Maxima Na, pagal isvadas echoskopuotoja itare dar gimdoje persirgta galvos smegenu infekcija ir siek tiek praplestus skilvelius. Iki 4 mm dar yra norma, o prapletimas gali priklausyti nuo matavimo kampo, kaip uzdetas daviklis. Ar vaikelis sirgo koia infekcija, sunku dabar pasakyti, jeigu jokiu neurologiniu pazymiu nera. Butu tikslinga jums po poros savaiteliu pakartoti echoskopija ir atlikti antikunu tyrima del TORCH infekciju (toksoplazmoze, raudonuke, citomegalija, herpes). Pasekite savo vaikeli dinamikoje, kad tikrai nesivystytu galvos smegenu vandene. Sveika, MAXIMA,
matau, kad šia tema gali patarti, o man labai praverstų pagalba...
Mano dukrytei diagnozuota perinatalinė hipoksija, 2 laipsnio ISK. Dabar kas 2 mėnesiu daromės neurosonoskopiją, bet gydytoja tik pasako, kad skilveliai nesiplečia ir tiek. O man labai neramu...
Iš pradžių (t. y. pora savaičių po gimimo) atlikus neurosonoskopiją buvo nustatyta:
abipus šoniniuose smegenų skilveliuose II l. kraujosrūvos, dešiniame skilvelyje subependiminės cistos, kairio skilvelio kraujagysliniame rezginyje cistos, kairio skilvelio okcipitalinis ragas prasiplėtęs iki 17 mm, išrašant skilveliai nesiplečia, k. didesnis už d., k-okcipitalinis ragas 15-16 mm, abipus subependiminės cistos po buvusių kraujosrūvų, periventrikuliariai echogeniškumas dar lieka kiek padidėjęs, dolerių kraujotaka ACA normali.Kai dukrytei buvo 3,5 mėn., vėl ėmė plėstis skilveliai, gėrėm DIACARB. Padėjo. Po 2 mėn. gydymą DIACARB nutraukė. Kažką šnekėjo apie 7-6 mm. Tai gal čia apie skilvelius...
Norėjau paklausti, ar reikėtų ir kaip (gal tiksliau, pas ką kreiptis) atlikti antikūnių tyrimą dėl TORCH infekcijų. Ką reiškia pasekite savo vaikelį dinamikoje, kad tikrai nesivystytų galvos smegenų vandenė? Kaip jį sekti? Kada reikėtų sunerimti? Dukrytei dabar 9 mėn., vėl važiuosim darytis neurosonoskopijos.