Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Stikline, mano versijos.

Pirma butu arciau to, ka vadinu kontrastinga j/b nuotrauka - deja, taviske sunkoka tokia paverst, mat veidai baltu sukniu fone labai nujuoduoja. Ir ta siena, rrr doh.gif dar as ja kirpau, ir tai - uzgrobia visa demesi negailestingai. Nefotografuok kita karta prie tokiu ryskiu - pasirink santuresni fona, arba bent jau liek liek ta fona (atverdama diagragma max).

user posted image

antras variantas kazkas i low (ar atvirciai, niekad nepamenu irnesakyk.gif nu nesvarbu) key stiliu, kur tik kuno konturai isryskeja viska skandinanciame baltume.

user posted image

nei viena nebuciau iki galo patenkinta - del 1) fono, 2) kirptos moters kojos, 3)ekspozijos (bet su ja siuo atveju is tikruju sunku, kai tiek daug baltos spalvos, visa kt automatiskai pereksponuojama, matyt g.gif )
Atsakyti
karbyne, man šios foto taip matosi. laisvės pojūtis megraitėje, kurį riboja kadro ribos... man norisi erdvės ir daug daug daug kairėje (kad ir su PS prilipinti, nesunku, nes fonas vienspalvis). kad tas vėjas kedenantis plaukus ir veričantis prasižioti ir prisimerkti jaustųsi per visą kadrą, o ne tik veide. ir jei to nežiūrėt, tai fonas šiuo atveju nedaro nuotraukos sterile. nes nesijaučia, kad studijinė foto, kaip kad būna su pozuotomis nuotraukomis, bet nesijaučia ir kad lauke čia, būtent dėl to negyvo fono g.gif spalvota šiuo atveju man geriau žiūrisi, nes negyvas fonas ir taip, todėl aprangos spalvos suteikia gyvumo nuotraukai

mano poliarizuojančio filtro bandymas lotuliukas.gif saulė nebuvo tiesioginė, pro debesis švietė, todėl ir efektas nėra jau toks stulbinantis. bet vis tiek matosi
be poliarizatoriaus. abi kiek pareguliuotos. level, kontrastas ir t.t. nes raw formate buvo per tamsios nuotraukos
user posted image

su poliarizatoriumi
user posted image

dar turiu bandymus su atspindžiais. jei kam įdomu, galėsiu ir tas paruošti.
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 25, 12:31)
Veite, pirma psl permeciau lyg neturim tokiu registruotu...  g.gif nzn gal bandyk kitam skyrely (kaimynu smile.gif ) uzklaust ten profesionalesni fotografai gal gales pagelbet  4u.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 05 25, 12:45)
Veite, jei lietuvoje pirkot, tai patikrinkit diskus pridėtus, gal ten buv instrukcija. o jei ne - pas mus dar nėra su D60 nei vieno kolkas. tai vargu ar čia rasi  verysad.gif

ačiū, merginos, už geranoriškumą ir patarimus ax.gif Bandysiu kompakto pažiūrėt 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės aš ir vėl buvau padarius dingau biggrin.gif bet pargrįžtu su naujom foto ax.gif

Įkeliu kelias naujausiais ir einu pakomentuosiu jūsiškes 4u.gif

Pirmoji nžn...mane kabina, bet gali būti kad tik mane ax.gif man patinka kaip ''išsidėščiusios'' avytės ir berniukas labai natūraliai įsilieja į jų tarpą būtent auksiniame teške, patinka medis kurio viena pusė žydi kita ne...nžn man ji tiesiog miela dūšiai wub.gif

user posted image

user posted image

Šita man labiausiai patinka savo kompozicija, šviesos žaismu, tik niekaip nesugalvoju pavadinimo jai g.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 05 25, 14:54)
Stikline, mano versijos.

Pirma butu arciau to, ka vadinu kontrastinga j/b nuotrauka - deja, taviske sunkoka tokia paverst, mat veidai baltu sukniu fone labai nujuoduoja. Ir ta siena, rrr doh.gif dar as ja kirpau, ir tai - uzgrobia visa demesi negailestingai. Nefotografuok kita karta prie tokiu ryskiu - pasirink santuresni fona, arba bent jau liek liek ta fona (atverdama diagragma max).

antras variantas kazkas i low (ar atvirciai, niekad nepamenu irnesakyk.gif nu nesvarbu) key stiliu, kur tik kuno konturai isryskeja viska skandinanciame baltume.

Ačiū ačiū 4u.gif Diafragma buvo atverta iki galo, nes šviesos trūko salėj. Susliet fonas nesusiliejo todėl, kad veikėjai per arti sienos. Pasirinkt fono niekaip negalėjau, nes ne pati organizavau fotosesiją unsure.gif

O dar, jei galima, papasakok kaip abu variantus padarei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 25, 14:55)
dar turiu bandymus su atspindžiais. jei kam įdomu, galėsiu ir tas paruošti.

