Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėn. kūdikis - ar jau primaitinti?

siaubas. keiskit gydytoją. arba pasiūlykit jai pasidomėti PSO rekomendacijomis. tikriausiai jūsų pediatrė vis dar skaito tik sovietinę medicinos enciklopediją. pastebėjau, kad sovietinės pediatrės visom keturiom už čiulptukus, ankstyvus primaitinimus. aš vienos tokios paklausiusi savo vaikui žarnyno uždegimą įtaisiau. pasidomėkit kada susiformuoja kūdikio žarnyno mikroflora. beje, ne tik Antakalnyje, bet ir Santariškėse yra gydytojų su pasenusiomis žiniomis. Baltijos Amerikos klinikoje dirba mokslų daktarė neurologė - pediatrė. tai ji iš viso sakė, kad valgančiam mamos pieną primaitinimo gali prireikti tik apie dešimtą mėn. tai tikrai mišinukus kertančiam negali būti primaitinimo nuo trečio mėn. nesąmonė.
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 11, 14:19)
O jums nieko nesako tas, kad va pirma menesi viskas gerai buvo, pieno pakako, o va tolyn einant-kazkodel to pieno mazeja, nes...svoris vis mazeja. Pieno pakaktu, tai ir antra menesi butu kg priaugtas, ir trecia... Na kaip jusu atveju 4u.gif
O del misinio padavimo blink.gif Kas gi duoda toki kieki misinio pirmam kartui? Pradziai TIK 50gr. Naturalu, kad uzsibadaves vaikas ji griebe, pririjo, paskui skaudejo pilvuka, raize ji, vis tik sintetika yra sintetika ir dar toks kiekis doh.gif
O kad kraujas geras-tai nieko nereiskia, kudikio kraujas tokio amziaus visada dar i normas patenka. irnesakyk.gif

Dijara absoliučiai teisingai elgiasi. vienintelis požymis, kad pieno trūksta yra SVORIO KRITIMAS. ir neskleiskit čia marazmų apie badaujantį kūdikį. dar nei vienas žmogus badaudamas svorio nei gramo nepriaugo. kūdikis irgi yra žmogus. kiekvienas su skirtinga medžiagų apykaita, skirtingu augimo tempu. skirtingai pradeda judėti, kalbėti, svorio augimas taip pat ne išimtis. vaikui sveikiausia mamos pienas. storulis kūdikis dar nereiškia, kad jis sveikas. mano vaikutis taip pat smulkus, bet pritariu savo pediatrei, kad gysliukai judresni, pakantesni, ištvermingesni. nei karto jokiom rimtom ligom nesirgom ir visai nesistengiu nupenėt savo vaiko.
Atsakyti
QUOTE(TOCAMI @ 2009 03 12, 15:52)
siaubas. keiskit gydytoją. arba pasiūlykit jai pasidomėti PSO rekomendacijomis. tikriausiai jūsų pediatrė vis dar skaito tik sovietinę medicinos enciklopediją. pastebėjau, kad sovietinės pediatrės visom keturiom už čiulptukus, ankstyvus primaitinimus. aš vienos tokios paklausiusi savo vaikui žarnyno uždegimą įtaisiau. pasidomėkit kada susiformuoja kūdikio žarnyno mikroflora. beje, ne tik Antakalnyje, bet ir Santariškėse yra gydytojų su pasenusiomis žiniomis. Baltijos Amerikos klinikoje dirba mokslų daktarė neurologė - pediatrė. tai ji iš viso sakė, kad valgančiam mamos pieną primaitinimo gali prireikti tik apie dešimtą mėn. tai tikrai mišinukus kertančiam negali būti primaitinimo nuo trečio mėn. nesąmonė.
Papildyta:
Dijara absoliučiai teisingai elgiasi. vienintelis požymis, kad pieno trūksta yra SVORIO KRITIMAS. ir neskleiskit čia marazmų apie badaujantį kūdikį. dar nei vienas žmogus badaudamas svorio nei gramo nepriaugo. kūdikis irgi yra žmogus. kiekvienas su skirtinga medžiagų apykaita, skirtingu augimo tempu. skirtingai pradeda judėti, kalbėti, svorio augimas taip pat ne išimtis. vaikui sveikiausia mamos pienas. storulis kūdikis dar nereiškia, kad jis sveikas. mano vaikutis taip pat smulkus, bet pritariu savo pediatrei, kad gysliukai judresni, pakantesni, ištvermingesni. nei karto jokiom rimtom ligom nesirgom ir visai nesistengiu nupenėt savo vaiko.
palauk mamyt,tojSERENCIOS mamos ir tave cepelinais pavaisins doh.gif ,as tau visais1000% Pritariu,bet joms nepaaiskinsi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(TOCAMI @ 2009 03 12, 15:52)
siaubas. keiskit gydytoją. arba pasiūlykit jai pasidomėti PSO rekomendacijomis.

