Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas ir nėštumas

QUOTE(Rola @ 2008 07 09, 13:09)
Laba  4u.gif ,

na tai va: pas mane pilvelyje sveika mergytė  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Dideliausi sveikinimai!!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2008 07 09, 08:28)

Mano ginė sakė, kad jai tik 2 kartu per nėštumą priklauso kraują daryti. Pradžioje ir gale 36 savaitę. Bet aš dar porą kartų savo nuožiūra pasidariau, nes kai negeriu vitaminų tai norėjau žinoti ar nepablogėjo kraujas. O šlapimą reikia daryti kas mėnesį, o prieš galą, tai kas 2 savaites, nors man liepė tik po 3 pasirodyti, jei dar nepagimdysiu  doh.gif  Kaip suprantu vienodai tiem gydytojam, nėštumas ne liga, o tai, kad mes norim atidesnio sekimo jiem dzin.

Reiks ir man pasidaryt kraujo tyrimuka.Nes giniai turbut nepadarys.

QUOTE(Aba @ 2008 07 09, 09:36)

gyd sake, kad gimda apsitraukus (nelabai supratau ka tai reiskia, bet kai paklausiau ar tai labai blogai, tai sake, kad daugiau guleciau ir bus gerai... sake, kad taip buna kartais nestumo metu). Tai tikiuosi, kad viskas bus gerai smile.gif

Apsitraukusi gimda-tai spazmuota gimda.Man taip yra.
As ir praeita sav.gulejau,man ir pilva skaudejo.
Sveik! 4u.gif Ilsekis!Saugok save ir leliuka!

QUOTE(zose123 @ 2008 07 09, 10:46)
sveikos merginos,
ar jus skaitete delfi?
ten raso apie musu vartojamus vaistukus, clexana ir heparina, kad jie negeri, su primaisom kenksmingom ir nors raso, kad pas mus lietuvoje ju nera atvezta, as netikiu, visur atvezta isskyrus mus, nesamone mad.gif  gun_bandana.gif , ka daryti?
reikia jauciu skambinti gyd.ir klausti, bet tai ka ji pasakys, tipo nuo to negero krenta spaudimas ir dar kazkas darosi, gali leliams musu persiduoti(cia mano nuomone)mano labai mazas spaudimas, nei kava nei aspirinas nepadeda ,galvos

tiesa, norejau pasakyti, kad gale nestumo magnio gerti negalima, o kodel jus del spazmu negeriat spascuprilio?

1.Aciu uz straipsniuka.As naudoju fraksiparina.Ji kaip ir maziausiai ispeike.

O,kad heparinas nestuke.gif negerai-tai man visi gydytojai sake,jis ir daug pigesni,tai turbut ir labiausiai kenksmingas.

Pamenat,viena mamyte buvo i musu tema parasiusi,kad susilauke mergytes su sirdies yda,tai gal jai heparinas ir pakenke.Bet ji naudojo butent heparina.O fraksiparinas,Clexane-manau,kad tikrai daug saugesni.Tikiuosi.Nes daugiau nieko nelieka.Butu daug blogiau jei Lietuva pasielgtu drastiskai ir isimtu juos is apyvartos.Vat ka tada daryciau-nezinau.Tikiuosi,kad taip nenutiks.

Mane labiau neramina fraksiparino anotacijoje esantis sakinys"Ilgai gydant kyla osteoporozes(kaulu retejimo ir trapumo)reiskinys".O ilgai-tai jau daugiau nei10paru(nes raso,kad10paru-normali gydymo trukme).Man pries 2savaites nuluzo puse kruminio danties,o vat pries valanda visas priekinis,valgiau ledus(minkstus)ir nuluzo.Isivaizduokit kaip siaubingai dabar jauciuosi ir atrodau blush2.gif verysad.gif .Niekada tokiu nesamoniu nebudavo.Mano dantys nera stiprus,bet visada laiku plombuoju ir priziuriu.O dabar eme is niekur nieko luzineti.As ir vitaminus geriu.
2.Man sake,kad spascupreel perdaug silpnas.Man net magnis diasporal nepadeda. g.gif
QUOTE(Aba @ 2008 07 09, 11:10)
Be to, ten apie fraxiparina nieko nerasoma, tai gal jis geras  g.gif

O kas del spazmu, tai man va dabar kai maudzia vis pilva, tai gydytoja israse to spascupreel ciulpti. As paskaiciau, kad jis visiskai homeopatinis vaistas, tai tikrai nepakenks leliukui. Tai jei kam spazmukai kamuoja, tikrai nusipirkit situ vaistuku (jie butent ir skirti nuo visokiu spazmu)!  smile.gif

1.Truputi mini ir fraksiparina,i pabaiga.
2.Ar tikrai padeda?Nusipirkciau,kad tik padetu,maciau,kad ir juose yra magnio,bet nedaug.

