QUOTE(kristik @ 2009 06 11, 22:17)
Aš paskutiniu metu vis svarstau ar išvis verta name, kur aplink ir taip šviežias oras, vesti tą rekuperaciją Sanmazguose bus ventiliatoriai, virtuvėje gartraukis (čia žinoma galima ištraukimą daryti, bet ne visi rekomenduoja), taip išeina, kad sukiši tūkstantėlius į tai, kad vėdintum tik kambarius... Vasarą laisvai galima vėdinti prasidarius langus, tad gaunasi, kad rekupas labiausiai aktualus tik žiemą... Žinoma, rekuperatorius gali vėdinti orą ištisai ar tada kai žmonės ne namie, bet vistiek kyla klausimas ar tikrai verta investuoti dėl tiek Ar tai nebus tik pridėtinė nauda (kaip pvz. protingo namo sistema), kuriai nesant gyvenimo kokybei minusų didelių nesijaustų
Verta verta ziema tik pradarai langa, kad issivedintum ir po poros minuciu jau salta, o kiek ten to sviezio oro teieina, jei kelis langus atidarai, tada skersvejei jei nevedini tai dregna, rasoja langai ir pelyja sienos (pas mus durna sildymo sistema (dyzeliu) tai uzkaitini radiatorius ir jau karsta vidui, pradarai langus ir jau salta, nu ir taip gali be sustojimo, o jau pelyja visur o jau kondensato ant langu ir palangiu)
dabar jau susidariau bendra vaizda apie rekuperacija (zinoma dar negalutinis ): tulikuose/voniose pajungiu istraukimus prie rekupo (taip bus visada oras sviezias iejus i sitas patalpas), oro pritekejimas pro duru apacia ir padarau papildomus ventiliatorius tiesiai i lauka, kad prismardinus butu galima greitai nusikratyti ikalciu (kai rekupas neveiks arba kai labai jau smirdes ir jei rekupas rotacinis). Virtuves gartrauki tiesiai i lauka, nes man atrodo jog jis turetu daug brudo prinest i rekupa (kondensatas, riebalai, kvapai) ir uzkimsti filtra, bet jei rekupas gartraukio silumos ne rekuperuoja tai kam isvis ji ten jungti (gal tik tam kad isvengti papildomos skyles sienoje). Taigi ziema kaip ir nepakeiciamas dalykas, o vasara galima isvengti visokiu tinkleliu ant langu ir duru nuo vabzdziu, taip pat jei netoliese kelias ir dulka (man tai neaktualu), jei namie yra alergisku zmoniu ziedadulkems, reikia nepamirsti, kad koks kaimietis gali pasisodinti grudu netoliese, kurie baisiai dulka. zodziu argumentu UZ labai daug ir tikrai rekupas reikalingas.
dar esu skaites, kad kai yra sildomos grindys tai nuo ju kyla daug dulkiu kurias rekupas istraukia