Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėn. kūdikis - ar jau primaitinti?

QUOTE(Ieva P. @ 2005 05 12, 15:58)
Mūsų gydydoja (beje ji neonatologė iš Antakalnio klinikų) sakė nuo 3,5 mėn. pradėti duoti vaisių sulčių ir tyrelių. Literatūroje prisiskaičiau visai kitokių nuomonių. Tai dabar esu visiškai pasimetusi  doh.gif

Va va man ta pati isaiskino, atseit bulve visiskai nevertinga, tik krakmolas, reik nuo vaisiu sulciu pradet...Moraliskai bulvei buvau pasiruosus, tai dabar irgi kazkiek pasimetus. O pediatre thumbup.gif , tikrai ja pasitikiu, dave primaitinimo plana, kurio daktarai naudojasi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kruopike77 @ 2005 05 11, 12:22)
cry.gif  cry.gif  cry.gif
ir is kur jus dar tokiu pediatru atkasat??????? as apsalus....  patarimai kaip pries 30 metu - nuo keliu menesiu primaitinti manu kose ar morkos duoti blink.gif  blink.gif
manu kose maistiniu poziuriu pati menkavertiskiausia, o morku sulciu svieziu negalima duoti iki metu- kudikio organizmui dar per sunku jas apdoroti...
nejuokaukit, mamytes...
po tokiu pediatru patarimu, jau geriau supermamoj pasisikaitykit, tikrai protingesniu minciu rasit

Aš visiškai pritariu. Bet pediatrą gerą šiais laikais tikrai sunku rasti.
Atsakyti
Aciu Dievui, kad mano mama pediatre thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Turėjau savo praktikoj dvi pediatres- tai kaip diena ir naktis, nors jos vienodo amžiaus. Maitinu MP, o dabartinė jau nuo trijų mėn. klausinėja, ar primaitinu... doh.gif Patarė pradėti nuo grūdų košių, nors jos pagal planą-tik nuo aštunto mėn....Laikausi kažkada TAVO VAIKAS spausdintu ir mano pirmos pediatrės palaimintu planu ir nemanau, kad per 1,5 metų spėjo kas stipriai pasikeist. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva P. @ 2005 05 12, 14:58)
Mūsų gydydoja (beje ji neonatologė iš Antakalnio klinikų) sakė nuo 3,5 mėn. pradėti duoti vaisių sulčių ir tyrelių. Literatūroje prisiskaičiau visai kitokių nuomonių. Tai dabar esu visiškai pasimetusi  doh.gif

esu skaisciusi daug informacijos anglu kalba ir galiu pasakyti,kad jusu gydytoja teisi,ir dar reik atsiszvelgti i pati vaika ar jis jau nori to kito maisto ar ne,maniskis -maitinu MP pradejo viska ragauti nuo 3,5 men. nes kai mes valgydavome jis kategoriskai jau prasydavo niurzgedavo,kad ir jam duok,tai pradejau duoti obuolio paciulpt,po truputi banano,po to ivedinejau nuo 4 men. po truputi kitoki maista,nes mano pieno jam negana budavo,po puse valandos jau vel reikalaudavo valgyt,dabar jau mums 5men,ir 3sav. valgome visas tyreles net 4 kartus i diena ir geriame sultys sumaisytas su arbatele,nors tebemaitinu savo pienu,neturi jokios alergijos aciu dievui jokiems maisto produktams
Atsakyti
QUOTE(Kruopike77 @ 2005 05 11, 11:22)
manu kose maistiniu poziuriu pati menkavertiskiausia, o morku sulciu svieziu negalima duoti iki metu- kudikio organizmui dar per sunku jas apdoroti...

