Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas nuosavame name

QUOTE(Aivariene @ 2007 07 20, 10:32)
o kas istikruju domina? nes susidurti visiems teko, pvz eini senukuose pro prekiu lentynas vonios iranga ir susiduri smile.gif

kaip suprantu kalba eina apie ventiliatoriu su temperaturiniu "daciku". tokius deda i vonias, tualetus kad istraukti ora lauk. dar buna su dregmes daciku - kai susikaupia per daug dregmes, isijungiai r isvedina patalpa, arb adar yra su laikiniu uzlaikymu...

Kad ne, ten jokio ventiliatoriaus nera. Vienam gale - groteles, kitam - toks dangtelis-voztuvelis, kuris ir uzsidaro, kai temperatura pasidaro -5o. O per viduri tb vamzdis, kuris gb visokio ilgio, pagal sienos stori. Speju, tai skirta pasyviai ventiliacijai, savaiminei. O ventiliatorius su dregmes ar temperaturos davikliu kaip ir aktyviai - vonioj?
Atsakyti
QUOTE(gintagu @ 2007 07 20, 11:46)
Kad ne, ten jokio ventiliatoriaus nera. Vienam gale - groteles, kitam - toks dangtelis-voztuvelis, kuris ir uzsidaro, kai temperatura pasidaro -5o. O per viduri tb vamzdis, kuris gb visokio ilgio, pagal sienos stori. Speju, tai skirta pasyviai ventiliacijai, savaiminei. O ventiliatorius su dregmes ar temperaturos davikliu kaip ir aktyviai - vonioj?

nu tada jo, cia pasyvi savaimine ventiliacija su pribumbasu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivariene @ 2007 07 20, 13:52)
nu tada jo, cia pasyvi savaimine ventiliacija su pribumbasu smile.gif

Konsultantas isstojo, kad cia kazkokia naujiena. Bet su tom naujienom... nesinori ju po to keikt... Man tokiu dalykeliu reiketu 4, voniai deciau su netiliatorium ir dregmes davikliu. Mano langai i viena puse - siaures rytus, taip kad sviesos ir ventiliacijos minimum. Net ir padoraus skersvejo neturesiu.
Atsakyti
Kas darys ventiliacines shahtas su keramikiniais blokeliais, neprasidekite su Lier prekiaujancia imone ERRA. Pries blokelius nieko blogo, bet vadybininkai ten doh.gif jie musu jau nupirktus blokelius kazkam perpardave ir mes turejome laukti kone 3 savaites. Su pasakom, kad masina sugedo, kontaktus pamete ir t.t blink.gif
Atsakyti
Gal kas darėtės neseniai rekuperacinį vėdinimo projektą? Kiek tai galėtų kainuoti 200kv m namui?
Atsakyti
Mane tai labiau domintu, ar kas daretes su saldymo sekcija???
Atsakyti
Gal galėtumėt parašyti, kas įsienginėjote rekuperacinį vėdinimą, kokio diametro ortakiai išvedžioti kambariuose? Nes paprastai nuo rekuperatoriaus magistralinis ortakis yra gan storas apie 200 arba 160 diametro. Dar klausimas vonioje, wc ar jungė prie rekuperatoriaus, ar atskiri ištraukimo kaminėliai yra suprojektuoti?
Atsakyti
QUOTE(Slash @ 2007 12 17, 11:30)
Gal galėtumėt parašyti, kas įsienginėjote rekuperacinį vėdinimą, kokio diametro ortakiai išvedžioti kambariuose? Nes paprastai nuo rekuperatoriaus magistralinis ortakis yra gan storas apie 200 arba 160 diametro. Dar klausimas vonioje, wc ar jungė prie rekuperatoriaus, ar atskiri ištraukimo kaminėliai yra suprojektuoti?

