Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sansara @ 2008 05 21, 23:33)
o šį kartą tik užklausiau, bet maniau, kad ir vėl kažką ne taip supratau.

dėk foto, na ir kas kad autorius žinomas, jei atitinka laikas kada padaryta, drąsiai dėk. aš jos ir ne komentavau dėl to, kad įdėtum  lotuliukas.gif
Vat as irgi visad taip pagalvoju ir uztat nieko neklasiu biggrin.gif nes labai daznai vis ka nors ne taip suprantu biggrin.gif

Aciu, idesiu ax.gif

QUOTE(Chenelle @ 2008 05 22, 11:02)
na, jei jus nieko pries, bandau kelti dar viena foto. Man ji atrodo tamsoka, bet sviesinant pienes pukeliai dar labiau pabaltuoja ir susilieja, o dedant sarpa atrodo nenaturaliai  ax.gif  Laukiu komentaru. Is anksto aciu  4u.gif
Vis tik Zuzu variantas geresnis ir man ten virsuj nelika balto blyno, as tai matau faktura smile.gif o kalbant apie pacia foto.. matau 2 akis ir nosi biggrin.gif nepatinka pieniu kompozicija

QUOTE(Žūžū @ 2008 05 22, 12:56)
ka tai reiskia?  g.gif
Ekspozicija tas pats kas islaikymas smile.gif sekundes dalis, kurios metu yra fiksuojamas kadras. t.y. kiek laiko atidarytos uzuolaideles
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 05 22, 12:45)
Ekspozicija tas pats kas islaikymas smile.gif sekundes dalis, kurios metu yra fiksuojamas kadras. t.y. kiek laiko atidarytos uzuolaideles

nemaišykit. ekspozicija tai ne išlaikymas. Eksponuodami reguliuojate šviesos kiekį patenkantį ant vaizdo jutiklio - nuotrauka bus šviesesnė ar tamsesnė. straipsnelis apie tai
ekspozicija žymima EV jūsų fotoaparatuose.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 05 22, 14:01)
nemaišykit.  ekspozicija tai ne išlaikymas. Eksponuodami reguliuojate šviesos kiekį patenkantį ant vaizdo jutiklio - nuotrauka bus šviesesnė ar tamsesnė. straipsnelis apie tai
Aa.. sit kaip, vadinasi tai apskritai sviesos kiekis jamant ir diafragma ir dar jautruma. o man fotografas kitaip aiskino smile.gif dabar zinosiu, aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 05 22, 12:01)
nemaišykit.  ekspozicija tai ne išlaikymas. Eksponuodami reguliuojate šviesos kiekį patenkantį ant vaizdo jutiklio - nuotrauka bus šviesesnė ar tamsesnė. straipsnelis apie tai

dėkui, už pataisymą. 4u.gif

tiesa, dejavu, ar tikrai tavo filtras IKI PUSĖS užtamsintas g.gif na niekaip negali būti poliarizacinis užtamsintas iki pusės, o ne visas, nes jį gi reikia sukioti gaudant kampą, kuriuo geriausiai poliarizuojasi šviesa. doh.gif kad jis visas užtamsintas - taip, bet iki pusės - neįmanoma. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 22, 13:08)
dėkui, už pataisymą.  4u.gif

tiesa, dejavu, ar tikrai tavo filtras IKI PUSĖS užtamsintas  g.gif na niekaip negali būti poliarizacinis užtamsintas iki pusės, o ne visas, nes jį gi reikia sukioti gaudant kampą, kuriuo geriausiai poliarizuojasi šviesa.  doh.gif kad jis visas užtamsintas - taip, bet iki pusės - neįmanoma.  blush2.gif

ne iki pusės, vienodai užtamsintas smile.gif
aš atrodo minėjau, kad jį sukinėjant keičiasi dangaus gylis.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 05 22, 12:18)
ne iki pusės, vienodai užtamsintas smile.gif
aš atrodo minėjau, kad jį sukinėjant keičiasi dangaus gylis.

kai pasakiau, kad pirksiu užtamsintą iki pusės (gradual), tu pasakei, kad nusipirkai užtamsintą.... doh.gif tai mano galvoje susigulėjo, kad taviškis ir poliarizacinis ir iki pusės užtamsintas. doh.gif po to, kai pradėjau aiškintis, supratau, kad to dalyko būt negali. nes nusisuks visas horizontas velnias kur. blush2.gif
na čia iš tų situacijų, vienas apie ratus, kitas apie batus lotuliukas.gif visa laimė, kad tai išsiaiškinau prieš einant pirkti, nes būčiau reikalavus iki pusės užtamsinto kaip pas dejavu lotuliukas.gif
Atsakyti
o tai tu jau nusipirkai? Kokio diametro? Kitiniam objektyvui?
O kur pavyzdžiai su naujo pirkinio galimybių demonstracija?
Atsakyti
Aciu Sansara uz issamu atsakyma 4u.gif

o kalbant apie pacia foto.. matau 2 akis ir nosi

geras pastebejimas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 05 22, 13:01)

aciukas 4u.gif butinai paskaitysiu prie vakarines arbatos puoduko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 05 22, 12:31)
o tai tu jau nusipirkai? Kokio diametro? Kitiniam objektyvui?
O kur pavyzdžiai su naujo pirkinio galimybių demonstracija?

Jo nusipirkau. Hoya Super Quality, cir-polarizing. 52 cm diametro, ant kit'o. vis tiek nežadu plačiakampio pirkti artimiausiu metu, o gal ir niekada.
o pavyzdžių nėra, nes vakar nusipirkau, o saulės ba ba abi dienas lotuliukas.gif pabandžiau tik ant Neries, kiek nuima atspindžius, bet dar nesukėliau į kompą. nors jau ir ekranėlyje matėsi, kad nuima kažkiek.
dar kitą mėnesį ir Cokin gradual pirksiu ND 8 su švelniu perėjimu (dėl perėjimo dar galvoju). išsiaiškinau, kad apvalaus įsukamo gradualo filtro horizontas įkaltas vienoj vietoj, t.y. centre ir nori nenori pagal tą ribą reiktų lygiuot ir nuotraukos horizontą. o Cokin yra kvadratinis, todėl laikiklyje gali paslinkti tą horizontą iki norimos vietos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 22 gegužės 2008 - 13:27
Chenelle, spec pavyzdys su fokusavimo žaidimu... su kitiniu objektyvu daryta
sufokusuoti priekiniai "parašiutai"
user posted image

sufokusuoti gilesni stiebeliai
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 22 gegužės 2008 - 14:28
wub.gif kaip grazu ...
Reikes savaitgali pabadyt kanors grazaus nufotografuot smile.gif
Atsakyti