Aciu, Lakstingala, uz pamastymus.
O tai kaip is tikro? Ar reikalingas dalykas yra ta rekuperacine sistema, ar uztenka buitiniu ventiliatoriu reikiamo galingumo?
Mano galva turi uztekti, bet as ne specas...
QUOTE(barabasas @ 2006 10 19, 12:59)
O tai kaip is tikro? Ar reikalingas dalykas yra ta rekuperacine sistema, ar uztenka buitiniu ventiliatoriu reikiamo galingumo?
Vien tik buitiniu ventiliatoriu - tikrai neuztenka, nes jie tik istraukia ora, o reikia, kad i patalpas ir patektu sviezio oro, kas saltu metu laiku sandariame name yra pakankamai sudetingas dalykas. Galima aisku nedideliame individualiame name oro pritekejima vykdyti per orlaides pvz. aereco. Bet betkokiu atveju be rekuperatoriaus i patalpas pateks saltas oras, tuomet reikes naudoti daugiau energijos patalpu sildymui. Rekuperatoriaus pagalba i patalpas bus tiekiamas pasildytas oras, o taip pat bus naudojama istraukiamo oro siluma. Eksploatacines rekupeacines sistemos islaidos nera dideles: jei recup'as su vandeniniu sildytuvu, tai tik elektra ventiliatoriams+filtrai.
Ar pati daryciausi rekuperacine sistema? - nezinau...cia viskas nuo zmoniu priklauso. Juk seniau (kazkur pries 10 metu) visi vazinejo su automobiliais be kondicionieriaus ...ir nieko..., o dabar...visi nori komforto.
Vedinimo objektas yra oras, kuris kai yra geras - buna nepastebimas ir nejauciamas, bet visur esantis, bet jei tik kas ora pagadina is kart visi pajunta
QUOTE(barabasas @ 2006 10 19, 12:59)
Rekuperacinė sistema yra dalykas reikalingas, jei būtų niekam nereikalingas, tai ir nebūtų tokios Jei už dyką dalintų, ko gero ne vienas paimtų. O kai susimokėti reikia, tada pasvarstyti tenka, gal yra labiau reikalingų dalykų už tuos pinigus
Buitinių ventiliatorių užtenka.
Vėdinimo sistemą reikia projektuoti, nesvarbu ar priverstinę su rekuperatoriumi, ar kombinuotą (kaip nurodyta jūsų vėdinimo projekto aprašyme), ar natūralios traukos. O projekte numatoma, per kur oras bus šalinamas, per kur paduodamas. Todėl jeigu yra projektas, tai Lakštingalos minėtų problemų dėl oro pritekėjimo neturėtų būti.
Na be abejo tai reikalingas dalykas ir gerai, kad jis yra, tarkime dideliuose prekybos centruose ar didelese salese kaip tarkim Siemens arena, kur reikalingas super vedinimas . O as juk apie maza gyvenama namuka kalbu .
Anyway pasigilinus ir paskaitinejus apie rekuperatorius tiek amalvos, tiek saldos, tiek kitu vis tik kazkaip linkstu, kad papildomai ~2k Lt investicija i gera vedinima yra vertas demesio dalykas, ypac kai dabar gyvenu nuomojamam bute, kur vedinimas yra tragiskas...
Tad kai susiduriu su tokiom problemom dabar, nauja nama statydamas tikrai noreciau ju isvengti...
Anyway pasigilinus ir paskaitinejus apie rekuperatorius tiek amalvos, tiek saldos, tiek kitu vis tik kazkaip linkstu, kad papildomai ~2k Lt investicija i gera vedinima yra vertas demesio dalykas, ypac kai dabar gyvenu nuomojamam bute, kur vedinimas yra tragiskas...
Tad kai susiduriu su tokiom problemom dabar, nauja nama statydamas tikrai noreciau ju isvengti...
QUOTE(barabasas @ 2006 10 20, 11:32)
Anyway pasigilinus ir paskaitinejus apie rekuperatorius tiek amalvos, tiek saldos, tiek kitu vis tik kazkaip linkstu, kad papildomai ~2k Lt investicija i gera vedinima yra vertas demesio dalykas,
pakomentuok prasau ka turi omeny sakydamas papildomi 2k ? prie kokios sumos dedi tuos 2k
Cia tie 2k grubiai yra paties rekuperatoriaus kaina. Galima amalvos, saldos ar kitu www svetainese paziuret. O juos dedu prie sumos uz kuria bet kokiu atveju planuoju ortakius, groteles, difuzorius ir kitus biesus detis.
QUOTE(barabasas @ 2006 10 20, 15:19)
Cia tie 2k grubiai yra paties rekuperatoriaus kaina. Galima amalvos, saldos ar kitu www svetainese paziuret. O juos dedu prie sumos uz kuria bet kokiu atveju planuoju ortakius, groteles, difuzorius ir kitus biesus detis.
hmm, man amalva paskaiciavo rekuperatoriu uz 4500+ PVM
Tai cia gal visa rekuperacine sistema su darbais, nes pati agregata mazo galingumo uz ~2k jie siulo...
QUOTE(barabasas @ 2006 10 20, 16:09)
Tai cia gal visa rekuperacine sistema su darbais, nes pati agregata mazo galingumo uz ~2k jie siulo...
o kokiam plotui cia? nes pas mus tik pats rekuperatorius 4500+ o su viskuo tai apie 16k namas 200 kv.m.
Na 16k, cia jau ispudingas skaicius... Siaip tai man dar kol kas niekas neskaiciavo, as cia pats prisimetineju kainas pagal konsultacijas is pazistamu ir pagal tai ka randu inete. Tad uz rekuperatoriu 4500lt daugoka mano galva. Jis ten labai galingas turetu buti. Nors mano namukas mazesnis kone dvigubai (123m2), o tai irgi turi tureti itakos kainai. Duokit daugiau firmu, kad paskaiciuotu, tada realesne situacija matysit, nes man atrodo, kad dabar yra rizika gerokai permoket...
QUOTE(barabasas @ 2006 10 23, 08:29)
Na 16k, cia jau ispudingas skaicius... Siaip tai man dar kol kas niekas neskaiciavo, as cia pats prisimetineju kainas pagal konsultacijas is pazistamu ir pagal tai ka randu inete. Tad uz rekuperatoriu 4500lt daugoka mano galva. Jis ten labai galingas turetu buti. Nors mano namukas mazesnis kone dvigubai (123m2), o tai irgi turi tureti itakos kainai. Duokit daugiau firmu, kad paskaiciuotu, tada realesne situacija matysit, nes man atrodo, kad dabar yra rizika gerokai permoket...
Na pas mane irgi namukas 123 kv.m. - tai mums "Amalva" įrenginėja už 10200 Lt.
P.S. dar diskusijų gali rasti šiame skyrelyje "Statybininkų vargai ....." kažkaip taip vadinasi, tik ne einamojoje temoje, o jau uždarytoje........
Visokių nuomonių yra, bet kai buvau tokiose patalpose ir iš draugų, gyvenančių su rekoperacine sistema, atsiliepimų - manau bus čiki