QUOTE(vvvvv @ 2008 05 23, 20:07)
as ta proga irgi pasakysiu jog isigijau 50-tuka, 1,8.. bet bet bet... tik po to prisiminiau jog raset, kad fotkusavimas tik rankinis :9 tai kol kas nesusitvarkau.. galvoju arba body reikia keisti arba objektyva.. nes nesusitvarkysiu su rankiniu, juk pagrindinis vis gi fotografavimo objekta syra vaikas. niekad nenustygstantis vietoje
QUOTE(Anasko @ 2008 05 23, 21:17)
Vvvvv, kiek atsimenu Gaziulka MF fotografuoja ir lyg priprato as tave labai suprantu, man nepavyko susidraugauti su MF ir del regejimo ir del flegmatiskumo igimto, bet mano fotikas gali ir AF, todel reikes palaukti Gaziulkos
taip, tikrai dabar as fotografuoju visa laika su 50, 1.4 ir MF ir dabar jau tai tuo dziaugiuosi. Siaip gan greit pramokau, kzk nesudaro sunkumu. Regijimas mano irgi problematiskas (bet as dazniausia su linzem fotkinu), tik flegmatiskumu nesiskundziu Aisku, kartais pritruksta laiko momentiniams kadrams, bet aj, visada gali islaukti (be to, as siaip labaiu pamegau islauktus kadrus - tu lyg irgi? ) - kazkaip net ismokau numatyti, kurioj vietoj vaikas ka idomesnio iskres, ir is anksto i ta vieta sufokusuoti. Arba ta problema issprendi tiesiog greit kelis kadrus ta pati veiksma fotografuodama - vis tiek kuris nors uztaikys. Dar jeigu labai labai jau nori to momentinio veiksmo, kuris tiketina nepasikartos, priveri diafragma, tada su fokusu gerokai lengviau pataikyt. Bet paprastai ant mazu f varau, tam ta 1.4 ir pirkau. Nezinau, prisimenu man pradzioje irgi atrode misija neimanoma ta judanti vaika su MF sugaudyt (irgi galvojau body keist), bet dabar... Dar kiek sudetinga del to, kad kitam zmogui praktiskai negali duot pafotkint, nes kol isaiskini kaip su fokusu tvarkytis Bet vyras jau visai pramoko, tai man kaip ir gerai. Jeigu labai neiseis ir toliau, zinai, kad atsirado toks Sigmos objektyvas?
http://www.dpreview....01sigma50mm.asp
QUOTE(Anasko @ 2008 05 23, 16:23)
O as pagaliau turiu teleobjektyva
Valio valio valio! Sveikinu su nauju pirkiniu, linkiu perprasti ir sulaukti geru rezultatu kuriais paskui galesi dziaugtis kartu su mumis
QUOTE(Degutė @ 2008 05 23, 16:56)
Ir užsikrėčiau čia pienių fotkinimu
Na tikrai lbai idomiai, taip Degutiskai visad patraukia kitoks poziuris, spalvos, saunu QUOTE(californiagirl @ 2008 05 23, 19:11)
Ir dar ateinu su vasarsika gatves serija...