Del ortakio diametru tiksliai nezinau, bet kazkas panasaus, vyras veliau pakomentuos. O vonioje ir WC atskiri kamineliai, kad kvapai nesimaisytu. Kol kas rekuperacine LABAI patenkinti, tik ne visai vietoj irengem svaraus oro paemima, netoli kamino, todel kartais smalkiu kvapas i kambarius eina.

Musu 240 kv m namui rekuperacine sistema ir kita nepriklausoma vedinimo sistema is baseino kainavo 20 000 Lt. Jei ne baseinas bei kai kurie kiti niuansai, tai manu butu galima issisukti iki 15 000 Lt.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bzzz: 17 gruodžio 2007 - 19:23
QUOTE(Bzzz @ 2007 12 17, 20:20)
Del ortakio diametru tiksliai nezinau, bet kazkas panasaus, vyras veliau pakomentuos. O vonioje ir WC atskiri kamineliai, kad kvapai nesimaisytu. Kol kas rekuperacine LABAI patenkinti, tik ne visai vietoj irengem svaraus oro paemima, netoli kamino, todel kartais smalkiu kvapas i kambarius eina.

Musu 240 kv m namui rekuperacine sistema ir kita nepriklausoma vedinimo sistema is baseino kainavo 20 000 Lt. Jei ne baseinas bei kai kurie kiti niuansai, tai manu butu galima issisukti iki 15 000 Lt.

O is virtuves, junget prie bendros sistemos?

O kas jums montavo ir jei ne paslaptis, kieno iranga pirkot???
Atsakyti
QUOTE(Cica @ 2007 12 17, 22:00)
O is virtuves, junget prie bendros sistemos?

O kas jums montavo ir jei ne paslaptis, kieno iranga pirkot???

vėdinimo sistemą, o tiksliau prie vėdinimo sistemos negalima jungti nei wc nei gartraukių nei baseinų, nei pirčių!!!!!!

Atkreiopkite dėmesi į rekuperatoriaus našumą, daudgelis firmų nori prakišti nenašius 40-55% našumo rekuperatorius. Galiu jus patikinti kad jau rekuperatorių galinčiu dirti su 95% našumu. Tai kam mokėti pinigus darmai.
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2007 12 17, 21:53)
vėdinimo sistemą, o tiksliau prie vėdinimo sistemos negalima jungti nei wc nei gartraukių nei baseinų, nei pirčių!!!!!!

Atkreiopkite dėmesi į rekuperatoriaus našumą, daudgelis firmų nori prakišti nenašius 40-55% našumo rekuperatorius. Galiu jus patikinti kad jau rekuperatorių galinčiu dirti su 95% našumu. Tai kam mokėti pinigus darmai.

O ar galetumet linkus kokius idet , kur tokio didelio nasumo rekupai yra ? Ir butent ant LT kur ju isigyt ? Mane tai domina , nes man faktiskai beliko isigyt tik rekupa pati ...
Atsakyti
QUOTE(Rimokas @ 2007 12 17, 23:25)
O ar galetumet linkus kokius idet , kur tokio didelio nasumo rekupai yra ? Ir butent ant LT kur ju isigyt ? Mane tai domina , nes man faktiskai beliko isigyt tik rekupa pati ...

Rimokai, ar tu pats susiprojektavai ortakių planą ar kreipeisi kur nors? Šiandien gavau žinutę iš vienos firmos dėl rekuperacinio vėdinimo projekto padarymo, tai atsiuntė pasiūlymą 7 lt už kvadratą. Mano bendras plotas 187 m2 tai maždaug apie 1300 Lt projektas. Ankščiau buvai minėjas, kad omniteli vienas vaikinas gali suprojektuoti, gal kartais kreipeisi į jį?
Aš taip pat galvoju, išsitampyti ortakius pagal planą ir vėliau prisijungti rekuperatorių.
Kokio galingumo dedat m3/h ventiliatorius į wc ir vonia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Slash: 17 gruodžio 2007 - 22:16