Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas ir nėštumas

QUOTE(Liutukeee @ 2008 05 19, 15:50)
Dar vat naujai gavau-protrombinas,fibrinogenas,APTT,INR(cia del to,kad leidziuosi vaistus ir nekaip jauciuosi).Ju gal jei gerai jautiesi-ir neskirs.
Ir aplamai kitoms gal kitaip? g.gif

cia irgi leidziami vaistai? o kaip tu jautiesi, kas per blogumai, pirma karta girdziu apie tuos....tikrai, idomu kaip kitoms, as isvis nenoriu jokiu vaistu , anotacijose rasoma kad besilaukianciai nerekomenduojama, o mano vyras isvis pries bet kokius vaistus, kaip jusu vyrai reagavo i siuos vaistus ir ju kainas?
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2008 05 19, 14:23)
sveikos merginos, as vis su tais klausimais del vaistu. ar jus truputi nuleidziat vaistu, kad iseitu oras is svirksto? ir kartais kai leidziuosi visai neskauda, o kita karta net labai, nesuprantu nuo ko tai priklauso, juk tie patys lasiniai?
ir dar noriu paklausti kokius pirmus tyrimus daret, kas priklauso?

Aš orą išleidžiu visada, kartais ir keli lašeliai vaisto išbėga. Visos vietos kur leidiesi yra skirtingos, todėl vienur skauda labiau, kitur iš viso neskauda... man irgi taip pat...

QUOTE(lauralin @ 2008 05 19, 14:46)
Uzeina tokie maudimai kaip per mmm,bet vis dar nereguliarus,tai nezinau kiek dar tempsiu ir kartais pykina.Dabar ypatingai ilgai tos dienos eina  doh.gif  Su niekuo nesitariau pas ka gimdyt,bus matyt,bet jauciu,kad viskas gerai bus. Vis ka nors dirbu namie,kad greiciau prasidetu,tai grindis plaunu,tai zole pjaunu,bet niekas nepadeda  lotuliukas.gif

Na mankštinkis toliau biggrin.gif jau tau kaip ir laikas būtų... Tai važiuosi gimdyt į KMUK, ar irgi dar nežinai?

QUOTE(zose123 @ 2008 05 19, 16:13)
cia irgi leidziami vaistai? o kaip tu jautiesi, kas per blogumai, pirma karta girdziu apie tuos....tikrai, idomu kaip kitoms, as isvis nenoriu jokiu vaistu , anotacijose rasoma kad besilaukianciai nerekomenduojama, o mano vyras isvis pries bet kokius vaistus, kaip jusu vyrai reagavo i siuos vaistus ir ju kainas?

Čia turbūt Liutukee tyrimų pavadinimus rašė, o ne vaistus... Aspirinas ir Fraxiparinas/Clexane mums reikalingi vaistai, be jų gal neišnešiotume savo mažiukų... dėl kitų vaistų naudojimo nėštumo metu - reikia rinktis mažesnę blogybę, kad ir skaudant galvai, reikia įvertinti ar labiau kenki mažiui besikankindama pati, ar išgerta paracetamolio tabletė...
Vyras reagavo palankiai ir labai supratingai, nes taip pat supranta kad tie vaistai man yra būtini, o ne kažkokia užgaida... smile.gif
Gal tu savąjam neišaiškinai kad nuo šių vaistų priklauso ar turėsit mažylį, ar ne, dėl to jis prieš vaistų naudojimą... ? g.gif
Atsakyti

QUOTE(Diija @ 2008 05 19, 16:53)
pavadinimus rašė, o ne vaistus... Aspirinas ir Fraxiparinas/Clexane mums reikalingi vaistai, be jų gal neišnešiotume savo mažiukų... dėl kitų vaistų naudojimo nėštumo metu - reikia rinktis  mažesnę blogybę, kad ir skaudant galvai, reikia įvertinti ar labiau kenki mažiui besikankindama pati, ar išgerta paracetamolio tabletė...
Vyras reagavo palankiai ir labai supratingai, nes taip pat supranta kad tie vaistai man yra būtini, o ne kažkokia užgaida...  smile.gif
Gal tu savąjam neišaiškinai kad nuo šių vaistų priklauso ar turėsit mažylį, ar ne, dėl to jis prieš vaistų naudojimą... ?  g.gif

