Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas nuosavame name

QUOTE(Slash @ 2007 12 17, 23:10)
Rimokai, ar tu pats susiprojektavai ortakių planą ar kreipeisi kur nors? Šiandien gavau žinutę iš vienos firmos dėl rekuperacinio vėdinimo projekto padarymo, tai atsiuntė pasiūlymą 7 lt už kvadratą. Mano bendras plotas 187 m2 tai maždaug apie 1300 Lt projektas. Ankščiau buvai minėjas, kad omniteli vienas vaikinas gali suprojektuoti, gal kartais kreipeisi į jį?
Aš taip pat galvoju, išsitampyti ortakius pagal planą ir vėliau prisijungti rekuperatorių.
Kokio galingumo dedat m3/h ventiliatorius į wc ir vonia?

Man projektavo uteniskiu firma "Duventa" . Projekto kaina - 400 Lt ... smile.gif . Siaip visa samata su ploksteliniu rekupu + darbais + medziagom ~ 12 000 Lt - ta pati Duventa . Bet del rekupo dar nezinau , gal vistik nepagailet truputi pinigelio ir rotacini isigyt ...
naujienu grupej omnitel.building gali ieskot tokio Tomo Rimsos arba nick'as Tomas HVAC . Bet kiek girdejau , turi stambesniu projektu , kebloka butu ji prisiprasyt ...
Atsakyti
QUOTE(Rimokas @ 2007 12 18, 16:54)
Man projektavo uteniskiu firma "Duventa" . Projekto kaina - 400 Lt ... smile.gif . Siaip visa samata su ploksteliniu rekupu + darbais + medziagom ~ 12 000 Lt - ta pati Duventa . Bet del rekupo dar nezinau , gal vistik nepagailet truputi pinigelio ir rotacini isigyt ...
  naujienu grupej omnitel.building gali ieskot tokio Tomo Rimsos arba nick'as Tomas HVAC . Bet kiek girdejau , turi stambesniu projektu , kebloka butu ji prisiprasyt ...

o kokios pas Jus kvadratūros namas. Reikės važiuoti projektuotis į uteną smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Slash @ 2007 12 18, 15:59)
o kokios pas Jus kvadratūros namas. Reikės važiuoti projektuotis į uteną  smile.gif  thumbup.gif

Per abu aukstus - 116 m2 . O del Duventos - prasom , bandykit . Man tokia kaina , nes direktoriu pazistu ... biggrin.gif Idomu kokia jums paskaiciuotu ...
Atsakyti
QUOTE(Rimokas @ 2007 12 18, 20:42)
Per abu aukstus - 116 m2 . O del Duventos - prasom , bandykit . Man tokia kaina , nes direktoriu pazistu ... biggrin.gif Idomu kokia jums paskaiciuotu ...

Gal galėtumėt dar parašyti plačiau, iš ko projektas sudarytas, kad orentuotis. Mano galva turėtų būti ortakių planas, kokiais segmentais jis sujungtas, numatytos difuzorių vietos. Aišku parinktas rekuperatoriaus galingumas ir jo buvimo vieta. Suprojektuotas virtuvės gartraukis, taip pat vonios ir wc vėdinimas. Dar jeigu yra garažas ir jo ventiliacija. Labai įdomu, kokios dalys pas Jus suprojektuota? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Slash @ 2007 12 18, 19:59)
Gal galėtumėt dar parašyti plačiau, iš ko projektas sudarytas, kad orentuotis. Mano galva turėtų būti ortakių planas, kokiais segmentais jis sujungtas, numatytos difuzorių vietos. Aišku parinktas rekuperatoriaus galingumas ir jo buvimo vieta. Suprojektuotas virtuvės gartraukis, taip pat vonios ir wc vėdinimas. Dar jeigu yra garažas ir jo ventiliacija. Labai įdomu, kokios dalys pas Jus suprojektuota?  ax.gif

