Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas nuosavame name

QUOTE(kristik @ 2009 06 16, 18:16)
O tai kokio galinguma tada prireiktų rekupo  doh.gif

rekupo galingumas cia ne prie ko, koks bus tokio ir uzteks, nebent ventiliatoriaus papildomo prireiktu oro paemimo sachtoje. pasiskaityk sitam forume, visai neblogu minciu, patarimu ir paaiskinimu prirasyta
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2009 06 16, 17:57)
Pasufleruosiu. Vedinimo paemima reiktu daryti kaip iprasta siaurinej pusej ir mazdaug 3m auksty, bet po to praleiskit bent 30m po zeme ir tik tada i vedinimo sistema. Vasara turesit atvesinta ora, o ziema pasildyta.

Truputeli papildysiu:
sita sistema jau nebe naujove. Mintis pati grazi taciau reikia zinoti ir kaikurias problematiskas smulkmenas, kuriu dazniausiai niekas nezino arba apsimeta nezinantys. Visu pirma tai patys ortakiai zemeje - jie turi buti atsparus korozijai (labiausiai tiktu PVC, nes su nerudijanciu plienu tai jau ziauri kaina), kadangi viduje ortakio butu pastovi dregme ir daug deguonies. Antra gan nejuokinga smulkena, tai del dregmes tuose pozeminiuose ortakiuose pradeda veistis ivairus grybeliai, pelesiai ir pan. del to atsiranda kvapu problema ir papildomas oro filtravimas (problema atsiranda mazdaug po 1-2 metu, kaip tycia po garantiju pasibaigimo). Viska teisingai padarius, si sistema leidzia sutaupyti nemazai energijos.
Atsakyti
Na ir aš biski pasvajosiu.
O kaip ten bus kai lauke na +16 ar +20. Nanuose ir taip neperšilčiausia o čia dar pūs gana vėsų orą?
Atsakyti
QUOTE(Drakoša @ 2009 06 17, 11:17)
Na ir aš biski pasvajosiu.
O kaip ten bus kai lauke  na +16 ar +20. Nanuose ir taip neperšilčiausia o čia dar pūs gana vėsų orą?

jei jau svajoji tai tada padarai du paemimus - viena per zeme kita is lauko ir visa procesa automatizuoji, kad prie tam tikros temp. imtu is lauko, o prie kitokios per zeme biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif ,
Gal atsilieps zmogeliukai, kurie isirenge AERECO? http://www.a-v-s.lt/
Ar patenkinti savo pasirinkimu? g.gif
Mes rekuperatoriaus neiperkam ax.gif, o naturalios ventiliacijos manom, kad neuzteks ax.gif

Atsakyti
QUOTE(prf @ 2009 06 09, 10:50)
Na pabandysiu tau pasakyti kelias priežastis, kodėl tau žmonės siūlo visgi pradėti nuo projektuotojo:
1. Tau jis iškart pasakytu, kad ortakiai yra ne tik apvalūs, bet ir kvadratiniai. Aišku, jie kainuoja brangiau, bet išsprendžia problemą, jeigu trūksta aukščio ir netelpa apvalus.
2. Jis tau parenka ortakių diametrus pagal reikiamus oro kiekius, kiekvienai atšakai (nes aišku, kad jie turi siaurėti). Beje, rekuperatoriaus pajungimo diametras, nereiškia, kad į sistemą irgi reiks vesti tokį diametrą!
3. Nuramina, kad nesvaigtum dėl tu 90% naudingumo, nes tu jo neturėsi, nes:
3.1 reiks pirkti 2,5 karto galingesni rekuperatorių, nei tau reikia;
3.2 reiks laukti -23C lauke, nes iki to koeficientas bus žymiai mažesnis.
4. O, jeigu bus sąžiningas, tai paaiškins, kad rekuperatorius yra komforto dalykas, o ne ekonomijos, nes jis niekada neatsiperka!!!

