Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas nuosavame name

QUOTE(Ava @ 2009 06 22, 10:54)
Sveiki. Perskaičiau visą temą ir niekur neradau komentarų apie Vaillant recoVair rekuperatorius. Mano merstras kaip tik tokį rekomenduoja ir giria. Tačiau keistai ten aprašyme rašo- VAR 350/3 modelis tinka 170-250 m2 plotui rekuperuoti (pas mane reikės 200 m2), taciau jis gali ištraukti iki 350 m3 max (kai pas mane gaunasi 200*2,6=520 m3). Tai kaip jis gali tada 250m2 plota aptarnauti??? Gal kas ką nors girdėjote apie Vaillant????? Aciū.

Kiek žinau Vaillant užsiima tik šildymo įrenginiais.
Jei vietoj 2,6 imsi 1,4 užteks ir 250m2 namui.
Nemanau kad pvz. Amalvos rekuperatoriai labai nusileidžia užsieniniams, o kaina jos bus žymiai patrauklesnė.
Atsakyti
QUOTE(Ava @ 2009 06 22, 11:54)
Sveiki. Perskaičiau visą temą ir niekur neradau komentarų apie Vaillant recoVair rekuperatorius. Mano merstras kaip tik tokį rekomenduoja ir giria. Tačiau keistai ten aprašyme rašo- VAR 350/3 modelis tinka 170-250 m2 plotui rekuperuoti (pas mane reikės 200 m2), taciau jis gali ištraukti iki 350 m3 max (kai pas mane gaunasi 200*2,6=520 m3). Tai kaip jis gali tada 250m2 plota aptarnauti??? Gal kas ką nors girdėjote apie Vaillant????? Aciū.

Vaillant? pirma kart girdziu. Reiks pasidomet.
Atsakyti
Radau, tik kad kažką čia skiedžia su nk net iki 95% o ir kaina tokiam oro kiekiui didoka sakyčiau.
Atsakyti
QUOTE(Drakoša @ 2009 06 22, 12:04)
Kiek žinau Vaillant užsiima tik šildymo įrenginiais.
Jei vietoj 2,6 imsi 1,4 užteks ir 250m2 namui.
Nemanau kad pvz. Amalvos rekuperatoriai labai nusileidžia užsieniniams, o kaina jos bus žymiai patrauklesnė.

Kaip vietoj 2,6 ims 1,4 jei cia patalpu aukstis. Ir taip oras turi pasikeisti iki 1karto/val.
Aisku geriau Amalvos "komfovent" arba "Aliaska"
Atsakyti
QUOTE(tamasas @ 2009 06 22, 11:15)
Kaip vietoj 2,6 ims 1,4 jei cia patalpu aukstis. Ir taip oras turi pasikeisti iki 1karto/val.
Aisku geriau Amalvos "komfovent" arba "Aliaska"

Juk žmogus norėjo sužinoti iš kur pardavėjas ištraukė iki 250m2 namui, tai ir pabandžiau parodyti kaip tai galima gauti.
Atsakyti
QUOTE(Ava @ 2009 06 22, 11:54)

vėdinimas
Perskaitykite įdėto puslapio apčioje informaciją apie rekuperatoriaus galingumo parinkimo skaičiavimą. Jeigu norite, galite papildomos informacijos rasti puslapio apačioje nurodytame STR'e.
Ir pasitarkite su meistru, kaip jūs įrenginėsite vėdinimo sistemą. Rekuperatoriaus galingumas priklauso dar ir nuo bendro vėdinimo sistemos sprendimo:
jei ruošiatės daryti atskirą oro padavimą ir ištraukimą į kievieną gyvenamą ir sanitarinę patalpą, tada rekuperatoriaus reikia galingesnio;
jei ruošiatės oro padavimą daryti į gyvenamuosisu kambarius, o ištraukimą iš sanitarinių zonų, virtuvės, drabužinės, tada reikia mažesnio galingumo rekuperatoriaus.

Abiem atvejais, jeigu ištraukimą iš WC darote per rekuperatorių, būtina rinktis tokią konstrukciją, kurioje ištraukiamo ir paduodamo oro srautai nesimaišo.
Atsakyti
Aš praeitą savaitę taip pat pirmą kartą išgirdau apie Vailant rekuperatorių - mano santechnikas sako, kad jie vieni iš geresnių (95%), kaip tik šią sav. turėčiau sužinoti kokia jo kaina ir kuo jis geras ax.gif

Kai kurie pardavėjai/montuotojai sako, kad neverta daryti ištraukimo iš sanmazgų, pastaruosiuose geriau statyti ventiliatoriukus ir viskas, ką manot mastau.gif ?
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2009 06 22, 21:50)
Aš praeitą savaitę taip pat pirmą kartą išgirdau apie Vailant rekuperatorių - mano santechnikas sako, kad jie vieni iš geresnių (95%), kaip tik šią sav. turėčiau sužinoti kokia jo kaina ir kuo jis geras  ax.gif

Kai kurie pardavėjai/montuotojai sako, kad neverta daryti ištraukimo iš sanmazgų, pastaruosiuose geriau statyti ventiliatoriukus ir viskas, ką manot mastau.gif ?

Nusprendus daryti rekuperacine sistema ir sanmazguose reikia zinoti keleta dalyku, kuriuos siame forume aptareme n kartu: parinkti atitinkama rekuperatorio tipa, praktiskai visa laika rekupas turi veikti, kad trauktu kvapus ir dregme ir kt. Is vienos puses kam ir montuot rekuperatoriu jei laikysit isjungta, be to sugrazins siluma is tu patalpeliu, kuriose yra silumos saltiniu.
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2009 06 22, 21:50)
Aš praeitą savaitę taip pat pirmą kartą išgirdau apie Vailant rekuperatorių - mano santechnikas sako, kad jie vieni iš geresnių (95%), kaip tik šią sav. turėčiau sužinoti kokia jo kaina ir kuo jis geras  ax.gif

pas mus bus toks. tik mes visai aklai pasitikejom, kas mums parinko...
Atsakyti
QUOTE(geguzio ziedai @ 2009 06 22, 22:58)
pas mus bus toks. tik mes visai aklai pasitikejom, kas mums parinko...

na idomu butu suzinoti kaip tas rekupas efektyviai veiks, jei yra mazesnis nei reikia. Be to kaina jo 5000-6000Lt, uz ka tiek? Lyginant, kitu kainos 3000-4000Lt (cia patikimu, sertifikuotu).
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2009 06 22, 20:50)

Rekuperatorius gerai ir naudingai veiks jei apims viso pastato vėdinimą. Jei darysi atskirą ištraukimą iš WC reiks nustatyti kad rekuperatoriaus ištraukimas būtų mažesnis nei tiekimas (minusuojasi WC ištraukiamo oro kiekis) , reikalingas oro balansas. Ir tada tas 95% pavirs apie 40. Nors tai vistiek netikiu kad jis gali 95% šilumos grąžinti, bent jau prie -20 tai tikrai ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drakoša: 23 birželio 2009 - 12:00
Aciu visiems uz patarimus ir nuorodas. Reiks is tiesu galvoti. Kas liecia Vaillant, jei as gerai supratau, jie yra nauji tie rekuperatoriai ir ju teoriniai parametrai labai geri (jei tiketi jais). Reiks dar skaiciuoti ir galvoti ar jo galingumas pakankamas mano namui. Dar idomu butu gal kas zino palyginimui rekuperatoriu filtru kainas- vis tik keisti reikia daznokai- kiek kainuoja skirtingu gamintoju ar visu panashiai?
Atsakyti