Viska kaip ir aprasei . Tik garazo vedinimo nedariau - kam tai ? Pas mane namas ant slaito ir gavosi pusruris po visu namu , kurio didziaja dali sudaro garazas . Sildyt jo nesildysiu , o del ivaziamo/isvaziavimo - nemanau , kad ten per daug ismetamuju susidarytu . Vonios ir 1 a WC vedinimas atskiras , per ventiliacinius kanalus . Rekupas rusyje , prie kamino . Oro padavimo skyle pusrusio sienoj . Ismetimui - viena kamino skyle . Rekupo galing. ~ 400 m3/h
Atvaziavo firmos berniokai - per savaitgali ir padare visus ortakius pagal planus . Cia jiems buvo chalturyte leista ... smile.gif . Taip ir susitaupoma po truputi ... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bzzz @ 2007 12 17, 17:20)
Kol kas rekuperacine LABAI patenkinti,
Musu 240 kv m namui rekuperacine sistema ir kita nepriklausoma vedinimo sistema is baseino kainavo 20 000 Lt. Jei ne baseinas bei kai kurie kiti niuansai, tai manu butu galima issisukti iki 15 000 Lt.

Norėjau paklaust o koks pas jus rekuperatorius?Nes vienas santechnikas mums siūlo vandeninį g.gif , kitas-elektrinį..Abu bando įrodyt savų rekupų pranašumus biggrin.gif -pagal kainą tai panašiai gaunasi.
Ir dar klausimas Bzz-kiek mėnesiui kainuoja rekuperatoriaus darbas?Nes tas kuris bando įsiūlyt vandeninį rekupą, aiškina kad elektrinis žiemos metu sunaudos elektros maždaug 200Lt/mėn g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medeina @ 2007 12 20, 10:17)
Norėjau paklaust o koks pas jus rekuperatorius?Nes vienas santechnikas mums siūlo vandeninį g.gif , kitas-elektrinį..Abu bando įrodyt savų rekupų pranašumus biggrin.gif -pagal kainą tai panašiai gaunasi.
Ir dar klausimas Bzz-kiek mėnesiui kainuoja rekuperatoriaus darbas?Nes tas kuris bando įsiūlyt vandeninį rekupą, aiškina kad elektrinis žiemos metu sunaudos elektros maždaug 200Lt/mėn g.gif

Nesamone - 200 Lt . smile.gif Galima sneket apie keliolika litu , nu dar keliasdesimt , bet tikrai ne tokiai sumai . Keista , kad kaina nelabai skiriasi tokiu rekupu . Vandeninio kaina paprastai buna didesne . Skiriasi ant ekspluatacijos - jeigu yra galimybe pajungt vandens kontura per rekupa - tai geriau . Nes faktiskai gal ir kiek brangiau sumokejus uz vandenini , toliau nebereik jokiu investiciju . Cia kaip sildymo sistemai . Kita vertus - elektrini lengviau naudot . Va pvz. koki spali jau orai vesoki , bet sildymo sistemos jungtis kaip ir nereikia/nesinori . O rekupa su elektriniu pasildymu pajungiat - jis nepriklausytu nuo sildymo sistemos vandens . Reik ziuret , kokie kurenimosi iprociai - tuomet bus lengviau pasirinkt . mano nuomone elektrinis del savo patogumo siek tiek pranasesnis .
Atsakyti
QUOTE(Rimokas @ 2007 12 20, 11:31)
Keista , kad kaina nelabai skiriasi tokiu rekupu . Vandeninio kaina paprastai buna didesne . Skiriasi ant ekspluatacijos - jeigu yra galimybe pajungt vandens kontura per rekupa - tai geriau . Nes faktiskai gal ir kiek brangiau sumokejus uz vandenini , toliau nebereik jokiu investiciju .

Aš gal neteisingai parašiau apie kainą blush2.gif , turėjau galvoj ne pačių rekuperatorių kainas (nes vandenininis tikrai brangesnis), bet įrengimo kainas mirksiukas.gif Ačiū už padrąsinimus biggrin.gif -šiandien jau pradėjo montuot elektrinį mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Rimokas @ 2007 12 20, 11:31)
Nes faktiskai gal ir kiek brangiau sumokejus uz vandenini , toliau nebereik jokiu investiciju .