Super! Nera ka pridurti, tik pasakysiu, kad labiausiai patinka pries paskutine, kazkodel man labiausiai jauciama nuotaika, tokia gyva gyva QUOTE(vvvvv @ 2008 05 23, 22:07)
Grethenn, istrigo tavo rankos. tokia nostalgiska ramybe persmelkta nuotaika.. tas tamsumas, niurumas ir kazkoks susimastymas. demesys krypsta i ranku vingius. patiko rysys tarp pieonino ir ranku.. ypac gerai ziuretusi klauantis pionino garsu muzikos idomiai sugalvojai su fonu. jis pakeite ziurejima i sias nuotraukas
Labai aciu uz tokius grazius zodziu, malonu girdeti Is tikro apdorojau sias foto klausydamasi labai tinkamos muzikos, kartais patarciau ir jums ka jausmingo uzsileisti, labai ikvepia
As dar turiu kvaila klausima del RAW bloge perskaiciau, bet reikia siek tiek detalizacijos Pvz. prie mano fotiko lyg ir buvo prideta RAW tvarkymo mini programele, tai as taip suprantu su ja galima kiek padirbti, o po to pervesti i JPG (tik nesuprantu kaip ). O gal jus turit kokia kita programa? Mano PS adobe7, tai supratau negaliu as RAW joje tvarkyti
Kazkaip labai sudetinga
Kazkaip labai sudetinga
QUOTE(Anasko @ 2008 05 24, 13:45)
As dar turiu kvaila klausima del RAW bloge perskaiciau, bet reikia siek tiek detalizacijos Pvz. prie mano fotiko lyg ir buvo prideta RAW tvarkymo mini programele, tai as taip suprantu su ja galima kiek padirbti, o po to pervesti i JPG (tik nesuprantu kaip ). O gal jus turit kokia kita programa? Mano PS adobe7, tai supratau negaliu as RAW joje tvarkyti
Kazkaip labai sudetinga
Kazkaip labai sudetinga
Aš tvarkau su Nikon Capture . Man visai nieko, arba su PS, bet nepamenu pas mus kokia versija CS2 lyg, ar yra tokia
Pažiūrėjau kad pas tave Canon, tai netiks Nikon capture
QUOTE(Smiltis @ 2008 05 24, 13:57)
Aš tvarkau su Nikon Capture . Man visai nieko, arba su PS, bet nepamenu pas mus kokia versija CS2 lyg, ar yra tokia
Pažiūrėjau kad pas tave Canon, tai netiks Nikon capture
Pas mane "digital photo profesional" Canono, tai ten lyg ir galima tvarkyti minimaliai. Dabar reikia rasti laiko instrukciai perskaityti o ten 70psl kompe ir printeris neveikia Pažiūrėjau kad pas tave Canon, tai netiks Nikon capture
O tu pvz su Nicon capture tvarkai, o po to gali pervesti i JPG ir toliau tvarkyti PS? Vienu zodziu teks dabar ismokti su RAW dirbti
QUOTE(Anasko @ 2008 05 24, 13:27)
O tu pvz su Nicon capture tvarkai, o po to gali pervesti i JPG ir toliau tvarkyti PS? Vienu zodziu teks dabar ismokti su RAW dirbti
aš tvarkau aperture 2 (tik ant mac'o jį, tai tau netiks), bet esmė, kad bet kurioje RAW tvarkyklėje sutvarkai viską ir paverti į jpg.
galima jose ir kontrastinti, ir kropinti, ir sharpinti ir level stumdyti, ir mažinti. todėl realiai PS prireikia tik superužduotim, kaip sluoksniai, spec efektai ar kažkoks iškirpimas ir t.t. o vertimas į jpg (internetui ar fotolaboratorijai) yra paskutinis veiksmas po apdorojimo irgi su ta programėle. tiesiog save as ir pasirenki formatą jpg....
beje RAW tau būtų gera išeitis su televyku fotografuojant. nes ekspozicijos korekcija juokų darbas su RAW.
QUOTE(Anasko @ 2008 05 24, 13:45)
As dar turiu kvaila klausima del RAW
su ta programele (tik jei atmintis nemeluoja ten buvo 2: viena apdirbimui, kita- konvertavimui raw-jpg...), kur buvo prideta prie fotiko galima konvertuoti cia Edvinas kur seniau buvo sitam skyrely buvo susidraugaves su ta programa o as kai kantrybes neturiu skaityt siteeek ir dar angliskais terminais tai palikau raw geresniems laikams
o apie PS man lyg tik nuo CS prasidejo vertimas is raw
Dekui visiems uz komentarus ir pastabas
Aciu, labai malonu O dar vaikus komplimentais apiberei- ko daugiau mamai reikia
Bet trecioje foto tas "rimtuolis" jau vyriausia broli vandeniu tasko Visas rimtumas ir nusiteikimas darbui dinges
Wow, netiketas komplimentas....Aciu, as V.V. zaviuosi, man iki jos dar toliiiiiiiiiiiii
Dekui uz silta, kaip visada, komentara
As apdirbu ir konvertuoju butent ta pacia prie Canon prideta programele raw failams tvarkyti. Kol kas uztenka- paprasta ir greitai. Is pradziu kazko nepatiko, pati nezinau ko Dabar prisijaukinau ir i kitas nesizvalgau.
