Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėn. kūdikis - ar jau primaitinti?

QUOTE(pasimetus_laike @ 2009 07 19, 17:01)
mišinuku maitinant rekomenduoja išlaukti tam tikrą vienodą laiko tarpą. Bet tai neįmanoma  doh.gif toks jausmas, kad jis suvalgo vos ne 200 ml mišinuko ir už poros valandų vėl alkanas...  doh.gif  unsure.gif

Nekankinkit vaiko ir duokit valgyti tada, kai jis nores 4u.gif Alkanas po 2 valandu-ok, duodat po dvieju, praalko po valandos-ok, duodat po valandos, nenori penkias valandas valgyti-neduodate. Is kur cia tokios senos tarybines rekomendacijos maitinti grieztai pagal valandas? g.gif Juk ir musu, suaugusiu, mityba nebuna tokia valandine, valgom tada, kada norim, o ne tada kada sueina tokia ar tokia valanda. Ir nedarykit to misinio tokiu kiekiu, jei vaikas valgys kas 2 valandas, pakaks misinuko ir 150ml, netampykit skranduko mirksiukas.gif
Beje, savo treciam sunui misinuka darydavau stipresni, t.y. dedavau milteliu didesni kieki, nei buvo kad parasyta. I tarpus tarp tu valandu, sucepsejus vaikui, duodavau paprasto virinto vandens atsigerti, nes gal jis privalgo, bet nori paprasciausiai gerti? Karsta juk, vasara, o misinukai-tai ne mp, kad daugiau jokiu skysciu nereiktu.
Atsakyti
Vandenuką tai labai geriam 4u.gif labai mėgstam biggrin.gif o dėl tų valandų, tai bandysim... g.gif tik nemanau, kad galima dozuot daugiau nei rašo g.gif gi vitaminai apskačiuoti pagal nurodytus kiekius... unsure.gif o gal ir klystu doh.gif bet vistiek eisim pas daktarę... nenoriu ekserimentuoti su vaiku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pasimetus_laike @ 2009 07 22, 11:09)
tik nemanau, kad galima dozuot daugiau nei rašo  g.gif gi vitaminai apskačiuoti pagal nurodytus kiekius...  unsure.gif :

Kazkada gydytojos paklausiau to paties. Tai ji nusijuoke ir pasake, kad misiniai-tai ne vaistai ir ne vitaminai piliuliu pavidalu, kad galetum perdozuoti. Reiktu per diena isgerti minimum visa misinio pakeli, kad kas pasidarytu blogai, ir tai blogai pasidarytu nuo kalorijos bombos, o ne esanciu tu vitaminu pedsaku biggrin.gif Ji tada man dave gera pvz, kuri as daznai dabar taikau:jei viena morka turi tiek vitaminu, o dvi morkos-dvigubai daugiau, tai jei per diena suvalgysim tris morkas-gausim vitaminu perdozavima? biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,mano lialiai jau 3men ir 22dienos,tai senelis sako kad jau reiktu primaitint manu kose,as pilnai su juo sutinku,tik nzn kaip daryt ja?????? 4u.gif O maitini misinukais nuo pat gimimo,nes nebuvo pieno verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2009 07 28, 15:09)
Sveiki,mano lialiai jau 3men ir 22dienos,tai senelis sako kad jau reiktu primaitint manu kose,as pilnai su juo sutinku,tik nzn kaip daryt ja?????? 4u.gif O maitini misinukais nuo pat gimimo,nes nebuvo pieno verysad.gif

O kodel butent manu? g.gif Svoris mazai auga? Manai-pati nevertingiausia kruopa(ji padaryta is kvieciu, nuimant nuo kviecio visa kas vertinga ir paliekant tik kaloringaja dali, dar smulkiau smulkinant gaunasi kvietiniai miltai).
Pradekit nuo bulves, morkos, jei jau labai norit primaitinti, o manu kose rekomenduojama tik nuo 7-8 menesiu. Jei labai norit nuo kruopu pradeti, pradekit nuo avizu, ryziu kruopu, jos bent jau vertingos, ne tik kad kaloringos, o ir alergijos neissaukia 4u.gif