Pasinaudojau google paslaugomis, nu ziauriai idomu pasidare, o ka pataria pati PSO, nes cia visi tik ja ir laikosi bei domisi ir ka radau bigsmile.gif
PSO duomenimis, pirmąjį pusmetį žindomi kūdikiai kas mėnesį turi priaugti mažiausiai po 450-500 g. Viršutinė riba nenurodyta, nes natūraliai maitinamiems kūdikiams negresia tukliojo audinio pertekliaus pavojus. Antrąjį pusmetį galimas mažesnis prieaugis.

Isvadas dabar darykit pacios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 12, 20:49)
Pasinaudojau google paslaugomis, nu ziauriai idomu pasidare, o ka pataria pati PSO, nes cia visi tik ja ir laikosi bei domisi ir ka radau bigsmile.gif
PSO duomenimis, pirmąjį pusmetį žindomi kūdikiai kas mėnesį turi priaugti mažiausiai po 450-500 g. Viršutinė riba nenurodyta, nes natūraliai maitinamiems kūdikiams negresia tukliojo audinio pertekliaus pavojus. Antrąjį pusmetį galimas mažesnis prieaugis.

Isvadas dabar darykit pacios ax.gif

Na, jeigu paimti Dijaros atveji (tikiuosi, ji labai nesupyks), tai per 3 men. vaikelis priaugo isviso 1200+400+280=1880 g, taigi vidurkis - 626,6 g.
Isvada - viskas tvarkoje mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazass: 12 kovo 2009 - 19:41
QUOTE(mazass @ 2009 03 12, 20:35)
Na, jeigu paimta Dijaros atveji (tikiuosi, ji labai nesupyks), tai per 3 men. vaikelis priaugo isviso 1200+400+280=1880 g, taigi vidurkis 626,6 g.
Isvada - viskas tvarkoje mirksiukas.gif

Ne vidurki PSO eme, o raso: KAS MENESI turi priaugti po...

Dijaros atveju, jos gydytoja butent ir laikosi PSO rekomendaciju... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 12 kovo 2009 - 19:44
aš tai radau kitokias pso rekomendacijas mirksiukas.gif .....
o čia ką jūs prarašėt....tai vidurkis....gali priaugti ir daugiau nuo 1-2kg...ir mažiau kelis šimtus gramų.....svarbu, kad nekrenta.....

va ištrauka iš straipsniuko
"Lengviausia moteriai pasakyti - aš neturiu pieno. Tik neseniai pradėtos analizuoti priežastys, kodėl ji negali maitinti. Anot mokslų daktarės E.Markūnienės, laktacijos fiziologijai neigiamos įtakos turi žinduko naudojimas ir papildomo maisto skyrimas kūdikiui iki 6 mėnesių, taip pat klaidinantys patarimai motinoms, kurios ieškojo pagalbos, iškilus sunkumams. "

pasiskaitykit, jei ką...

http://kauno.diena.l...s-kudikiai-9831

jei taip ir bus tai geros naujienos bigsmile.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 13 kovo 2009 - 13:13
Noriu ir aš paprašyti patarimo.
Mano sūneliui dabar 3,5 mėn., iki šiol maitinu tik savo pienu, bet paskutines dvi savaites pastebiu, kad vakarais jam jo trūksta. Nežinau, ką daryti, kad mano mažiukas ir vėl paleistų papulį prisivalgęs ir patenkintas, o dabar suirzęs prašo dar, o papulis jau tuščias. Labai nenoriu dar primaitinti. Tikėjausi, kad bent iki 6 mėn. nereikės to daryti. Maitinu kada tik jis panori, pienuko nenusitraukinėju. Porą kartų bandžiau nusitraukti ryte (nes ryte jo būna su kaupu), o vakare primaitinti jį iš buteliuko ar šaukštelio, bet mažius tik dar labiau susinervina. Nežinau, ką daryti, taip skauda širdį, kad mažulis vakare toks nelaimingas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(renxtx @ 2009 03 14, 16:46)
Mano sūneliui dabar 3,5 mėn., iki šiol maitinu tik savo pienu, bet paskutines dvi savaites pastebiu, kad vakarais jam jo trūksta. Nežinau, ką daryti, kad mano mažiukas ir vėl paleistų papulį prisivalgęs ir patenkintas, o dabar suirzęs prašo dar, o papulis jau tuščias. Labai nenoriu dar primaitinti. Tikėjausi, kad  bent iki 6 mėn. nereikės to daryti. Maitinu kada tik jis panori, pienuko nenusitraukinėju. Porą kartų bandžiau nusitraukti ryte (nes ryte jo būna su kaupu), o vakare primaitinti jį iš buteliuko ar šaukštelio, bet mažius tik dar labiau susinervina. Nežinau, ką daryti, taip skauda širdį, kad mažulis vakare toks nelaimingas  verysad.gif