Jo, apie manų košę ir man taip pediatrė sakė, kad joje nieko gero. Atseit ją seniau rekomenduodavo leliukams, kurie svorio mažai priiaugdavo. O morkų sultys irgi nerekomenduotinos iki metų, nes per didelė karotino dozė leliuko kepenims.
O apie primaitinimą kiekvienas pediatras turi savo nuomonę. Vieningos nėra. Vieni sako duok pirma morką, nes tai vertingiausia daržovė, kitas gi - tik neduok pirma morkos, nes ji alergizuoja. Hmm... suprask kaip nori.
O primaitinti pradėjau nuo 4 mėn morkų ir bulvių tyrele
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rolana: 17 gegužės 2005 - 16:43
QUOTE(lora25 @ 2005 05 12, 22:31)
Va va man ta pati isaiskino, atseit bulve visiskai nevertinga, tik krakmolas, reik nuo vaisiu sulciu pradet...Moraliskai bulvei buvau pasiruosus, tai dabar irgi kazkiek pasimetus. O pediatre  thumbup.gif , tikrai ja pasitikiu, dave primaitinimo plana, kurio daktarai naudojasi... g.gif

Susirinkus daugiau info, aš vis tik nusprendžiau pradėti nuo virtų morkų tyrelės. Atskiedžiau ją MP ir visai gerai mažius valgo ir toleruoja. Tiesa, tikėjausi, kad po šio maisto dažniau tuštinsis, nes pas mus šis reikaliukas tik kas 2-3 dienas gaunasi, deja, nesuveikė sad.gif
Šiandien bandau duoti dar ir bulvę. Vaisius ir vaisių sultis gal įvesiu, kai keturių mėn. sulauksim.
Atsakyti
Aš pradėjau nuo 3,5 mėn. duoti tik vaisiu tyreles, o kai bus 4 mėn. bandysim ragauti daržoves. O skubėti tikrai nereikia, ypač kai vaikui užtenka pienuko.
Kai kurių vaikučių žarnynai dar nėra gerai susiformavę ir 4 mėn., o mes jau jiems kišam įvairų maistą.
Atsakyti
Mes tai jau valgom bulviu ir moliugu tyrele - viena karta per diena.
Aisku ne po daug, bet "lenda" vaikinui gerai (nors, tiesa pasakius, man ta tyrele neskani). Bet jei jam skanu, tegu... Kita savaite duosiu jau paragauti ir kitu darzoviu, o gal jau ir vaisiu... As manau, kad jei nealergizuoja, viduriukai geri, tai jau kaip ir galima duoti. Mums gi jau beveik keturi menesiai mirksiukas.gif
Atsakyti
NA MANISKIS 3 MEN, SIANDIEN BANDEM RAGAUTI BULVIU KOSYTES, NA RAGAVO ISSIVIEPES BET LYG IR NIEKO
Atsakyti
QUOTE(Redulka @ 2005 05 25, 13:37)
Aš pradėjau nuo 3,5 mėn. duoti tik vaisiu tyreles, o kai bus 4 mėn. bandysim ragauti daržoves. O skubėti tikrai nereikia, ypač kai vaikui užtenka pienuko.
Kai kurių vaikučių žarnynai dar nėra gerai susiformavę ir 4 mėn., o mes jau jiems kišam įvairų maistą.

Mano lėlytei jau greitai bus 3 mėn. Norėčiau po truputuka duoti vaisių tyrelių arba sulčių, tik gaila kad dabar toks metas ir savų nelabai yra iš ko pasigaminti.
Kokias tyreles pradėjot valgyti? Aš parduotuvėje nerandu tyrelių ir sulčių iš vieno vaisiaus yra tik iš dviejų, ar galima duoti iš karto tokį maistelį? Prašau pasidalinkite savo patirtimi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lora25 @ 2005 05 12, 23:31)
Va va man ta pati isaiskino, atseit bulve visiskai nevertinga, tik krakmolas, reik nuo vaisiu sulciu pradet...Moraliskai bulvei buvau pasiruosus, tai dabar irgi kazkiek pasimetus. O pediatre  thumbup.gif , tikrai ja pasitikiu, dave primaitinimo plana, kurio daktarai naudojasi... g.gif

Gal galite ta primaitinimų planą paviešinti, jei ne visą tai bent jau svarbiausius momentus ax.gif
Atsakyti