QUOTE(Rola @ 2008 07 09, 13:09)

na tai va: pas mane pilvelyje sveika mergytė 

Vat cia tai smagios naujienos! thumbup.gif Nuosirdziausi sveikinimai su mergyte! wub.gif .Tai mes tik3(pakolkkas)nesiojancios mergytes(tikiuosi mums neuzaugs pimpaliukas) wub.gif .O pas mus gruodinukiu puslapy vien mergytes,berniuku tik3pakolkas,o mergyciu jau keliolika lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 07 08, 16:42)
Sveikute!Smagu,kad jau nedaug liko  thumbup.gif Ar Trakuose pas R.gimdysi?

O tai palauk-ar galima skatint prie AFS?As tai jau MB sakau,kad man Cezaris gresia,nes jei ir vel linksiu link pernesiojimo,o skatint negalima-tai man tik Cezaris belieka  g.gif .Tai kaip cia is tikruju su tuo skatinimu? blush2.gif
Tai sekmes tau!Labai lauksim ziniu! wub.gif  4u.gif Nedink!Rasyk! mirksiukas.gif

Aha, Trakuose pas R. gimdysiu. Skatinti tikrai galima, be to - blogiau būtų to nedaryti ir pernešioti.

QUOTE(Diija @ 2008 07 08, 22:26)
Wou, tai jau tau visai nedaug beliko  thumbup.gif 
Aš tokiu metu jau jutau ohoho kokius paruošiamuosius  doh.gif  bet gi ne visoms jie būna, nes jei tau būtų, tai tikrai neabejotum  smile.gif
Dėl pernešiojimo - tiesa. Teisingai tavo ginius sakė, negerai mums laukti. Ypatingai reikia stebėt placentą, nes ji turi dvi funkcijas - tiekia dieguonį ir maistą leliukui, ir svarbu nepražiopsoti tos ribos, kai placenta belieka tik deguonies tiekėja, tada leliukas bereikalingai mirksta tam vandeny, negaudamas jokio maisto... Maniškis gimė 39sav. o jo pilvuko apimtis nuo galvytės skyrėsi 5cm (pilvukas buvo mažesnis) - reiškia jau kurį laiką jis buvo be "maisto"  unsure.gif
Na iš kur jūs ištraukėt kad negalima skatinti? Gi mamitukė jau rašė, kad jai buvo skatinama (pats A skatino)  mirksiukas.gif

Man ginius irgi placentą žiūrėjo, tai sakė,kad jau subrendusi, dar po savaitės pažiūrės ir jei jam kils įtarimų, kad ji nebeatlieka visų funkcijų, krapštys lauk leliuką tongue.gif

QUOTE(Mintė @ 2008 07 09, 07:28)
Labas rytas,

Šaunu,kad pasirodei, nes aš jau galvoju kur prapuolus. Gerai, kad tau gyd. tikrina gimdos kaklelį, aš kai nuėjau pas ginę 36 sav. Tai ta padejavo, kad gimda suspazmuota sako eik ir gulek, kad dar dvi savaites prabutum. Sakau, tai gal kakleli pažiūrėk, o ta kai pradėjo, tu ką, nori, kad po mano pasižiūrėjimo gimdyt anksčiau laiko pradėtum doh.gif . Taip ir išėjau pasverta ir pamatuota. Gerai, kad prieš tai kraują ir šlapimą pasidariau, tai nors atsakymus sužinojau.
Buvo mūsų liniuotės vienodos, bet aš pasikoregavau, pagal 6 sav. echo kaip A sakė, tai beveik savaite dabar skiriamės. Aš turiu dar bent iki šios savaitės galo ištempti, o geriau būtų dar savaitę. Butų pilnai 38 savaitės, tada jau galėčiau po visur gastroliuoti ir gimdymą skatinti  biggrin.gif
o tai tau jokio jokio jausmo nėra, kad kaklelis atsidarinėja? Nei pamaudžia nugaros, nei pilvo apačios arba tarpkojų? Man tai vakar vakare, tarpkojų toks jausmas, kad su nagais lelius drėkstų. Gal taip ir buvo, nes dar galvytė nesusitačiusi ir pilvas nepasmukęs. O gal čia jau toks jausmas kaip mažas sąrėmiukas. Nežinau  cool.gif  Kol kas spazmai man beskausmiai, tai gal dar negimdysiu.