Kodel senelis nepamoke virti manu kose? biggrin.gif Nera cia kas virti:i salta vandeni 200gr iberkite pora sauksteliu manu kruopu, ir maisykit iki uzvirimo. Kai uzvirs, priletinkit ugni ir dar pora minuciu leiskit paburbuliuoti kosei. Isjunkit, pabalinkit su misinuku 4u.gif
Atsakyti
Vasaros karstom dienom tarp maitinimu duodavau atsigert arbatos melisu. Sultytes ir tyreles ragaujam nuo 3men. Viskas gerai, tik kad morku tyrele kietina viduriukus (jos nebevalgom). O koseles bandysim po kokio menesio gero. Reiketu darzoveliu tyres padaryt, bet neprisiruosiu. Obuoliuku ir slyvu dazniausiai. smile.gif
O pieno dabar visai neturiu (isbandziau visokiausius metodus kaip kad pienas atsirastu ir niekas nepadejo deja). Pagrindinis maistelis Aptamil HA1. Vaikutis nera alergiskas, bet maziau nuo sito atpila.. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAISRINĖ: 01 rugpjūčio 2009 - 18:00
QUOTE(Irina 1984 @ 2009 07 28, 15:09)

cia jus rimtai? blink.gif ta prasme manu kose maitinti norit? blink.gif blink.gif blink.gif nu nepykit, ale kad jau visai nuo civilizacijos atsilikusiam reikia but, jei triju men kudikiui manu kose siulyti doh.gif
tai ko gero senelis patarimus ir maitinant krutimi dalino, kad pieno 'nebuvo'. doh.gif nu net skaityti siurpu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaru: 01 rugpjūčio 2009 - 21:28
QUOTE(Irina 1984 @ 2009 07 28, 14:09)
Sveiki,mano lialiai jau 3men ir 22dienos,tai senelis sako kad jau reiktu primaitint manu kose,as pilnai su juo sutinku,tik nzn kaip daryt ja??????

blink.gif blink.gif blink.gif

manai pati nevertingiausia kruopa....jūsų senelio laikais manais maitindavo, nes norėjo, kad leliukai putlesni būtų...dabar šiais laikais yra įvairiausių kruopų ...o pradeda mamos nuo ryžių ar avižų tik žinoma ne nuo 3-4 mėn 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(GAISRINĖ @ 2009 08 01, 17:59)
O pieno dabar visai neturiu (isbandziau visokiausius metodus kaip kad pienas atsirastu ir niekas nepadejo deja).

kokius metodus?..............
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 02 rugpjūčio 2009 - 12:07
cia su tais manais tai tikrai kazkokia nesamone. ar isprotejot? doh.gif vienas dalykas tai cia visai nemaistinga,galima duoti paragauti obuolio ar banano,persiko,bet prazdiai visai nedaug. nors mano nuomone tai pratint prie normalaus maisto reikia pirkti specialiu tyreliu,o paskui ir paciai galima kokia bulvyte ar morkyte isvirti, bet cia tik mano nuomone smile.gif
Atsakyti
Bet iš vis, kam reikia primaitnti 3 mėn, kūdikį? g.gif Mano mažylei jau 4 mėn, aš neikuo neprimaitinu ir nežadu iki 6 mėn. Maitinu savo pienu, retkarčiais vandenuko duodu atsigerti......
Atsakyti
Mano lelytei 3,5men ir mes jau po biski bandome valgyti. Pati gyd taip sake.
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 08 20, 18:09)
Mano lelytei 3,5men ir mes jau po biski bandome valgyti. Pati gyd taip sake.

rimtai suabejociau gydytojos kvalifikacija, jei pati maitinat nieko nereikia leliukui duot iki sesiu men, net jei misinukais maitinat, rimtas gydytojas patars kuo veliau ragaut bet ka ir primaitint, siuo metu netgi misinukais maitinamus vaikus ir rekomenduoja primaitint nuo penkto sesto menesio 4u.gif
Atsakyti