Taip,cia tyrimai,ne vaistukai.Nelabai aiskiai parasiau,atsiprasau 4u.gif
Man galva skauda(vaistai nuo tokiu skausmu niekad nepadedavo) .Na bet gyd.gal ir ne del to paskyre tuos tyr.Jei jis mano,kad reikia-tai as nepriestarauju.Bus ramiau.
Mano vyras irgi pries bet kokius vaistus.Ir aplamai nebenorejo vaiku.Del vaistu kainos nieko nesake,bet as pati stengiuosi pirkti su nuolaida,kad vis maziau kainuotu,nes kai viskas susideda-tai tikrai brangu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 19 gegužės 2008 - 18:21
Sveikutės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Rola @ 2008 05 19, 14:28)
Laba  4u.gif ,

Clexane tai parasyta, kad nenuleisti oro, fraxiparine irgi man atrodo, bet fraxiparine as biskuti nuleisdavau. Kad skauda nieko tokio, viena karta vienur, kita karta kitur pataikai, svarbu kad nebutu alergijos, kad berimas nebutu kaip nusidilginus.  mirksiukas.gif

O ar konsultavaisi su A dėl leidžiamų vaistukų,lyg kažkokia alergija būdavo,ar praėjo,gal kokį tepaliuką parekomendavo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Karvute @ 2008 05 19, 10:05)

kodel ryskina raides? as ju neryskinu... g.gif

O man taip pat neišeina paryškinti raidelių blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 05 19, 19:38)
Sveikutės  4u.gif
Papildyta:

O ar konsultavaisi su A dėl leidžiamų vaistukų,lyg kažkokia alergija būdavo,ar praėjo,gal kokį tepaliuką parekomendavo  ax.gif
Papildyta:

Laba 4u.gif ,

Konsultavausi, fraxiparine pakeiciau i clexane....
Papildyta:
tikrai, idomu kaip kitoms, as isvis nenoriu jokiu vaistu , anotacijose rasoma kad besilaukianciai nerekomenduojama, o mano vyras isvis pries bet kokius vaistus, kaip jusu vyrai reagavo i siuos vaistus ir ju kainas?

Nesurantu, kaip galima noreti arba nenoreti, man po 3 nesivystanciu cia kazkaip nesuprantamai, jei nera kitaip sanco susilaukti vaiku, tai cia jau eina klausimas nori ar nenori vaiku, o ne vaistu, na as cia apie save samprotauju. Mano vyras i vaistus reagavo palankiai, nes jis nori vaikucio ir nesvarbu kiek jis kainuotu. O ant vaistu daugumos parasyta nerekomenduojama nesciosioms, bet is tikruju cia daugiau farmacininku apsidraudimui, tikrai negalima tu vaistu, kuriose aiskiai parasyta nesciosioms draudziama.
Atsakyti
[quote=Rola,2008 05 20, 10:15]
Laba 4u.gif ,

Nesurantu, kaip galima noreti arba nenoreti, man po 3 nesivystanciu cia kazkaip nesuprantamai, jei nera kitaip sanco susilaukti vaiku, tai cia jau eina klausimas nori ar nenori vaiku, o ne vaistu, na as cia apie save samprotauju.

