Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sansara @ 2008 05 21, 10:35)
Grethen, kad vienatvė dar nesibaigė  unsure.gif
blink.gif ajofana, na as ir ziople, tai gal jau nebekelsiu ten foto blink.gif

QUOTE(Chenelle @ 2008 05 21, 10:41)
Pagaliau as ryztuosi ideti savo nuotraukas jusu vertinimui 

3 Kl. Kodel mano langu remai nusviro  blink.gif  lygiavau pagal palange..
Na ivertint labai teigiamai tai as negaleciau, nepatinka man ir geles, ir meskis ir langas ir palange, per daug daiktu. geles tai nuostabios bigsmile.gif patarciau pasistatyt kur jas, rast gera fona ir dar paeksperimetuot wink.gif
3.Cia jau visi aiskino, bet as trumpai drutai - perspektyva smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 05 21, 13:41)
o aš ant vilbros pavarysiu  lotuliukas.gif svoločiai lotuliukas.gif pas juos dabar super išpardavimas  lotuliukas.gif nuėjus apie išpardavimą nei žodžio. kadangi sudomino filtrai, tai pasižiūrėjau tinklapyje, kad mane dominantis filtras 98 Lt kainuoja. nuėjus net tokių kainų nebuvo.  blink.gif pigiausias Kenko filtras 139 Lt (poliarizacinis). jau norėjau jį pirkti, tik paklausiau, "o kaip ten su akcija, jūsų tinklapyje?". paklausė, kas domina. pasakiau filtro pavadinimą, kainą, tai ištraukė iš vitrinos filtrą su kaina 215 Lt ir pardavė už 98 Lt  blink.gif pasirodo, čia tie filtrai tiek nukainoti, tik apie tai reik žinot... blink.gif
Nu nieksai biggrin.gif as tai niekad neisdristu nieko paklaust.. unsure.gif

QUOTE(pliukšt @ 2008 05 21, 13:58)
Šiandien vėl įkritau į dar neišsiskleidusias aguonas.
Tikrai daug geriau thumbup.gif bet tamsokas fono, kas del atspalviu, tos buvo geresnes

QUOTE(Baccardi @ 2008 05 21, 20:55)
Pirmieji bandymai  4u.gif  Drebanciomis rankomis smile.gif
Na kaip pirmieji tai tikrai neblogai smile.gif matosi kad fotoaparatas geras
su suneliu man patiko maziausiai, erzia aki tas seselis ant veido
Atsakyti
Baccardi, geltona gėlė kiek užgožta žolės priekyje. sufokusuota ok, fonas ok, tik tas šabakštynas prieš ją kiek trikdo.
antra visai smagi, nors ir horizontas netiesus, bet kažkaip šioje foto tai nelabai kliūna. su ryškumo zona, tai nežinau ar gerai. man netgi norisi, kad visai fokuso į nieką nebūtų ir visa pieva su išsiplaukusiom ramunėm lotuliukas.gif
smilgos pakankamai gerai išsiryškino, bet šiaip nuotaikos nelabai šioje foto yra. smilgos ir tiek.
nesuprantu šios foto. apšvietimas prastas, vaiko nuotaika nenuspėjama, veiduko nelabai matosi, fokusas į tulpes. visa foto nesiriša. sūnelis tik ir vertas dėmesio wub.gif (kritikuoju foto, ne sūnelį mirksiukas.gif )

grethen, aš irgi pirmą k. paklausiau. vis pratyliu. vyras ir nuolaidos liepia paprašyt, aš neišdrįstu, sakau, gal patys pasiūlys lotuliukas.gif o šį kartą tik užklausiau, bet maniau, kad ir vėl kažką ne taip supratau. o pasirodo supratau gerai lotuliukas.gif
dėk foto, na ir kas kad autorius žinomas, jei atitinka laikas kada padaryta, drąsiai dėk. aš jos ir ne komentavau dėl to, kad įdėtum lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 21 gegužės 2008 - 21:36
na, jei jus nieko pries, bandau kelti dar viena foto. Man ji atrodo tamsoka, bet sviesinant pienes pukeliai dar labiau pabaltuoja ir susilieja, o dedant sarpa atrodo nenaturaliai ax.gif Laukiu komentaru. Is anksto aciu 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Chenelle @ 2008 05 22, 09:02)
na, jei jus nieko pries, bandau kelti dar viena foto. Man ji atrodo tamsoka, bet sviesinant pienes pukeliai dar labiau pabaltuoja ir susilieja, o dedant sarpa atrodo nenaturaliai  ax.gif  Laukiu komentaru. Is anksto aciu  4u.gif

