Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Loreli @ 2008 05 25, 20:46)
O kaip instrukcijoje nurodoma si funkcija?
Ir dar norejau kaip naujoke pasiteirauti kaip isgauti isplaukusi fona. Nusistatai AV ir paskiau maziausia F? Ar as teisingai suprantu ar visiskai i pievas? bigsmile.gif

Ir dar Karbynes norejau pasiteirauti. Kaip padaromas visiskai baltas fonas toje spalvotoje foto su mergaite?

Loreli, ten fotografuota ant Prisikėlimo bažnyčios stogo prie baltos koplyčios sienos. Keli nedideli plėmukai nuklonuoti, bet iš esmės šiek tiek pakilnoti leveliai (į šviesumą, nes buvo kiek į pilkumą) ir tiek. Na ir dalis po komentaro (kadango fono pasirodė per mažai) pridėta. Bet dėl jo paties nieko ypatingo nedaryta.
Gaila, kad nematau ką mato dejavu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 25 gegužės 2008 - 19:55
QUOTE(Loreli @ 2008 05 25, 19:46)
Ir dar norejau kaip naujoke pasiteirauti kaip isgauti isplaukusi fona. Nusistatai AV ir paskiau maziausia F? Ar as teisingai suprantu ar visiskai i pievas? bigsmile.gif

teisingai, fonas liejasi kuo placiau atveriant diafragma. Tik su kitiniu objektyvu (kur maziausia diafragma paprastai buna trys kablys penki) paprastai labai ispudingo susiliejimo negausi, bet vis tiek sis tas.

Karbyne man rodos, sake, kad tiesiog buvo fotografuota baznycios ar ko ten sienos fone (kuri ir yra naturaliai tokios pilksvos spalvos) g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 25 gegužės 2008 - 19:56
Sveiki smile.gif

Kokios gražios pienės jūsų visų, net ir aš užsinorėjau dabar bėgti kur nors į pievą jų fotografuoti. biggrin.gif Nemaniau, kad jos tokios fotogeniškos.

Mylia, sveika sugrįžus iš atostogų. 4u.gif Aš už savaitės išvažiuosiu, tada ir tikiuosi vėl imtis fotoaparato. ax.gif O kolkas galiu tik pavydėti tau tavo nuotraukų ir pamatytų vaizdų. biggrin.gif Antroji foto ypač patiko, kabina tos bangelės iš kalnų, pievų ir miškų... Gražu, kad tiek daug žalios spalvos atspalvių, o pats kadras irgi turi savo nuotaiką. Dar patiko vienišas medis vienoje iš pievų lopinėlių, netoli miško ir migla, gaubianti kalnų šlaitus kairiame nuotraukos šone. 4u.gif

Sansara, iš pulo serijos labiausiai man patiko antroji nuotrauka. Rutulys pirmame plane ryškus, gyvumo teikia žmogaus siluetas antrame plane. rolleyes.gif Trečioje ir ketvirtoje man tie rutuliai pirmame plane atrodo kaip dėmės ir nelabai žiūrisi. O pirmoje gal norėtųsi ryškesnio kamuolio. 4u.gif

Getter - paskutinė nuotrauka patiko ypač. wub.gif Kol dar sužiūrėjau kieno kur rankos ir kojos. biggrin.gif Paslaptinga, įdomi foto, tik aš dangaus šiek tiek nukirpčiau. g.gif

Žūžū - "avarijos" apkarpytas variantas patiko, spalvinga foto. thumbup.gif

Vauga
- nuotrauka su tulpė man nelabai. ax.gif Labiau patiko su karvytėm, kaimo vaizdelis. biggrin.gif Tik aš pakontrastičiau dar šiek tiek. Arba paryškinčiau spalvas. g.gif

Karbyne
- nuotrauka su geltona gėlyte patiko, tokia miela. wub.gif

MamyteSkorpione - man gražiau atrodytų bijūnas fotografuotas ne iš pat viršaus, bet kaip nors įstrižai, ieškant įdomesnio kampo. Tačiau vanduo tarp žiedlapių gražiai atrodo. 4u.gif Pirmoji foto patiko labiau.