as dabar visko bijau, vaistu, ligu, isgasciu, blogu sapnu... as jau turiu sunu , kuris gime su didelem ligelem, todel bijau visko kas gali pakenkti mano busimam leliukui, nenoriu patirti daugiau niekad to, ka patyriau su pirmu vaiku, mes ji mylim visi be proto, bet tiesiog gaila vaiko, kiek jis iskente, tiesiog nenoriu, kad pvz, is vyro gimines sakytu, va , be vaistu gyvent negali, nescia gere leidosi ir vel vaikas nesveikas, todel apie tai su niekuo nekalbu, ir zino labai mazai zmoniu, tik patys artimiausi, ir jie mane palaiko, nors irgi bijo, nesvarbu , zmoniu yra visokiu, ir nevisada mus supa tik geri ir suprantantys . zinoma as naudosiu vaistus , nes leliuko jau laukem senai ir persileidimu turejau, klausysiu ir darysiu viska ka sakys gydytojai, bet svarbiausiai, kad gimtu sveikas vaikas, ir tikiuosi , kad mes visos isnesiosim ir pagimdysim sveikus, stiprius leliukus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zose123: 20 gegužės 2008 - 10:20
[quote=zose123,2008 05 20, 11:18]
[quote=Rola,2008 05 20, 10:15]
Laba 4u.gif ,

Nesurantu, kaip galima noreti arba nenoreti, man po 3 nesivystanciu cia kazkaip nesuprantamai, jei nera kitaip sanco susilaukti vaiku, tai cia jau eina klausimas nori ar nenori vaiku, o ne vaistu, na as cia apie save samprotauju.
as dabar visko bijau, vaistu, ligu, isgasciu, blogu sapnu... as jau turiu sunu , kuris gime su didelem ligelem, todel bijau visko kas gali pakenkti mano busimam leliukui, nenoriu patirti daugiau niekad to, ka patyriau su pirmu vaiku, mes ji mylim visi be proto, bet tiesiog gaila vaiko, kiek jis iskente, tiesiog nenoriu, kad pvz, is vyro gimines sakytu, va , be vaistu gyvent negali, nescia gere leidosi ir vel vaikas nesveikas, todel apie tai su niekuo nekalbu, ir zino labai mazai zmoniu, tik patys artimiausi, ir jie mane palaiko, nors irgi bijo, nesvarbu , zmoniu yra visokiu, ir nevisada mus supa tik geri ir suprantantys . zinoma as naudosiu vaistus , nes leliuko jau laukem senai ir persileidimu turejau, klausysiu ir darysiu viska ka sakys gydytojai, bet svarbiausiai, kad gimtu sveikas vaikas, ir tikiuosi , kad mes visos isnesiosim ir pagimdysim sveikus, stiprius leliukus
[/quote]

Bet kiek suprantu pirmas vaikelis isnesiotas be vaistuku? Reikia nusiteikti, kad viskas bus gerai, mums visoms cia uzeina baimiu, kad ir dabar man vel baisu, laukiu echoskopo, nes nieko nejauciu ir bijau... blush2.gif
Atsakyti
Labas mergytes 4u.gif
Mamitu - DIDELIAUSI SVEIKINIMAI prisijungus prie AFS mamyciu!!! Aukite drutuciai 4u.gif
Mergytes, uzbegau tik trumpam, paskaiciua ka plepate ir noriu parasyti, kam man pries cezari dare spinaline nejautra. Su AFS galima ir epidura ir spinaline, tik pries operqcija turi buti praeje 12 val nuo paskutinio vaistuku leidimo. Po gimdymo vel kaip iprastai leidzia fraksiparina ir ligoninej toliau ir dar grizus namuose reikia testi. AMn mano ginius ner 2 sav rekomendavo dar pasileisti vaistukus vengiant trombozes. Be to, sikart man po cezario visa para dar visokius skyscius lasino, ko tikrai nebuvo su pirmuoju, gal del AFS?
Sekmes visoms belaukiant stebuklu, zinokit laukiam laukiam gimdymo greiciau, o po to kazkaip pasiilgsti ir pilvelio ir tu pojuciu nestuke.gif metu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 05 20, 11:44)
Bet kiek suprantu pirmas vaikelis isnesiotas be vaistuku? Reikia nusiteikti, kad viskas bus gerai, mums visoms cia uzeina baimiu, kad ir dabar man vel baisu, laukiu echoskopo, nes nieko nejauciu ir bijau... blush2.gif