o padidinti kontrasto nebandei? g.gif ji nėra tamsoka, ji yra nekontrastinga dabar.
Atsakyti
as ir vel su savo fokusu (nefokusu sad.gif ) cia dabar i dzemperi fokusas ar ne?
user posted image
pradedu galvot, kad reik man kito hobio ieskot, nes fotikas visai nedraugauja su manim sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Chenelle @ 2008 05 22, 10:02)

o jeigu taip? g.gif
user posted image
Atsakyti
Aciu zuzu, as irgi taip bandziau, is pirmo zvilgsnio daug graziau, bet paziureki i piene, jos pukeliai susilieja ir gaunasi sonas baltas blush2.gif nesimato tu mazu, svelniu pukuciu

Bandziau su kontrastu, bet jis irgi tuos pukucius i viena balta blyna islieja verysad.gif Nieko turbut neina su sia nuotrauka padaryt verysad.gif . Na nieko kito pavasario sulauksiu ir kita piene, jau kai nufotografuosiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chenelle: 22 gegužės 2008 - 09:57
QUOTE(Chenelle @ 2008 05 22, 09:53)
Aciu zuzu, as irgi taip bandziau, is pirmo zvilgsnio daug graziau, bet paziureki i piene, jos pukeliai susilieja ir gaunasi sonas baltas  blush2.gif nesimato tu mazu, svelniu pukuciu

Bandziau su kontrastu, bet jis irgi tuos pukucius i viena balta blyna islieja  verysad.gif  Nieko turbut neina su sia nuotrauka padaryt  verysad.gif . Na nieko kito pavasario sulauksiu ir kita piene, jau kai nufotografuosiu  biggrin.gif

na čia jau fotografo kaltė, kad susilieja tongue.gif fotografuojant reik žiūrėt, koks fonas. jei panašios spalvos, tekstūros, tai susilies beveik visada. jei būtų už tų pūkelių žolė, galima drąsiai kelti kontrastą ir vis tiek nesusilies, nes nebus su kuo. mirksiukas.gif dabar tavo variantas pilkas, balta nėra balta. Žūžū variantas tikrai geresnis kokybės atžvilgiu.
dar šį pavasarį tikrai spėsi tokią pienę surast mirksiukas.gif

Žūžū, nepasakysiu kur fokusas. nes veidukas plokščias, šviesus, tai neįmanoma rasti ten nieko, nes kontrasto nėra visai. užtrauktukas matau kad ryškus, nes ten tiesiog kontrastinga vieta. todėl gal fokusas ir gerai ant veiduko, bet dėl apšvietimo ir per ilgos ekspozicijos, to neįmanoma įvertinti. veidas ir rankos baltos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 22 gegužės 2008 - 10:25
As vis ziurejau ir galvojau kas cia negerai, juk tiesa- mano nuotraukoje balta nera balta doh.gif Gal ji apdulkejus buvo lotuliukas.gif

tik jei nesunku man neismanelei, gal galetum truputi paaiskinti. Kodel pirmos pienes pukeliu sonas nesusilietu i viena balta blyna(sviesinant nuotrauka ar didinant kontrasta), jeigu uz jo butu zole. Nezinau ar aiskiai issireiskiu, na turiu omenyje matote, toj pirmoj mano nekontrastingoje nuotraukoje matosi pirmos pienes "sudedamosios dalys"( apibreziau raudonai), o kai pataisoma ji - lieka tik balta spalva. Jei gerai supratau, fonui uz pienes bunant zaliam, nuotrauka pakoregavus, tas pienes baltas krastas nesusilietu i viena mase. Bet niekaip nesuprantu kodel -nors tu ka doh.gif Ar as ne taip supratau jusu paaiskinima blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chenelle: 22 gegužės 2008 - 10:53
QUOTE(Sansara @ 2008 05 22, 11:24)
per ilgos ekspozicijos

