Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėn. kūdikis - ar jau primaitinti?

na, galiu ir as jus pasiurpinti: kai praeita savaite nuejom skiepytis, sesele paklause, kuo vaika maitinam (vaikui 2 men.), kai pasakiau, kad tik savo pienu, pasiule pradet duot banano po truputi. o uosviene mano pasibaisejo, kai suzinojo, kad as savo vaikui nieko daugiau be pieno neduodu, atseit, nors kokios sasyskos (!!!!) duociau palaizyt. ir vyras dabar uzsiciklino, kad bandom ka nors duot. siaubas kazkoks. atseit jam nuo dvieju menesiu mama dave, ir tipo nieko neatsitiko. jam kazkaip nesusisieja, kad galbut del to jis vaikysteje kentejo nuo didziules alergijos bei nutukimo. zodziu ragais ir nagais gynuosi, bet mano mazoji, kol pienelio pakanka, tikrai be kokio 5 men jokio slamsto neragaus schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(berrry @ 2005 07 18, 19:24)
na, galiu ir as jus pasiurpinti: kai praeita savaite nuejom skiepytis, sesele paklause, kuo vaika maitinam (vaikui 2 men.), kai pasakiau, kad tik savo pienu, pasiule pradet duot banano po truputi. o uosviene mano pasibaisejo, kai suzinojo, kad as savo vaikui nieko daugiau be pieno neduodu, atseit, nors kokios sasyskos (!!!!) duociau palaizyt. ir vyras dabar uzsiciklino, kad bandom ka nors duot. siaubas kazkoks. atseit jam nuo dvieju menesiu mama dave, ir tipo nieko neatsitiko. jam kazkaip nesusisieja, kad galbut del to jis vaikysteje kentejo nuo didziules alergijos bei nutukimo. zodziu ragais ir nagais gynuosi, bet mano mazoji, kol pienelio pakanka, tikrai be kokio 5 men jokio slamsto neragaus  schmoll.gif

Saunuole thumbup.gif Laikykis mirksiukas.gif
Atsakyti
Laikykis, berrry, nepasiduok! thumbup.gif Kaip tie žmonės nesuvokia, kad šiais laikais nebėr nechemizuoto maisto, ir stengiasi kišti kūdikiui tokį maistą doh.gif Ar jau alergijos tapo norma? Nutukimas dėl nesveikos mitybos? unsure.gif
Atsakyti
Taip ištikrųjų yra labai sunku atsilaikyti prieš anytų, tėvų, močiučių, prosenelių ir kitų tetulių spaudimą dėl primaitinimo. Bet aš vis jų paklausiu, kada jie paskutinį kartą skaitė naujausiais tyrimais paremtą litratūrą apie kūdikių priežiūrą. Tada nustoja kuriam laiku stebėtis, kad mano vaikas "nieko negauna pavalgyti".
Atsakyti
QUOTE(berrry @ 2005 07 18, 19:24)
na, galiu ir as jus pasiurpinti: kai praeita savaite nuejom skiepytis, sesele paklause, kuo vaika maitinam (vaikui 2 men.), kai pasakiau, kad tik savo pienu, pasiule pradet duot banano po truputi. o uosviene mano pasibaisejo, kai suzinojo, kad as savo vaikui nieko daugiau be pieno neduodu, atseit, nors kokios sasyskos (!!!!) duociau palaizyt. ir vyras dabar uzsiciklino, kad bandom ka nors duot. siaubas kazkoks. atseit jam nuo dvieju menesiu mama dave, ir tipo nieko neatsitiko. jam kazkaip nesusisieja, kad galbut del to jis vaikysteje kentejo nuo didziules alergijos bei nutukimo. zodziu ragais ir nagais gynuosi, bet mano mazoji, kol pienelio pakanka, tikrai be kokio 5 men jokio slamsto neragaus  schmoll.gif

Kaip kokiose sporto varzybose-kad tik greiciau.Suspes dar visko prisiragauti-visas gyvenimas pries akis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neraska @ 2005 07 10, 21:37)
Jeigu svoris auga normaliai- primaitinti tikrai nereikia. Juk dabar rekomenduojama kūdikius primaitinti nuo 6 mėn., nesvarbu, ar valgo mamos pienuką ar mišinuką. Jeigu kūdikis alergiškas- tik nuo 6 mėn., nes vaikelio fermentinė sistema labiau subrendusi ir žymiai mažesnė alergijų tikimybė. Aš primaitinau nuo 4 mėn., iš dalies gailiuosiu, nes su tokiu mažu vaikeliu negalima eksperimentuoti, tinka ar netinka tas produktas. Kuo vėliau įvedinėsi papildomą maistą- tuo geriau, bet nuo 6 mėn.- jau būtina. 4u.gif

Jei mama pati maitina, tai primaitint gali tik nuo 6 men. Bet jei misinukais, tai NAUJAUSIAIS tyrimais remiantis, primaitint reikia nuo 4 men. Beje, tai net uzakcentuota ant kiekvieno geriausiu firmu misinuku pakeliu. Nors ir kai kuriu mamu pienas buna liesas, vaikas rekia, o mamos aklai remiasi "naujausiais" tyrimais. Niekur negerai kategoriskumas, buna tikrai individualiu situaciju.
Atsakyti
O man kažkaip mamos ir anytos vaikų auginimo metodai visai patikimi,nors jos savo nuomonės ir įnirtingai neprimetinėja,bet vistiek (ypač anytos,kuri aužaugino tris šaunius vaikus) klausinėju kaip jos darė,nuo kada ir ko davė,tada dar pasiklausinėju,gyditojos,draugių irkt. tuomet darau kažkokias išvadas ir padarau dar savaip clap.gif
Juk kiekvienos mamos vaikas skirtingas ir tik jai pačiai geriausia ir žinot kaip elgtis,negalima taikyti standartų visiems mažyliams rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Siemka @ 2005 07 25, 14:29)
O man kažkaip mamos ir anytos vaikų auginimo metodai visai patikimi,nors jos savo nuomonės ir įnirtingai neprimetinėja,bet vistiek (ypač anytos,kuri aužaugino tris šaunius vaikus) klausinėju kaip jos darė,nuo kada ir ko davė,tada dar pasiklausinėju,gyditojos,draugių irkt. tuomet darau kažkokias išvadas ir padarau dar savaip clap.gif
Juk kiekvienos mamos vaikas skirtingas ir tik jai pačiai geriausia ir žinot kaip elgtis,negalima taikyti standartų visiems mažyliams rolleyes.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif vat, kur teisingos mintys...Ypac paskutinis sakinys drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif
Atsakyti
Mums trys menesiukaj. Ji geria mamos piena... Nuo kada galima pradeti gerti sultys ir valgyti kosyte??? blush2.gif tongue.gif blush2.gif
Atsakyti
Tik ne dabar. Kol kas jai mamos pienuko tikrai uztenka. Nezinau kaip Lietuvoje, bet Danijoje kosytes galima pradeti duoti nuo 4 menesiu. Bet tai tokiu atveju, kai kudikis yra maitinamas misinuku. Jei maitini tik savo pienuku, nereiketu pradeti anksciau nei 5.5 men. Bent jau as taip dariau mirksiukas.gif
Atsakyti
Liabai liabai aciu!!! 4u.gif
Atsakyti