Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(rosa @ 2005 05 13, 17:35)
Sutinku, kad skandinavai turi problemų medicinos srity, bet susirgus (tpfu, tpfu, tpfu), vis gi pasirinkčiau jų mediciną. Esu tikra, kad Lietuvoje iškils homeopatinių vaistų veiksmingumo klausimas. Tiesiog, pas mus viska truputį vėluoja. Net ir mados vėjai iš Prancūzijos  biggrin.gif .

o aš nesirinkčiau, užteko man susirgti būnant Švedijoje, galvojau, kad numirsiu per jų atlaidumą. Taip galėjo atsitikti dėl jų abejingumo, nes buvau kitatautė (tai tik mitas apie skandinavų toletanciją ir demokratiją), kitą vertus kaip gali išgydyti jeigu nėra kvalifikuotų gydytojų. Na bet visų valia pasirinkti
QUOTE(rosa @ 2005 05 13, 17:35)
Beje, rašei, apie žirniukus, kurie veikia labiau psichologiškai. Tai kam gi pinigus žirniukams mest, eik tiesiai pas psichologą arba valgyk saldainius, tikėdama jų stebuklinga galia biggrin.gif .

tokie yra, bet kada jie skiriami aš nežinau, nesu medikė, o tik, deja, ligonė sad.gif taip kad tik gydytojas gali atsakyti, ar jie reikalingi ar ne...

aš darau išvadą, susijusią su manimi pačia- chemiją mane nugydė, nebeturėjau vilties pasveikti, dabar aš sveikstu. Tai kodėl turiu skirti laurus visų apšlovintai chemijai? aš giriu ir rekomenduoju tik tai, ką išbandžiau savo kailiu.

reziumė- visi renkamės, ką norim tongue.gif
Atsakyti
Tarsiu žodelį ir aš 4u.gif Turiu vieną vargelį - alergiją, kuri dabar vėl atsinaujino po 3 metų. Draugė užsiūlė gerą homeopatą Klaipėdoj, tai šiandien kaip tik buvau. Žiūrėsiu kaip bus - padės ar ne išrašyti žirniukai biggrin.gif
Tuo pačiu klausimas - gal kas turit informacijos apie vaistinę brienę ir šilagėlę? Ta prasme kuo jos naudingos? Internete neina man kažkaip šios informacijos surast.
Atsakyti
QUOTE(Drusia @ 2005 05 13, 21:55)
Tarsiu žodelį ir aš  4u.gif Turiu vieną vargelį - alergiją, kuri dabar vėl atsinaujino po 3 metų. Draugė užsiūlė gerą homeopatą Klaipėdoj, tai šiandien kaip tik buvau. Žiūrėsiu kaip bus - padės ar ne išrašyti žirniukai  biggrin.gif

Drusia, aš irgi pas homeopatą vaikštau- Medikanoj... o tu kur? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2005 05 13, 22:19)
Drusia, aš irgi pas homeopatą vaikštau- Medikanoj... o tu kur?  ax.gif

Aha, Medikanoj smile.gif pas Misį. Draugės, kurios jį rekomendavo sakė, kad labai geras. Žiūrėsiu kaip man bus - pagelbės ar ne, nors išeinant sakė, kad galės man padėti thumbup.gif
Atsakyti
Nutariau ir aš pasidalinti savo žiniomis.
Prieš porą mėnesių per BBCWorld mačiau laidą apie homeopatiją. Ten aiškino, kad moksliškai šis gydymo metodas nepagrįstas, nes visi tie lašiukai atskiesti labai (maždaug vienas lašas visuose žemės vandenynuose x 6 ar pan). Užtai ir buvo kilusi teorija, kad vanduo turi atmintį. Vienas turtingas dėdė pasiūlė nemžą sumelę, tam, kas tai įrodys. Kompetetingi mokslininkai iš Londono bandė, bet nepavyko. Homeopatinių tirplų poveikis buvo tik nedaug didesnis už paprasto vandenėlio.
Apie tai rašė ir NewScientist.
Porą metų prieš tai teko rašyt referatą apie homeopatiją ir pasiskaitinėt šen bei ten. Žodžiu išsiaiškinau, kad į homeopatines tabletes dedamos žolės, mineralinės medžiagos, grybai ir pan (jei neklystu čia ir yra esminis skirtumas nuo fitoterapijos, kur naudojami vien augalai), kurių didesnės dozės sukelia gydomos ligos simptomus. Ir veikliųjų medžiagų koncentracija tikrai nepasirodė maža.
Žodžiu net nežinau ką čia ir galvoti... g.gif

