus, kadangi pati žaidžiau, tai nelabai buvo kada gaudyt kadrų. tai tarp partijų ar vyrui mušant pripuldavau ir tiek. bet šiaip pats procesas patiko labiau, nei nuotraukos. blush2.gif

pripoliarizavau vėl dangaus į valias vakare lotuliukas.gif

dejavu, o kokį tu efektą bandai "pripoliarizuot". aš dar nelabai suprantu kaip geriau, ar kai dangus įgauna ryškų mėlynumą, ar kai jis nutamsėja/nupilkėja ir išryškėja visos detalės g.gif ar tai nuo siužeto priklauso?

Atsakyti
Mylia, labai grazu Sicilijoj ir kadrai pagauti labai geri. Net uzsimaniau tenai bigsmile.gif O su kokiu fotiku fotografuoji?

Sea, man labai geras tas kadras su medziu eile
Atsakyti
Mylia, tu tokia saunuole 4u.gif labai grazios foto ir bent jau man ne siaip kelionu albumui 4u.gif Parasysiu favorytes: is pirmo dejimo 2, is antro 2!!! 6,7
Ir Sea labai antra patiko 4u.gif
Ir aplamai siandien labai grazios buvo foto 4u.gif nekomentuosiu, nes tiesiog nesugebesiu blush2.gif

As siandien fotkinau su televyku, rezultatai beveik patenkinami bigsmile.gif tik nieko neturiu ka parodyti lotuliukas.gif viskas seimos albumui ir nelabai sode ieskojau vaizdu blush2.gif bet noras vis tiek yra kazka rodyti, tai rodau ne kritikai ax.gif tongue.gif
1-iso 400 verysad.gif isliaik1/640,f 5,6 125mm
user posted image

2-iso400 verysad.gif verysad.gif f4, isl1/800,80mm
user posted image

3-iso400 cool.gif f5,6, isl 1/500, 300mm
user posted image
Atsakyti
Vis tiek as nesuprantu su tuo isplaukusiu fonu. Stai Anasko foto f4 ir fonas visiskai isplaukes, o mano f2.8 beveik nieko. Gal as dar kazko nezinau? o gal tiesiog su muiline to neina padaryt? g.gif .......
Atsakyti
Loreli, pas mane fonas isplaukes, nes uz to medzio nieko nera mirksiukas.gif tavo 2,8 greiciausiai ant kokiu 18-30mm, kad fonas butu isplaukes reikia kuo maziau detaliu uz fokusuotos vietos, tada ir 5,6 gausis isplaukes 4u.gif zinai, man atrodo visi pradeda nuo noro isgauti toki fona, po to tas noras praeina mirksiukas.gif ( na nevisai praeina, bet tampa ne toks aktualus bigsmile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 25 gegužės 2008 - 23:26
QUOTE(Loreli @ 2008 05 25, 23:41)
Vis tiek as nesuprantu su tuo isplaukusiu fonu. Stai Anasko foto f4 ir fonas visiskai isplaukes, o mano f2.8 beveik nieko. Gal as dar kazko nezinau? o gal tiesiog su muiline to neina padaryt? g.gif .......

Žiūrėk (abi jau matytos/komentuotos):
F-5.6, bet fotkinta iš pačio arčiausio atstumo, kokį tik leidžia objektyvas. Užtai ir fonas išplaukęs:

user posted image

ir F-4,5, bet fotkinta iš laaabai toli:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 05 25, 23:04)
Loreli, pas mane fonas isplaukes, nes uz to medzio nieko nera mirksiukas.gif  tavo 2,8 greiciausiai ant kokiu 8-30mm, kad fonas butu isplaukes reikia kuo maziau detaliu uz fokusuotos vietos, tada ir 5,6 gausis isplaukes 4u.gif zinai, man atrodo visi pradeda nuo noro isgauti toki fona, po to tas noras praeina mirksiukas.gif ( na nevisai praeina, bet tampa ne toks aktualus bigsmile.gif )

Anasko, gal gali placiau paaiskinti man neismanelei apie ta 8-30mm.
O del noro isgauti ta fona, tai zinoma, kad noriu issiaiskinti iki galo, nes man niekaip neaisku
Papildyta:
Degute, aciu uz pavyzdzius, kaip suprantu reikia fotkinti is kuo arciau... Lyg taip ir dariau, bet reika eiti ryt i lauka paeksperimentuoti dar
Atsakyti
Del tu 18-30mm pavyzdi parode Degute, 18mm mazdaug kur Trakai, vaizdas toli, ir nelabai matosi tas isplaukimas, o pirmoji jos foto turbut su kokiu 50mm, as nemoku paaiskinti, reikia paciai isbandyti visokiausius atstumus, tada darosi aiskiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 05 26, 00:25)
Del tu 18-30mm pavyzdi parode Degute, 18mm mazdaug kur Trakai, vaizdas toli, ir nelabai matosi tas isplaukimas, o pirmoji jos foto turbut su kokiu 50mm, as nemoku paaiskinti, reikia paciai isbandyti visokiausius atstumus, tada darosi aiskiau 4u.gif

Ot ir ne smile.gif
Pirmoji daryta su kitiniu 28-80, f-5,6 (tada dar neturėjau 50-tuko)
Antroji daryta su 50-tuku, f-4,5 (o dabar šito beveik nenusiimu, 99% mano nuotraukų dabar su juo).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 25 gegužės 2008 - 23:31