As kaimas nzn ka tie poliarizatoriai daro, ale kur SU tai debeseliai kaip saldi vata atrodo bigsmile.gif grazuuuu
O nuotraukyciu visada ir visu idomiu, graziu, pamokanciu, kitokiuuu laukiame 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 25 gegužės 2008 - 14:23
Ca_Girl - nuostabi serija, labai šilta ir emocinga, man patiko 4u.gif

Mamyte Skorpione - patiko man tavo bijūnai, tik aišku ryškumo trūkumas ir įdomesnės kompozicijos norėtūsi, bet šiaip šaunuolė kad bandai 4u.gif

Vauga - berniuko portretukas kažkaip neužkabino, net nžn kodėl..kažko trūksta kad prikaustytų prie nuotraukos 4u.gif Kitos kur įkėlei man nelabai unsure.gif

Stikline - kai pirma kartą pamačiau tavo angelus tai norėjau sakyt, kad trūksta dešinės pusės, bet kai įkėlei nekarpytą tai wow labai labai kabino bigsmile.gif patinka emocijos, patinka kad ji nėra kontrastinga o atvirkšiai švelni - soft focus kitaip sakant, žodžiu šaunu 4u.gif Kitos angelų serijos nuotraukos irgi labai patiko 4u.gif

ŽuŽu iš tavų patraukė dėmesį antroji, tiek kadravimo kitokio norisi ir norėtūsi kad pirmame plane sėdintis berniukas būtų ryškus, o dabar ryškus antrasis 4u.gif

Karbyne - graži gėlytė, bet tik tiek, kadravimas nelabai įdomus, o ir tie medžiai augantys tiesiai iš gėlytės žiedo nesižiūri 4u.gif Mergytės portretukas visai nieko, tik ir man trūksta švarkelio kraštų g.gif o j/b mano akimis yra pilkoka 4u.gif

Jei ką praleidau - pasakykit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 05 25, 15:18)
Sveikutės aš ir vėl buvau padarius dingau  biggrin.gif  bet pargrįžtu su naujom foto  ax.gif 

Dziugu, kad grizai 4u.gif
pirmoj, man laidai nepatinka, o siaip gal ir nebloga smile.gif
antroj, graziau ziuretusi be berniuko.. ax.gif butu toks avytes ir mergytes dialogas.. ir biski man toks bardakelis pievutej: tvora, seseliai etc
trecia thumbup.gif labai patiko kompozicija, tik nzn gal vos vos sviesesnes noretusi, nors gal tada "paslaptingumas" dingtu g.gif
Atsakyti
karbyne, man šios foto taip matosi. laisvės pojūtis megraitėje, kurį riboja kadro ribos... man norisi erdvės ir daug daug daug kairėje (kad ir su PS prilipinti, nesunku, nes fonas vienspalvis).

o geras bigsmile.gif , apie tai nepagalvojau - aš tik karpyt moku lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Getter @ 2008 05 25, 15:36)
Mergytės portretukas visai nieko, tik ir man trūksta švarkelio kraštų  g.gif 

na šito neprilipinsiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 05 25, 15:36)
ŽuŽu iš tavų patraukė dėmesį antroji, tiek kadravimo kitokio norisi ir norėtūsi kad pirmame plane sėdintis berniukas būtų ryškus, o dabar ryškus antrasis  4u.gif

zinai, mano beda- fokusas doh.gif
ir dar dicki (dryzuotaji) kai fotkinu su sita bliuska VISADA fokusas tarp dryziu lieka doh.gif
Atsakyti
bet nesijaučia ir kad lauke čia

na jo, to gamtinio laiko čia nelabai g.gif - kažkoks monolitinis laukas cool.gif - ant bažnyčios stogo
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 25, 14:46)
Dziugu, kad grizai  4u.gif
pirmoj, man laidai nepatinka, o siaip gal ir nebloga smile.gif
antroj, graziau ziuretusi be berniuko..  ax.gif butu toks avytes ir mergytes dialogas.. ir biski man toks bardakelis pievutej: tvora, seseliai etc
trecia  thumbup.gif labai patiko kompozicija, tik nzn gal vos vos sviesesnes noretusi, nors gal tada "paslaptingumas" dingtu  g.gif

Na žinai, kai nori kad kas nors trukdytų tai trukdo ir laidai biggrin.gif tongue.gif aišku kad čia nėra super duper nuotrauka kad bandyt juos klonuot, bet man dėmesys nesikoncentruoja į laidus g.gif

Dėl antros sutinku, fonas perkrautas, dėl berniuko - nžn man jis čia tokio kontrasto suteikia, tipo mergytė susidomėjusi, o jis tiesiog ten žiūri ir galvoja ''nu avys kaip avys'' biggrin.gif

Trečioji natūraliai tokia, gal vos vos pažaidžiau kontrastu ir šviesinau žolytę, kad kojos nepasislėptų, o šiaip bandžiau tą vadinamą kontrinį apšvietimą šiuo atveju- saulės natūralų ax.gif
Atsakyti