O kodėl tau liepė dar dvi savaites nepagimdyti - man priešingai, kai tik suėjo 36 savaitės - ginius pasveikino, kad jau galiu bet kada gimdyti blink.gif Blogiau būtų užtempti, o kai jau 36 savaitės yra pagimyti nieko blogo.
Man nors kaklelis ir atsidarinėja, jokio jausmo nėra. Nu gal buvo pora dienų, kai vos vos maudė, kaip per mėnesines, bet jokių spazmų, tik nuolatinis maudimas buvo, bet ir tai labai neryškus. Pas mane leliukas jau žemyn galva seniai ir įsistatęs ir nusileidęs, kaip reikia. Pradžioje,kai tik nusileido žemyn - dubens kaulus skaudėjo, ant vienos kojos pastovėt negalėjau - toks jausmas buvo, kad savaitę laiko nuo dviračio nenulipusi ir važinėjusi būčiau. Bet dabar iš viso jokių skausmų nėra, jei ginius nepraneštų, galvočiau, kad iš viso pas mane ten niekas nevyksta, o pasirodo vyksta ir net labai sparčiai.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 07 09, 07:58)
blush2.gif Kazkas rase-tai isikaliau i galva,o paskui jau nebepastebejau kitos info.Tai tada gerai,kad galima skatinti  thumbup.gif .Noriu susirinkt visa info ka mums galima,ko-ne  blush2.gif

O as vakar pas giniu buvau,kadangi didieji pilvo skausmai praejo-ti i ligonine nebeguldys.Tiek daug klausimu buvo,kad visai pamirsau paklaust ar man dar gert ta magni diasporal(jau menesi geriu) g.gif .Karvute,tu lygtais geri?Ar pastoviai ar tik kai jauti,kad gimda spazmuoja?O kitos berods negerdavot magnio,nes A.sako,kad nepadeda?O tai tada ka darot(darydavot)jei gimda spazmuoja?Ar nieko ir savaime nustodavo?

Nebijok - jei reiks tai ir skatins mirksiukas.gif

Aš magnį gerdavau tik kai labai mėštungis kojas traukdavo... pasak A nuo gimdos spazmų jis neveiksmingas. Aš pradžioj Spascupreel čiulpdavau, o vėliau nieko nedarydavau - stengdavausi tik daugiau pailsėt.

Nekreipkit dėmesio mergaitės į tą straipsnį irnesakyk.gif Galvokit kad tie blogi vaistai iki Europos nedaėjo smile.gif Viskas bus gerai 4u.gif

Rola, sveikinu su mergyte 4u.gif Jau išbyrėjo kavalierių karta, dabar lauksim mergyčių pabirėjimo biggrin.gif

Atsakyti
Susinervinau dėl Clexane schmoll.gif
O tikrai jie pro placentą nepraeina???? unsure.gif
Mane tai vis paberia, gal ir nuo vaistų????
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 07 09, 18:27)
Susinervinau dėl Clexane  schmoll.gif
O tikrai jie pro placentą nepraeina????  unsure.gif
Mane tai vis paberia, gal ir nuo vaistų????

Nesinervink del tu vaistu! 4u.gif As taoi nesinervinu blush2.gif ,svarbu,kad visai is apyvartos neisimtu mirksiukas.gif
O tau pilva beria?Man tai nuo fraksiparino guzai,guzai,guzai,raudona,melyna,geltona ir dar niezti doh.gif .Ir kuo toliau-tuo labiau,sakau gal perdaug negiliai suleidziu,gal staciau durt reikia g.gif .Nu,bet esu bandzius visaip-nepadeda.

