Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėn. kūdikis - ar jau primaitinti?

mano mažius labai užsispyrusiai nebenori valgyti mano pienuko sad.gif reikia siūlyt ir siūlyt, apetito nėra, svoris ne auga, o krenta verysad.gif jau ir aš imu galvot, gal kažką tokio mums pradėt, gal sakau nuo kokio banano pradėt, ar kaip g.gif nes laukt, kol visai pamesin svorį, nesinori schmoll.gif jau 3,5mėn mums, gal galima? g.gif kas galėtų patart? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Redane @ 2005 06 06, 13:35)
Mano lėlytei jau greitai bus 3 mėn. Norėčiau po truputuka duoti vaisių tyrelių arba sulčių, tik gaila kad dabar toks metas ir savų nelabai yra iš ko pasigaminti.
Kokias tyreles pradėjot valgyti? Aš parduotuvėje nerandu tyrelių ir sulčių iš vieno vaisiaus yra tik iš dviejų, ar galima duoti iš karto tokį maistelį? Prašau pasidalinkite savo patirtimi ax.gif

Yra iš vieno vaisiaus tyrelių ir sulčių, tik reikia geriau paieškoti. Didesnėse parduotuvėse tikrai yra. O sulčių dar tikrai nepatarčiau duoti. Bet tos vaisių tyrelės yra nuo 4mėn, gal tu dar palauk pusė mėnesio, neskubėk. Juk jai dar turėtų užtekti pienuko.Aš daviau pirmiausiai obuolių tyrelę ir atskirai bananų.Dabar jau yra 4mėn.ir savaitė, tai valgo tik vaisius ir bulvę su morka (pati verdu). Ir tai įvedinėju po truputį, visą savaitę valgėm tik bulvę, o šią - įvedžiau ir morką. O sulčių dar negeriam, nes mums kartais dar pilvelį paskauda, po kokios savaitės reikės pabandyti duoti kokius 5ml.
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2005 06 07, 08:42)
mano mažius labai užsispyrusiai nebenori valgyti mano pienuko  sad.gif reikia siūlyt ir siūlyt, apetito nėra, svoris ne auga, o krenta  verysad.gif jau ir aš imu galvot, gal kažką tokio mums pradėt, gal sakau nuo kokio banano pradėt, ar kaip  g.gif nes laukt, kol visai pamesin svorį, nesinori  schmoll.gif jau 3,5mėn mums, gal galima?  g.gif kas galėtų patart?  blush2.gif

O ką jums sako gydytoja? Manau, kad galėtum ir nuo banano, ar kokio obuolio. Gal jums kas nors yra negerai, kad nevalgo. Pirmiausiai siūlyčiau pasikonsultuoti su gydytoja. Jei maitini savo pienuku, tai primaitinti reikia pradėti kažkur nuo 6mėn.
Atsakyti
Kai auginau pirmąjį vaiką tai jau nuo 1 mėn. reikėjo duoti sulčių, po to tyrelių.o kai buvo 3 mėn. tai jau viriau daržvių košytes. Augo sveikutė ir neikuom nesirgo biggrin.gif ...
Po 12 metų pasigimdžiau antrąją ir pasirodo vaikų auginimę per tuo metus įvyko revoliucija, nebežinau nei ką duoti nei kas galima nei nuo kada g.gif
Šiandien daviau obuolių tyrelės pusė šaukštuko, dabar laukiu kas bus...
Atsakyti
QUOTE(Ieva P. @ 2005 05 12, 16:58)
Mūsų gydydoja (beje ji neonatologė iš Antakalnio klinikų) sakė nuo 3,5 mėn. pradėti duoti vaisių sulčių ir tyrelių. Literatūroje prisiskaičiau visai kitokių nuomonių. Tai dabar esu visiškai pasimetusi  doh.gif

Man šią savaitę lygiai taip pat buvo, tai irgi pasimečiau, nes maitinu savo pienu ir primaitinti galvojau tik nuo 6 mėn. Tada paskambinau "Mamos telefonu" ir pasikonsultavau su kita pediatre, ji pasakė, kad nuo 3 mėn. sultys yra tikrai per anksti. Patarė nuo 4.5 mėn. ragauti obuolių, slyvų tyreles, o nuo kokių 5.5 mėn. ir daržovių tyreles. Sakė, kad būtinai laukti 6 mėn. nebūtina.
Atsakyti
Na o mūsų gydytoja sakė, kad kol užtenka mamos pienuko (svoris auga gerai, tuštinamės gerai) nereikia primaitinti (mes pradėjom gyventi 4 mėnesį), jei kartais sumažėtų pienuko, tada jau primaitinti ne mišiniuku (man tai tokia pirma mintis buvo į galvą atėjusi doh.gif ), o tyrelėm, bet liepė nusiteikti maitinti pačiai thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif Pagal seniausias ir laiko isbandytas metodikas primaitinti reiktu pradeti nuo obuolio arba banano mirksiukas.gif Jo turetu kudikis suvalgyti po sauksteli, o nuo bulves tikrai neverta pradeti - jose nera maistinguju medziagu schmoll.gif schmoll.gif O krakmolas tikrai niekam tokiam maziui nereikalingas schmoll.gif schmoll.gif Bulve gydytoja dazniausiai pasiulo todel, kad ji maziausiai alergizuojanti darzove...bet naudos jokios, isskyrus gal tai, kad kudikis mokomas praryti kietesni nei jam iprasta maista doh.gif Obuoli ir banana reiktu ivesti paeiliui, o paskui, jei nei vienas nei antras nesukels pasaliniu poveikiu - duoti reiktu kas antra diena (viena diena obuolys, kita bananas). O po siu vaisiu galima ivesti morka - ji naudinga del vitaminu, taciau reikia nepaimrsti, kad daznai morkos alergizuoja - todel butina labai stebeti, ar vaikas ja gerai toleruoja, ar neatsoranda alerginio berimo.