Tiems kas nori keisti rekuperatorius, galiu pridurti, kad 700m3 pajungimas gali buti ir 200 mm ir 250 mm. O visi kiti, nors ir skirtingu gamintoju bus panasus.
Atsakyti
QUOTE(tamasas @ 2009 06 16, 18:40)
Cia siulot ortakius uzkast i zeme? 30m dar? Na turbut ir 1,5m gylio, kad butu pastovi temperatura?
Jei taip, tai tikrai daug vargo.
Vargo nedaug, pas mane jau padaryta. Pasidariau vienas per diena. 33m po garazu israityti. Jei ivadini kabeli kazkur kasat galima pasinautot ta pacia transeja.
QUOTE(Giedruolė @ 2009 06 16, 18:48)
Na iš tikro tai labai logiškas variantas ir efektyvus manau. bet reiktų šitą darbą atlikti pamatų klojimo stadijoje  g.gif O gal žinot kaip tą vamzdį reiktų paruošti, kad būtų apsaugotas nuo gniuždymo ir pan. Ir jaučiu cinkuotos skardos standartiniai ortakiai nelabai tiks... surudys  doh.gif
Su metalu nieko nesigaus, bus neilgaamziska, o ir kaina kerta per pinigine. As panaudojau plastikinius vamzdzius kanaleikos, viskas sandariai gaunasi, sujungimai su tarpinem ir pan. Niekas nerudyja ir pan. Trukumas tik vienas: efektyvumas mazesnis, plastikas nepakankamai laidus, reiktu ilgesnio vamzdyno. Jei didelis srautas nespeja pakankamai pasikeist temperatura. Geriausia varis, bet kaina gautusi kosmine ir neapsimoketu.
QUOTE(Giedruolė @ 2009 06 16, 18:58)
brangokai gaunasi  g.gif, reiks skaičiuot konkrečiu atveju.

QUOTE(tamasas @ 2009 06 16, 19:06)
Kazkaip galima nuspet, kad panasiai tiek kiek visa vedinimo sistema name.
na nzn ar brangu 7Ltx35m. + dar keletas alkuniu. man pasirode nebrangu
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2009 06 17, 17:33)
Vargo nedaug, pas mane jau padaryta. Pasidariau vienas per diena. 33m po garazu israityti. Jei ivadini kabeli kazkur kasat galima pasinautot ta pacia transeja.
Su metalu nieko nesigaus, bus neilgaamziska, o ir kaina kerta per pinigine. As panaudojau plastikinius vamzdzius kanaleikos, viskas sandariai gaunasi, sujungimai su tarpinem ir pan. Niekas nerudyja ir pan. Trukumas tik vienas: efektyvumas mazesnis, plastikas nepakankamai laidus, reiktu ilgesnio vamzdyno. Jei didelis srautas nespeja pakankamai pasikeist temperatura. Geriausia varis, bet kaina gautusi kosmine ir neapsimoketu.