O dėl nepakomentuotų nuotraukų, nemanau kad reikia reikalauti dėmesio, juk apie kaip kurias nuotraukas tiesiog nesugalvoji ką pasakyti.. ax.gif Mano paskutinių nuotraukų iš viso nieks nekomantavo. verysad.gif Bet ką padarysi, ne visada gali įtikti kitiems. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 05 25, 19:55)
teisingai, fonas liejasi kuo placiau atveriant diafragma. Tik su kitiniu objektyvu (kur maziausia diafragma paprastai buna trys kablys penki) paprastai labai ispudingo susiliejimo negausi, bet vis tiek sis tas.

Karbyne man rodos, sake, kad tiesiog buvo fotografuota baznycios ar ko ten sienos fone (kuri ir yra naturaliai tokios pilksvos spalvos) g.gif

Pas mane Canon G9, taigi neveidrodinis, ir ten maziausias F2.8, bet kazkaip man nelabai kas gaunasi g.gif

Karbyne, aciu uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2008 05 25, 20:07)
Pas mane Canon G9, taigi neveidrodinis, ir ten maziausias F2.8, bet kazkaip man nelabai kas gaunasi g.gif
Karbyne, aciu uz atsakyma

nu pamegink viena ant 2.8, kita - ant maksimalaus. Skirtumas tikrai turetu matytis. Tik per kompa, o ne fotiko ekranely ziurek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 25 gegužės 2008 - 20:16
Viena mano nuotrauka... Nelabai ryški, man ji labiau kaip abstrakcija. ax.gif

user posted image
Atsakyti
Nu sveiki smile.gif
praleidau gabaliuką, bandysiu pasitaisyti. Ne visada komentavimo nuotaika ax.gif
Ačiū už gerus žodžius mano pienei smile.gif

Noriu dar priminti, kad darytumėt "Rakurso" ND, nes jau tuoj baigsis ir pratęstas laikas.

O dabar apie nuotraukas:

Labiausiai užstrigo Californiagirl serija apie taškynes-maudynes. Pirma aš ją pamačiau kitoj temoj, labai labai patiko. Kaip visada - gražiai, linksmai, su meile. Apie kokybę jau nėr ką ir kalbėt, kitaip jau ir nebūna. Tiesiog eilinį kartą padūsavau, kad mano berniokai nesiduoda fotkinami. Šaunuolė thumbup.gif

QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 05 24, 23:57)
Kuris bandymas geresnis ?...Kaip sitas ? smile.gif
pgl mane, nelabai fotogeniškas tas jurginas-bijūnas. Man panašus į raudoną kopūstą  ax.gif  Gal reik palaukti, kol labiau išsiskleis, tada pažaisti su lapeliais-lašeliais. Ypač, jei makro turi.

QUOTE(vauga @ 2008 05 25, 12:30)
i geliu tema....

Ne, nekabina. Tiesiog tulpė iš viršaus.

QUOTE(vauga @ 2008 05 25, 12:40)
1. Cia taip tetis pries rukindamas zuvis padziovina:
2. Primena vasaras pas mociute kaime.

1. Tiesiog pažintinis vaizdelis dabar. Pabandyk pritaikyti merginų patarimus, gal kas įdomiau gausis.
2. Gal viena karvė geriau žiūrėtusi, nei tokia minia?

QUOTE(Karbynė @ 2008 05 25, 12:47)
o aš nors nelabai moku prilipt prie šitos temos (kažkaip savaip kapanojuos) , bet tiek to - į gėlių temą galiu ir aš vieną pasiūlyt kam mažu ir matytą  biggrin.gif

Nžn, tiesiog gėlytė. Net ir spalvos pačios gėlytės kokios tai blankios.

QUOTE(Stikline @ 2008 05 25, 12:51)
Dedu trečią - paskutinį variantą  biggrin.gif

Šita su basom kojom labiausiai žiūrisi. Smagus vaisdelis. Dar patiko gaziulkos vertimas į JB. Pirmasis variantas.