O tu echoskopija kur dareisi?Ir ka tau sake?Ar aiskino kodel mano,kad mergaite?Ar rode ta vietyte? blush2.gif Nes man tai sake,kad nieko kabancio nemato ir rode ta vieta,bet as nelabai supratau blush2.gif .Na pirmadieni pas genetikus gal geriau matysim wub.gif .Labai jau norisi mergytes,nes berniuka turim,o daugiau vaiku neplanuojam(nors aisku ka gali zinoti kaip gyvenime nutiks)
Papildyta:
QUOTE(Diija @ 2008 07 09, 17:20)
Nebijok - jei reiks tai ir skatins  mirksiukas.gif

Aš magnį gerdavau tik kai labai mėštungis kojas traukdavo... pasak A nuo gimdos spazmų jis neveiksmingas. Aš pradžioj Spascupreel čiulpdavau, o vėliau nieko nedarydavau - stengdavausi tik daugiau pailsėt.

O Spascupreel padedavo?Maciau jame irgi yra magnio.Bet sako,kad labai jau silpnai veikia.Norejau anasyk nusipirkt,bet neturejo,tai kitur ir neieskojau.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 07 09, 20:50)
Nesinervink del tu vaistu! 4u.gif As taoi nesinervinu  blush2.gif ,svarbu,kad visai is apyvartos neisimtu  mirksiukas.gif
O tau pilva beria?Man tai nuo fraksiparino guzai,guzai,guzai,raudona,melyna,geltona ir dar niezti  doh.gif .Ir kuo toliau-tuo labiau,sakau gal perdaug negiliai suleidziu,gal staciau durt reikia  g.gif .Nu,bet esu bandzius visaip-nepadeda.

O tu echoskopija kur dareisi?Ir ka tau sake?Ar aiskino kodel mano,kad mergaite?Ar rode ta vietyte? blush2.gif Nes man tai sake,kad nieko kabancio nemato ir rode ta vieta,bet as nelabai supratau  blush2.gif .Na pirmadieni pas genetikus gal geriau matysim  wub.gif .Labai jau norisi mergytes,nes berniuka turim,o daugiau vaiku neplanuojam(nors aisku ka gali zinoti kaip gyvenime nutiks)
Papildyta:

O Spascupreel padedavo?Maciau jame irgi yra magnio.Bet sako,kad labai jau silpnai veikia.Norejau anasyk nusipirkt,bet neturejo,tai kitur ir neieskojau.

Buvau Santariškėse pas genetikus, neaiškino kodėl lotuliukas.gif , paklausė ar norim žinoti lytį, ir pasakė, kad dukrytė. Išeidama dar paklausiau ar tikrai mergytė, sako tikrai bus po gimimo, bet 99 proc.

O beria man visą kūną, šiandien pvz. toks guzelis ant kojos ir ant krūtinės, po to praeina, ir kur nors kitur atsiranda.
Beje, mes didesni nei liniuotė, pasikeisiu vėliau, rytoj mums 22 sav.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rola: 09 liepos 2008 - 20:12

QUOTE(Rola @ 2008 07 09, 21:11)
Buvau Santariškėse pas genetikus, neaiškino kodėl  lotuliukas.gif , paklausė ar norim žinoti lytį, ir pasakė, kad dukrytė. Išeidama dar paklausiau ar tikrai mergytė, sako tikrai bus po gimimo, bet 99 proc.

O beria man visą kūną, šiandien pvz. toks guzelis ant kojos ir ant krūtinės, po to praeina, ir kur nors kitur atsiranda.

O kokia gydytoja buvo-B.ar K.?

Man tai zinok ranka beria(ne delna,bet kitoj pusej,net nezinau kaip pavadint),jau virs menesio,ir niezti,visada toje pacioje vietoje,niekada tokiu bajeriu nebuvo,kazkada patepiau vaistais nuo alergijos-tai buvo apstoje. g.gif

O tai genetike pakeite gimdymo data?Maniskis berniukas siaip aukstas ir beveik4kg sveriantis gime-tai ir echo nuo 24sav.visada didesnis budavo,bet gimdymo datos jau niekas nebekeite.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 07 09, 22:21)

tai genetike pakeite gimdymo data?Maniskis berniukas siaip aukstas ir beveik4kg sveriantis gime-tai ir echo nuo 24sav.visada didesnis budavo,bet gimdymo datos jau niekas nebekeite.