na nzn ar brangu 7Ltx35m.  + dar keletas alkuniu. man pasirode nebrangu

kokio skersmens vamzdi klojei? kur toki pigu radai? koki rekuperatoriu esi pasistates? ar papildomai ventiliatoriu statei? matavai kokios temperaturos oras ateina per pozemi i rekuperatoriu kai lauke salta ir kai silta? visai ir as susidomejau situo variantu 4u.gif
o po garazu tinkama vieta? as kiek suprantu tai per vasara saule prisildo zeme ir per ziema naudojiesi ta siluma, o po garazu saule ne labai uzsviecia g.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 06 17, 19:49)
kokio skersmens vamzdi klojei? kur toki pigu radai? koki rekuperatoriu esi pasistates? ar papildomai ventiliatoriu statei? matavai kokios temperaturos oras ateina per pozemi i rekuperatoriu kai lauke salta ir kai silta? visai ir as susidomejau situo variantu  4u.gif
o po garazu tinkama vieta? as kiek suprantu tai per vasara saule prisildo zeme ir per ziema naudojiesi ta siluma, o po garazu saule ne labai uzsviecia  g.gif
Na saule metra i zeme neisviecia, o po garazu man buvo patogiau, beto isalas nesvarbu. Garaze visada pliusas ziema bus. Uzsaldyt irgi netureciau. Siaip vis neprisiruosiau ziema padaryt eksperimento kiek laipsniu isgaunu, nes namas dar tik irenginejamas. dar rekupo nera. Gal kada karsta diena pabandysiu pastatyt vintika ir pamatuot skirtuma. Pas mane namas nedidelis tai vamzdyna panaudojau paprasciausios kanaleikos 110, nestora. Rekupa irgi silpnesni plokstelini statysiu. Tai manau turetu pakakti. O kas liecia kaina tai cia normali kaina, as kaip statybininkas gaunu nuolaidas, tai cia nejoks stebuklas.
Jei efektyvumas bus permazas pailginsiu vamzdyna, cia nebeda. Na zodziu eksperimentas, o koks bus realus efektyvumas pamatysim pradeje eksploatuot.
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2009 06 18, 19:45)
Na saule metra i zeme neisviecia, o po garazu man buvo patogiau, beto isalas nesvarbu. Garaze visada pliusas ziema bus. Uzsaldyt irgi netureciau. Siaip vis neprisiruosiau ziema padaryt eksperimento kiek laipsniu isgaunu, nes namas dar tik irenginejamas. dar rekupo nera. Gal kada karsta diena pabandysiu pastatyt vintika ir pamatuot skirtuma. Pas mane namas nedidelis tai vamzdyna panaudojau paprasciausios kanaleikos 110, nestora. Rekupa irgi silpnesni plokstelini statysiu. Tai manau turetu pakakti. O kas liecia kaina tai cia normali kaina, as kaip statybininkas gaunu nuolaidas, tai cia nejoks stebuklas.
Jei efektyvumas bus permazas pailginsiu vamzdyna, cia nebeda. Na zodziu eksperimentas, o koks bus realus efektyvumas pamatysim pradeje eksploatuot.

Saule tai neisviecia, bet prisildo po zeme tongue.gif
as tai skaiciau jog reikia kaip minimum 4x didesnio skerspjuvio vamzdzio nei rekupo pajungimo skersmuo, tam kad oras kuo ilgiau uzsilaikytu po zeme. nu lauksim rezultatu po sistemos isbandymo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2009 06 18, 20:45)

Tai va jei norėsi bent 300 m3/h oro bus šiokių tokių kėblumų, nes tokiam oro kiekiui vien per tavo vamzdžio ilgį susidarys apie 330Pa nuostolių ( neskaitant posūkių, oro paėmimo detalės, vidaus sistemos dar apie 400Pa) , be to ir oro greitis žemėse paklotame vamzdyje bus nemažas, gali susidaryti triukšmai. Viso susidaro labai grubiai apie 700Pa, o visi nedideli rekuperatoriai tokių slėgių neturi, reiks statyti papildomą ventiliatorių ( tai jau papildomos išlaidos el. energijai). Tai kad nemanau kad tas 110 vamzdis geras sprendimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drakoša: 22 birželio 2009 - 07:18
Sveiki. Perskaičiau visą temą ir niekur neradau komentarų apie Vaillant recoVair rekuperatorius. Mano merstras kaip tik tokį rekomenduoja ir giria. Tačiau keistai ten aprašyme rašo- VAR 350/3 modelis tinka 170-250 m2 plotui rekuperuoti (pas mane reikės 200 m2), taciau jis gali ištraukti iki 350 m3 max (kai pas mane gaunasi 200*2,6=520 m3). Tai kaip jis gali tada 250m2 plota aptarnauti??? Gal kas ką nors girdėjote apie Vaillant????? Aciū.
Atsakyti