Beje, papildoma masita reiktu pradeti ivedinetinuo 3.5 men., kad mazdaug 4-iu menesiu , kudikis galetu pilnai suvalgyti pasiulyta papildomo maisto porcija ( na siuo atveju, tai sauksteli ar du obuolio ar banano)....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lorenza: 22 birželio 2005 - 12:39
QUOTE(Redane @ 2005 06 07, 16:45)
Kai auginau pirmąjį vaiką tai jau nuo 1 mėn. reikėjo duoti sulčių, po to tyrelių.o kai buvo 3 mėn. tai jau viriau daržvių košytes. Augo sveikutė ir neikuom nesirgo biggrin.gif ...
Po 12 metų pasigimdžiau antrąją ir pasirodo vaikų auginimę per tuo metus įvyko revoliucija, nebežinau nei ką duoti nei kas galima nei nuo kada g.gif
Šiandien  daviau obuolių tyrelės pusė šaukštuko, dabar laukiu kas bus...

Lygiai tokia situacija biggrin.gif - net dukros tais pačiais metais gimę thumbup.gif. Na, aš irgi pasimetus, nes viskas taip pasikeitė, kad baisu doh.gif. Aš taip pat jau penkios dienos duodu paskusto žalio obuolio - valgo net pasičepsėdama rolleyes.gif.
Atsakyti
O aš savo dukrytėm nuo 3 mėnesių duodavau kruopų košytes, o nuo 4 daržovių mirksiukas.gif Mums taip buvo gydytoja rekomendavus. O dabar žiūriu, viskas kitaip. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(asMona @ 2005 06 22, 19:41)
Lygiai tokia situacija biggrin.gif - net dukros tais pačiais metais gimę  thumbup.gif. Na, aš irgi pasimetus, nes viskas taip pasikeitė, kad baisu  doh.gif. Aš taip pat jau penkios dienos duodu paskusto žalio obuolio - valgo net pasičepsėdama  rolleyes.gif.

Koks sutapimas biggrin.gif , kaip smagu būtų pasidalinti ne tik maitinimo patirtimi bet ir kitokiais auginimo ypatumasi...
Mes jau valgome kasdien po du šaukštus obuolių tyrelės biggrin.gif , dabar galvoju kad reiktu duoti braškės paragauti nes kaime yra pas močiute.
Ką jus dar valgote ir didelės jau užaugot .
Atsakyti
QUOTE(sevverina @ 2005 06 23, 19:25)
O aš savo dukrytėm nuo 3 mėnesių duodavau kruopų košytes, o nuo 4 daržovių  mirksiukas.gif Mums taip buvo gydytoja rekomendavus. O dabar žiūriu, viskas kitaip.  unsure.gif

Sevverina Kruopu kosytes nera labai maistingos ir turtingos vitaminais, todel pirmoji ivedama kosyte turetu buti tikrai darzoviu... mirksiukas.gif

QUOTE(Redane @ 2005 06 23, 20:56)
Mes jau valgome kasdien po du šaukštus obuolių tyrelės biggrin.gif , dabar galvoju kad reiktu duoti braškės paragauti nes kaime yra pas močiute.
Ką jus dar valgote ir didelės jau užaugot .

O banano bandet? Su braskem reiktu labai atsargiai - jos labai didelis alergenas g.gif Ir laergijos pozymiai joms kartais labai sunkiai pradzioj pastebimi - atsiranda vienas kitas ant kunelio beriminis spuogas, kuris net nelabai panasus i alergini, o daugiau i uodo ikandima...Be to, alergija braskems daznai pasireiskia vemimu...
Atsakyti
jetus jetus, man nervai nelaiko skaitant... nebesikartosiu, paskaitykit sitas temas
http://www.supermama...pic=12292&st=72
http://www.supermama...pic=36307&st=12

cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti