Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sansara @ 2008 05 21, 12:41)
o aš ant vilbros pavarysiu  lotuliukas.gif svoločiai lotuliukas.gif pas juos dabar super išpardavimas  lotuliukas.gif nuėjus apie išpardavimą nei žodžio. kadangi sudomino filtrai, tai pasižiūrėjau tinklapyje, kad mane dominantis filtras 98 Lt kainuoja. nuėjus net tokių kainų nebuvo.  blink.gif pigiausias Kenko filtras 139 Lt (poliarizacinis). jau norėjau jį pirkti, tik paklausiau, "o kaip ten su akcija, jūsų tinklapyje?". paklausė, kas domina. pasakiau filtro pavadinimą, kainą, tai ištraukė iš vitrinos filtrą su kaina 215 Lt ir pardavė už 98 Lt  blink.gif pasirodo, čia tie filtrai tiek nukainoti, tik apie tai reik žinot... blink.gif
rolleyes.gif visur apgaudineja verysad.gif
Bet saunuople thumbup.gif Davai fotkink greiciau ir rodik kaip filtras veikia bigsmile.gif gal ir as spesiu i ta superispardavima biggrin.gif
Atsakyti
Pliukšt , kiek pamenu anose man labai patiko apšvietimas, toks beveik kontūrinis jis buvo pas tave ir gerai atrodė, o dabar sutvarkei kad nebūtų betvarkėlės, bet ir apšvietimo dabar nėra , antras planas nors ir palietas, man plokštokos nuotraukos atrodo unsure.gif antroj iš viso peršviesta atrodo unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(pliukšt @ 2008 05 21, 11:58)
Šiandien vėl įkritau į dar neišsiskleidusias aguonas. Praravėjau  lotuliukas.gif  tik slyva nepasidavė  bigsmile.gif tai kai kurios foto perkrautos gavosi  verysad.gif

thumbup.gif daug daug daug geriau wink.gif šaunuolė/lis blush2.gif (bardakėlio atžvilgiu)

chenelle, šiuos iškraipymus galima pakoreguoti su PS, arba panaudot savo naudai mirksiukas.gif yra daug žmonių, kurie specialiai architektūrą su plačiu kampu fotografuoja iš žemo taško, kad suvirstų į viršų viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 21 gegužės 2008 - 12:03
QUOTE(Smiltis @ 2008 05 21, 12:55)
Tu kiek pamenu pirkais viską studijiniam apšvietimui, gal gali parašyti ką pirkai ir kaip sekasi naudot g.gif

Pirkau ne studijinį apšvietimą, o labiau universalų - du blicai, du skėčiai, laikikliai ir nuotoliniai blicų paleidėjai. Jokių laidų, viskas nešiojama, bet pritaikoma ir studijoje smile.gif Kol kas visai džiaugiuosi, tik paleidėjai pigūs ir nevisada suveikia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 05 21, 13:02)
Pliukšt , kiek pamenu anose man labai patiko apšvietimas, toks beveik kontūrinis jis buvo pas tave ir gerai atrodė, o dabar sutvarkei kad nebūtų betvarkėlės, bet ir apšvietimo dabar nėra , antras planas nors ir palietas, man plokštokos nuotraukos atrodo  unsure.gif antroj iš viso peršviesta atrodo  unsure.gif

Vakarykštės foto buvo darytos vakare be blykstės + apsiniaukę buvo, o šiandien saulės spinduliai krito ~45 kampu
QUOTE(Sansara @ 2008 05 21, 13:02)
thumbup.gif daug daug daug geriau wink.gif šaunuolė  blush2.gif (bardakėlio atžvilgiu)

Ačiū bigsmile.gif belieka trečią kartą įkrist.

Saulė jau visai kitu kampu šviečia. Žiūrėsim kas gausis.
Atsakyti
QUOTE(pliukšt @ 2008 05 21, 13:51)
Vakarykštės foto buvo darytos vakare be blykstės + apsiniaukę buvo, o šiandien saulės spinduliai krito ~45 kampu
Ačiū  bigsmile.gif belieka trečią kartą įkrist.

Saulė jau visai kitu kampu šviečia. Žiūrėsim kas gausis.

bandyk beveik tiesiai prieš saulę pakeitaliodama nustatymus. Bet vat pliusas ir buvo matomai kad apsiniaukę ir vakaras buvo, nes kad gražiai gaut kontūrą reikia kuo tamsesnio fono smile.gif
Atsakyti
Zuzu, zadeti pavyzdziai (kaip mergytem tai su gelytem smile.gif)

user posted image

Fokusuota i artimiausia roze

user posted image

Fokusuota i antraja roze, arciau esanti "isplauke"

user posted image

Fokusuota i medeli uz roziu puokstes.

