Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Anasko @ 2008 05 24, 14:27)
O tu pvz su Nicon capture tvarkai, o po to gali pervesti i JPG ir toliau tvarkyti PS? g.gif  Vienu zodziu teks dabar ismokti su RAW dirbti rolleyes.gif

aš dažniausiai pabandau su abiem atsidaryt raw formatą, dažnai ir su PS koreguoju , priklausomai ką reikia padaryt smile.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 05 24, 17:44)
o iki antradienio nuotraukos dedamos?
bijau kad ka praleidau ir vel galiu apsizioplinti  ax.gif

kol kas kaip ir nenusistatėm termino, tarėmės kad šiems ND paliksim daugiau laiko smile.gif Taip kad drąsiai dėk ir jei turi dar idėjų, gali dar ir jas įgyvendint mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image
ka manot?
Atsakyti

Nepakomentavot mano bijunelio schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif clap.gif smile.gif

Atsakyti
QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 05 24, 16:39)
Sios dienos bandymas  4u.gif .

user posted image
user posted image

kad labai prasai, teks pakomentuoti.
Is tikruju nelabai ka ir yra - tiesiog is arciau pritrauktas objektas, ir tiek. priedo, nevisai kokybiskai - esu macius ispudingesniu makro. Nera isieskotas rakursas - tiesiog toks paprasciausias, priartinau ir tiek. kompozicijos irgi nematau. Nepyk tik - rasau, ka manau mirksiukas.gif siaip lasiukus fotografuoti man atrodo, visai geras uzsiemimas pradedantiesiems (ir ne tik), tai kad siulau ieskot toliau - siek tiek daugiau kokybes (ryskumo), su ryskumo zona galima pazaisti kazka, pvz koki lasiuka ar kelis akcentuojant, rakurso idomesnio paieskot.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 05 24, 12:19)
taip, tikrai dabar as fotografuoju visa laika su 50, 1.4 ir MF ir dabar jau tai tuo dziaugiuosi. Siaip gan greit pramokau, kzk nesudaro sunkumu. Regijimas mano irgi problematiskas (bet as dazniausia su linzem fotkinu), tik flegmatiskumu nesiskundziu biggrin.gif Aisku, kartais pritruksta laiko momentiniams kadrams, bet aj, visada gali islaukti (be to, as siaip labaiu pamegau islauktus kadrus - tu lyg irgi? ax.gif ) - kazkaip net ismokau numatyti, kurioj vietoj vaikas ka idomesnio iskres, ir is anksto i ta vieta sufokusuoti. Arba ta problema issprendi tiesiog greit kelis kadrus ta pati veiksma fotografuodama - vis tiek kuris nors uztaikys. Dar jeigu labai labai jau nori to momentinio veiksmo, kuris tiketina nepasikartos, priveri diafragma, tada su fokusu gerokai lengviau pataikyt. Bet paprastai ant mazu f varau, tam ta 1.4 ir pirkau. Nezinau, prisimenu man pradzioje irgi atrode misija neimanoma ta judanti vaika su MF sugaudyt (irgi galvojau body keist), bet dabar... irnesakyk.gif Dar kiek sudetinga del to, kad kitam zmogui praktiskai negali duot pafotkint, nes kol isaiskini kaip su fokusu tvarkytis doh.gif Bet vyras jau visai pramoko, tai man kaip ir gerai. Jeigu labai neiseis ir toliau, zinai, kad atsirado toks Sigmos objektyvas?

http://www.dpreview....01sigma50mm.asp

na taip del islauktu kadru pritariu tau. bet zinai kai jis islauktas ir nefokuse tada liudna biggrin.gif
vis gi apsisprendziau pirkti nauja body D80.. tad saviski D40 pardavinesiu smile.gif
ai tebunie tai laiptelis auksciau ir dovana sau uz mano beveik metuku mokslus su jumis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 05 24, 12:26)
Labai aciu uz tokius grazius zodziu, malonu girdeti smile.gif
Is tikro apdorojau sias foto klausydamasi labai tinkamos muzikos, kartais patarciau ir jums ka jausmingo uzsileisti, labai ikvepia  hihihi.gif

is ties smagu kurti klausantis muzikos.. o dar smagiau kai ji jauciama nuotraukose smile.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 05 24, 16:09)
Wow, netiketas komplimentas....Aciu, as V.V. zaviuosi, man iki jos dar toliiiiiiiiiiiii tongue.gif
Dekui uz silta, kaip visada, komentara 4u.gif

netoli butent ta jausmu ir silumos israiska smile.gif o tai svarbiausia smile.gif
man jos darbais tiesiog tobuli, bet ne tik tuo fotografiniu tobulumu, bet butent jausminiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 24 gegužės 2008 - 21:40
vauga, erdves ir dar karta erdves - ties kepure labai jau syksciai nukapota, ir kaire. Rankyte palei krasta einanti (nei yra, nei nera jos) irgi keistai ziurisi. Kitaip komponuociau. Sviesa matosi nebloga buvo, bet neisnaudojai.

o man laiptelis auksciau, jauciu, bus Nikono juostinis rolleyes.gif bet dar uz kiek laiko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 24 gegužės 2008 - 21:41
QUOTE(Gaziulka @ 2008 05 24, 21:40)

o man laiptelis auksciau, jauciu, bus Nikono juostinis rolleyes.gif bet dar uz kiek laiko...

ta zingsneli jau zengiau ir fotografuoju su Nikono juostinuku, pasidovanojau sau smile.gif
bet skaitmenos nenoriu apleist smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 05 24, 21:46)
ta zingsneli jau zengiau ir fotografuoju su Nikono juostinuku, pasidovanojau sau smile.gif
bet skaitmenos nenoriu apleist smile.gif

kuri? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 05 24, 21:46)

is Pupeliuko isigyjau jos F65 smile.gif kaip pradziai manau man uztenka kaip ir uzteko D40 smile.gif jei gerai "vaziuosis" tada galima bus tobulintis ir juostiniame Nikone biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
neignoruokit, prasau. noriu pastabu. 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vauga: 24 gegužės 2008 - 22:06
QUOTE(Gaziulka @ 2008 05 24, 21:40)
vauga, erdves ir dar karta erdves - ties kepure labai jau syksciai nukapota, ir kaire. Rankyte palei krasta einanti (nei yra, nei nera jos) irgi keistai ziurisi. Kitaip komponuociau. Sviesa matosi nebloga buvo, bet neisnaudojai.

neignoruojam mirksiukas.gif

bet nenorek taip greit viska gaut - zmones ne visa laika prie i-neto sedi, kt gal is tikro neturi ka pasakyt.
Atsakyti
eilini karta perisprasau JUS sutrukdziusi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vauga: 24 gegužės 2008 - 22:09