Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas ir nėštumas

QUOTE(Artemidė @ 2008 07 08, 16:23)
Sveikos  4u.gif  Retai beužsuku, bet nusprendžiau prisiduoti - mums jau 38 savaitėlė eina. Gydytojas džiaugiasi,kad kaklelis jau beveik 3 cm atsidaręs ir žada,kad pagimdysiu anksčiau laiko - kas jį tik džiugina, nes pasak jo - su AFS geriau neužtempti, jau geriau anksčiau pora savaičių. Placenta sakė irgi jau pilnai subrendusi, net jei natūralus gimdymas anksčiau ir neprasidės, vis tiek sakė skatins dar prieš numatytą datą, t.y. planuojamos liepos 27 žadėjo gydytojas, kad neleis laukti.  tongue.gif
Keista, bet aš jokių gimdos susitraukimų nejaučiu visiškai, net neįsivaizduoju,kaip jie atrodo, bet kaklelis vis tiek atsidarinėja, tai nežinau ar tie susitraukimai pas mane nevyksta, ar aš jų tiesiog nejaučiu  blink.gif

nagi laukiame, kada jau bigsmile.gif
gimdymo nepraleisi smile.gif dar atsiras ir paruosiamieji ir tikrieji saremiai.
Atsakyti
Sveikos  4u.gif  Retai beužsuku, bet nusprendžiau prisiduoti - mums jau 38 savaitėlė eina. Gydytojas džiaugiasi,kad kaklelis jau beveik 3 cm atsidaręs ir žada,kad pagimdysiu anksčiau laiko - kas jį tik džiugina, nes pasak jo - su AFS geriau neužtempti, jau geriau anksčiau pora savaičių. Placenta sakė irgi jau pilnai subrendusi, net jei natūralus gimdymas anksčiau ir neprasidės, vis tiek sakė skatins dar prieš numatytą datą, t.y. planuojamos liepos 27 žadėjo gydytojas, kad neleis laukti.  tongue.gif
Keista, bet aš jokių gimdos susitraukimų nejaučiu visiškai, net neįsivaizduoju,kaip jie atrodo, bet kaklelis vis tiek atsidarinėja, tai nežinau ar tie susitraukimai pas mane nevyksta, ar aš jų tiesiog nejaučiu  blink.gif

Sveikute!Smagu,kad jau nedaug liko thumbup.gif Ar Trakuose pas R.gimdysi?

O tai palauk-ar galima skatint prie AFS?As tai jau MB sakau,kad man Cezaris gresia,nes jei ir vel linksiu link pernesiojimo,o skatint negalima-tai man tik Cezaris belieka g.gif .Tai kaip cia is tikruju su tuo skatinimu? blush2.gif

Tai sekmes tau!Labai lauksim ziniu! wub.gif 4u.gif Nedink!Rasyk! mirksiukas.gif
Atsakyti

Wou, tai jau tau visai nedaug beliko thumbup.gif
Aš tokiu metu jau jutau ohoho kokius paruošiamuosius doh.gif bet gi ne visoms jie būna, nes jei tau būtų, tai tikrai neabejotum smile.gif
Dėl pernešiojimo - tiesa. Teisingai tavo ginius sakė, negerai mums laukti. Ypatingai reikia stebėt placentą, nes ji turi dvi funkcijas - tiekia dieguonį ir maistą leliukui, ir svarbu nepražiopsoti tos ribos, kai placenta belieka tik deguonies tiekėja, tada leliukas bereikalingai mirksta tam vandeny, negaudamas jokio maisto... Maniškis gimė 39sav. o jo pilvuko apimtis nuo galvytės skyrėsi 5cm (pilvukas buvo mažesnis) - reiškia jau kurį laiką jis buvo be "maisto" unsure.gif