Papildyta:
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 25, 14:33)
jeigu taip?

Šitaip labiau akcentuojasi pats įvykis.

QUOTE(Sansara @ 2008 05 25, 14:55)
mano poliarizuojančio filtro bandymas 

O tavo šitas filtras su rankenėle? Man tai rankenėlė kliūna už blendos, turiu nuimti, kitaip stabdo fokusavimą.

QUOTE(Getter @ 2008 05 25, 15:18)
1.man patinka kaip ''išsidėščiusios'' avytės ir berniukas labai natūraliai įsilieja į jų tarpą būtent auksiniame teške, patinka medis kurio viena pusė žydi kita ne...nžn man ji tiesiog miela dūšiai  wub.gif
2.
3.

1. Įdomus toks išsibarstymas. Laidus bandyčiau klonuoti, maišo jie čia labai. Vaikas man kažkaip prapuola tarp avių. Ir kodėl nespalvota?
2. Man čia mergaitė gerai žiūrisi, o vat berniuko nesinori.
3. Gal per daug kontrasto uždėjai? Kažkaip vaiko kojos tokios susilieję su nešančiojo nugara.

QUOTE(Karbynė @ 2008 05 25, 16:21)
kažką bandžiau klijuot ir šviesint. Variantai

Man geriausiai spalvotas variantas žiūrisi. Nors visuose tas grynai baltas fonas kažkaip akis bado.

QUOTE(Sansara @ 2008 05 25, 18:53)
pulo serija  4u.gif man pačiai labai patinka trečia. tuo taškų, lopų žaidimu. gero judesio ir nepagavau  doh.gif paskutinėje nepatinka rankos poza, kuri nenatūrali tokia, man nelabai žiūrisi.

Aha, trečia labiausiai ir man patinka. Nors gal to pirmojo, neryškaus, kamuoliuko irgi nesinorėtų. Dar patiko antroj tas žaidėjo ir mušamo kamuoliuko siluetai.

QUOTE(Mylia @ 2008 05 25, 18:55)
Sveiki visi  4u.gif
Sugrizau smile.gif

Sveika sugrįžus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 25 gegužės 2008 - 20:21
Mylia, nuostabus peizazai thumbup.gif

Sansara, man antroji foto labai patinka thumbup.gif , kitos ne 4u.gif

Karbynes angeliukai wub.gif

Mamytes skorpione, neblogas bijunas.

Zuzu, kokybiski kadrai 4u.gif

o daugiau nepamenu atsiprasau 4u.gif

Keletas mano bandymu senesniu 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Londono maratono begikai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2008 05 25, 21:32)
Keletas mano bandymu senesniu 4u.gif

Pirmoji tikriausiai tau pačiai miela. Graži emocija smile.gif
Man antroji labai prie širdies ax.gif
O paskutinė tiesiog kaip vaizdas kelia nuostabą. Žmogus viską gali thumbup.gif

Papildyta:
Mano dar vienas gėliukas:

user posted image

Pati abejoju dėl šito kadro - lyg ir patinka tie gležni pumpurėliai, bet man lyg ir per daug margumyno apačioj. Norėtusi, kad dešinėj būtų tik žaluma, be žiedų užuominų..

Sea_, gal tikrai per tamsi. Mano monitorius šviesus, o kadras ir pas mane toks tamsesnis. Dabar pašviesintą įdėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 25 gegužės 2008 - 21:03
Aciu ,Degute 4u.gif

Turiu dar viena.

Emocijos, man juokas ima i ja ziurint, o jus ka manot?

user posted image
Papildyta:
degute,man grazu 4u.gif tik gal kiek sviesiau noretusi.
Atsakyti
Degute, dabar man labai grazu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2008 05 25, 21:32)
Karbynes angeliukai wub.gif

ne mano angeliukai unsure.gif , nors tikrai gražu.

O maratone ten vienas bėgikas su protezais dalyvauja? Ar aš kažką ne taip supratau?
Atsakyti