O kokių investicijų dar reikia įrengus elektrinį g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Rimokas @ 2007 12 20, 15:31)
Nesamone - 200 Lt . smile.gif Galima sneket apie keliolika litu , nu dar keliasdesimt , bet tikrai ne tokiai sumai . Keista , kad kaina nelabai skiriasi tokiu rekupu . Vandeninio kaina paprastai buna didesne . Skiriasi ant ekspluatacijos - jeigu yra galimybe pajungt vandens kontura per rekupa - tai geriau . Nes faktiskai gal ir kiek brangiau sumokejus uz vandenini , toliau nebereik jokiu investiciju . Cia kaip sildymo sistemai . Kita vertus - elektrini lengviau naudot . Va pvz. koki spali jau orai vesoki , bet sildymo sistemos jungtis kaip ir nereikia/nesinori . O rekupa su elektriniu pasildymu pajungiat - jis nepriklausytu nuo sildymo sistemos  vandens . Reik ziuret , kokie kurenimosi iprociai - tuomet bus lengviau pasirinkt . mano nuomone elektrinis del savo patogumo siek tiek pranasesnis .

Nesamone - 200 Lt . smile.gif Galima sneket apie keliolika litu , nu dar keliasdesimt , bet tikrai ne tokiai sumai . Keista , kad kaina nelabai skiriasi tokiu rekupu .
Labai jau klystate dėl tų keliu litų naudodami tiek vandeninius tiek elektrinius koloriferius, jeigu jūsų išrinktasis ploštelinis tai tie 200 kaip sykis jeigu rotacinis tai gal 150? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2007 12 22, 19:03)
Labai jau klystate dėl tų keliu litų naudodami tiek vandeninius tiek elektrinius koloriferius, jeigu jūsų išrinktasis ploštelinis tai tie 200 kaip sykis jeigu rotacinis tai gal 150? biggrin.gif

Nagi nagi, gal galima plačiau g.gif ..Tai čia turbūt žiemos metu, laikant aukštą temperatūrą?Tai gal tą temperatūrą galima laikyt nu pvz.18 laipsnių g.gif
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2007 12 22, 22:03)

Ponas "Valinciau" - prasom faktu , o ne is lubu ... As turiu faktus , nes pas mano bendradarbi antrus metus jau stovi plokstelinis elektrinis rekupas ir zinau kiek jis sunaudoja . Atminkit , kad tas elektrinis pasildymo tenas isijungia nedaznai , jis tikrai nebuna pastoviai isijunges - pats stebejau kaip dirba rekupas pas ji . O du ventiliatoriai po 70 W galingumo - kiek gi jie sunaudoja ? Prie ko cia vandeninis , leiskite paklaust ? Juk tai paprasciausias konturas nuo sildymo sistemos i rekupo silumokaiti ir jo eksploatacija rekupui faktiskai lygi 0 , nebent pradesit smulkintis ir skaiciuot kokia ten dalis malku kurenimosi nukeliauja ... smile.gif .

Atsakyti
QUOTE(Rimokas @ 2007 12 23, 11:57)
Ponas "Valinciau" - prasom faktu , o ne is lubu ... As turiu faktus , nes pas mano bendradarbi antrus metus jau stovi plokstelinis elektrinis rekupas ir zinau kiek jis sunaudoja . Atminkit , kad tas elektrinis pasildymo tenas isijungia nedaznai , jis tikrai nebuna pastoviai isijunges - pats stebejau kaip dirba rekupas pas ji . O du ventiliatoriai po 70 W galingumo - kiek gi jie sunaudoja ? Prie ko cia vandeninis , leiskite paklaust ? Juk tai paprasciausias konturas nuo sildymo sistemos i rekupo silumokaiti ir jo eksploatacija rekupui faktiskai lygi 0 , nebent pradesit smulkintis ir skaiciuot kokia ten dalis malku kurenimosi nukeliauja ... smile.gif .

Vėlei pone Rimokai lipate ant ragų faktus aš jums pateiksiu po naujųjų. o pieš miegą pasiskaitykite bet kokio vid galios rekuperatoriaus pasą ir abejonės išsisklaidys, pradėkite nuo eilutės naudingo veiksmo koef. verysad.gif
Atsakyti