QUOTE(Liutukeee @ 2008 07 08, 17:42)
O tai palauk-ar galima skatint prie AFS?As tai jau MB sakau,kad man Cezaris gresia,nes jei ir vel linksiu link pernesiojimo,o skatint negalima-tai man tik Cezaris belieka  g.gif .Tai kaip cia is tikruju su tuo skatinimu? blush2.gif

Na iš kur jūs ištraukėt kad negalima skatinti? Gi mamitukė jau rašė, kad jai buvo skatinama (pats A skatino) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2008 07 08, 23:26)
Na iš kur jūs ištraukėt kad negalima skatinti? Gi mamitukė jau rašė, kad jai buvo skatinama (pats A skatino)  mirksiukas.gif

blush2.gif Kazkas rase-tai isikaliau i galva,o paskui jau nebepastebejau kitos info.Tai tada gerai,kad galima skatinti thumbup.gif .Noriu susirinkt visa info ka mums galima,ko-ne blush2.gif

O as vakar pas giniu buvau,kadangi didieji pilvo skausmai praejo-ti i ligonine nebeguldys.Tiek daug klausimu buvo,kad visai pamirsau paklaust ar man dar gert ta magni diasporal(jau menesi geriu) g.gif .Karvute,tu lygtais geri?Ar pastoviai ar tik kai jauti,kad gimda spazmuoja?O kitos berods negerdavot magnio,nes A.sako,kad nepadeda?O tai tada ka darot(darydavot)jei gimda spazmuoja?Ar nieko ir savaime nustodavo?

Pirmadieni eisiu pas genetike,bus20sav.4d.-tai tikiuosi,kad patvirtins,kad nesioju mergyte.Tik nepaklausiau ar ir vel pirma prie7-o langelio eiti g.gif ,ar iskart pas ja g.gif .Siuntimo tai sake nebereikia.Karvute,jau gal ejai?

O kaip daznai jums daro kraujo tyrimus?Nes as ir vel tik slapimo tyr.gavau,o bus jau23sav.Kraujo tyr.tik viena syki dare(geguze)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 09 liepos 2008 - 07:00
Labas rytas,

Šaunu,kad pasirodei, nes aš jau galvoju kur prapuolus. Gerai, kad tau gyd. tikrina gimdos kaklelį, aš kai nuėjau pas ginę 36 sav. Tai ta padejavo, kad gimda suspazmuota sako eik ir gulek, kad dar dvi savaites prabutum. Sakau, tai gal kakleli pažiūrėk, o ta kai pradėjo, tu ką, nori, kad po mano pasižiūrėjimo gimdyt anksčiau laiko pradėtum doh.gif . Taip ir išėjau pasverta ir pamatuota. Gerai, kad prieš tai kraują ir šlapimą pasidariau, tai nors atsakymus sužinojau.
Buvo mūsų liniuotės vienodos, bet aš pasikoregavau, pagal 6 sav. echo kaip A sakė, tai beveik savaite dabar skiriamės. Aš turiu dar bent iki šios savaitės galo ištempti, o geriau būtų dar savaitę. Butų pilnai 38 savaitės, tada jau galėčiau po visur gastroliuoti ir gimdymą skatinti biggrin.gif
o tai tau jokio jokio jausmo nėra, kad kaklelis atsidarinėja? Nei pamaudžia nugaros, nei pilvo apačios arba tarpkojų? Man tai vakar vakare, tarpkojų toks jausmas, kad su nagais lelius drėkstų. Gal taip ir buvo, nes dar galvytė nesusitačiusi ir pilvas nepasmukęs. O gal čia jau toks jausmas kaip mažas sąrėmiukas. Nežinau cool.gif Kol kas spazmai man beskausmiai, tai gal dar negimdysiu.

QUOTE(Liutukeee @ 2008 07 09, 07:58)
O as vakar pas giniu buvau,kadangi didieji pilvo skausmai praejo-ti i ligonine nebeguldys.Tiek daug klausimu buvo,kad visai pamirsau paklaust ar man dar gert ta magni diasporal(jau menesi geriu) g.gif .Karvute,tu lygtais geri?Ar pastoviai ar tik kai jauti,kad gimda spazmuoja?O kitos berods negerdavot magnio,nes A.sako,kad nepadeda?O tai tada ka darot(darydavot)jei gimda spazmuoja?Ar nieko ir savaime nustodavo?