Visi sie objektai yra netoli, tai gali nesunkiai nusireguliuoti vaizdo ieskikli (labai elegantiskas issireiskimas, mano fotiko instrukcijoj - gremezdiskas "okuliaras" smile.gif ) ir pazaisti bandydama fokusuoti i skirtingus objektus.
Beje, Anasko sake, kad ant autofokuso ne taip svarbu kaip gerai matai vaizda ieskiklyje. As nemanau, kad tai taip nesvarbu; buvau ikelus keleta nuotrauku su orchideja - vat kaip tik tada ieskiklis buvo nureguliuotas - tiek su autofokusu, tiek be jo - visos nuotraukos buvo blogai fokusuotos.

Nuotraukos ne kritikai, cia pavyzdziai tik smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 21 gegužės 2008 - 14:04
Labadiena visiems matytiems ir nematytiems smile.gif Po ilgos pertraukos vėl padalyvausiu ir bandysiu vėl taip ilgam neprapulti.

QUOTE(Žūžū @ 2008 05 21, 10:00)
1. fono susiliejimo laipsnis priklauso nuo minties jei nori isryskint 1 daikta ir netrikdyt ziurovo (nuotraukos stebetojo) demesio detalemis- daryk "susiliejusi" fona t.y. fotografuok priverus diafragma. ir atitinkamai atvirksciai...

Atvirkščiai. Jei nori sulieti foną tai atidarai diafragmą, o jei nori ryškaus fono, tai ją uždarai.

QUOTE(Smiltis @ 2008 05 21, 11:55)
Sansara, nu svarbu nusipirkai pigiau  mirksiukas.gif Mane taip su batais vaikui ir išdūrė galima sakyt  doh.gif , pamačiau kad galėjau gauti didesnę nuolaidą su kita kortele, pardavėjos tylėjo iki kol pinigų nesumokėjom  doh.gif

Tai reikėjo tuoj pat vietoj įforminti batu grąžinimą ir iš tada nusipirkti pigiau smile.gif

QUOTE(bald.nomad @ 2008 05 21, 14:02)
Beje, Anasko sake, kad ant autofokuso ne taip svarbu kaip gerai matai vaizda ieskiklyje. As nemanau, kad tai taip nesvarbu; buvau ikelus keleta nuotrauku su orchideja - vat kaip tik tada ieskiklis buvo nureguliuotas - tiek su autofokusu, tiek be jo - visos nuotraukos buvo blogai fokusuotos.

Anasko yra visiškai teisi. Autofokusui visiškai nesvarbu kaip sureguliuota dioptriju korekcija. Tai turi įtakos tik tam, kaip ryškiai/neryškiai vaizdą vaizdo ieškiklyje mato fotografas.
O pasikoreguoti dioptrijas reikia taip, kad vaizdo ieškiklyje esančios linijos būtų maksimaliai ryškios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 21 gegužės 2008 - 14:31
QUOTE(bald.nomad @ 2008 05 21, 15:02)
Zuzu, zadeti pavyzdziai (kaip mergytem tai su gelytem smile.gif)

Aciukas aciuks.gif reiks ir man pasibandyt...
QUOTE(fotolama @ 2008 05 21, 15:30)
Atvirkščiai. Jei nori sulieti foną tai atidarai diafragmą, o jei nori ryškaus fono, tai ją uždarai.

blush2.gif blush2.gif blush2.gif va cia is fotografu skyrelio viena mamka man 101kart aiskino ir vistiek atvirksciai paaiskinau doh.gif
Atsakyti
Fotolama, smagu kad grizai; truksta cia mums konstruktyviu paaiskinimu.
Atsakyti
Pirmieji bandymai 4u.gif Drebanciomis rankomis smile.gif
http://i282.photobuc...i80/geltona.jpg
http://i282.photobuc...altapievele.jpg
http://i282.photobuc.../Picture066.jpg

http://i282.photobuc.../Picture171.jpg

Sita miela vien todel, kad su suneliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baccardi @ 2008 05 21, 19:55)

man ramunes patiko , tik, kad kas ten taip juoda virsuje? rolleyes.gif
Atsakyti