Na tikrai man atrodo,kad pirmas vaikutis išnešiotas be vaistukų,nes info daug reikėjo dėl vaistukų.
Be to ,Rola nono.gif ,juk dabar pas tave turi būti pats lengviausias laikotarpis,tai ir nieko nejauti,nusiramink ir palepink save nail.gif
Papildyta:
QUOTE(spicy @ 2008 05 20, 15:02)
Labas mergytes 4u.gif
Mamitu - DIDELIAUSI SVEIKINIMAI prisijungus prie AFS mamyciu!!! Aukite drutuciai 4u.gif
Mergytes, uzbegau tik trumpam, paskaiciua ka plepate ir noriu parasyti, kam man pries cezari dare spinaline nejautra. Su AFS galima ir epidura ir spinaline, tik pries operqcija turi buti praeje 12 val nuo paskutinio vaistuku leidimo. Po gimdymo vel kaip iprastai leidzia fraksiparina ir ligoninej toliau ir dar grizus namuose reikia testi. AMn mano ginius ner 2 sav rekomendavo dar pasileisti vaistukus vengiant trombozes. Be to, sikart man po cezario visa para dar visokius skyscius lasino, ko tikrai nebuvo su pirmuoju, gal del AFS?
Sekmes visoms belaukiant stebuklu, zinokit laukiam laukiam gimdymo greiciau, o po to kazkaip pasiilgsti ir pilvelio ir tu pojuciu  nestuke.gif  metu mirksiukas.gif

Laba 4u.gif
Neužmirš mūsų,retkarčiais užsuk ax.gif
Linkiu patirti nuostabių akimirkų su savo stebuklėliu wub.gif
O jei pasiilgsi nestuke.gif pojūčių,galima ir trečią paplanuoti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 05 20, 15:12)
Laba  4u.gif
Neužmirš mūsų,retkarčiais užsuk  ax.gif
Linkiu patirti nuostabių akimirkų su savo stebuklėliu  wub.gif
O jei pasiilgsi  nestuke.gif  pojūčių,galima ir trečią paplanuoti  bigsmile.gif

Labai noriu dar sesytes broliams paieskoti....tik kad nezinau kaip cia ir kada tuo uzsiimsim. Galeciau nors dabar pradeti mirksiukas.gif , viena problema - darbas. Kai vadovauji 50 zmoniu kolektyvui, tikrai sunku tiesiog iseiti n metu atostogoms. Net dabar dirbu is namu dalinai konsultuodama kaip ir ka daryti. O ir finansiskai, kai viskas laikosi pagrinde ant tavo pajamu ir paskolu kruvos ir pan, tai sunku perplanuoti viska aug mazesnem pajamom (mat del Sodros lubu as tegaunu 60 % savo buvusios algos). Zinau, kad ne piniguose laime ir niekada jie man nebuvo esminiai, bet kaip minejau kasdienines ir kasmenesines butinosios islaidos su kreditu dengimais tokios dideles, kad nori nenori reikia galvoti apie juos:)
O pas jus butinai uzsuksiu laiks nuo laiko. Paskaitau tai viska ka rasote, bet pati parasau nedaznai - kaip sunaitelis duoda. O pilvelis ir pas si mano mazili kaprizingas, tai laisvo laiko ne fontanus turiu - mazgis vis ant ranku, sildo skaudanti pilvuka, antraip labai nermus, ypac vakarais diegliukai skausmingi!
Atsakyti
QUOTE(spicy @ 2008 05 20, 15:21)
Labai noriu dar sesytes broliams paieskoti....tik kad nezinau kaip cia ir kada tuo uzsiimsim. Galeciau nors dabar pradeti mirksiukas.gif , viena problema - darbas. Kai vadovauji 50 zmoniu kolektyvui, tikrai sunku tiesiog iseiti n metu atostogoms. Net dabar dirbu is namu dalinai konsultuodama kaip ir ka daryti. O ir finansiskai, kai viskas laikosi pagrinde ant tavo pajamu ir paskolu kruvos ir pan, tai sunku perplanuoti viska aug mazesnem pajamom (mat del Sodros lubu as tegaunu 60 % savo buvusios algos). Zinau, kad ne piniguose laime ir niekada jie man nebuvo esminiai, bet kaip minejau kasdienines ir kasmenesines butinosios islaidos su kreditu dengimais tokios dideles, kad nori nenori reikia galvoti apie juos:)
O pas jus butinai uzsuksiu laiks nuo laiko. Paskaitau tai viska ka rasote, bet pati parasau nedaznai - kaip sunaitelis duoda. O pilvelis ir pas si mano mazili kaprizingas, tai laisvo laiko ne fontanus turiu - mazgis vis ant ranku, sildo skaudanti pilvuka, antraip labai nermus, ypac vakarais diegliukai skausmingi!