O kaip daznai jums daro kraujo tyrimus?Nes as ir vel tik slapimo tyr.gavau,o bus jau23sav.Kraujo tyr.tik viena syki dare(geguze)

Na tai gerai, kad praėjo skausmai, stenkis nepervargti 4u.gif Aš tai geriu diasporal savo nuožiūra, kai labai mėšlungis traukia, kai labai spazmuoja. Man nuo jo padeda. Sistemingai negeriu, bet kai pasidaro blogiau tai išgeriu.

Mano ginė sakė, kad jai tik 2 kartu per nėštumą priklauso kraują daryti. Pradžioje ir gale 36 savaitę. Bet aš dar porą kartų savo nuožiūra pasidariau, nes kai negeriu vitaminų tai norėjau žinoti ar nepablogėjo kraujas. O šlapimą reikia daryti kas mėnesį, o prieš galą, tai kas 2 savaites, nors man liepė tik po 3 pasirodyti, jei dar nepagimdysiu doh.gif Kaip suprantu vienodai tiem gydytojam, nėštumas ne liga, o tai, kad mes norim atidesnio sekimo jiem dzin.
Atsakyti
Sveikutes!
Kaip smagu, kai jau visai ant nosies gimdymas smile.gif Su tuo ir sveikinu Artemide ir Minte 4u.gif 4u.gif
Visoms kitoms busimoms mamytems po 4u.gif daug daug kantrybes ir tikiu, kad visos sulauksim savo mazyliu ax.gif
O jau sulaukusioms leliuku irgi siunciu po 4u.gif

As nuo siandien turiu biuleteni savaitei smile.gif Maudzia man pilvuka vis, pykina labai, tai nutariau nesikankint, o pailset ir pagulet lovoj blush2.gif O be to, dar blogas ir slapimo tyrimas (labai daug leukocitu), tai del to susinervinus truputi esu, bet israse zvakuciu ir sake, kad turi pagereti... tai labai tikiuosi... g.gif Siaip vel buvau susitikus su savo leliuku per ekrana smile.gif tai maskatavo kojytem rankytem nesustodamas... thumbup.gif tik gyd sake, kad gimda apsitraukus (nelabai supratau ka tai reiskia, bet kai paklausiau ar tai labai blogai, tai sake, kad daugiau guleciau ir bus gerai... sake, kad taip buna kartais nestumo metu). Tai tikiuosi, kad viskas bus gerai smile.gif

Tai tiek, o dabar tiesiu taikymu einu i lovyte... mirksiukas.gif

iki rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos merginos,
ar jus skaitete delfi?
ten raso apie musu vartojamus vaistukus, clexana ir heparina, kad jie negeri, su primaisom kenksmingom ir nors raso, kad pas mus lietuvoje ju nera atvezta, as netikiu, visur atvezta isskyrus mus, nesamone mad.gif gun_bandana.gif , ka daryti?
reikia jauciu skambinti gyd.ir klausti, bet tai ka ji pasakys, tipo nuo to negero krenta spaudimas ir dar kazkas darosi, gali leliams musu persiduoti(cia mano nuomone)mano labai mazas spaudimas, nei kava nei aspirinas nepadeda ,galvos skausmai nerealus, nzn ,o svarbiausiai, kad lietuva apie tai zinojo jau geguzes 30 ir niekam nieko nesake
Papildyta:
tiesa, norejau pasakyti, kad gale nestumo magnio gerti negalima, o kodel jus del spazmu negeriat spascuprilio?
Papildyta:
http://www.delfi.lt/...php?id=17654161
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zose123: 09 liepos 2008 - 09:48
QUOTE(zose123 @ 2008 07 09, 10:46)
sveikos merginos,
ar jus skaitete delfi?
ten raso apie musu vartojamus vaistukus, clexana ir heparina, kad jie negeri, su primaisom kenksmingom ir nors raso, kad pas mus lietuvoje ju nera atvezta, as netikiu, visur atvezta isskyrus mus, nesamone mad.gif  gun_bandana.gif , ka daryti?
reikia jauciu skambinti gyd.ir klausti, bet tai ka ji pasakys, tipo nuo to negero krenta spaudimas ir dar kazkas darosi, gali leliams musu persiduoti(cia mano nuomone)mano labai mazas spaudimas, nei kava nei aspirinas nepadeda ,galvos skausmai nerealus, nzn ,o svarbiausiai, kad lietuva apie tai zinojo jau geguzes 30 ir niekam nieko nesake
Papildyta:
tiesa, norejau pasakyti, kad gale nestumo magnio gerti negalima, o kodel jus del spazmu negeriat spascuprilio?
Papildyta:
http://www.delfi.lt/...php?id=17654161