P.S. Man labai patiko, atrodo Grethen darytas kadras, vienatves temai- dangus, kalva, zmogus...Deciau i ND, na ir kas kad cia pirma idejai, juk ne uz fotografa balsuojam, o uz nuotruka. Daznai mano nuotraukos ND-uose buna tokios jog akivaizdziai matosi, kad mano...nebutinas tas toks jau slaptas anonimiskumas. Tuo labiau, kad su ND liudna baisiai...nuotrauku tiek nedaug.
QUOTE(bald.nomad @ 2008 05 23, 17:34)
Ca_Girl, aciu brangioji!!!
Labai norejau tave pagirt pas pazengusius, ir paprasyt, kad mums pasidziaugti idetum
Labai norejau tave pagirt pas pazengusius, ir paprasyt, kad mums pasidziaugti idetum
Aciu, labai malonu O dar vaikus komplimentais apiberei- ko daugiau mamai reikia
QUOTE(Smiltis @ 2008 05 23, 19:34)
O man antra Californiagirl vaikų foto labiausiai patinka, Tokia labai charakteringa- vienas vaikas rimtai susikaupęs dirba, o antras tik ir tyko kaip čia nubėgus padūkt , toks visas judesy
Bet trecioje foto tas "rimtuolis" jau vyriausia broli vandeniu tasko Visas rimtumas ir nusiteikimas darbui dinges
QUOTE(vvvvv @ 2008 05 23, 20:19)
Californiagirl primeni kazkuo V.V. is Kudros..
Wow, netiketas komplimentas....Aciu, as V.V. zaviuosi, man iki jos dar toliiiiiiiiiiiii
Dekui uz silta, kaip visada, komentara
QUOTE(Anasko @ 2008 05 24, 12:45)
Kazkaip labai sudetinga
Kazkaip labai sudetinga
As apdirbu ir konvertuoju butent ta pacia prie Canon prideta programele raw failams tvarkyti. Kol kas uztenka- paprasta ir greitai. Is pradziu kazko nepatiko, pati nezinau ko Dabar prisijaukinau ir i kitas nesizvalgau.
P.S. Man labai patiko, atrodo Grethen darytas kadras, vienatves temai- dangus, kalva, zmogus...Deciau i ND, na ir kas kad cia pirma idejai, juk ne uz fotografa balsuojam, o uz nuotruka. Daznai mano nuotraukos ND-uose buna tokios jog akivaizdziai matosi, kad mano...nebutinas tas toks jau slaptas anonimiskumas. Tuo labiau, kad su ND liudna baisiai...nuotrauku tiek nedaug.
QUOTE(californiagirl @ 2008 05 24, 18:09)
Aciu - idesiu juolab kad ten ir auto maciau kur autoriu galima identifikuoti taip kad nebe vienintele busiu neanonimiska
o iki antradienio nuotraukos dedamos?
bijau kad ka praleidau ir vel galiu apsizioplinti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 24, 16:12)
aš tvarkau aperture 2 (tik ant mac'o jį, tai tau netiks), bet esmė, kad bet kurioje RAW tvarkyklėje sutvarkai viską ir paverti į jpg.
galima jose ir kontrastinti, ir kropinti, ir sharpinti ir level stumdyti, ir mažinti. todėl realiai PS prireikia tik superužduotim, kaip sluoksniai, spec efektai ar kažkoks iškirpimas ir t.t. o vertimas į jpg (internetui ar fotolaboratorijai) yra paskutinis veiksmas po apdorojimo irgi su ta programėle. tiesiog save as ir pasirenki formatą jpg....
beje RAW tau būtų gera išeitis su televyku fotografuojant. nes ekspozicijos korekcija juokų darbas su RAW.
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 24, 16:52)
su ta programele (tik jei atmintis nemeluoja ten buvo 2: viena apdirbimui, kita- konvertavimui raw-jpg...), kur buvo prideta prie fotiko galima konvertuoti cia Edvinas kur seniau buvo sitam skyrely buvo susidraugaves su ta programa o as kai kantrybes neturiu skaityt siteeek ir dar angliskais terminais tai palikau raw geresniems laikams
QUOTE(californiagirl @ 2008 05 24, 17:09)
Aciu