O pačiai nuo nervų buvo išrašę homeopatinių vaistų. Ar būtent jie padėjo nežinau, nes kartu dar gėriau Magne B6, bet po viso gydymosi kurso jaučiausi daug geriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Drusia @ 2005 05 14, 14:23)
Aha, Medikanoj  smile.gif pas Misį. Draugės, kurios jį rekomendavo sakė, kad labai geras. Žiūrėsiu kaip man bus - pagelbės ar ne, nors išeinant sakė, kad galės man padėti  thumbup.gif

Ir aš pas Misį 4u.gif jau čia pasakojau apie sunkiai sirgusią grupiokę, kurią jis labai sėkmingai išgydė ax.gif o ir šiaip jis labai geras daktaras, bent jau taip man yra ne vienas sakęs... ax.gif

taigi, žiūrėk, Drusia, dar kartais susitiksim koridoriuj smile.gif sėkmės ir sveikatytės tau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos...

Na net nežinau. Tik paprastais medikais nenoriu tikėt....
PAs save poliklinikoj nuėjau pas gydytoją. Sakau: kažkoks nervingumas užėjo, sunku susikaupt, tai ji sako: Pagerk Neurosan.
Toliau paklausiau ką vartot, kad plaukai neslinktų, ji sako - pagerk Perfectil.
(o kad abu vitaminai tos pačios firmos ir vien tik tos firmos reklaminė medžiaga pas ją.... )
Toliau ginekologės eilė tą pačią savaitę. Sakau, kad noriu kontraceptinių tablečių. Ir kad geriau Novynette, kurios man žiauriai netiko. Tai sako: gerk Cilest. Sakau kodėl, ji atsako, kad visoms tinka. Sakau o kas bus jei netiks? ji sako - pabandyk kitas.
Na ok, toliau.... Buvau pervargus, ir automatiškai sukilęs spaudimas. TAi poliklinikoj prirašė man vaistų spaudimu imažint (tada man buvo 22 metai). PAskambinu šeimos draugei, pasakau ką išreašė, tai ji atsakė, tik neblūdyt, nes tuos vaistus hipertonikams su 10 metų stažu skiria. Liepė nevalgyt druskos ir naudot daug krapų. Ir ką, per kokią savaitę viskas OK susitvarkė smile.gif

Aišku, norėtųsi neieškot alternatyvų paprastai medicinai, bet patys medikai tai verčia daryt. Jie išrašinėja jiems daugiau sumokėjusios firmos gaminius, gydytojai mieliau išgers kavos užsidarę ir pacientui skirs tik 3 minutes laiko.

Tikrai nieko prieš tradicinę mediciną būčiau, jei jie nuoširdžiai rūpintųsi pacientais ir stengtųsi nuodugniai ištirti kas yra... Bet kol kas to tikrai nėra.... (išimtis mano stomotologas...)
Atsakyti
[quote=jadzka,2005 05 16, 09:52]
(o kad abu vitaminai tos pačios firmos ir vien tik tos firmos reklaminė medžiaga pas ją.... )

Sutinku dėl tų siūlomų vaistų - siūlo bet ką: tipo visoms tinka, tiks ir tau. sad.gif
Atsakyti
[quote=Drusia,2005 05 16, 16:24]
[quote=jadzka,2005 05 16, 09:52]

Sutinku dėl tų siūlomų vaistų - siūlo bet ką: tipo visoms tinka, tiks ir tau. sad.gif
[/quote]

Aij.... jei gydytojai daugiau domėtųsi gydymu, o ne tik kaip išrašyti receptą, tai tikrai būtų geriau...
Yra tokių ligų, kur pakanka tiesiog pakeisti mitybą ar arbatas pagerti ir vaistų nereikia... o gydytojai nekreipia į tai dėmesio.
Galiu papasakot dar vieną istoriją... Mano močiutei pastoviai negerai su skrandžiu buvo... nuolat skaudėdavo ir pan. Gydytoja išrašė kažkokių vaistų. Močiutė juos gėrė, best vis blogiau buvo.... Tada mama pasiėmė ir nusivežė pas tą šeimos draugę į onkologinį... jau atliko tyrimus, pažystamas daktaras. ir pasakė, kad ite vaistai tikrai nepadės, jie dar labiau dirgina skrandį. Jis neišrašė jokių vaistų, tik davė nurodymus: nevartoti pieno, valgyti mažai žalių daržovių (ypač svogūnų), mažai valgyti riebios mėsos. Atsisakyti kepto ir rūkyto maisto ir pan... Derinti produktu... ir ką jūs manot? močiutė per porą savaičių praktiškai pasveiko. PAti mielu noru taip maitinasi it tikrai viskas OK.
Taigi, pradėsiu tkėt paprastais medikais, o ne homeopatais labiau, jei jie stengsis perimti jų patirtį ir gydyti priežastį, o ne padarinius....
Atsakyti
Laba diena,

