Aš tai prisiperku vienspalvių dovanų maišelių, geriausiai kokių ramių, santūrių spalvų- rusvų, tamsiai mėlynų, marmurinio rašto, dar Shetelig'e kokiam prisiperku visokių šakelių dirbtinių, blizgučiais puoštų, prieš Kalėdas jų labai gražių ten būna, šiemet jau atvežė, tai jau baigia išpirkti, tai prisipirkau po progai, ten visokie paprčių lapeliai, eglių šakelės apsnigtos arba ne ir pan. - dirbtinės, taip pat gražių dirbtinių gėlių, tokių stilizuotų, apsnigtų, arba tokių gerų, visai kaip tikrų orchidėjų kokių ar pan., skeletuotų lapų, uogyčių, cinamono lazdelių, tų miniatiūrinių žaisliukų eglutei- tų pačių mažiausių, kaip piršto galas didumo bubuliukų blizgančių, kankorėžių prisirenku, ir ant tų maišelių visa tai klijuoju karštais klijais, kompo nuoju visaip, puošiu blizgiom žvaigždutėm, karoliukais ir t.t. Tai gerai tuom, kad galima iš anksto prisigatavoti tokių maišelių dovanoms.
Dar ką aš darau- tai prisirankioju iš visų kampų visokių dėžučių kartoninių arba skardinių- nuo batų, nuo komp. įrangos, nuo arbatos, nuo kosmetikos ir t.t. ,skardinių nuo kavos ar Pringles traškučių - ždžiu visko, kas lieka, bet ką gaila išmesti, nes gerai išsilaikę, neaptrinta- nupurškiu visa tai dažais- ir tada aprišu ar apklijuoju visu tuo, ką prieš tai išvardijau, apjuosiu medžiaginėmis juostelėmis, gražiais tinkliniais bantais, apklijuoju džiovintomis gėlėmis, gal galima panaudoti spalvotus ar blizgius karštus klijus, ir iš jų padaryti ant dovanos tokius reljefinius raštus- pvz. lašelius kokius.. Ir nupurškus visai nesimato, kad ten kokia dėžė nuo batų, ypač, kai viršus apklijuotas visokiom cinamono lazdelėm, gėlytėm ar pan.- tai jei ir būna purškiant kokių nelygumų spalvoje, po raštais viskas pasislepia ir atrodo visai neprastai, nes jei pirkti dėžutę dovanai, tai ji ir taip daugokai kainuoja, o kai aš dar mėgstu viskouo ten apklijuoti, tai tada išeitų labai nepigiai- nes dėžutė kokie penki litai pirktinė, ar daugiau, jei didesnė, o dar medžiagos, kurias ant viršaus klijuoji panašiai, jei pvz. naudoji gražią juostelę, arba žaisliukus eglutei tuos miniatiūrinius ant viršaus klijuoji, tai vien pakuotė gali išeiti kokia dešimt litų, o jei reik didesnės dėžutės, tai oš viso.. Tai nesąmonė, nes kartais dovana pati panašiai kainuoja, o ir pasirinkimas tų dėžučių mažas, arba jos tokios margos, kad nieko jau ant jų nepaklijuosi, perkrauta bus. Tai aš apipurškiu visokias dėžutes namie rastas, tai lieku patenkinta visad. Gal tik kas nori minimalistiškai puošt šis būdas netinka, nes kai kur gali matytis nelygumai spalvos, bet jei dėžutės paviršius neslidus, o kaip vatmano ar kartono šiurkštoko, tai nusipurškia idealiai- kaip pirktinės atrodo, o už pirktinę tokio dydžio plotumei dešimt litų, jei dovanėlė ne miniatiūrinė.
Dar aš nusiperku kamštinės medžiagos senukuose- tos kur ant sienų vietoj tapetų klijuot- rudų atspalvių, tamsiai žalių- prikarpau iš jos eglučių tokių schematiškų, ir papuošiu jas karoliukais spalvotais ar blizgiais- atseit žaisliukais, apipašau, aptaškuoju flomasteriu skirtu piešti ant tekstilės, plastiko ir t.t. ir tokią eglutę klijuoju ant dovanų maišelio vienspalvio ar dėžutės- nu vnz visko prisigalvoju