B gydytoja.
Ne gimdymo data aš čia maždaug užsidėjus pagal O buvau, o dabar yra kaip pagal mmm doh.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(Artemidė @ 2008 07 09, 16:24)
O kodėl tau liepė dar dvi savaites nepagimdyti - man priešingai, kai tik suėjo 36 savaitės - ginius pasveikino, kad jau galiu bet kada gimdyti  blink.gif Blogiau būtų užtempti, o kai jau 36 savaitės yra pagimyti nieko blogo.
Man nors kaklelis ir atsidarinėja, jokio jausmo nėra. Nu gal buvo pora dienų, kai vos vos maudė, kaip per mėnesines, bet jokių spazmų, tik nuolatinis maudimas buvo, bet ir tai labai neryškus. Pas mane leliukas jau žemyn galva seniai ir įsistatęs ir nusileidęs, kaip reikia. Pradžioje,kai tik nusileido žemyn - dubens kaulus skaudėjo, ant vienos kojos pastovėt negalėjau - toks jausmas buvo, kad savaitę laiko nuo dviračio nenulipusi ir važinėjusi būčiau. Bet dabar iš viso jokių skausmų nėra, jei ginius nepraneštų, galvočiau, kad iš viso pas mane ten niekas nevyksta, o pasirodo vyksta ir net labai sparčiai.

Matai, kiek gyd. tiek skirtingų nuomonių. Man liepė bent iki 37 pilnų ištempti, sako, ką mažai bėdų turėjai, kad nori dar rizikuoti ir pilnai vaiko neišnešioti. Na nenoriu ax.gif o jei sulaukciau 38 tai būt idealu, ir vaikas pilnai pasiruošęs ir gyd. po atostogų jau grįš. visas komplektas. Dar MB labai prašo ir į lovą guldo, kad liūtukas gimtų wub.gif Na bet kaip bus taip. Jau 37 ant nosies, tik man dar pilvas nenusileidęs ir galvytė neįsistačiusi, o šiaip tai jau nuo 32 sav. žemyn galva būna. Labai laukiu, kad įsistatytų, tada lengviau kvėpuoti bus, nes jau naktį sunku kvėpuoti gulint, tai miegu pusiau sėdėdama.

QUOTE(Rola @ 2008 07 09, 21:11)

Nepamenu, o tu sakei, kad buvai kam nors alergiška ar ne ? Jei buvai alergiška, tai gal nuo ko nors kito tave paberia g.gif Šiaip nelabai gerai, jei nuo vaistukų atsirado alergija, vis tiek ilgai naudojam tai gali išbalansuoti organizmą ir jis pradės rasti dar visokių naujų alergenų.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2008 07 10, 08:21)
Labas rytas  4u.gif
Nepamenu, o tu sakei, kad buvai kam nors alergiška ar ne ? Jei buvai alergiška, tai gal nuo ko nors kito tave paberia  g.gif  Šiaip nelabai gerai, jei nuo vaistukų atsirado alergija, vis tiek ilgai naudojam tai gali išbalansuoti organizmą ir jis pradės rasti dar visokių naujų alergenų.

Kam alergiška, to nevalgau, tokios alergijos niekada neturėjau, ji nėra labai didelė, bet išberia tai ten, tai šen, jei stiopriau priliečiu ar pakasau irgi atsiranda išbėrimas, vienu žodžiu kūnas įalergintas.
Organizmą gali išbalansuoti, bet ką daryti, vaistų gi nenutrauksiu???? g.gif
O iš kur tu žinai, kad pro placentą vaistai nepraeina, aš kažkada radau staripsnį, kuriame rašoma, kad MMMH nepraeina pro placentą, bet kiek ten tiesos tai nežinau.... doh.gif
Papildyta:
[quote=Liutukeee,2008 07 09, 22:21]

Su įveiktu pusiaukeliu 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas!

QUOTE(Rola @ 2008 07 10, 07:21)
B gydytoja.
Ne gimdymo data aš čia maždaug užsidėjus pagal O buvau, o dabar yra kaip pagal mmm  doh.gif

As ir pas ja einu.

Supratau.

QUOTE(Rola @ 2008 07 10, 09:11)

Su įveiktu pusiaukeliu  4u.gif

Vaje!Aciu! 4u.gif O as maniau,kad po savaites bus pusiaukelis,bet ziuriu,kad liniuote jau suejus19sav.rodo pusiaukeli lotuliukas.gif
Atsakyti