Nu jo... straipsniukas neblogas g.gif Ai, bet gal as cia per daug jau nusispjaunu i tokius dalykus, bet mes nieko tikrai nepakeisim... Gi nenaudoti vaistu vis tiek negalim, o gydytojai tikrai nieko nezinos... cia zinotu nebent farmacininkai, kurie mato visokias licenzijas ir sertifikatus... Be to, ten apie fraxiparina nieko nerasoma, tai gal jis geras g.gif

O kas del spazmu, tai man va dabar kai maudzia vis pilva, tai gydytoja israse to spascupreel ciulpti. As paskaiciau, kad jis visiskai homeopatinis vaistas, tai tikrai nepakenks leliukui. Tai jei kam spazmukai kamuoja, tikrai nusipirkit situ vaistuku (jie butent ir skirti nuo visokiu spazmu)! smile.gif
Atsakyti
o as naudoju cleksana, galvoju gal reiktu pereinti ant fraxiparino, bet jau kiek laiko praeje kai rado, tai gal jau naudojau, o dabar vaistai jau geri, ai nzn
Atsakyti
Laba 4u.gif ,

na tai va: pas mane pilvelyje sveika mergytė wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rola: 09 liepos 2008 - 12:15
QUOTE(Rola @ 2008 07 09, 13:09)
Laba  4u.gif ,

na tai va: pas mane pilvelyje sveika mergytė  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Sveikinu 4u.gif 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

P.s. Rašiau rašiau postą ir kompas nulūžo doh.gif tingiu iš naujo rašyti. Na tas straipsnis tikrai sukėlė sumaištį. Bet aš jau jį ignoruosiu, pakeisti nieko nebegaliu, o ir mūsų vartojamos dozės yra labai mažos profilaktinės, tai tikėkimės, kad nepakenks arba dar apsimesiu, kad tikiu, tipo į Lietuvą nesaugūs nepateko. Plius aš viskam labai alergiška, bet šalutinių clexano poveikių nepastebėjau. Tikėsimės ir vaikiukui nepakenkė, nes per placentą tipo nepereina.
O kam dar daug liko laiko, gal gydytojai ką patars kito naudoti, nors visų kaina panaši, tai ir sudėtis jaučiu analogiška.

Tiesa, norėjau paklausti ar tas spascupreel efektyviai nuima spazmus ar turi kokią savaitę pastoviai gerti, kad praeitų? Man ginė nieko nesakė, kad magnio negerti g.gif nuo 37 jau negersiu, nes galėsiu gimdyti biggrin.gif
Atsakyti
man per pirma nestuma sake kad galima ilgai gerti, tik neatsimenu kiek jis man padejo, o man dabar dar lyg ir nereikia bet turiu del visa ko nusipirkus. tiesa kelis kartus skaudejo gimda, bet nesusitraukinejo, as suciulpaiu ir praejo
Atsakyti