Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėn. kūdikis - ar jau primaitinti?

QUOTE(atide1985 @ 2009 08 21, 11:50)
na jau ragavom banano, bulvyte su mp, bet pagrindinis maistas - mp.

O kiek mazdaug vaikelis suvalgo MP per para? Juk primaitinimas - tai pirmas zingsnis i mamos pieno sumazejima. Nes vietoj MP duodat kazko kito, apkraunat dar pakankamai nepasiruosusi kietam maistui skranduka...ir kai MP duodat maziau, tai ir gamintis prades maziau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritukasx: 21 rugpjūčio 2009 - 10:55
QUOTE(ritukasx @ 2009 08 21, 11:54)
O kiek mazdaug vaikelis suvalgo MP per para? Juk primaitinimas - tai pirmas zingsnis i mamos pieno sumazejima. Nes vietoj MP duodat kazko kito, apkraunat dar pakankamai nepasiruosusi kietam maistui skranduka...ir kai MP duodat maziau, tai ir gamintis prades maziau....

na man jau 3men neima kruties, taip ar taip as piena nutraukiu, tai nesumazes.. o be to kai ko nors duodi sauksteli ar du, man geriau mazoji valgo g.gif per para suvalgom kaip kokia diena, na mazdaug nuo 700-1000ml
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 08 21, 11:50)
na man jau 3men neima kruties, taip ar taip as piena nutraukiu, tai nesumazes.. o be to kai ko nors duodi sauksteli ar du, man geriau mazoji valgo g.gif  per para suvalgom kaip kokia diena, na mazdaug nuo 700-1000ml

svarbu, bent kad mp maitinat...jau ir taip vaikiukui gerai...bet klausyti mamyčių ir anytų neverta, nes išties nereikia skubėti vaikučių maitinti.....dėl jų pačių sveikatytės 4u.gif

Atsakyti
Na mano leliui jau 3 su puse mėnesio, bet labai jis valgyt nenori, maitinau tik mišinku, ir kas kart kariaudavau, anyta patarė duot paragaut bulvės su morka košytės,ai vaikui ir apetitas atsirado, ir mišinuka normaliai valgyt pradėjo, ir košytės vos vos kasdien duodu, manau košytė ir sutvarkė apetitą, ir tuštintis pradėjo kasdien, ankščiau buvo reguliariai kas antrą... Valio košytei thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jauna mamytė @ 2009 08 22, 14:33)
Na mano leliui jau 3 su puse mėnesio, bet labai jis valgyt nenori, maitinau tik mišinku, ir kas kart kariaudavau, anyta patarė duot paragaut bulvės su morka košytės,ai vaikui ir apetitas atsirado, ir mišinuka normaliai valgyt pradėjo, ir košytės vos vos kasdien duodu, manau košytė ir sutvarkė apetitą, ir tuštintis pradėjo kasdien, ankščiau buvo reguliariai kas antrą... Valio košytei  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

nelabai suprantu ko Jus dziugaujat 4u.gif mano viena pazistama ir taip pagerino vaikui apetita, dar net nesulaukus metu gydytojai liepe vaikui dieta taikyt, t.y. normuot valgoma kieki, va tada tai tikrai labai linksma buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2009 08 22, 22:42)
nelabai suprantu ko Jus dziugaujat  4u.gif mano viena pazistama ir taip pagerino vaikui apetita, dar net nesulaukus metu gydytojai liepe vaikui dieta taikyt, t.y. normuot valgoma kieki, va tada tai tikrai labai linksma buvo  biggrin.gif

na manau geriau kad vaikas valgo, nei neikisi nei laso pieno.. o jei bus linkes tukti tas vaikas ir taip nutuks.
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 08 23, 10:04)
...o jei bus linkes tukti tas vaikas ir taip nutuks.

O primaitinimai anksciausi, misinukai...tik padeda nutukimui.
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2009 08 23, 10:24)
O primaitinimai anksciausi, misinukai...tik padeda nutukimui.

as nesakau, kad nepadeda.. Bet pvz mano mergyte, kai gauna ar banano ar ko, pradeda valgyti mp, sukyla apetitas, o taip kisk nekises. Cia manau dar ir nuo vaiko priklauso, kitam tu ir neikisi jokio banano ar ko.
Atsakyti
As iki 3 menesiu maitinau, paskui vien misinukas, primaitint tirstu maistu pilnai pradejau nuo 6 menesiu. Nuo 5 pazaisdavom truputi, obuoliuka pagremzdavau, paciulpt i ranka duodavau virta morka, obuoli palaizyt. Bet rimtas valgymas nuo 6. Man taip gyd liepe, ir skaiciau daug kur, kad nuo 6 geriausia.
Atsakyti
QUOTE(Meškašunis @ 2009 08 24, 10:47)
As iki 3 menesiu maitinau, paskui vien misinukas, primaitint tirstu maistu pilnai pradejau nuo 6 menesiu. Nuo 5 pazaisdavom truputi, obuoliuka pagremzdavau, paciulpt i ranka duodavau virta morka, obuoli palaizyt. Bet rimtas valgymas nuo 6. Man taip gyd liepe, ir skaiciau daug kur, kad nuo 6 geriausia.

šaunu, kad gydytoja patarė primaitinti tikslingai.....
ačiū Die maniškė irgi taip........
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif
Mano berniukams 3 men, jau nuo savaitės ligininėje liepė primaitinti mišinuku nes tipo mano pieno neužtenka ( taip man ir pagadino visas mano viltis maitinti tik savo pienu) baigėsi tuo kad mano berniukas vienas atsisakė imti krūtinę, kitas dar truputuką valgo bet irgi prieš paimdamas labai smarkiai verkia, tai bandau viską,ir dažniau glaudžiu tą sūnelį kuris valgo ir nusitraukinėju, bet pienas vis mažėja ir dėl to tikrai pergyvenu, bet nieko nepadarysi...O dėl primaitinimo tai tikrai mano pediatrė jau liepė nuo dviejų mėn duoti paragauti banano, o nuo 3 sakė jau duoti obuoliuko, bet aš neklausiau, sakaupalauksiu iki 4 mėn.tada pradėsiu
Atsakyti
QUOTE(starka @ 2009 08 24, 14:27)
Sveikos mamytės 4u.gif
Mano berniukams 3 men, jau nuo savaitės ligininėje liepė primaitinti mišinuku nes tipo mano pieno neužtenka ( taip man ir pagadino visas mano viltis maitinti tik savo pienu) baigėsi tuo kad mano berniukas vienas atsisakė imti krūtinę, kitas dar truputuką valgo bet irgi prieš paimdamas labai smarkiai verkia, tai bandau viską,ir dažniau glaudžiu tą sūnelį kuris valgo ir nusitraukinėju, bet pienas vis mažėja ir dėl to tikrai pergyvenu, bet nieko nepadarysi...O dėl primaitinimo tai tikrai mano pediatrė jau liepė nuo dviejų mėn duoti paragauti banano, o nuo 3 sakė jau duoti obuoliuko, bet aš neklausiau, sakaupalauksiu iki 4 mėn.tada pradėsiu

saunuole mama tik palaukit ne 4 men., o 5 maziausiai ir primaitinimas prasideda nuo darzoviu o ne nuo obuolio, o tokias pediatres keisciau iskart, siuo metu gydytojus renkames patys, mano kad ir gydytoja su stazu, bet vadovaujasi siuolaikiniu poziuriu i vaiku auginima 4u.gif
Atsakyti