Jadzka, papasakojo gana taiklius pavyzdžius, kodėl atsiranda pagrindas netikėti chemine- sintetine medicina. Man taip pat pasitikėjimo nekelia gydytojas, apsivilkęs firmos X chalatu, rašantis firmos X tušinuku, ant palangės laikantis firmos X lankstinukus ir net receptą išrašantis su firmos X logotipu sad.gif per TV rodoma viena reklama totaliai atspinti tą situaciją , kurią apibūdinome- kažkokia bobutė nueina pas gydytoją ir sako- mano gydytojas man rekomenduoja hexal vaistus.... Va štai jums ir reklama- juodu ant baltu įtvirtina gydytojų savivalę.

Mano homeopatas mane kiekvieną kartą įspėja, kad brangus vaistas dar nereiškia, kad yra geras ir kad padės. Pvz išrašė man tepaliuką, kainuojantį 3-4 litus, nors užsienietiškas toks pat kainuoja 20, vitaminų patarė pirkti ne tablečių, o daržovių pavidalu ir t.t

Visiems skeptikams tenoriu tik tiek pasakyti, jeigu man homeopatija padeda (o pakolkas padeda) tai aš ir pasisakau už ją. Tačiau pripažįstu, kad yra atveju kai viena homeopatija yra bejėgė, tenka pasitelkti į pagalbą ir kitas priemones
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2005 01 30, 13:39)
Bet pvz Klaipedoje yra lab geras homeopatas Misius, mano bendradarbei vis atsinaujindavo opos, situacija buvo kritine, jai niekas nepadejo, jas pjaudavo, isleisdavo pulius ir viskas, bet tas homeopatas pagyde ja, jau 2 metai kaip neatsirado ne vienos opos....

mes savo dukrytę irgi vedėm pas Misių. o vedėm, nes pradėjo berti ir pediatrė niekaip nedavė siuntimo pas alergologą. pasak mūsų gydytojos su tokiais bėrimais pas alergologus nėr ko eiti sad.gif o juk kiekvienai mamai manau, ir mažas spuogelis nerimą įvaro: kodėl ir nuo ko? kol susiprotėjom nueiti pas homeopatą, dukrytė gėrė hipoalerginius mišinius po 40 litų, kurių užtekdavo vos 3 dienom vos ne 5 mėnesius. kišenė finansiškai buvo žiauriai iškratyta sad.gif
vis tik nutarėm nueiti pas homeopatą. konsultacija 50 litų (ne taip kaip kažkur vln 100 lt) ir labai nuramino pasakęs, kad vaikas visai nealergiškas pieno baltymui. išrašė žirniukų calcium carbonicum 30 ir dar į ateitį nuo gerklytės, nuo temperatūros ir dar nuo kažko. bet viso to dar neprireikė biggrin.gif pagėrė tuos calcium žirniukus kelias savaites ir bėrimas išnyko. o parduotuvėj, eilinį kartą perkant hipoalerginį mišinį, kaip tyčia jo nebuvo - buvo tik paprasti mišinukai. aš įkvėpta to homeopato optimizmo, nupirkom paprastą. ir ką? sėkmingai mes geriam paprsatą mišinį ir jokio bėrimo. tik pastebėjau, kad nuo kai kurių daržovių dukrytę paberia. bet duodu kokias vieną dvi dienas vėl tuos žirniukus ir vėl bėrimo nėra, o tų daržovių stengiuos nebeduoti. paaugs tada bandysim ragauti vėl.

dabar biški kas, pirmiau varysim pas naują pediatrę (senąją pakeičiau, kuri nedavė siuntimo, kai reikalavau ir aš ir dar vedžiausi kitu apsilankymu ir vyrą) ir žiūrėsim ar tenkis tai ką ji siūlo, o jei ne - tai vėl pas geb.Misių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2005 05 17, 12:03)
mes savo dukrytę irgi vedėm pas Misių. dabar biški kas, pirmiau varysim pas naują pediatrę (senąją pakeičiau, kuri nedavė siuntimo, kai reikalavau ir aš ir dar vedžiausi kitu apsilankymu ir vyrą) ir žiūrėsim ar tenkis tai ką ji siūlo, o jei ne - tai vėl pas geb.Misių biggrin.gif

na va būsi dar viena išgelbėta Gerb. Misiaus thumbup.gif man tai jis tikrai padeda gyti ir išgyti thumbup.gif
Atsakyti