Pieno riebumas keičiasi paros bėgyje. Vakare- liesiausias, o dar nuo dienos "darbelių" vaikiukai ir pavargę, MP gerai ir greit virškinamas, dėl to ir norisi dažniau. Ir duoti dažniau reikia mirksiukas.gif Pasiūla- paklausa reguliuojama pačio vaiko (kada maitinana pagal vaiko poreikį, ir neduodama žinduko)
MP trūkumą rodo retas ir koncentruotas šlapinimasis.
4u.gif
http://www.sveikapra...?text.id.sub.44 mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(renxtx @ 2009 03 14, 15:46)
Mano sūneliui dabar 3,5 mėn., iki šiol maitinu tik savo pienu, bet paskutines dvi savaites pastebiu, kad vakarais jam jo trūksta. Nežinau, ką daryti, kad mano mažiukas ir vėl paleistų papulį prisivalgęs ir patenkintas, o dabar suirzęs prašo dar, o papulis jau tuščias. Labai nenoriu dar primaitinti. Tikėjausi, kad  bent iki 6 mėn. nereikės to daryti. Maitinu kada tik jis panori, pienuko nenusitraukinėju. Porą kartų bandžiau nusitraukti ryte (nes ryte jo būna su kaupu), o vakare primaitinti jį iš buteliuko ar šaukštelio, bet mažius tik dar labiau susinervina. Nežinau, ką daryti, taip skauda širdį, kad mažulis vakare toks nelaimingas  verysad.gif

pameginkit vakare maitinti is abieju krutu. kai istustina viena ir praso dar, duokit kita kruti, tegu isvalgo ir ta. sekanti maitinima, jei reik - vel taip pat. nors,kaip supratau is jusu aprasymo, nakti gerai pamiega, jei ryte pieneliosu kaupu. tai rytui tikrai spes pasigaminti pienelio. taip rasau is savo patirties - man paciai maitinant juodai pradejo trukti pieno (vienoj kruti visai buvo sumazeje, nes "geri daktarai" prisake nemaitinti is suskirdusio spenelio neva pienas yra blogas), ir pradejus kiekvienakart maitinti is abieju krutu, po savaites kokios pienelio uzteko ir is vienos kruties. tikrai jautesi, kad pienelio yra daug. sekmes 4u.gif
Atsakyti
Jis kiekvieną maitinimą išvalgo iš abiejų krūtų, išskyrus pirmą rytinį valgymą, nes pienelio būna labai daug. Taip, naktį miega gerai - užmiega apie 23 val. iki pat 6 val. ryto. Ir tuštinasi dažnai - kakoja 3-4 kartus per dieną, ypač pirmoje dienos pusėje. Nuo kažkur 18 val. pradeda ištisai reikalauti valgyti. Žindžia kas valandą, nervuojasi, nes pienukas nebėga, panešioju, pamiega ir vėl glaudžiu prie krūties, 15 min. patraukia ir vėl rėkia, nes (manau) neužteko privalgyti. Soskės nežindžia, iš buteliuko nieko negeria. Vakarai tiesiog košmariški pasidarė. verysad.gif
Taip tikiuosi, kad tai laikina, bet va jau dvi savaitės taip ...
Atsakyti
QUOTE(renxtx @ 2009 03 15, 13:32)
Jis kiekvieną maitinimą išvalgo iš abiejų krūtų, išskyrus pirmą rytinį valgymą, nes pienelio būna labai daug. Taip, naktį miega gerai - užmiega apie 23 val. iki pat 6 val. ryto. Ir tuštinasi dažnai - kakoja 3-4 kartus per dieną, ypač pirmoje dienos pusėje. Nuo kažkur 18 val. pradeda ištisai reikalauti valgyti. Žindžia kas valandą, nervuojasi, nes pienukas nebėga, panešioju, pamiega ir vėl glaudžiu prie krūties, 15 min. patraukia ir vėl rėkia, nes (manau) neužteko privalgyti. Soskės nežindžia, iš buteliuko nieko negeria. Vakarai tiesiog košmariški pasidarė.  verysad.gif
Taip tikiuosi, kad tai laikina, bet va jau dvi savaitės taip ...

Tipiški pilvuko diegliukai. Prasideda nuo +-2sav. ir tęsias iki 3-4 mėn.
Iš jūsų aprašymo, pieno tikrai pakanka (net tuštinasi 3-4k. thumbup.gif )
Vakarą paskirkit vaikiukui, diegliukai laikini, praeis. O kad žinda kas valandą- normalu, ypač vakarais.
Pienelio netrūksta mirksiukas.gif
Laikyitės! mirksiukas.gif
http://www.mama.lt/s...Pilvo-diegliai-
ir ateikite į
http://www.supermama...hp?showforum=12 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 15 kovo 2009 - 11:55
Manau iki 4men drasiau galima laukt su primaitinimo, o jei viskas gerai, ir iki 6men palaukt smile.gif
Atsakyti