Ir ką mūsų Lietuvėlėj galvoja,kad ir kaip bebūtų finansai gyvenime daug ką reiškia,kad ir kaip to nenorėtume g.gif
O paskutines eilutes skaitant,gal aš egoistė,bet kaip ir aš laukiu tokių rūpesčių wub.gif
Tik nesupyk,tiesiog skaičiau ir įsivaizdavau su mažu stebukliuku ant rankų 2.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Šiandien paskutinė diena darbe, tai visokius darbelius užbaiginėju, ir nuo ryt laisvė thumbup.gif
Kol kas neto namuose nėr, bet jaučiu, kad per mėnesį laiko turėčiau turėti ax.gif

QUOTE(mamituke @ 2008 05 18, 14:52)
pagimdziau berniuka ir esu labai laiminga.
jai kokiu yra klausimu del gimdymo ar kaip man buvo ir t.t  rasykit i AZ viska papasakosiu  smile.gif

MAMITUKE, SVEIKINU IŠ VISOS VISOS ŠIRDIES wub.gif thumbup.gif
Gimdymo istorijos ir visų smulkmenų ir aš labai noriu, jei dar neištrynei kur kitom rašei AŽ parašyk ir man. Ačiū ax.gif
QUOTE(Eglynius @ 2008 05 19, 11:20)
1.Minte - o tu dar ant nugaros gali gulėti  g.gif  rolleyes.gif
2.p.s. tiesa, kiek ir kokių siūliukų pirkai pledukui megzti ir kiek akių užmetei, arba kiek cm išmatavimai bus  ax.gif  ai tiesa, dar kiek už siūliukus mokėjai ir kur pirkai, aš nusipirkau merinosos vilnos pabandymui, bet labai nepigiai gautųsi  ax.gif

1. jau nebelabai galiu, gal jau pradeda šiek tiek kvėpavimas apsunkti. Bet vis tiek dar leidžiu sau tą malonumą, nes vis dar geriausiai jaučiuosi gulėdama ant nugaros ax.gif Tiesa, jau naktys prasideda bemiegės, būna, kad iki aušros prasivartau neužmigus doh.gif bet tada kitą naktį gerai miegu.
2. Aš siūliukų nepirkau, pas mamą radau švelnių pusvilnonių tai juos ir naudoju. Dabar nepamenu kiek akių uždėjau, parėjus galėsiu paskaičiuoti, bet matai siūlai bus skirtingo storio tai skirsis. Aš ta pamezgiau pavyzdėlį ir suskaičiavau kiek akių sudaro kiek cm. Planuojamo pleduko išmieros 70*100 cm. Jau 50 cm turiu numezgus ax.gif

Ach, mergaitės, pasiilgsiu jūsų visų, tikiuos, greit ryšį gauti ir vėl prisijungti. Sveikatėlės visoms nestuke.gif , taip pat mūsų mamytėms, o kurios dar nespėjo gandro pagauti linkiu kuo greičiau prisijungti prie nėštukių.
Bučkis visoms. Iki
Atsakyti