ka tai reiskia? g.gif
Atsakyti
Chenelle, mano nuomone jau fotografuojant buvo sujudintas ar fotoaparatas, ar vėjukas buvo ir sujudino pienę, todėl foto neryški ir gaunasi kad susilieja. kaži ar jau čia ką išspausi, reikia tiesiog perfotografuoti. Aš pati bandžiau fotkinti su f1.8 diafragma ir tikrai užtenka ryškumo zonos, tiesiog mano bandymas buvo nuo rankų ir vėjas buvo ir tai ryškesnė pienė gavosi ax.gif Plius jos ten kelios susilieja , tai taip ir yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu Smiltis 4u.gif

Nepykit, kad kraunu nekokybiskas nuotraukas. As dar tik pradedu mokintis ir tikrai isiskaitau i jusu pastabas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Chenelle @ 2008 05 22, 10:37)
tik jei nesunku man neismanelei, gal galetum truputi paaiskinti. Kodel pirmos pienes pukeliu sonas nesusilietu i viena balta blyna(sviesinant nuotrauka ar didinant kontrasta), jeigu uz jo butu zole. Nezinau ar aiskiai issireiskiu, na turiu omenyje matote, toj pirmoj mano nekontrastingoje nuotraukoje matosi pirmos pienes "sudedamosios dalys"( apibreziau raudonai), o kai pataisoma ji - lieka tik balta spalva. Jei gerai supratau, fonui uz pienes bunant zaliam, nuotrauka pakoregavus, tas pienes baltas krastas nesusilietu i viena mase. Bet niekaip nesuprantu kodel -nors tu ka  doh.gif Ar as ne taip supratau jusu paaiskinima blush2.gif

kad at vieta nesusilietų - negarantuoju. visko gali būt, ir smities variantas, kad sujudėjo. kad paskyri pūkeliai matytųsi visų pirma reik iš arčiau fotografuot, visų antra reikia apšvietimą derinti, kad tie pūkeliai ir akimis žiūrint matytųsi atskiri. juk būna toks kampas, kad pienė net akimis žiūrint neišsisikiria pūkeliais, tai jei iš tokio kampo nufotografuosi - nesimatys ir nuotraukoje paskyrų. lieka balta spalva, nes suvienodėja tonai ir optiškai susilieja į vieną. pvz. Žūžū nuotraukoje, ten jau išdegimas gaunasi, kur raudonai apibraukei. nes per daug nušviesinta ta vieta. bet sumoj - foto žiūrisi smagiau, nes balta yra balta, žolė yra sodriai žalia.
o jei jau kiekvieną pūkelį žiūrėt, tai tada žolės visai geriau kadran neimti tiek, o pasirinkti tik žiedą fotografuot ir jau žiūrėt, kur fokusuot, ką imt kadran ko neimt. dabar šioje foto, kai tiek paimta visko, aš nesistengiu žiūrėt kiekvieno pūkelio.... aš žiūriu kaip į pienių pievos foto, jei nori, kad žiūrėčiau kaip į pienę, reik keist kadravimą.
beje, labai įdomus žaidimas yra su fokusu: sufokusuot pienės paviršinius pūkėlius, tie kurie "veidu" į tave, po to bandyt sufokuost gilesnį sluoksnį, į tuos spaigliukus išeinanačius iš žiedo centro. thumbup.gif aš bandžiau - pavyko ir patiko lotuliukas.gif tik jau čia be manual fokuso sunkoka būtų

QUOTE(Žūžū @ 2008 05 22, 10:56)
ka tai reiskia?  g.gif

išlaikymas. mirksiukas.gif
Atsakyti